Μήνυση στην Activision για το Call of Duty: Black Ops 2

Hot
Μήνυση στην Activision για το Call of Duty: Black Ops 2

Μήνυση στην Activision για το Call of Duty: Black Ops 2

Για τον τρόπο απεικόνισης του Αγκολέζου αρχηγού των επαναστατών.

Ακόμα μια μήνυση προστίθεται στο ιστορικό της Activision για τον τρόπο που απεικόνισε κάποιον χαρακτήρα στο Call of Duty: Black Ops 2.

Σύμφωνα με την Guardian, η μήνυση κατατέθηκε από την οικογένεια του Ανγκολέζου επαναστάτη Jonas Savimbi. H οικογένεια ζητάει ένα εκατομμύριο ευρώ ως αποζημίωση, καθώς νιώθει πως η απεικόνιση του Savimbi στο Black Ops 2 είναι προσβλητική. Ο Jonas Savimbi ήταν ο πολιτικός και στρατιωτικός αρχηγός που ίδρυσε την Εθνική Ένωση για την Πλήρη Ανεξαρτησία της Ανγκόλας (UNITA) και πολέμησε στον εμφύλιο πόλεμο ενάντια της υποστηριζόμενης από κομμουνιστές κυβέρνησης. Σκοτώθηκε κατά την διάρκεια μιας μάχης με κυβερνητικές δυνάμεις το 2002.

Σύμφωνα με τους απογόνους τους Savimbi και την δικηγόρο τους Carole Enfert, το Black Ops 2 τον απεικονίζει ως "βάρβαρο' και ως "έναν μεγάλο βλάκα που θέλει να σκοτώνει τους πάντες", ενώ στην πραγματικότητα ήταν ένας "στρατηγός και πολιτικός αρχηγός". H Activision από την άλλη υποστηρίζει πως οι ισχυρισμοί είναι αναληθείς, αφού μέσα στο Black Ops 2 o Savimbi απεικονίζεται ως "καλός" και "για αυτό που πραγματικά ήταν. Ένας χαρακτήρας της Ανγκολέζικης ιστορίας, ένας αντάρτης που πολέμησε το MPLA".

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Activision μηνύεται για τον τρόπο που απεικονίζει κάποιον στη σειρά Call of Duty, καθώς το 2014 o πρώην δικτάτορας του Παναμά Manuel Noriega κατέθεσε ανεπιτυχώς μήνυση ενάντια στην εταιρεία. Ο Noriega κατηγόρησε την Activision επειδή χρησιμοποίησε την εικόνα του και επειδή τον απεικόνισε ως “απαγωγό, δολοφόνο και εχθρό του κράτους”. Η υπόθεση απορρίφθηκε από τα Αμερικάνικα δικαστήρια.

Διαβάστε για τον Ρώσο gamer που ήθελε να μηνύσει την Bethesda για το Fallout 4 και πείτε μας την άποψη σας για την υπόθεση του Call of Duty: Black Ops 2 στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +4 nikos-pc (Level 11) 14/01/2016 22:12
Η μήνυση στάλθηκε με Internet Explorer :-)
#2 NICKGENERALGR (Level 10) 14/01/2016 22:24
κλασικη αμερικανια 8)
#3 +1 Salina (Level 18) 14/01/2016 23:06
Οτι να'ναι θεε μου! αχαχαχαχ μεζεψτε τους!
#4 redman40 (Level 12) 15/01/2016 07:08
Ναι μουτζουρώθηκε η γύφτισσα επειδή παρουσίασαν τον αγκολέζο πολεμοκάπηλο με αρνητικό τρόπο, τέτοιους δικομανείς μόνο η ελλάδα και οι άλλες χώρες του τρίτου κόσμου γεννούν!
#5 Shikabane_Hime7 (Level 29) 15/01/2016 10:08
Ότι να ναι πραγματικά!
Notification