Days Gone

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
4
Days Gone

Days Gone

Δυνατότητα pre-load. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 14/6/16] Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, η Sony Bend Studio φημολογούνταν ότι αναπτύσσει ένα νέο PS4 exclusive.

Ο λόγος για το Days Gone που αποκαλύφθηκε σήμερα στην συνέντευξη τύπου της Ιαπωνικής εταιρείας στην E3 2016. Πρόκειται για ένα post-apocalyptic Action game, το οποίο θα διαδραματίζεται στο μέλλον, όπου οι περισσότεροι άνθρωποι είναι νεκροί και ο κόσμος έχει κατακλυστεί από ζόμπι.

Παρακολουθήστε το στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε επίσης το παρακάτω gameplay video:

Το σκηνικό γύρω με τα ζόμπι να σας ορμάνε από παντού είναι τρομακτικό. Σε ορισμένα σημεία τρέχουν κατά πάνω σας σαν τις κατσαρίδες. Το assault rifle του ήρωα δεν είναι αρκετό για τα εκατοντάδες άτομα που ορμάνε κατά πάνω του κι έτσι χρησιμοποιεί μολότοφ. Πάντως η βία είναι απαράμιλλη.

[UPDATE: 25/6/16 - Unreal Engine 4 και αφήγηση] Κατά την διάρκεια της E3 2016 η Sony παρουσίασε ένα νέο open-world post-apocalyptic Action-Adventure με zombies. Από τα έως τώρα δείγματα που έχουμε δει μέσω των gameplay videos, φαίνεται πως το Days Gone θα περιέχει τεράστιες ορδές από ζόμπι, αρκετή δράση και αλληλεπίδραση με το περιβάλλον που θα σας επιτρέπει να αντιμετωπίσετε τους αιμοδιψείς εχθρούς σας και να χρησιμοποιήσετε διάφορα αντικείμενα που βρίσκετε προς όφελός σας, όπως το να δημιουργείτε όπλα και εργαλεία.

Ο Christopher Reese της Sony Bend Studio και Director του παιχνιδιού, ανέφερε ότι το Days Gone δεν θα είναι απλά ένα ακόμα zombie game. Αντιθέτως, δηλώνει ότι έχει δοθεί μεγάλο βάρος στο αφηγηματικό κομμάτι. Έτσι, το Days Gone δεν αφορά ένα… open-world Left 4 Dead όπου απλά σφάζετε τα zombies, αλλά πρόκειται για μια ιστορία που θα παρουσιάζει μέσω του πρωταγωνιστή και των άλλων χαρακτήρων την απόγνωση, την ελπίδα, την απώλεια, την τρέλα, την φιλία και την αγάπη.

Τα γεγονότα του λαμβάνουν χώρα δύο χρόνια μετά από μια πανδημία που μετέτρεψε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού σε Freakers (έτσι ονομάζονται τα zombies στο Days Gone). Αξίζει να σημειωθεί ότι η Sony Bend Studio αναφέρει πως οι Freakers δεν θα είναι απλά άμυαλα zombies, αλλά θα παρατηρούν τις κινήσεις σας και καθένα από αυτά θα “σκέφτεται” διαφορετικά, υπονοώντας ότι θα υπάρχουν εξελιγμένες ρουτίνες στο A.I.. Πρωταγωνιστής είναι ο Deacon St John, ένας bounty hunter που προσπαθεί να επιβιώσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Days Gone αναπτύσσεται με την βοήθεια της Unreal Engine 4. Η custom έκδοση της engine της Epic επιτρέπει στην Sony Bend Studio (σύμφωνα με την ίδια) να πειραματιστεί με τα assets του παιχνιδιού ώστε να παρουσιάσει έναν όσο το δυνατόν πιο όμορφο κόσμο, κρατώντας το frame rate σε υψηλά επίπεδα.

[UPDATE 2: 9/5/18 - Νέες πληροφορίες για τον αποκλειστικό τίτλο του PS4] Το Game Informer εξέδωσε ένα πολύ μικρό trailer με νέα πλάνα από το Days Gone και δημοσιοποίησε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη που πήρε από τον Creative Director του επερχόμενου Action-Adventure της Bend Studio, John Garvin.
 
Ο τελευταίος ανέφερε πως το Days Gone "δεν θα είναι το κλασικό παιχνίδι με ζόμπι που περιμένετε". Αναγνώρισε μεν την πρόκληση που έχει μπροστά της η αμερικανική εταιρεία ανάπτυξης, ωστόσο διαβεβαίωσε πως δεν σκοπεύει να βαδίσει σε γνώριμα μονοπάτια.
 
 
Επιπλέον, τόνισε πως ο κόσμος του παιχνιδιού είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος και ρεαλιστικός, κάτι που θα αναγκάσει τους παίκτες να βρίσκονται σε εγρήγορση ανά πάσα στιγμή, αλλά και ότι αυτό που το διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα video games της κατηγορίας του είναι τα έντονα survival στοιχεία.

[UPDATE 3: 10/5/18 - Διάρκεια campaign] Σε συνέντευξή τou στο Game Informer, ο Creative Director της Sony Bend Studio John Garvin ανέφερε ότι το single-player campaign του Days Gone θα διαρκεί τουλάχιστον 30 ώρες. Ταυτόχρονα, δήλωσε ότι αυτός ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί αρκετά, ανάλογα με την πορεία σας στο παιχνίδι και όσα θα συμβαίνουν στον πρωταγωνιστεί. Με βάση τα παραπάνω, σημείωσε πως ο τρόπος που θα εξελίσσεται το Days Gone για κάθε παίκτη, θα είναι διαφορετικός.

[UPDATE 4: 15/5/18 - Αφήγηση όπως του Uncharted, αλλά με open world gameplay] Το GameInformer δημοσίευσε άρθρο στο οποίο αναφέρει νέες πληροφορίες για το Days Gone.

Η αφήγηση του παιχνιδιού θα ακολουθήσει την συνταγή του Uncharted στο θέμα αφήγησης της ιστορίας. Το παιχνίδι ωστόσο θα είναι open world. Θα βασιστεί περισσότερο στις βασικές αποστολές σε σχέση με άλλα open world games καθώς οι χαρακτήρες του παιχνιδιού θα σας ωθούν προς το βασικό story.

Η πλοκή θα χωριστεί σε τρεις υποενότητες. Θα μάθετε σταδιακά την ιστορία του πρωταγωνιστή Deacon και παράλληλα θα υπάρξουν αποστολές που θα εστιάσουν στη σχέση του με τον καλύτερό του φίλο, Boozer. Η τρίτη ενότητα θα αφορά την NERO (National Emergency Response Organisation), μία ομάδα επιστημόνων που προσπαθεί να μάθει περισσότερα για το ξέσπασμα του ιού. Συνεπώς, ενώ θα βρίσκεστε σε μία υποενότητα του σεναρίου, ξαφνικά θα μεταφέρεστε σε μια άλλη, ώστε το ενδιαφέρον σας να παραμένει αμείωτο.

[UPDATE 5: 10/9/18 - Νέο τρέιλερ] Η Sony έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο τρέιλερ για το επερχόμενο Days Gone, όπου βλέπουμε λίγο έως πολύ ότι είδαμε και στα προηγούμενα. Αυτό δεν αναιρεί ότι είναι αρκετά εντυπωσιακό με αποκορύφωμα την τελευταία σκηνή. Το τρέιλερ κυκλοφόρησε στα πλαίσια του Tokyo Game Show livestream της εταιρείας:
 
[UPDATE 6: 26/1/19 - Nέο τρέιλερ με την μηχανή] Κυκλοφόρησε νέο τρέιλερ του Days Gone που τονίζει την σημασία της μηχανής του πρωταγωνιστή.

Το δίκυκλο του Deacon St. John φαίνεται πως θα παίξει σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι, αφού πέραν το ότι συνοδεύει τον πρωταγωνιστή μας σε κάθε μεγάλο του ταξίδι, απέκτησε και δικό του τρέιλερ. Η Sony Bend Studio έχει αποκαλύψει το ότι θα έχει σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι, ενώ θα μπορείτε να το αναβαθμίσετε και να το διατηρείτε σε καλή κατάσταση, ενόψει του freaker apocalypse.

[UPDATE 7: 8/4/19 - Τηλεοπτικό spot] Η ημερομηνία κυκλοφορίας του Days Gone πλησιάζει και η Sony Bend κυκλοφόρησε ένα τηλεοπτικό spot για αυτό. Στο βίντεο διακρίνεται ο Deacon St. John, ο οποίος έχει μείνει με μόνο μια σφαίρα και αναρωτιέται για πως θα την αξιοποιήσει καλύτερα. Δείτε το βίντεο παρακάτω:

[UPDATE 8: 9/4/19 - Skill Trees] Σε ένα νέο YouTube βίντεο του Jorraptor για το Days Gone, μαθαίνουμε αναλυτικά τι ακριβώς να περιμένουμε από το Skill Tree system.

Υπάρχουν τρία Skill Trees στο Days Gone: Melee, που επικεντρώνεται στο combat με τα χέρια, Ranged, για μακρινές αποστάσεις με τα διάφορα όπλα, και Survival, που σχετίζεται με ικανότητες επιβίωσης και συλλογής προμηθειών. Κάθε Skill Tree περιλαμβάνει 15 skills που μοιράζονται σε πέντε tiers, τα οποία ξεκλειδώνετε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Το Survival Tree σας δίνει skills που σας βοηθούν να βρίσκετε και να συλλέγετε περισσότερες προμήθειες, όπως το Survival Vision, αλλά και ορισμένα skills για stealth, όπως το Thief in the Night που ελαχιστοποιεί το θόρυβο που κάνετε καθώς κινείστε. Το Melee Skill Tree σας δίνει το πλεονέκτημα όταν ο κίνδυνος φτάνει σε απόσταση αναπνοής, με damage buffs, αυτόματα takedowns, την ικανότητα να επισκευάζετε τα melee όπλα σας με παλιοσίδερα που βρίσκετε εδώ κι εκεί, αλλά και διάφορα skills που σας δίνουν αυξημένη κινητικότητα για να ξεφύγετε από μια αδιέξοδη κατάσταση.

Τέλος, το Ranged Skill Tree σας επιτρέπει να κάνετε το χρόνο να κυλάει πιο αργά όταν στοχεύετε, να παίρνετε health με τα headshots, αλλά και να κάνετε reload την ώρα που τρέχετε, κάτι που φανταζόμαστε ότι θα είναι αρκετά χρήσιμο.

[UPDATE 9: 13/4/19 - Νέο τρέιλερ με τον κόσμο του παιχνιδιού] Κυκλοφόρησε νέο τρέιλερ του Days Gone που παρουσιάζει τον τεράστιο κόσμο του παιχνιδιού.

Το Days Gone είναι ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα exclusives του PS4 και το νεότερο τρέιλερ του επιβεβαιώνει το γιατί. Ο φρικιαστικός κόσμος του νέου Action-Adventure κρύβει freakers σε κάθε γωνιά του και προκαλεί τους παίκτες να τον εξερευνήσουν καθότι κρύβει πάρα πολλά μυστικά και εκπλήξεις. Η μηχανή του Deacon θα σας συνοδεύει σε αυτό σας το ταξίδι, αφού ο χάρτης είναι αρκετά μεγάλος και θα σας βοηθήσει να καλύψετε πολλά χιλιόμετρα σε αυτόν πέραν του να ξεφύγετε από τους απέθαντους. Ο κόσμος του παιχνιδιού δείχνει να είναι εντυπωσιακός και απομένουν λιγότερο από δύο εβδομάδες προτού κυκλοφορήσει το παιχνίδι.

Το Days Gone θα κυκλοφορήσει στις 26 Απριλίου αποκλειστικά για το PS4.

[UPDATE 10: 24/4/19 - Δυνατότητα pre-load] Η μέρα κυκλοφορίας του Days Gone πλησιάζει.

Ωστόσο, όσοι είχατε προ παραγγείλει τον τίτλο μέσω του PlayStation Store, θα μπορείτε να κάνετε pre-load. Κάνοντας το αυτό, θα το έχετε κατεβάσει και uα έχετε ολοκληρώσει το install πριν την επίσημη κυκλοφορία, δίνοντας σας την ευκαιρία να παίξετε κατευθείαν. Πρόκειται για μια αυτόματη λειτουργία, αλλά μπορείτε να το ρυθμίσετε και από την σελίδα του pre-order του παιχνιδιού.

Δείτε τα gameplay videos του Days Gone και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 14/06/2016 07:27
Παίρνει κάτι απο Walking Dead και πιστεύω ότι ανάμεσα σε πολλούς τίτλους με ζόμπι θα ξεχωρίσει.
#2 drakul (Level 16) 14/06/2016 09:42
φαινεται να ειναι παααααααρα πολυ καλο παιχνιδι.χρειαζ ομαστε τα καλα survival games.
#3 +1 Professor_Severus_Snape (Level 28) 14/06/2016 11:27
Τρομερό το βίντεο, κρίμα που θα είναι exclusive. Τα ζόμπι εν τω μεταξύ τρέχουν πιο γρήγορα απ' ό,τι αν ήταν ζωντανοί!
#4 the_prophet1987 (Level 22) 14/06/2016 13:39
Το ήξερα οτι κάτι καλό θα βγεί απο αυτό.
Αν και το gameplay που είδαμε μου φάνηκε scripted πιστεύω οτι θα γίνεται αρκετά open world.Επίσης το παιχνίδι χρησιμοποιεί αρκετά το horror στοιχείο.
#5 Marston (Level 12) 14/06/2016 17:12
Πολλά τα survival/horror αλλά τουλάχιστον βλέπουμε και κάτι διαφορετικό σαν αυτό εδώ
#6 TheRedWood (Level 17) 15/06/2016 10:47
Κι άλλο post-apocalypti c survival?
#7 Asxetoss (Level 19) 09/04/2019 22:30
Άντε πλησιάζει και αυτό ,από τους δυνατούς τίτλους του μήνα ,ελπίζω να αξίζει σαν παιχνιδι μιας και έχει ήδη γίνει παραγγελία .
Notification