Τembo the Badass Elephant

Hot
Ράμπο το ελεφαντάκι.

Ράμπο το ελεφαντάκι.

Ράμπο το ελεφαντάκι.

Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι όταν ανακοινώθηκε η κυκλοφορία του Tembo the Badass Elephant αμέσως μας κίνησε την περιέργεια για δύο κυρίως λόγους. Ο πρώτος είναι ότι αναπτύχθηκε από την Game Freak, την εταιρεία που μας έχει χαρίσει την εξαιρετική RPG σειρά Pokemon στις κονσόλες της Nintendo. O δεύτερος λόγος είναι ότι την έκδοσή του την ανέλαβε η Sega, η οποία κακά τα ψέμματα κατέχει μια περίοπτη θέση στην καρδιά μας από την εποχή του Master System.

Αξίζει να σημειώσουμε πάντως ότι έχουν περάσει 16 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία δημιουργία της Game Freak για κονσόλα της Sony (το Click Medic στο PS1), ενώ το Tembo the Badass Elephant είναι το πρώτο game της ιαπωνικής εταιρείας που κυκλοφορεί σε κονσόλα της Microsoft. Εν τω μεταξύ, η Game Freak δεν θα λέγαμε ότι φημίζεται για τις Platform προτάσεις της, καθώς όπως είναι γνωστό τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται σχεδόν αποκλειστικά στον χώρο των RPG. Παρόλα αυτά, το 1994 μας είχε παρουσιάσει το Pulseman, το οποίο έφτασε στην Ευρώπη με καθυστέρηση 15 ετών στην υπηρεσία Virtual Console του Wii.


Από σενάριο μηδέν
Ο κεντρικός χαρακτήρας της ιστορίας είναι ο Tembo, ένας ελέφαντας κομμάντο, ο οποίος αναλαμβάνει να σώσει την Shell City και κατ' επέκταση ολόκληρη την ανθρωπότητα από την στρατιωτική οργάνωση The Phantom. Σε αυτή την πρόταση συνοψίζεται ολόκληρη ουσιαστικά η ιστορία του παιχνιδιού και όπως είναι φανερό σε ότι έχει να κάνει με το σεναριακό κομμάτι η Game Freak μας απογοητεύει.

Μεταξύ των τεσσάρων μόλις κεφαλαίων του story mode παρεμβάλλονται ορισμένα χιουμοριστικά cutscenes κόμικ αισθητικής, όπου και βλέπουμε τον Tembo να απολαμβάνει το μπάνιο του ή να πέφτει με ένα αλεξίπτωτο σε σχήμα φιστικιού, τα οποία επίσης δεν καταφέρνουν να δώσουν λίγο παραπάνω βάθος στην ιστορία.


Για τα φιστίκια τα κάνεις όλα
Από πλευράς gameplay το Tembo the Badass Elephant δεν καταφέρνει να μας προσφέρει κάτι καινούργιο. Η μόνη ουσιαστικά πρωτοτυπία είναι ότι ο κεντρικός χαρακτήρας είναι ένας ελέφαντας. Κατόπιν αυτού, έχουμε να κάνουμε με ένα τυπικό 2D Platform που ανακυκλώνει μηχανισμούς από διάφορες άλλες κυκλοφορίες της αγοράς, όπως το Sonic the Hedgehog ή το Yoshi's Island. Ο ήρωάς σας πάντως, αν και ελέφαντας, είναι εξαιρετικά ευέλικτος, καθώς μπορεί να εφορμήσει στην ευθεία με μεγάλη ταχύτητα και να καταστρέψει ότι βρει στο πέρασμά του ή να μετατραπεί σε μια τεράστια μπάλα μετά από οποιοδήποτε άλμα. Επίσης, έχει την δυνατότητα να αιωρηθεί για λίγα δευτερόλεπτα στον αέρα. Να σημειώσουμε ακόμη ότι ο Tembo μπορεί να ρουφήξει νερό από συγκεκριμένα σημεία σε κάθε level και να σβήσει με αυτό διάφορες εστίες φωτιάς.

Χωρίς να είναι κακό χαρακτηρίζεται από έλλειψη προσωπικότητας.


Σε κάθε level ο σκοπός σας είναι ουσιαστικά ο ίδιος καθώς θα πρέπει να φθάσετε μέχρι το τέλος του, αποφεύγοντας διάφορα εμπόδια και παγίδες, σκοτώνοντας παράλληλα όσο το δυνατόν περισσότερους εχθρούς. Ο κάθε κόσμος αποτελείται από τέσσερα levels και στην πορεία καλείστε να αντιμετωπίσετε το εκάστοτε boss. Για να φθάσετε στο τέταρτο level πάντως θα πρέπει να έχετε σκοτώσει συγκεκριμένο αριθμό εχθρών ή να σώσετε τους κατοίκους της Shell City στα τρία προηγούμενα. Κατόπιν αυτού, είναι πολύ πιθανό κάποιες φορές να χρειαστεί να κάνετε backtracking και να παίξετε ξανά πίστες που έχετε ήδη ολοκληρώσει.


Απαιτεί αρκετό skill

O βαθμός πρόκλησης αυξάνεται κλιμακωτά και φθάνει σε αρκετά υψηλά επίπεδα σε ορισμένα levels, αλλά και κατά την διάρκεια των boss fights. Στα τελευταία θα πρέπει να αντιμετωπίσετε διάφορα μηχανικά τέρατα, όπως ένα τεράστιο δράκο ή μια σφίγγα-mech. To Α.Ι είναι χαμηλό, καθώς όλοι οι εχθροί σας έχουν συγκεκριμένο τρόπο επίθεσης, τον οποίο και μπορείτε εύκολα να απομνημονεύσετε. Η ζημιά που προκαλούν τα bosses πάντως είναι πολύ μεγάλη, καθώς 3-4 χτυπήματα αρκούν για να επιστρέψετε στο κοντινότερο checkpoint. To τελευταίο είναι πολύ κοντά στα boss fights, αλλά αντίθετα ο συνολικός αριθμός τους σε κάθε level είναι περιορισμένος.

Στο level design πάντως έχει δοθεί αρκετά μεγάλη προσοχή, καθώς υπάρχει μεγάλη ποικιλία τοποθεσιών, διάφοροι τύποι εχθρών και αρκετές “κρυφές” περιοχές. Σε αυτές συνήθως θα βρείτε φιστίκια, τα οποία λειτουργούν σαν τα νομίσματα στο Super Mario. Λόγου χάρη αν μαζέψετε 300 από αυτά θα κερδίσετε μια ζωή ή ένα επιπλέον βαζάκι φυστικοβούτυρο για να είμαστε πιο ακριβείς. Ένα στοιχείο που θέλουμε να θίξουμε αφορά το μοντέλο χειρισμού, το οποίο αρκετές φορές δεν έχει την ακρίβεια που απαιτεί ένα Platform. Λόγου χάρη, ο Tembo αργεί χαρακτηριστικά να αιωρηθεί στον αέρα και είναι πολύ πιθανό να πέσει στο κενό μετά από ένα φαινομενικό εύκολο άλμα.


Ένα απόγευμα αρκεί
Για να ολοκληρώσετε το story θα χρειασθείτε πέντε περίπου ώρες και με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν άλλα modes, η συνολική αντοχή του Tembo the Badass Elephant κρίνεται μικρή. Οι τελειομανείς πάντως ενδεχομένως να θέλουν να παίξουν ξανά και ξανά τα ίδια levels για να σκοτώσουν όλους τους εχθρούς και να σώσουν όλους τους παγιδευμένους κατοίκους, οπότε από πλευράς replayability η δημιουργία της Game Freak δεν απογοητεύει. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι το gameplay δεν είναι αρκετά εθιστικό για να προχωρήσετε σε δεύτερο ή τρίτο playthrough, καθώς όπως προαναφέραμε αντίστοιχους μηχανισμούς έχουμε συναντήσει δεκάδες φορές στο παρελθόν.

Ο χαριτωμένος ελέφαντας
Η Game Freak χρησιμοποίησε την Unity Engine για την ανάπτυξη του Tembo the Badass Elephant, μια μηχανή γραφικών που σταδιακά μας δίνει αξιόλογα δείγματα γραφής. Ο σχεδιασμός του κεντρικού ήρωα είναι αρκετά εμπνευσμένος, ενώ πολύ καλή δουλειά έχει γίνει στα animations και particle effects. Με το frame rate δεν συναντήσαμε κάποιο πρόβλημα, καθώς είναι κλειδωμένο στα 60fps, χωρίς να παρατηρούνται πτώσεις του.


Στον ηχητικό τομέα επικρατεί πλήρη μετριότητα, καθώς το soundrack είναι παντελώς αδιάφορο, ενώ το voice acting λάμπει δια της απουσίας του. Ευτυχώς τα ηχητικά εφέ στέκονται σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο.

Θα ζήσετε και χωρίς αυτό
Σας έχει τύχει ποτέ να παίξετε ένα game και μετά από λίγο καιρό να το ξεχάσετε; Κάτι αντίστοιχο ισχύει και στην περίπτωση του Tembo the Badass Elephant. Πράγμα περίεργο καθώς οι ελέφαντες φημίζονται για την μνήμη τους. Με λίγα λόγια το νέο Platform της Game Freak είναι αυτό που λέμε “πέρασε και δεν ακούμπησε”, καθώς πάσχει φανερά από έλλειψη πρωτοτυπίας στους μηχανισμούς του gameplay. Ως εκ τούτου προσεγγίστε με κάθε επιφύλαξη, αφού συν τις άλλοις η τιμή του (15 ευρώ) είναι σχετικά τσιμπημένη για αυτά που προσφέρει.

Θετικά:
- Ποικιλία στο level design
- Άρτιο τεχνικά
- Υψηλός βαθμός πρόκλησης
- Ο cool κεντρικός ήρωας

Αρνητικά:
- Ελάχιστη ποικιλία στο gameplay
- Μετριότατος ηχητικός τομέας
- Διαρκεί πολύ λίγο
- Ρηχό και ανέμπνευστο σενάριο

Βαθμολογία
Γραφικά: 7.5
Ήχος: 5
Gameplay: 6.5
Αντοχή: 4
Γενικά: 6.2

Η Game Freak καλά θα κάνει να μείνει στην σειρά Pokemon.

Παντελής Δασκαλέλος 

NEWS   VIEW ALL

Tembo the Badass Elephant

Η νέα δημιουργία της Game Freak, της εταιρείας ανάπτυξης της δημοφιλούς σειράς Pokemon, θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Sega. To Tembo the Badass Elephant θα διατεθεί για...
Posted (10 Jul 2015)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Blood King (Level 25) 28/08/2015 20:22
Ενδιαφέρουσα platform πρόταση με νοσταλγικές πινελιές στο gameplay αλλά η διάρκεια του με ξενερώνει.
#2 Asxetoss (Level 19) 28/08/2015 20:54
Είναι μια μίξη από πολλά πλατφορμ παλιάς εποχής ,Δεν το κάνει ασχημα αλλά από το λίγο που κρατάει θα το δοκιμάσω όταν θα το βρω σε κάποια προσφορά στα 2-3 ευρώ στο steam.
#3 TheRedWood (Level 17) 28/08/2015 22:36
Δε με τραβάνε τέτοιου είδους παιχνίδια, τη στιγμή που παίζω videogames για το σενάριο τους.
Score 6.2
6.6 User Score
(10 votes )
User Reviews 0
Genre: Platform
Developer: Game Freak
Publisher: Sega
Διάθεση: Zegetron (210-6856000)
Players: 1
Requirements: 2 GB RAM, Διπύρηνος επεξεργαστής, Κάρτα γραφικών NVIDIA GTS 240, Χώρος στον σκληρό δίσκο 998ΜΒ, Λειτουργικό σύστημα Windows Vista/7/8/10
Official Website: Κλικ εδώ
Demo: Download
Release Date: 21/7/2015
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification