Windows Store

Hot
Παντελής Δασκαλέλος

Παντελής Δασκαλέλος  

Now playing Crysis 2, Gears of War 2 και Tom Clancy's H.A.W.X
 
0.0 ()
1
 Windows Store

Windows Store

Τα αποκλειστικά games και το στοίχημα των Windows 10. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 6/8/15] Τους τελευταίους μήνες η Microsoft έχει κάνει εξαιρετικά σαφή την πρόθεσή της να ενοποιήσει το Xbox One και τα Windows 10 σε ένα ενιαίο οικοσύστημα. Ανάλογες προσπάθειες είχαμε δει και στο παρελθόν, καθώς αρκετοί από εσάς θυμούνται το φιάσκο των Games for Windows Live. Μερικά χρόνια νωρίτερα με την έλευση των Windows 8 η Microsoft λάνσαρε το Windows Store μια ψηφιακή πλατφόρμα διανομής στα πρότυπα των Steam, Origin και Uplay.

Ο προσανατολισμός των Windows 8 βέβαια ήταν σε γενικές γραμμές λανθασμένος, καθώς ιδιαίτερα πριν την 8.1 έκδοσή τους, ήταν φανερό ότι μιλούσαμε για ένα λειτουργικό σύστημα κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες των tablets και των Windows Phone. To γεγονός αυτό αποτυπώνεται σε ένα βαθμό και από τα games που υπάρχουν αυτή την στιγμή στο Windows Store, αν και το σκηνικό αυτό αναμένεται να αλλάξει πολύ σύντομα, καθώς ήδη τα Windows 10 αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας εκατομμυρίων χρηστών.

Τι παίζει με τα αποκλειστικά games;
Πριν προχωρήσουμε παρακάτω να διευκρινίσουμε ότι όσα games θα εκδώσει η Microsoft Studios για τα Windows 10 θα είναι αποκλειστικά προσβάσιμα μέσω του Windows Store. Εκτός από αυτά όμως θα δούμε και αρκετές Windows 10 εκδόσεις άλλων παιχνιδιών που θα διατίθενται παράλληλα και σε άλλες ψηφιακές πλατφόρμες διανομής, όπως το Steam.

windows-store-project-spark

Λόγω των προβλημάτων που προαναφέραμε αρκετοί χρήστες προτίμησαν να μείνουν στα Windows 7 και να μην κάνουν το άλμα στα Windows 8. Κατόπιν αυτού, η μεγάλη αυτή μερίδα κοινού ενδεχομένως δεν γνωρίζει ότι στο Windows Store υπάρχουν games, τα οποία τρέχουν μόνο στα Windows 8 και κατ' επέκταση στα Windows 10 και είναι αποκλειστικά προσβάσιμα μέσω του Windows Store. Ας δούμε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα λοιπόν.

Ένα αρκετά πρόσφατο παράδειγμα είναι το Project Spark, στο οποίο έχετε την δυνατότητα να δημιουργήσετε τα δικά σας games. Το συγκεκριμένο μάλιστα είναι και free-to-play, οπότε μπορείτε να το κατεβάσετε ανά πάσα στιγμή από το Windows Store. Οι λάτρεις των παραδοσιακών point-and-click Adventures αξίζει να τσεκάρουν το Adera, το οποίο διατίθεται με την μορφή ξεχωριστών επεισοδίων (τo πρώτο εξ' αυτών είναι δωρεάν). Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το Adera είναι πλήρως μεταφρασμένο στα Ελληνικά, τόσο στα μενού, όσο και στα voice overs.

Εκτός από τα παραπάνω συναντάμε δεκάδες ακόμη games, εκ των οποίων ξεχωρίζουν τα Halo: Spartan Assault, το Age of Empires: Castle Siege, το Tentacles: Enter the Mind (επίσης free-to-play), το Microsoft Minesweeper και την Windows 10 έκδοση του Minecraft. Μετά την Microsoft Studios, ο δεύτερος πιο παραγωγικός publisher στο Windows Store με 40 περίπου games είναι η Gameloft. Οι κυκλοφορίες της κατά κύριο λόγο είναι Cross-Play και Cross-Buy στα Windows 8/10 και Windows Phone και ανάμεσά τους συναντάμε το αξιόλογο Racing Asphalt 8: Airborne και το Modern Combat 5: Blackout. H σειρά Modern Combat είναι γνωστή και ως το Call of Duty των smartphones. Εν τω μεταξύ, πριν από λίγες εβδομάδες η Gameloft κυκλοφόρησε τα Dungeon Hunter 5 (ένα Diablo clone Action RPG) και Dragon Mania Legends.

windows-store-modern-combat

To τοπίο αλλάζει με τα Windows 10
Τα περισσότερα games που αναφέραμε παραπάνω διακρίνονται για τα μετριοπαθή production values τους και αυτός άλλωστε είναι και ένας λόγος που το Windows Store έμεινε στην αφάνεια μέχρι την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Πλέον όμως η έλευση των Windows 10 αναμένεται να αλλάξει αυτό το σκηνικό. Καταρχήν, η Microsoft ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τα Killer Instinct και Gears of War: Ultimate Edition στα Windows 10, αλλά και τα Fable Legends και Gigantic. Επιπροσθέτως τους προσεχείς μήνες θα διατεθούν στο Windows Store τα Ark: Survival Evolved, Happy Wars, Cities: Skylines, Halo Wars 2, Bloodstained: Ritual of the Night, Rise of the Tomb Raider, Divinity: Original Sin, Pillars of Eternity, Sword Coast Legends, Wasteland 2, Cuphead κ.α.

Όπως είναι φυσικό, αρκετές κυκλοφορίες θα διατεθούν και σε άλλες ψηφιακές πλατφόρμες διανομής, ενώ ήδη η πλειοψηφία των games που αναφέραμε παραπάνω κυκλοφορεί ήδη στο Steam. Άραγε μήπως η Microsoft προσπαθεί να χτυπήσει την Valve; Εάν λάβουμε υπόψη μας τις κατά καιρούς δηλώσεις του Phil Spencer, η αμερικανική εταιρεία δεν έχει αυτό τον σκοπό και για να είμαστε ειλικρινείς θα ήταν εξαιρετικά αφελής αν προσπαθούσε κάτι τέτοιο. Παρόλα αυτά, με την δική της πλατφόρμα διανομής απευθύνεται κυρίως στους Xbox παίκτες, αλλά και στους developers, οι οποίοι πλέον έχουν την δυνατότητα να λανσάρουν με χαμηλότερο κόστος τις δημιουργίες τους, αφού με το ίδιο budget μπορούν να αναπτύξουν games ταυτόχρονα για το Xbox One και τα Windows 10.

windows-store-killer-instinct

Όλα δείχνουν λοιπόν ότι ο στόχος για ένα ενιαίο οικοσύστημα έχει τεθεί ξεκάθαρα και τουλάχιστον για την ώρα η Microsoft κάνει τα σωστά βήματα για την επίτευξή του. Από την στιγμή μάλιστα που το Gamertag και το Gamerscore είναι κοινό για όλα τα format (Windows 10, Xbox One, Xbox 360, Windows Phone) είναι πολύ πιθανό κάποιος να προτιμήσει να αγοράσει παιχνίδια από το Windows Store και όχι από το Steam. Άλλωστε υπάρχουν και οι κυνηγοί των Achievements, οι οποίοι σαφώς και αποτελούν πλειοψηφία στον συνολικό όγκο των gamers ανά την υφήλιο, αλλά παραμένουν μια σεβαστή μερίδα καταναλωτών.

[UPDATE 10/8/15] Η Microsoft έδωσε στην δημοσιότητα ένα νέο βίντεο, το οποίο περιλαμβάνει αποσπάσματα από τα επερχόμενα Windows 10 games που θα κυκλοφορήσουν στο Windows Store τους προσεχείς μήνες. Ορισμένα εξ' αυτών είναι τα Gears of War: Ultimate Edition, Minecraft: Windows 10 Edition, Rise of the Tomb Raider, Halo Wars 2, Shovel Knight, Pinball FX 2 και #IDARB.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Εσάς ποιες είναι οι απόψεις πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα; Έχετε αγοράσει games από το Windows Store; Θα προτιμήσετε τις Windows 10 εκδόσεις από τις αντίστοιχες του Steam; Πείτε μας τις απόψεις σας στα σχόλια και στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 tonyler (Level 23) 06/08/2015 20:34
Αμα βαλω ποτε windows 10,εννοειται οτι θα προτιμησω το windows store,αφου ετσι εκτος απο τα λευτα που δινω για ενα Χ παιχνιδι υποστηριζω παραλληλα και το xbox.Ενας αλλος λογος ειναι η εμμονη με το gamerscore.
#2 Revolution GamersGR (Level 4) 06/08/2015 20:59
Ελπίζω να αποκτήσω τα Windows 10 παρόλο που δεν μου αρέσουν τα περίπολα Windows.Δυστυχώ ς όμος πολύ ωραίοι τίτλοι βγαίνουν από τα Windows 10!Θα μπορούσα να τους κατεβάσω crack αλλά πιστεύω θα ήταν fail!
#3 ashbringer (Level 25) 07/08/2015 17:51
Θα προτιμήσω τις windows 10 εκδόσεις απο τις αντίστοιχες του steam περισσότερο για τα achievements.
#4 ThanosRipper (Level 15) 10/08/2015 16:22
Δεν έχω xbox αλλά και εγώ με την σειρά μου θα προτιμούσα το Windows store
#5 Mystique (Level 23) 10/08/2015 23:00
Δεν ξερω αν θα αλλαξω ποτε τα windows στο pc μου ωστε να μπορω να αγορασω απο το store. Προς το παρον το steam με βολευει πολυ. Ισως στο μελλον με ενα καινουριο συστημα.
#6 RODIFIRE (Level 9) 12/08/2015 00:39
έμενα πολλά από αυτά δεν μου τα παίζει στο pc μου τα Windows 10 και δεν έχω ιδέα γιατί
μου ξεκινάει και μου κλείνει (η μπορεί να μου δείξει λίγο και πριν μπει να παίξω κλείνει) πολύ λίγα παιχνίδια στο store Που να τρέχουν βρήκα
είναι κάτι λάθος?
Notification