• Reviews
  • Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands: Narco Road DLC

Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands: Narco Road DLC

Hot
H κατηφόρα συνεχίζεται.

H κατηφόρα συνεχίζεται.

H κατηφόρα συνεχίζεται.

Για όλους όσους αγαπούν τη σειρά Ghost Recon από τα γεννοφάσκια της, η κυκλοφορία του Wildlands μόνο ως απογοητευτική μπορεί να χαρακτηριστεί. Ο “επαναπροσδιορισμός” της σειράς και η τοποθέτησή της σε έναν ανοιχτό προς εξερεύνηση κόσμο κατάφερε πάντως να προσελκύσει νέους παίκτες στους κόλπους της, όπως αποτυπώνεται από τις -μέχρι στιγμής- υψηλές πωλήσεις του Ghost Recon Wildlands. Μιλώντας με καθαρά υποκειμενικά κριτήρια πάντως μας δόθηκε η εντύπωση ότι το τελευταίο κεφάλαιο της σειράς προσεγγίζει πολύ περισσότερο τα Grand Theft Auto V και Just Cause 3 απ' ότι τα Advanced Warfighter και Future Soldier. Επιπροσθέτως, όσο κι αν προσπαθήσαμε δεν μπορέσαμε να χωνέψουμε με τίποτα την αφαίρεση των ανταγωνιστικών multiplayer modes.

Καλώς ή κακώς οι όποιες ελπίδες μας για να δούμε λίγη από τη παλιά αίγλη της σειράς εναποτέθηκαν στα DLC. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε να περιμένουμε πολύ, καθώς το πρώτο story add-on του Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands έφτασε στην αγορά ενάμισι μήνα μόλις μετά την κυκλοφορία του βασικού παιχνιδιού. Θα καταφέρει άραγε το Narco Road να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα και να μας χαρίσει μοναδικές στιγμές εφάμιλλες αυτών που είχαμε στο Ghost Recon Advanced Warfighter; Η απάντηση ακολουθεί παρακάτω.


Μια επικίνδυνη undercover αποστολή
Από σεναριακής πλευράς το Narco Road DLC σας βάζει για ακόμη φορά στον ρόλο ενός μέλους της επίλεκτης ομάδας Ghosts με την αποστολή να εξαρθρώσετε τα καρτέλ της οργάνωσης Santa Blanca. Σε αντίθεση με το campaign του Wildlands αυτή η εξάρθρωση θα πρέπει να γίνει εκ των έσω, καθώς ο ήρωάς σας ποζάρει ως μισθοφόρος για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των μεγαλεμπόρων ναρκωτικών. Πρακτικά μπορούμε να μιλήσουμε για ένα άτυπο prequel, αφού τα γεγονότα του Narco Road προηγούνται των αντιστοίχων του Wildlands και ως εκ τούτου καλείστε να πολεμήσετε με μια νέα οργάνωση, την Los Sin Almas. O απώτερος σκοπός σας πάντως είναι να εξολοθρεύσετε έναν μεγαλέμπορο της Santa Blanca που είναι γνωστός και ως El Invisible.

Για να φτάσετε μέχρι τον El Invisible πάντως θα πρέπει να ξεπαστρέψετε τρία ακόμη bosses της Santa Blanca, να αναλάβετε διάφορες αποστολές για την οργάνωση μονομαχώντας παράλληλα με την Los Sin Almas και τις δυνάμεις καταστολής της Unidad, αλλά και να ολοκληρώσετε μια σειρά από stunts. Όσο κι αν σας ακούγεται παράξενο ο ήρωάς σας καλείται να κάνει τον κασκαντέρ πηδώντας από ράμπες με το αμάξι ή την μηχανή του, να περάσει από συγκεκριμένα checkpoints με το αεροπλάνο του κ.ο.κ.


Η Ubisoft κατάφερε αρχικά να μας ξεγελάσει και να μας δώσει την εντύπωση ότι το Narco Road εκτυλίσσεται σε έναν διαφορετικό χάρτη. Πρακτικά οι περιοχές που θα εξερευνήσετε είναι ίδιες ακριβώς με αυτές του Wildlands, αν και όπως είναι φυσικό υπάρχουν νέες αποστολές και αρκετές ακόμη προαιρετικές δραστηριότητες. Αυτό είναι το πρώτο αρνητικό στοιχείο του εν λόγω DLC, καθώς οι developers όφειλαν να το τοποθετήσουν σε ένα νέο χάρτη, όπως για παράδειγμα είχαμε δει στα DLC των Assassin's Creed IV: Black Flag και Assassin's Creed Unity.

Σπάστε τα μπλόκα των αντιπάλων σας, περνώντας από πάνω τους με το monster truck σας.


Οι νέες βασικές αποστολές παρουσιάζουν κάποιο ενδιαφέρον, αλλά σε γενικές γραμμές δεν καταφέρνουν να πρωτοτυπήσουν. Αυτό που αλλάζει σημαντικά είναι ο βαθμός πρόκλησης που προσφέρουν. Πιο συγκεκριμένα στο Narco Road είστε μόνος σας, αφού δεν υπάρχουν τα τρία υπόλοιπα μέλη των Ghosts που σας συντρόφευαν στο Wildlands. Αναγκαστικά λοιπόν θα πρέπει να αναζητήσετε συμπαίκτες παίζοντας online. H έλλειψη των συμμάχων όταν παίζετε solo αντισταθμίζεται κάπως από το γεγονός ότι ξεκινάτε το playthrough σας από το level 20 και ως εκ τούτου έχετε ήδη ξεκλειδώσει έναν σημαντικό αριθμό skills. Η συνολική διάρκεια του Narco Road πάντως είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική, αφού θα χρειαστείτε 15-20 ώρες μόνο για τις βασικές αποστολές. Αν μη τι άλλο τα 15 ευρώ που κοστίζει πιάνουν αναμφισβήτητα τόπο.


Έμφαση στα οχήματα
Όπως αναφέραμε παραπάνω, ο χαρακτήρας σας θα χρειαστεί να κάνει τον κασκαντέρ για να κερδίσει την εμπιστοσύνη της Santa Blanca. Όσο περισσότερα stunts εκτελείται με επιτυχία τόσο περισσότερα xp κερδίζετε και τόσους περισσότερους followers αποκτά στο Twitter η Santa Blanca! Για να φτάσετε μέχρι το τέλος λοιπόν θα πρέπει να εκτελέσετε δεκάδες stunts, έτσι ώστε να ξεκλειδώσετε τις boss missions. Αυτόματα λοιπόν φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι τα stunts δεν θα πρέπει να λαμβάνονται ως προαιρετικές δραστηριότητες. Το πρόβλημα είναι ότι όλα τα stunts μοιάζουν υπερβολικά μεταξύ τους και σύντομα καταντούν επαναλαμβανόμενα. Την πρώτη φορά που θα πηδήξετε με ιλιγγιώδη ταχύτητα από μια ράμπα σαφώς και θα νιώσετε την αδρεναλίνη να σας κυριεύει, αλλά μετά το 10ο άλμα θα χάσετε κάθε ενδιαφέρον.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Narco Road είναι ότι αποχαιρετά τα όποια Tactical Shooter ψήγματα είχαν απομείνει στο Ghost Recon Wildlands και δίνει μεγαλύτερη έμφαση στα οχήματα από ότι πρέπει. Να σημειώσουμε ότι εδώ συναντάμε δύο νέους τύπους οχημάτων, αφού έχουμε monster trucks και τις death rider μηχανές. Οι τελευταίες θυμίζουν Harley, αλλά έχουν ακόμη πιο φαρδιά λάστιχα. Τα νέα οχήματα μάλιστα έρχονται με το απαραίτητο νιτρομπούκαλο, για να απολαύσετε ακόμη περισσότερο τις καγκουριές στις οποίες θα επιδοθείτε.


Στην περίπτωση που το μοντέλο χειρισμού των εναέριων οχημάτων (αεροπλάνα και ελικόπτερα) είχε βελτιωθεί κάπως θα μπορούσαμε ενδεχομένως να δούμε με καλό μάτι αυτή την διάθεση των developers για πειραματισμό. Με τις συνθήκες που επικρατούν πάντως αν προσπαθήσετε να πραγματοποιήσετε έναν περίτεχνο ελιγμό με το αεροπλάνο σας, το πιθανότερο είναι ότι θα καρφωθείτε στο έδαφος σας. Η Ubisoft θα μπορούσε πολύ απλά να αναθέσει το κομμάτι αυτό στην Ubisoft Bucharest (η δημιουργός του Tom Clancy's H.A.W.X) και να λυθεί το πρόβλημα.

Ghost Recon goes GTA
To Narco Road σκοτώνει με τον πιο βάναυσο τρόπο, τις όποιες ελπίδες είχαμε για να δούμε κάτι που να μας θυμίζει τα παλιά Ghost Recon. Οι βετεράνοι της σειράς καλά θα κάνουν να μείνουν μακριά, καθώς το εν λόγω DLC σπιλώνει την βαριά κληρονομιά της σειράς. Εάν ανήκετε πάντως στους λάτρεις των open world Action Shooter εμπειριών (Grand Theft Auto V, Just Cause 3, Watch Dogs 2) είναι πολύ πιθανό να εκτιμήσετε τους πειραματισμούς των developers. Συν τις άλλοις, για το μόνο πράγμα που δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε το Narco Road είναι η διάρκεια του, αφού με 15 ευρώ θα σας κρατήσει συντροφιά για τουλάχιστον 15-20 ή ακόμη και παραπάνω αν ασχοληθείτε με όλες τις προαιρετικές αποστολές.

Θετικά:
- Υψηλός βαθμός πρόκλησης
- Νέα οχήματα
- Μεγάλη διάρκεια

Αρνητικά:
- Ο χειρισμός των εναέριων οχημάτων παραμένει προβληματικός
- Εκτυλίσσεται στις ίδιες ακριβώς περιοχές με αυτές του Wildlands
- Προσεγγίζει χωρίς κανένα ενδοιασμό τα GTA και Just Cause

Βαθμολογία: 6

Διαφέρει σημαντικά από το Wildlands, αλλά δεν διορθώνει κανένα από τα προβλήματά του.

Παντελής Δασκαλέλος 

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 6
5.25 User Score
(8 votes )
User Reviews 0
Genre: Tactical Shooter
Developer: Ubisoft Paris
Publisher: Ubisoft
Διάθεση: Ubisoft
Players: 1-4
Requirements: 6GB RAM, Επεξεργαστής Intel Core i5-2400S στα 2.5 GΗz/AMD FX-4320 στα 4 Ghz, Κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce GTX660 / AMD R9 270X, Χώρος στον σκληρό δίσκο 50GB (6GB επιπλέον για το DLC), Λειτουργικό σύστημα Windows 7/8.1/10
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 25/4/2017
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification