OSVR: Open-source Virtual Reality από την Razer

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
2
OSVR: Open-source Virtual Reality από την Razer

OSVR: Open-source Virtual Reality από την Razer

Ανακοινώθηκε το HDK2 στα 400 δολάρια. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 6/1/15] Μετά τις νέες λεπτομέρειες που μαθεύτηκαν πριν από λίγο σχετικά με την κονσόλα της Razer εν ονόματι Forge TV, νέες πληροφορίες ήρθαν απ' το CES 2015. Η Razer ανακοίνωσε το OSVR ή πιο αναλυτικά ένα "Open-Source VR headset" με head tracking.

Το dev kit της Razer, το οποίο αναπτύσσει σε συνεργασία με την Sensics, θα επιτρέπει την κατασκευή νέων συσκευών εικονικής πραγματικότητας, ενώ θα μπορεί να συνδεθεί με όλες τις VR συσκευές, συμπεριλαμβανομένου και του Oculus Development Kit 2. Επομένως, θα υποστηρίζονται αντίστοιχα και τα games που είναι ήδη συμβατά με το Oculus Rift. Το OSVR θα κυκλοφορήσει τον φετινό Ιούνιο και θα έχει δύο οθονίτσες 5,5 ιντσών απ' τις οποίες θα βλέπετε, 100 μοίρες οπτικό πεδίο και εσωτερικούς σένσορες για το head tracking (επιταχυνσιόμετρο, γυροσκόπιο και πυξίδα). Θα έχει ανάλυση 1080x1920.

Οι προδιαγραφές του είναι με απλά λόγια παρόμοιες με αυτές του Oculus Rift αν και το τελευταίο θα βγει στην αγορά με οθόνες 7 ιντσών. Στόχος της Razer είναι το OSVR να είναι συμβατό με διάφορα λειτουργικά όπως Windows, Android και Linux. Θα υποστηρίζει Unity και Unreal Engine 4, καθώς και συσκευές από τις εταιρείες Razer, Bosch, Sixense και LeapMotion.

Το OSVR θα κυκλοφορήσει μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2015 και θα έχει κόστος 200 δολάρια. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το επίσημο site του OSVR.

[UPDATE: 13/6/16 - HDK2] Η Razer ανακοίνωσε το δεύτερο υπό ανάπτυξη virtual reality headset της, το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο και θα κοστίζει 400 δολάρια (355 ευρώ).

Θα διαθέτει δύο OLED οθόνες ανάλυσης 2160x1200, ρυθμό ανανέωσης στα 90hz και custom lenses ώστε να μπορείτε να δείτε όλα τα pixels χωρίς πρόβλημα ακόμα και αν φοράτε γυαλιά. Πέρα από τα OSVR games, θα είναι συμβατό και με virtual reality games του SteamVR που χρησιμοποιούν standard χειριστήρια.

Διαβάστε επίσης σε αυτό το link σχετικά με το Forge TV, την κονσόλα της Razer για την οποία ανακοινώθηκαν οι τελικές λεπτομέρειες. Συζητήστε μαζί μας για τα προϊόντα Razer σε αυτό το forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 Gini (Level 9) 06/01/2015 22:19
Τελικα η Razer παιζει παντου.Τοσο στα περιφερειακα,οσ ο και στα ηχοσυστηματα (Leviathan),κον σολες (ForgeTV) τωρα και στα VR headset.Το οτι ειναι open source ξεχωριζει οποτε πολυ καλη σκεψη.Αλλα με τοσα που θα βγουν εκει εξω (project moprheus απο Sony,μετα κατι αντιστοιχο απο Microsoft)δεν ξερω αν η συγκεκριμενη αγορα τους χωραει ολους.
#2 Morf (Level 6) 07/01/2015 08:28
Giati den vgazei kai kanena monitor as poume kai asxoleite me to VR headset ??? Sugnwmh alla den endiaferomai..
#3 mastrogas (Level 9) 17/06/2016 19:17
η razer δυναμωνει συνεχεια και μπαίνει σε όλους τους τομείς του gaming !
Notification