Worms Battlegrounds

Hot
Τιτανομέγιστες εκρήξεις από μικροσκοπικά worms.

Τιτανομέγιστες εκρήξεις από μικροσκοπικά worms.

Τιτανομέγιστες εκρήξεις από μικροσκοπικά worms.

Όλοι γνωρίζετε λίγο πολύ την πολυαγαπημένη σειρά της Team 17 το Worms και πόσα sequels έχουν κυκλοφορήσει μετά από την πρώτη εμφάνιση του παιχνιδιού το 1995. Το Worms Battlegrounds είναι το 27ο της σειράς και ένα μεγάλο κομμάτι του είναι η μετατροπή της αποκλειστικής PC έκδοσης Worms: Clan Wars για τις next-gen κονσόλες Xbox One και PS4.

Η Team 17 αναπτύσσει και κυκλοφορεί τίτλους Worms εδώ και πολλά χρόνια για μια μεγάλη ποικιλία κονσολών. Μετά την αρχική έκδοση για PC και Amiga, στο Β’ μισό της δεκαετίας του ’90, τα games της, ήταν διαθέσιμα για format όπως Nintendo 64, Game Boy Color και βέβαια PC. Συνεχίζοντας της δράση της μέχρι το 2013 κυκλοφόρησε περίπου 16 τίτλους σε διάφορα platform όπως PC, PS1, PS2, Xbox 360, Wii και φορητές κονσόλες της Nintendo και της Sony. Η Team 17 συνεργάστηκε μάλιστα με την Facebook το 2012 για να υπάρχει παιχνίδι Worms αλλά σταμάτησε το 2013. Η πιο πρόσφατη έκδοση της σειράς είναι το Worms Battlegrounds που κυκλοφορεί για τις next-gen κονσόλες PS4 και Xbox One.

Donkey's stone carrot και πράσινα άλογα
Η ιστορία μας ξεκινάει όταν ο κακός Lord Crowley-Mesmer κλέβει την…Donkey's stone carrot, για να κυριαρχήσει τον κόσμο και μαζί με αυτήν παίρνει και κάποια άπιστα worms με το μέρος του. Το campaign απαρτίζεται από 25 αποστολές στις οποίες μια ομάδα ετοιμοπόλεμων worms ξεκινούν την περιπέτεια τους περνώντας από 4 διαφορετικούς τόπους Inca, Viking, Feudal Japan και Industrial Revolution σκοτώνοντας εχθρούς για να φτάσουν στον τελικό στόχο και να πάρουν πίσω την παντοδύναμη πέτρα.

Museum of World History
Ξεκινώντας το campaign σας δίνεται ένας χάρτης του Museum of World History στον οποίο φαίνονται με κόκκινες βούλες οι αποστολές που δεν έχετε ολοκληρώσει και με πράσινο χρώμα όσες έχετε τελειώσει. Καθώς περνάτε κάποια missions αποκτάτε κομμάτια ενός χάρτη μέχρι να φτάσετε στο τέλος και να βρείτε τον Lord Crowley-Mesmer. Κάθε επίπεδο περιλαμβάνει μια ομάδα εχθρών, οι οποίοι πρέπει να πεθάνουν για να μπορέσετε να περάσετε στην επόμενη αποστολή.

Αρχικά το worm με το οποίο παίζετε δεν έχει πολλά πυρομαχικά πάνω του και σε κάθε πίστα του παρέχονται διαφορετικά items στο inventory. Με αυτό τον τρόπο μαθαίνετε σταδιακά την χρήση όπλων. To inventory έχει διάφορα όπλα και gadgets αλλά μπορείτε να συλλέξετε περισσότερα πυρομαχικά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού βρίσκοντας κουτιά και σεντούκια ανάλογα με το τι είναι απαραίτητο κάθε φορά.

Join the battlegrounds fully customized
Σίγουρα αυτή δεν θα είναι η πρώτη σας εμπειρία με τα worms αλλά ακόμα και αν είναι το πιο βασικό που πρέπει να γνωρίζετε είναι πως σε κάθε επίπεδο ο στόχος είναι ένας. Να αφανίσετε την αντίπαλη ομάδα των worms. Τα worms παίζουν με διαδοχικές σειρές. Πρώτα ένα δικό σας και μετά αφού περάσει ο συγκεκριμένος χρόνος που σας δίνεται για κάθε παίκτη παίζει ένα αντίπαλο worm. Η τακτική αυτή ισχύει είτε παίζετε απέναντι σε CPU είτε multiplayer με αντιπάλους.

Τα πρώτα πυρομαχικά που σας δίνονται θα είναι τα βασικά όπως δυναμίτες, bazooka, χειροβομβίδες και καθώς η δυσκολία των levels ανεβαίνει θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πιο special πυρομαχικά και gadgets όπως τηλεκίνηση, airstrike,αλεξίπτωτα, νάρκες και πολλά άλλα. Οι ενέργειες που μπορεί να κάνει ένα worm μέσα στον περιορισμένο χρόνο που θα σας δίνεται είναι να επιλέξει το αντικείμενο που επιθυμεί να χρησιμοποιήσει για να σκοτώσει έναν εχθρό, να πάει στην τοποθεσία που θέλει και να προλάβει να απομακρυνθεί από έναν άλλο αντίπαλο. Προσοχή όμως καθώς μπορείτε να τραυματιστείτε από την ίδια σας την επίθεση. Εκτός αυτού ο περιβάλλοντας χώρος είναι γεμάτος με τοξικά αυγά και σημεία που καταστρέφονται από τις ανατινάξεις και μπορούν να σας πληγώσουν ή να σας δηλητηριάσουν.

Choose your classes
Στις τελευταίες εκδόσεις τα worms ανήκουν σε classes. Τα 4 classes που υπάρχουν στο Worms Battlegrounds και που υπήρχαν και σε προηγούμενα της σειράς είναι: soldier, scout, scientist και heavy από τις οποίες το κάθε worm έχει διαφορετικό στυλ gameplay. Η συλλογή πυρομαχικών φτάνει τα 65 όπλα και δυνάμεις/gadgets από τα οποία τα 10 είναι ολοκαίνουργια και δεν υπήρχαν σε κανέναν άλλο τίτλο της σειράς. Το παιχνίδι σας δίνει την επιλογή να δημιουργήσετε την δική σας ομάδα worms απόλυτα προσαρμοσμένη στις επιλογές σας μέσω του customization. Διαλέξτε τι θέλετε να φοράει το κάθε worm ξεχωριστά, ποιο θα είναι το όπλο του, ποιος θα είναι ο χορός την νίκης του και φυσικά το όνομά του.

Εκτός του campaign υπάρχουν ακόμα δυο single-player modes. Το versus και το Worms Ops. Στις δυο αυτές επιλογές πρέπει κλασσικά να σκοτώσετε τους εχθρούς που βρίσκονται στην κάθε πίστα αλλά το επίπεδο δυσκολίας εδώ ανεβαίνει καθώς μπορεί να έχετε μόνο ένα worm για να παλέψετε ενάντια σε δέκα.

Για όσους ενδιαφέρονται για τo gamerscore τους είναι άξιο να σημειωθεί πως το Worms Battleground περιλαμβάνει 29 achievements τα οποία αντιστοιχούν σε 1000 πόντους gamerscore από τα οποία, κάποια αποκτώνται από τον αριθμό των online matches που θα κερδίσετε, από τα πόσα kills θα πάρετε με ένα συγκεκριμένο όπλο και από την διαμόρφωση του χαρακτήρα σας.

Κάποια puzzles θα παιδέψουν το μυαλό σας και θα σας δυσκολέψουν για να προχωρήσετε στο επόμενο level.

Το μοναδικό add-on που έχει κυκλοφορήσει για το Worms Battlegrounds είναι το Alien Invasion το οποίο παρέχει νέα αντικείμενα και δυνάμεις όπως UFO strike, energy orbs και plasma blasters και προσθέτει πέντε νέα achievements στην λίστα.Το gameplay time του Worms Battlegrounds για την βασική ιστορία είναι μόνο δύο ώρες, αν βέβαια περνάτε όλα τα επίπεδα αμέσως. Αφιερώσαμε γύρω στις 20 ώρες για το campaign, τις έξτρα αποστολές και την συλλογή των achievements.

