Sebastien Loeb Rally EVO

Hot
Ζήστε την καριέρα του μεγαλύτερου πρωταθλητή του WRC.

Ζήστε την καριέρα του μεγαλύτερου πρωταθλητή του WRC.

Ζήστε την καριέρα του μεγαλύτερου πρωταθλητή του WRC.

O Sebastien Loeb είναι ένας οδηγός που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς το όνομά του είναι γνωστό ακόμη και σε όσους έχουν μια καθαρά επιφανειακή σχέση με το WRC. Κακά τα ψέμματα ο Γάλλος πρωταθλητής είναι στην κυριολεξία ένας ζωντανός θρύλος του αθλήματος έχοντας κερδίσει εννιά συνεχόμενα πρωταθλήματα από το 2004 μέχρι το 2012. Κατόπιν αυτού, η κυκλοφορία του Sebastien Loeb Rally Evo, ενός Racing βασισμένου στην ζωή του και στα επιτεύγματά του μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Το timing βέβαια της συγκεκριμένης κυκλοφορίας επιδέχεται συζήτηση, καθώς μόνο το τελευταίο τρίμηνο έχουμε δει δύο rally Racing, το WRC 5 της Kylotonn Racing και το Dirt Rally της Codemasters.

Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με τη νέα δημιουργία της Milestone S.r.I, μιας εταιρείας που εξειδικεύεται στα Racing παντός τύπου, είτε μιλάμε δηλαδή για αυτοκίνητα, είτε για μηχανές, με πρόσφατα παραδείγματα τα Moto GP 15 και Ride. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η ιταλική εταιρεία ανάπτυξης μας είχε προσφέρει τα τέσσερα προηγούμενα κεφάλαια της σειράς WRC. Με άλλα λόγια κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η Milestone είναι μια εξαιρετικά έμπειρη εταιρεία στον χώρο των Racing, παρόλα αυτά καμία από τις δημιουργίες της δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως triple A τίτλος. Καταφέρνει άραγε το Sebastien Loeb Rally Evo να κάνει την διαφορά ή αποτελεί ένα ακόμη μετριοπαθές project της ιταλικής εταιρείας; Φορέστε το κράνος σας, δέστε την ζώνη σας και αρπάξτε το τιμόνι και πάμε να δούμε παρέα τι... ψάρια πιάνει το νέο Racing της Milestone.


Ένα ολοκληρωμένο πακέτο
Μια μόλις ματιά στο κεντρικό μενού του Sebastien Loeb Rally Evo αρκεί για να διαπιστώσετε ότι μιλάμε για μια υπερπλήρη κυκλοφορία όσον αφορά τον αριθμό των διαθέσιμων modes. Το highlight βέβαια δεν παύει να είναι το Loeb Experience mode, το οποίο είναι βασισμένο στην ομολογουμένως εντυπωσιακή καριέρα του Γάλλου οδηγού. Το Loeb Experience χωρίζεται με την σειρά του σε οχτώ χρονικές περιόδους, στις οποίες καλείστε να επαναλάβετε τα κατορθώματα του Loeb ή ακόμη και να αλλάξετε την ροή της ιστορίας. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι στο συγκεκριμένο mode υπάρχουν 27 αγώνες που εκτυλίσσονται από το ξεκίνημα της καριέρας του Sebastien Loeb μέχρι την εντυπωσιακή παρουσία του στο Pikes Peak International Hill Climb.

Πριν από την έναρξη των αγώνων έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε διάφορα documentaries στα οποία μιλά ο ίδιος ο Sebastien Loeb και σας εξιστορεί το πώς ξεκίνησε να αγωνίζεται, τις τεράστιες δυσκολίες που συνάντησε στο ξεκίνημα της καριέρας του κ.ο.κ. Τα βίντεο αυτά συμπληρώνουν ιδανικά το Loeb Experience βάζοντας στην κυριολεξία στο πετσί του πολυνίκη αθλητή, ενώ παράλληλα αποκαλύπτουν αρκετές από τις άγνωστες πτυχές της καριέρας του.

Η εμπειρία που προσφέρει το συγκεκριμένο mode είναι σε γενικές γραμμές άρτια, παρόλα αυτά οφείλουμε να διατυπώσουμε ορισμένες ενστάσεις. Η πρώτη αφορά το γεγονός ότι το Pikes Peak International Hill Climb εκτυλίσσεται σε τέσσερις αγώνες, εκ των οποίων οι πρώτοι τρεις αφορούν τις δοκιμαστικές διαδρομές που έκανε ο Loeb, καθώς το main event λαμβάνει χώρα στο τέταρτο και τελευταίο race. Κοινώς τα trials θα μπορούσαν να παραλειφθούν δίνοντας την θέση τους σε σημαντικότερους αγώνες της καριέρας του Loeb, όπως το 24 Hours of Le Mans του 2006. H δεύτερη ένσταση αφορά το event “25 seconds”, στο οποίο και θα πρέπει να κάνετε έναν εξωπραγματικό χρόνο στο... λασπωμένο Rally της Ουαλίας για να καταφέρετε να κερδίσετε. Εμείς ύστερα από δεκάδες αποτυχημένες προσπάθειες πάψαμε να ελπίζουμε. Ο συγκεκριμένος αγώνας πάντως ήταν το μόνο σημείο στο οποίο αντιμετωπίσαμε σημαντικό πρόβλημα, καθώς ο βαθμός πρόκλησης των υπολοίπων events δεν είναι σε καμία περίπτωση απαγορευτικός για όσους έχουν μια στοιχειώδη εμπειρία στο Racing genre.

“Με την δική μου καριέρα τι θα γίνει;”
Πέρα από το Loeb Experience mode, η νέα πρόταση της Milestone περιλαμβάνει ένα εκτενέστατο Career, το οποίο εκτυλίσσεται σε εκατοντάδες διαφορετικά events. Σε πρώτη φάση καλείστε να δημιουργήσετε τον οδηγό σας και την ομάδα σας και στην πορεία να αγωνιστείτε για Reputation points και credits. To μενού του Career θυμίζει αρκετά το αντίστοιχο του Driveclub και αυτό της σειράς Forza Motorsport, καθώς υπάρχουν συγκεκριμένες κατηγορίες αγωνισμάτων, στις οποίες μπορείτε να συμμετάσχετε με το ανάλογο αμάξι.


Μιας και μιλήσαμε για αμάξια θα πρέπει να σημειωθεί ότι η λίστα οχημάτων του Sebastien Loeb Rally Evo είναι πολύ μεγαλύτερη από την αντίστοιχη του πρόσφατου WRC 5. Συγκεκριμένα εδώ θα συναντήσετε περισσότερα από 50 μοντέλα από 16 κατασκευαστές, ξεκινώντας από την Group 4 era του WRC με τα Alpine A110 και Lancia Stratos HF μέχρι τα σύγχρονα Citroen DS3, Ford Fiesta RS, Hyundai i20 και Volkswagen Polo R. Επιπροσθέτως, περιλαμβάνεται και το Peugeot 208 T16, με το οποίο ο Loeb κέρδισε το Pikes Peak International Hill Climb. Οι αεροτομές του συγκεκριμένου αμαξιού θυμίζουν περισσότερο φτερά αεροπλάνου και η οδήγησή του σε υψηλές ταχύτητες είναι μια πραγματική πρόκληση.

Στο Career mode θα συναντήσετε 69 tracks, ενώ τα πέντε εξ' αυτών αποτελούν γνωστά Rallycross circuits, όπως το Franciacorta Internation Circuit και το Circuit de Loheac. Οι υπόλοιπες 64 πίστες είναι ουσιαστικά οι ειδικές διαδρομές οχτώ εμβληματικών Rally του WRC, όπως του Monte Carlo και της Σουηδίας. Το συνολικό μήκος των διαδρομών ξεπερνά τα 300 χλμ και θα περίμενε κανείς ότι δεν θα συναντούσαμε φαινόμενα επανάληψης, παρόλα αυτά με δεδομένο ότι το Career mode περιλαμβάνει 200 αγώνες περίπου είναι φανερό ότι μετά από κάποια στιγμή θα τρέχετε συνεχώς ξανά και ξανά στις ίδιες πίστες. Οι συγκρίσεις με το WRC 5 το οποίο περιλαμβάνει 14 rally και 84 ειδικές διαδρομές θα λέγαμε ότι εκθέτουν την προσπάθεια της Milestone.

Μετά τους Colin McRae και Richard Burns ένας ακόμη πρωταθλητής του WRC αποκτά το δικό του Racing.


Για όσους ψάχνουν μια πιο τυπική WRC εμπειρία πάντως υπάρχει η δυνατότητα να τρέξετε ξεχωριστά σε όποιο από τα οχτώ διαθέσιμα rally επιθυμείτε, ενώ δύναται να ορίσετε και την διάρκειά τους. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι το... πλήρες πακέτο για κάθε rally περιλαμβάνει οχτώ ειδικές διαδρομές και ενδιάμεσα τους μπορείτε να επιδιορθώσετε το όχημα σας από τυχόν ζημιές. Θα σας πάρει χρόνο να το συνηθίσετε Όσον αφορά το gameplay, το Sebastien Loeb Rally Evo δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα αμιγώς Racing Simulator, αν και είναι λιγότερο arcade από σύγχρονες προτάσεις του χώρου όπως το WRC 5. H πρώτη μας εμπειρία με την δημιουργία της Milestone ήταν τον Δεκέμβριο όταν και κατεβάσαμε το σχετικό demo του. Για να είμαστε ειλικρινείς η πρώτη γνώμη που σχηματίσαμε ήταν αρνητική, παρόλα αυτά προσεγγίσαμε την τελική έκδοσή του χωρίς καμία προκατάληψη και τελικά δικαιωθήκαμε αφού μόλις αφιερώσαμε μερικές ώρες στην εκμάθηση των controls, το Sebastien Loeb Rally Evo άρχισε να μας ξεδιπλώνει τις αρετές του.


Αυτό που θα παρατηρήσετε σε πρώτο χρόνο είναι το αμάξι σας δεν έχει σχεδόν καθόλου κράτημα και σε συνδυασμό με τις στενές πίστες είναι μαθηματικά βέβαιο ότι αρχικά θα αντιμετωπίσετε προβλήματα. Στην πορεία και με λίγη εξάσκηση θα διαπιστώσετε ότι το μόνο που χρειάζεται είναι λεπτοί χειρισμοί και ο εντοπισμός των παγίδων που κρύβει η κάθε πίστα. Κάτι που μας προξένησε εντύπωση είναι ότι υπάρχει πολύ μεγαλύτερο περιθώριο λάθους στην περίπτωση που παίζετε με την κάμερα μέσα από το cockpit ή με κάποια άλλη κάμερα οπτικής πρώτου προσώπου. Εν τέλει πάντως η τελική αίσθηση που μας άφησε η οδήγηση ήταν εξαιρετική. Το μοναδικό πρόβλημα εντοπίζεται στην χρήση του χειρόφρενου, καθώς θα πρέπει πρώτα να αφήσετε το φρένο για να το χρησιμοποιήσετε.

Εν τω μεταξύ, η πλειάδα των driving assists εγγυάται την δυνατότητα προσαρμογής του βαθμού πρόκλησης στα μέτρα σας. Με το A.I των αντίπαλων στο Easy και το Auto Break ενεργοποιημένο είναι δεδομένο ότι το έργο σας θα είναι εξαιρετικά εύκολο, παρόλα αυτά αν απενεργοποιήσετε τα assists το Sebastien Loeb Rally Evo είναι δεδομένο ότι θα σας δοκιμάσει. Ένα εξαιρετικά χρήσιμο assist είναι η λεγόμενη guiding line που σας υποδεικνύει που θα πρέπει να επιταχύνετε και που να πατήσετε φρένο. Βέβαια από την δική σας πλευρά καλείστε να λάβετε υπόψη σας και την μορφολογία του εδάφους, καθώς μια ανώμαλη προσγείωση ύστερα από ένα φαινομενικά εύκολο άλμα είναι ικανή να σας στοιχίσει πολύτιμα δευτερόλεπτα.


Φυσικά πριν από κάθε αγώνα έχετε την δυνατότητα να κάνετε customize το όχημα σας. Οι επιλογές που σας παρέχονται θα καλύψουν και τον πιο απαιτητικό χρήστη, αφού μπορείτε να προσαρμόσετε το gear ratio, τις αναρτήσεις, τα φρένα σας κτλ. Η μόνη έλλειψη που παρατηρήσαμε έγκειται στην αδυναμία επιλογής διαφορετικών ελαστικών. Να σημειωθεί ότι στο μενού του customization σας παρέχονται επαρκείς πληροφορίες για να κατανοήσετε την επίδραση που έχουν οι ενδεχόμενες επιλογές σας στην οδηγική συμπεριφορά του οχήματός σας.

Σημαντικά προβλήματα πάντως παρατηρούνται στο damage model, καθώς είναι πιθανό να στουκάρετε το αμάξι σας πάνω σε ένα δέντρο να σαραβαλιάσετε το μπροστινό μέρος του, αλλά τα φώτα του παραδόξως θα δουλεύουν. Επίσης κατά την διάρκεια ενός αγώνα δεν σας παρέχεται καμία απολύτως πληροφορία για τις ζημιές του οχήματός σας. Σε μία περίπτωση μας έσκασε το δεξί μπροστινό λάστιχο χωρίς να υπάρξει καμία ένδειξη στο user interface που να υποδηλώνει την ζημιά. Τα rewinds πάντως είναι αρκετά γενναιόδωρα, καθώς σας δίνουν την δυνατότητα να διορθώσετε τα λάθη σας, αν και ο αριθμός τους είναι περιορισμένος, οπότε καλό θα είναι να τα χρησιμοποιήσετε με φειδώ.


Στο multiplayer τώρα, το Sebastien Loeb Rally Evo προσφέρει αποκλειστικά online multiplayer για 2-16 παίκτες. Με δεδομένο ότι το παιχνίδι δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει στα καταστήματα ήταν αδύνατο να βρούμε κάποιον παίκτη για να το τεστάρουμε σε online περιβάλλον, οπότε ακόμη δεν είμαστε σε θέση να καταθέσουμε άποψη για το matchmaking και την συμπεριφορά των servers σε έναν αυξημένο όγκο παικτών. Η απουσία του offline multiplayer με split-screen πάντως είναι αδικαιολόγητη, αν και είναι γεγονός ότι όλο και περισσότεροι developers αφαιρούν το συγκεκριμένο feature στον χώρο των Racing, με πρόσφατα παραδείγματα τα The Crew και Project Cars.

Η Milestone σε ανοδική πορεία
Σε οπτικό επίπεδο το Sebastien Loeb Rally Evo είναι ότι καλύτερο μας έχει παρουσιάσει η Milestone σε αυτή την γενιά οικιακών κονσολών. Όλες οι πίστες αποτελούν πιστά αντίγραφα των πραγματικών διαδρομών, καθώς η ιταλική εταιρεία χρησιμοποίησε δεδομένα από GPS και φωτογραφίες, καταφέρνοντας να μας παρουσιάσει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Τα μοντέλα των αμαξιών αποδίδονται με μεγάλη λεπτομέρεια, ενώ υπάρχουν και τα αυθεντικά liveries του. Ορισμένα από τα textures της βλάστησης, όπως το γρασίδι στα rally της Αλσατίας και της Ουαλίας, παραπέμπουν στο WRC 4 του Xbox 360 εξαιτίας της χαμηλής ανάλυσής τους, παρόλα αυτά δεν καταφέρνουν να αμαυρώσουν την θετική εικόνα.

Το ίδιο δυστυχώς δεν συμβαίνει και στην περίπτωση του frame rate, καθώς αρκετές φορές παρατηρήσαμε κάθετες πτώσεις του με το ανάλογο αντίκτυπο στα controls. Ελπίζουμε το πρόβλημα αυτό να διορθωθεί άμεσα με την κυκλοφορία του ανάλογου patch. Σημαντικά προβλήματα παρατηρούνται και στο ηχητικό τομέα και κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τα ηχητικά εφέ. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι οι ήχοι που κάνουν οι κινητήρες των οχημάτων είναι πάνω κάτω οι ίδιοι, ενώ το soundtrack απαρτίζεται από ελάχιστα μουσικά themes.


Αργυρό μετάλλιο
Καλώς ή κακώς το Sebastien Loeb Rally Evo έρχεται με στόχο να ανταγωνιστεί τα δύο Rally Racing που είδαμε τους προηγούμενους μήνες, κοινώς το WRC 5 και το Dirt Rally. Με βάση τα όσα είδαμε εδώ είναι γεγονός ότι η Milestone προσφέρει ένα σαφώς πιο ποιοτικό αποτέλεσμα από την Kylotonn Racing, αλλά δεν καταφέρνει σε καμία περίπτωση να κοντράρει στα ίσια την δημιουργία της Codemasters. Μέχρι βέβαια να βγει το Dirt Rally στις κονσόλες, η δουλειά της Milestone είναι ότι καλύτερο υπάρχει σε αυτόν τον χώρο σε αμφότερα τα PS4 και Xbox One. Να τονίσουμε επίσης πως το Sebastien Loeb Rally Evo αποτελεί αναμφίβολα ότι καλύτερο μας έχει επιδείξει η ιταλική εταιρεία ανάπτυξης στην μακρόχρονη πορεία της και θα λέγαμε ότι αν συνεχίσει με αυτό τον ρυθμό είναι πολύ πιθανό τα επόμενα χρόνια να δούμε ένα κορυφαίο Racing.

Θετικά:
- Ποικιλία από modes
- To άρτια δομημένο Loeb Experience
- Περισσότερα από 50 αμάξια
- Ρεαλιστική εμπειρία οδήγησης
- Πληθώρα επιλογών στο customization
- Τα 5 Rallycross circuits
- Υψηλή πρόκληση
- Πιστή μεταφορά των ειδικών διαδρομών του WRC

Αρνητικά:
- Πτώσεις του frame rate
- To Career mode γρήγορα καταντά επαναλαμβανόμενο
- Μη ρεαλιστικό damage model
- Απαιτείται υπερβολική εξάσκηση για να ελέγξετε με ακρίβεια το όχημα σας
- Μετριότατος ηχητικός τομέας
- Δεν υποστηρίζει split-screen multiplayer

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 6.5
Gameplay: 8
Αντοχή: 7
Γενικά: 7.5

Το καλύτερο Racing της Milestone με την σφραγίδα του διάσημου Γάλλου πρωταθλητή.

Παντελής Δασκαλέλος

NEWS   VIEW ALL

Sebastien Loeb Rally Evo

Η Milestone, που είχε αναπτύξει τους τελευταίους WRC τίτλους, ανακοίνωσε επίσημα την δημιουργία ενός νέου Racing IP με την ονομασία Sebastien Loeb Rally Evo. Η χλιαρή αποδοχή των νεότερων WRC είχε ...
Posted (13 Mar 2015)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 BillyB (Level 12) 28/01/2016 19:29
Μεγάλη οδηγάρα ο Sebastien Loeb καλή και η Milestone.Πολύ κατατοπιστικό review Παντελή απλά δεν σκοπεύω να το αγοράσω άμεσα.Θα έρθω να το παίξω στο event για να δω αν αξίζει τα λεφτά του.
#2 +1 redman40 (Level 12) 29/01/2016 08:50
Μου άρεσε το review αλλά σαν παιχνίδι δεν πιάνει μια μπροστά στο Project Cars έτσι όπως το κόβω.
#3 Mystique (Level 23) 29/01/2016 22:53
Μια τιμονιερα θελω στο ps4 και το πηρα.
#4 Professor_Severus_Snape (Level 28) 01/02/2016 16:41
Απ' όσα διαβάζω, έχουμε να κάνουμε με το καλύτερο παιχνίδι της Milestone είτε στους τέσσερις είτε στους δύο τροχούς.
#5 leokap (Level 9) 03/02/2016 07:58
Πω ρε φίλε ακούω από τώρα τα λάστιχα να καίγονται στην πίστα και τον ήχο της μηχανής και τρελαίνομαι.
#6 Spell (Level 4) 06/02/2016 11:07
Αν και περιμενα τα χειροτερα μιας και με την Milestone εχω κακη ιστορια , Μπορω να πω ότι είναι σε καλο δρομο και μαλιστα με αυτό ασχολούμαι τωρα :) .
Αρκετα καλο ffb Και PHysics όχι τοσο ρεαλιστικο οσο το Dirt Rally όμως είναι πολύ διασκεδαστικο με τιμονι. Το δοκιμασα με T300RS Alcantara edition Και G27 στην G27 Eixa καποια θεματα μια την έβρισκε μια όχι .
Ειχα διαφορα Bugs Στο PC με Saves ktl τα ξεπερασα και αυτά , Τελικα καταφερα να παιξω οι ειδικες είναι ομορφες στενες είναι το ΠΡΩΤΟ Rally Me FULL hand animation επιτελους .... Εχει μακραν το καλυτερο Weight transfer που εχω δει ανωτερο από το Dirt Rally κατά την γνωμη μου , απλα εχει καποια στοιχεια λιγοτερο Sim όπως το κρατημα σε χιονι χωμα κτλ και στο φρεναρισμα είναι υπερβολικο φρεναρουν πολύ γρηγορα το αυτοκίνητα, στο Dirt Rally είναι πιο ρεαλιστικο το φρεναρισμα.

Όταν μπλοκαρουν οι τροχοι στο Dirt rally η αποσταση πατινάζ είναι μεγαλυτερη και πιο ρεαλιστικη , από την άλλη όμως όταν ΔΕΝ μπλοκαρουν οι τροχοι και κοβεις αποτωμα νιώθεις ( αυτό που ειπα πρην weight transfer) το πισω του αυτοκινητου να γυρναει μπροστα εκει μου φενεται καλυτερο το SLRE.

Γενικα είμαι πολύ ευχαριστημένος και από την Career πολύ ανωτερη του DIrt Rally . To Κακο είναι ότι δεν εχει Ελλαδα που είναι μακραν από τις καλυτερες ειδικες στο κοσμο και πιο δυσκολη .
Score 7.5
7.36 User Score
(11 votes )
User Reviews 0
Genre: Racing
Developer: Milestone S.r.I.
Publisher: Milestone S.r.I.
Διάθεση: Namco Bandai Hellas (210-6018800)
Players: 1 (2-16 online)
Requirements: 4GB RAM, Επεξεργαστής Intel Core2 Quad Q6600 @ 2.40GHz / AMD A6-3670K 2,7 Ghz, Κάρτα Γραφικών Gigabyte GF GTX 660Ti / Radeon R9 270X, Χώρος στον σκληρό δίσκο 30GB
Official Website: Κλικ εδώ
Demo: Download
Release Date: 29/1/2016
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification