Super Mario Run: Ο Mario στα smartphones

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
2
Super Mario Run: Ο Mario στα smartphones

Super Mario Run: Ο Mario στα smartphones

Ο Miyamoto παίζει με το ένα χέρι τρώγοντας τούρτες! [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 7/9/16] Η Apple ανακοίνωσε ότι η Nintendo θα κυκλοφορήσει και επίσημα ένα Mario game για το iOS με την ονομασία Super Mario Run.

Δυστυχώς θα πρόκειται για ένα Endless Runner διαφορετικού τύπου, καθώς θα πρέπει να ελέγξετε τον Mario, ο οποίος τρέχει αυτόματα από το αριστερό μέρος της οθόνης στο δεξί. Πατώντας στην οθόνη ο Mario θα πηδά πάνω από κενά και θα συλλέγει νομίσματα. Κοινώς έχουμε να κάνουμε ως επί το πλείστον με ένα casual game.

Όσο προχωράτε στο παιχνίδι θα συλλέγετε power-ups τα οποία θα αλλάζουν τους μηχανισμούς του παιχνιδιού, αλλά ο στόχος σας θα παραμένει πάντα ο ίδιος. Να φτάσετε στην τελική σημαία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Ο Shigeru Miyamoto, δημιουργός της σειράς Mario, μίλησε στο event της Apple για το παιχνίδι, λέγοντας ότι στόχος της Ιαπωνικής εταιρείας είναι "Όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι να μπορούν να παίξουν και να απολαύσουν ένα παιχνίδι Super Mario".

Το Super Mario Run θα περιλαμβάνει και το Battle Mode με την ονομασία "Toad Rally". Σε αυτό το mode διαλέγετε αντίπαλο (φίλο ή τυχαίο άτομο online) και κάνετε κόντρα για το μεγαλύτερο high score. Καθότι η Nintendo πάντοτε έδινε βάση στα multiplayer games, το mode αυτό ακούγεται τουλάχιστον ενδιαφέρον. Στόχος των παικτών δεν είναι να φτάσουν πρώτοι στο σημαιάκι αλλά να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα νομίσματα μέχρι να λήξει ο χρόνος. Θα υπάρχει επίσης κι ένα τρίτο mode, στο οποίο θα μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας Mushroom Kingdom χρησιμοποιώντας τα νομίσματα που συλλέξατε από τα άλλα δύο modes.

Το Super Mario Run θα κυκλοφορήσει για iOS (iPhone και iPad) τον Δεκέμβριο σε συνεργασία Nintendo και της εταιρείας ανάπτυξης DeNA. Θα υπάρχει η επί πληρωμή έκδοση και μία free έκδοση με περιορισμένα χαρακτηριστικά. Μετά το Miitomo, μέχρι τον Μάρτιο του 2017 η Nintendo θα δημιουργήσει άλλα τέσσερα games. Το παρόν είναι το δεύτερο κατά σειρά.

[UPDATE: 8/9/16 - Το πρώτο gameplay video] Δείτε το πρώτο gameplay video του Super Mario Run σε HD ποιότητα.

[UPDATE 2: 15/11/16 - Ημερομηνία κυκλοφορίας και τιμή] Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Nintendo, το Super Mario Run θα κυκλοφορήσει για iOS στις 15 Δεκεμβρίου σε 151 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Θα μπορείτε να το κατεβάσετε σε iPhone, iPad και iTouch και σε συσκευές που θα τρέχουν την έκδοση iOS 8.0. Το κόστος του θα ανέρχεται στα 9.99 ευρώ. Στην έκδοση αυτή συμπεριλαμβάνονται και τα τρία modes του παιχνιδιού αλλά θα υπάρχει και δωρεάν έκδοση στην οποία μπορείτε να το δοκιμάσετε.

Ακόμα δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για κυκλοφορία σε Android.

[UPDATE 3: 9/12/16 - Always online] Το Super Mario Run θα είναι always online, συνεπώς θα απαιτεί να συνδεέστε πάντοτε στο Internet είτε μέσω Wi-Fi, είτε μέσω 3G.

Παρότι μιλάμε για ένα Endless Runner/Platform, η Nintendo προχωράει σε αυτή την κίνηση με σκοπό να καταπολεμήσει την πειρατεία. Στα iPhone η πειρατεία δεν οργιάζει όπως τα Android, αλλά η Ιαπωνική εταιρεία θέλει να μην έχει απώλειες. Βέβαια, στερεί την χαρά από όσους δεν θα έχουν μονίμως δεδομένα στο κινητό τους.

Η Nintendo σκέφτηκε μέχρι και να διαχωρίσει το single-player mode για να παίζετε offline, ωστόσο άλλαξε την γνώμη της λόγω των συνδέσμων που υπάρχουν σε διάφορα μέρη του παιχνιδιού τα οποία έπρεπε να είναι μόνο online. Το παιχνίδι θα λανσαριστεί σε 150 χώρες και κάθε χώρα θα έχει διαφορετικό δικτυακό περιβάλλον. Ο Miyamoto επιθυμεί το περιβάλλον αυτό να προστατεύεται για λογαριασμό όλων των χρηστών από την Nintendo.

[UPDATE 4: 12/12/16 - Ο Shigeru Miyamoto παίζει με το ένα χέρι] Για τις ανάγκες προώθησης του Super Mario Run, ο δημιουργός της σειράς Shigeru Miyamoto παίζει με το ένα του χέρι.

Στο άλλο χέρι τρώει τούρτες, από μικρές μέχρι πολύ μεγάλες. Με αυτό τον τρόπο θέλει να μας δείξει πόσο εύκολο είναι για κάποιον να παίζει Super Mario Run. Δείτε το σχετικό βίντεο:

Το Super Mario Run θα κυκλοφορήσει στις 15 Δεκεμβρίου στο iOS. Συζητήστε για το παιχνίδι σε αυτό το forum topic και δείτε το No Mario's Sky το οποίο αποτελεί ένα από τα πολλά indie freeware games που έχει κλείσει η Nintendo.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 DoUzOs (Level 27) 08/09/2016 11:01
Αν δεν περιελάμβανε και το "Battle Mode", νομίζω πως δεν θα είχε και τόσο μεγάλη επιτυχία το Super Mario Run, μιας και έχουμε δει δεκάδες αντίστοιχα παιχνίδια.
#2 Shikabane_Hime7 (Level 29) 08/09/2016 11:25
Όμορφα γραφικά φαίνεται να έχει πάντως.
#3 CutieKiller (Level 10) 08/09/2016 17:00
Ωραιο περιβαλλον και ωραια γραφικα!
#4 ashbringer (Level 25) 09/09/2016 07:27
Αξίζει και είναι κλασικό. Πολύ ωραία γραφικά και gameplay εθιστικό όπως πάντα.
#5 Professor_Severus_Snape (Level 28) 17/09/2016 05:21
Όντως, ωραία γραφικά, χωρίς να πρωτοτυπεί πάντως.
#6 Blood Prince (Level 30) 28/09/2016 00:54
Πολύ ωραίο φαίνεται αλλά κρίμα που κυκλοφορεί μόνο σε iOS
Notification