Πιάστε ένα φίλο και μπείτε σε μια clan
Το myltiplayer του Worms Battlegrounds επιτρέπει σε 4 παίκτες να παίζουν μαζί σε Deathmatches και σε Forts και μπορείτε να παίζετε με το ίδιο controller καθώς είναι διαδοχική η σειρά. Στο Fort η μόνη διαφορά είναι ότι η κάθε ομάδα έχει την δική της βάση και δεν είναι δυνατή η μετακίνηση των worms απο την μια βάση στην άλλη. Για να καταρρίψετε τους αντιπάλους πρέπει να κάνετε επιθέσεις από απόσταση όπως για παράδειγμα με την χρήση bazooka, χειροβομβίδων, air strike και να έχετε καλό στόχο. Μπορείτε επίσης πριν από κάθε match να διαμορφώσετε το background, τα forts και τον περιβάλλοντα χώρο αλλάζοντας τα αντικείμενα του χώρου, το έδαφος κτλ.

Το παιχνίδι προσφέρει την δυνατότητα ένταξης σε Clan, όπου βρίσκετε άτομα και παίζετε απέναντι σε αντίπαλες Clans. Αν από την άλλη πιστεύετε ότι είστε αρκετά καλοί στο Worms και ανίκητοι σε 1v1 μπορείτε να δοκιμαστείτε παίζοντας ranked matches για να δείτε τi αξίζετε.

Προσαρμοσμένο για next-gen
Η ανάπτυξη του Worms Battlegrounds έγινε με την ίδια engine που χρησιμοποιήθηκε στο Worms Revolution για το Xbox 360. Αρκετά καλά γραφικά, με εκρήξεις οι οποίες καταστρέφουν το περιβάλλον, τρεχούμενα νερά και ωραίο background. Το μόνο μικρό πρόβλημα είναι ίσως κάποια glitches σε κάποια σημεία των πιστών όπως για παράδειγμα τα γρανάζια κάποιων κατασκευών χαλάνε από κάποιες εκρήξεις αλλά επανέρχονται στο φυσιολογικό μετά απο λίγο. Κατά τα άλλα τα worms κολυμπάνε...βασικά σέρνονται στον πυθμένα από μια λακούβα με νερό και χάνουν ελάχιστη ζωή όταν παραμένουν μέσα στο νερό. Το A.I των worms όταν παίζεται με CPU βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο καθώς οι εχθροί σας πηδάνε πέτρες, πέφτουνε από υψώματακια για να καταφέρουν να σας πλησιάσουν και πολλές φορές ο στόχος τους μπορεί να είναι και καλύτερος απο τον δικό σας.

Διάλεκτος…σκουληκιών
Η αφήγηση της ιστορίας και η επεξήγηση των πιστών γίνεται από την Tara Pinkle, την βρετανίδα ηθοποιό Katherine Parkinson την οποία θα ακούσετε πολλές φορές να λέει κρύα ανέκδοτα προσπαθώντας να πει κάτι καλό. Ένα ίσως ενοχλητικό πρόβλημα του ήχου είναι πως τα worms, είτε τα δικά σας είτε του αντίπαλου, επαναλαμβάνουν συνέχεια αυτά που λένε και καταντάει σπαστικό, ειδικά όταν έχεις κολλήσει σε μια πίστα για πολύ ώρα και τα ακούς συνέχεια. Παρόλα αυτά θα ακούσετε τους εχθρούς σας να σφαδάζουν από τον πόνο καθώς τα σκοτώνετε και οι εκρήξεις θα σας ξεκουφάνουν.

Πάντα χιουμοριστικό με δυνατό multiplayer
Tο Worms κρατάει σταθερά όλα αυτά τα χρόνια τον χιουμοριστικό του χαρακτήρα με τα αστεία επιφωνήματα από τα worms. Παραμένει ένα παιχνίδι χαλαρό με στρατηγικό ύφος αλλά με ένα πολύ δυνατό multiplayer στοιχείο. Η Team 17 έχει καταφέρει πολλά μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια και όπως φαίνεται θα παραμείνει στην gaming σκηνή για αρκετό καιρό αφού πάντοτε επιτυγχάνει και βρίσκει νέες ιδεές.

Θετικά:
- Χιουμοριστικό
- Ευχάριστο gameplay
- Ωραία puzzle games
- Ποικιλία πυρομαχικών και gadgets
- Πολύ καλό multiplayer

Αρνητικά:
- Επαναλαμβανόμενοι ήχοι
- Αργό gameplay
- Μικρή διάρκεια
- Μικρά θέματα στον χειρισμό

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 6.5
Gameplay: 7
Αντοχή: 6 
Γενικά: 7

Μια επιτυχημένη συνέχεια της σειράς για γερά νεύρα.

Αλκμήνη Καζάνα  

NEWS   VIEW ALL

Worms Battlegrounds

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Team 17, η γνωστή σε όλους μας σειρά αποφάσισε να κάνει την εμφάνισή της και στις next-gen κονσόλες συγκεκριμένα στο Xbox One και στο PS4. Ο τίτλος θα είναι διαθέσιμος σε ψηφ...
Posted (19 May 2014)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +3 akiszax (Level 21) 05/05/2015 19:06
Epic γέλιο, πολύ ωραίο παιχνιδάκι, κάλο multiplayer
#2 +2 billfrigas (Level 29) 05/05/2015 19:10
το καλυτερο Worms game ειχε βγει για την amiga 500 αλλα δυστυχως δεν θυμαμαι την χρονια που κυκλοφορησε τοτε, γιατι εχουν και τα χρόνια βλεπετε
#3 +3 hercmour (Level 13) 05/05/2015 20:03
Το πιο τέλειο στο παιχνίδι αυτο είναι οτι έχει κρατήσει τον χαρακτήρα του όλα αυτα τα χρόνια...Συγχαρ ητήρια και για το review...
#4 +2 BlaCkFeATh3R (Level 18) 05/05/2015 20:04
Τι να πει κανείς για τα Worms, απλά επικό!
#5 +2 pro-patzis (Level 20) 05/05/2015 20:24
WORMS...αλλα γελια!!!
αλλα γιατι οχι και για pc?
#6 +2 Adam_Pap (Level 18) 05/05/2015 20:51
Σαν τα πρωτα που παιζαμε.....αχχ χχ.... ωραιο reivew!!!!!!
#7 +2 Kazalk (Level 16) 05/05/2015 21:08
Ευχαριστω για τα καλα σας λογια , πραγματικα ειναι αστειο να παιζεις worms :) Μονο γελιο και ξυλο! :D
#8 thanasisle13 (Level 6) 05/05/2015 21:58
ενταξει καλο παιχνιδι για να περασεις την ωρα σου οταν βαριεσε...
#9 Niki K. (Level 3) 06/05/2015 00:06
ενταξει πολυ καλο παιχνιδι! πολυ πιο μικρη μου το χαν βαλη τα αδελφια μου να το παιξω,ηταν πολυ ωραιο ;-) :-)
#10 the_prophet1987 (Level 22) 06/05/2015 11:45
Παλιά έλιωνα πολύ με τα worms,μετά τα παράτησα για πιο στρατηγικά παιχνίδια με βάθος.Αλλά μερικές φορές θέλεις απλά να περάσεις καλά χωρίς να σκέφτεσαι,γι αυτές τις περιπτώσεις είναι τα worms.Πολύ καλό review Αλκμήνη! ;-)
#11 FullMetal (Level 8) 06/05/2015 13:47
Woooooooooooooo orms!!
#12 BATUSITSA (Level 1) 06/05/2015 21:51
πολύ καλό review :-)
#13 Angelique (Level 1) 06/05/2015 21:52
To kalytero game gia na perasei h wra sou efxarista!!!! Polu wraio arthro! ! !
#14 Darkness13 (Level 5) 18/05/2015 16:21
Από μικρός στο play 2 με την παρέα... Άπειρες ώρες διασκέδασης.
#15 Deathraiser (Level 5) 18/05/2015 19:31
Πολυ καλο παιχνιδι μου εφερε αναμνησεις απο τα παλια worm games σιγουρα θα το παιξω.
#16 NosSystems (Level 5) 19/05/2015 08:21
Πολυ ωραιο για τον απλουστατο λογο οτι το εχουν κρατησει σαν τις original εκδοσεις του παιχνιδιου που μεγαλωσαμε παιζοντας μαζι του!
#17 TRELOSGAMER (Level 1) 20/05/2015 09:08
Πολύ ωραίο review.Επιτέλου ς κι άλλα worms!!!
#18 gmathiou4 (Level 5) 24/05/2015 00:08
αγαπημενη σειρα...ωραιο review :)
#19 ΖΓ (Level 11) 29/06/2015 01:02
Δεν έχω να πω και κάτι, τα έχετε πει όλα, αλλά μόνο και μόνο για να αφήσω το στίγμα μου, πάρτε και το δικό μου σχόλιο
Score 7
7.27 User Score
(15 votes )
User Reviews 0
Genre: Artillery Strategy
Developer: Team 17
Publisher: Team 17
Διάθεση: Team 17
Players: 1-4
Release Date: 30/5/2014
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το είχαν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification