Pit People preview

Hot
Μαρίνος Τζώτζης

Μαρίνος Τζώτζης  

Πιθανότατα παίζει Total War, μην ενοχλείτε..
 
0.0 ()
1
Pit People preview

Pit People preview

Παίζουμε την early access του επερχόμενου strategy της Τhe Behemoth.

Έχω μια ιδιαίτερη αγάπη για τα games με καλό χιούμορ. Αυτά, που όταν σε βάζουν στον κόσμο τους, καταφέρνουν με την ιδιαιτερότητά τους να κεντρίσουν το ενδιαφέρον σου από το πρώτο κιόλας δευτερόλεπτο. Ένα τέτοιο game είναι και το του επερχόμενο strategy της Τhe Behemoth το οποίο διαθέτει ένα συγκερασμό στοιχείων Strategy και RPG ενώ τα γραφικά του είναι τα κλασσικά γραφικά κινουμένων σχεδίων που έχει κάθε παιχνίδι της εταιρείας. 

Ακολουθώντας το ίδιο χιουμοριστικό μοτίβο.
Όπως με το Castle Crashers έτσι και εδώ, η The Behemoth συνεχίζει να αναπτύσει games με χιουμοριστικό υπόβαθρο. Μπείτε σε έναν κόσμο όπου μια τεράστια αρκούδα πέφτει πάνω στη γη και προκαλεί τεράστιες  καταστροφές (για όσους είστε fans της The Behemoth, έχει επιβεβαιωθεί ότι η αρκούδα αυτή είναι η ίδια από το τέλος του Battleblock Theater). Μια άλλη αρκούδα τώρα, επονομαζόμενη '' The Bear'', η οποία αποτελεί ταυτόχρονα τον αφηγητή και ανταγωνιστή της ιστορίας του Pit People, προσπαθεί με νύχια και με δόντια να σκοτώσει τον πρωταγωνιστή, Horatio, επειδή είναι ''ο πιο βαρετός άνθρωπος στη Γη''. 

Ως Horatio θα χάσετε το γιο σας, θα γνωρίσετε την πριγκίπισσα Pipistrella που βλέπει τον πατέρα της να πεθαίνει μπροστά στα μάτια της και ορκίζεται εκδίκηση και θα συναντήσετε την εξερευνήτρια Sofia που αμέσως μας θύμισε το '' You did not expect the Spanish Inquisition ''. Οι εκκεντρικές γνωριμίες σας δε σταματάνε εδώ καθώς θα έχετε την τιμή να γνωρίσετε τον ημικύκλωπα Yosef και τον αξιαγάπητο Gluten, ένα κεκάκι που θα σώσετε από την αιχμαλωσία και θα αποτελέσει τον πρώτο σας healer. Όλα αυτά και πολλά άλλα με απώτερο σκοπό να νικήσετε την αρκούδα '' The Bear ''.

Αν ήθελα να παραλληλίσω την ιστορία του Pit People με κάτι, αυτό θα ήταν εκείνα τα t-shirts που έχουνε πάνω τους σταμπαρισμένες λέξεις και δεν βγάζουν κανένα απολύτως νόημα όταν διαβαστούν μαζί. Είναι ένας συνδυασμός από άκυρα μεταξύ τους πράγματα τα οποία όμως ενώνονται αριστοτεχνικά κάτω από ένα χιουμοριστικό μανδύα.

pit people explore

Aτελείωτο grinding
Έπειτα από παρέμβαση της αρκούδας '' The Bear '', θα αλλάζετε την περιοχή σας κάθε φορά  που ο πανίσχυρος ανταγωνιστής σας βαρεθεί αυτή στην οποία βρίσκεστε. Θα έχετε τη δυνατότητα να εξερευνήσετε κάθε περιοχή στην εντέλεια και να ολοκληρώσετε τα side quests που δίνονται στην κάθε μια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το gameplay να μην γίνεται επαναλαμβανόμενο όσον αφορά τουλάχιστον την εξερεύνηση.

Κατά τη διάρκεια των εξερευνήσεών σας θα συναντάται συνέχεια νέους εχθρούς. Οι εχθροί αυτοί αναπαρίστανται στο χάρτη από μια μονάδα και όταν την πλησιάσετε θα μεταφερθείτε στο battle map όπου και τους αντιμετωπίζετε. Μπορείτε να εξερευνήσετε το χάρτη σε real time, οι μάχες όμως που δίνετε δεν είναι real time αλλά turn based.

Ένα αρνητικό που θα πρέπει να προσδώσουμε όμως στο Pit People είναι και ο αρκετά grindy χαρακτήρας που έχει σχετικά με το leveling. Για να πάρετε level και χρήματα, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε πολλούς εχθρούς πριν φτάσετε σε ένα επιθυμητό επίπεδο, ώστε να μπορείτε να ολοκληρώνετε δυσκολότερες αποστολές χωρίς πρόβλημα.

pit people town

Home Sweet Home
Αν και θα αλλάζετε συνέχεια περιοχές, η πόλη - βάση  σας παραμένει σταθερή  και σας περιμένει μετά το τέλος της κάθε σας περιπέτειας. Στην πόλη θα βρείτε την αρένα, όπου θα έχετε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσετε όχι μόνο A.I. αντιπάλους αλλά και άλλους παίχτες online, θα αποκτήσετε το δικό σας προσωπικό σπίτι όπου θα μπορείτε να οργανώσετε την ομάδα σας και θα βρείτε μια αγορά που θα σας προμηθεύει με νέους συντρόφους και όπλα.

Μέσω της πόλης θα μπορείτε ακόμη να παίξετε online όχι μόνο σε αρένες αλλά και να εξερευνήσετε τις τοποθεσίες του Pit People με τους φίλους σας. Τέλος, η πόλη διαθέτει δυο ακόμη μέρη που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Το πρώτο είναι μια μηχανή η οποία σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε το επίπεδο δυσκολίας insane που μεγαλώνει τόσο το βαθμό δυσκολίας του παιχνιδιού όσο και τις ανταμοιβές σας. Το δεύτερο είναι ένα κτήριο που σας επιτρέπει να παίξετε μουσική από διάφορους δίσκους που ξεκλειδώνετε.

pit people battle

Μάχες και customization.
Θα μπορούσαμε να μιλάμε ώρες για τα καλά αυτού του παιχνιδιού. Δυστυχώς οι μάχες του δεν είναι ένα από αυτά. Οι μάχες είναι turn based και σας δίνουνε πολλές και διαφορετικές τακτικές επιλογές. Μάλιστα πέρα από τους απλούς εχθρούς που αντιμετωπίζετε, οι περισσότερες αποστολές φέρνουν και κάτι καινούριο δίνοντας την αίσθηση ότι οι περισσότερες μάχες είναι διαφορετικές. Το πρόβλημα εμφανίζεται όταν παίξετε έναν ορισμένο αριθμό μαχών, καθώς παρά τις αλλαγές ο πυρήνας του gameplay στις μάχες παραμένει αναλλοίωτος και μπορεί να κουράσει, υποσκιάζοντας τις πολλές αρετές του.

Υπάρχει ακόμα και σύστημα αυτόματων μαχών όπου ο υπολογιστής παίζει στη θέση σας, το οποίο όμως καλό θα ήταν να μη το χρησιμοποιείτε σε πιο δύσκολες αποστολές καθώς δεν είναι αρκετά εξελιγμένο και δεν μπορεί να κατανοήσει τα πιο δύσκολα objectives. Είναι βέβαια πολύ χρήσιμο για side quests αλλά και για να ανεβάσετε επίπεδα τους χαρακτήρες σας.

Το customization από την άλλη είναι μια ευχάριστη έκπληξη. Έχετε τη δυνατότητα να εξοπλίσετε τους χαρακτήρες σας με πολλά διαφορετικά αντικείμενα ενώ διαθέτετε και τη δυνατότητα να ''πιάσετε'' και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε όλους σχεδόν τους εχθρούς που βρίσκετε στο δρόμο σας. Έτσι μπορείτε να φτιάξετε πολλές και διαφορετικές ομάδες τις οποίες αλλάζετε συνεχώς ανάλογα με τους εκάστοτε αντιπάλους σας.

pit people custom

Ένας ακόμη χαριτωμένος κόσμος
Το Pit People δεν είναι ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι καθώς βρίσκεται ακόμη σε early access. H ιστορία δεν έχει ολοκληρωθεί, ενώ ενδέχεται να γίνουν και αλλαγές αλλά και προσθήκες που θα αλλάξουν σε σημαντικό βαθμό αυτά που είδαμε ως τώρα. Λιγότερο grind, περισσότερες επιλογές στις μάχες και ένα πιο έξυπνο αυτόματο σύστημα για αυτές, θα το έκαναν να λάμψει και μια εξαιρετική επιλογή για κάθε είδος gamer. Ακόμη και χωρίς αυτά όμως είναι μοναδικό.

To Pit People είναι διαθέσιμο σε early access για PC και Xbox One και κοστίζει 15 ευρώ.

Διαβάστε το review του Castle Crashers της The Behemoth και συζητήστε για το Pit People σε αυτό το forum topic.

 

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification