• Reviews
  • The Witcher 3: Wild Hunt - Game of the Year Edition

The Witcher 3: Wild Hunt - Game of the Year Edition

Hot
O Geralt και τα expansions του.

O Geralt και τα expansions του.

O Geralt και τα expansions του.

Το παιχνίδι που κατάφερε να ξεπεράσει το The Last of Us της Naughty Dog, κερδίζοντας πάνω από 250 Game of the Year βραβεία επιστρέφει στην πιο ολοκληρωμένη του μορφή. Η νοοτροπία της Game of the Year έκδοσης έχει πιάσει για τα καλά τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα τα περισσότερα AAA games συνήθως μετά από ένα με ενάμιση χρόνο μετά την κυκλοφορία τους να βγάζουν μία έκδοση που περιέχει όλο το έξτρα και επί-πληρωμής περιεχόμενο που κυκλοφόρησε μετά το λανσάρισμα.

Το Witcher 3 όντας το Game of the Year του 2015 που κατάφερε να πουλήσει πάνω από έξι εκατομμύρια αντίτυπα τις πρώτες έξι εβδομάδες δεν μπορούσε φυσικά να λείπει από αυτόν τον χορό. Δικαιολογημένα μάλιστα, καθώς το έξτρα περιεχόμενο που παρέδωσε στους gamers μετά το λανσάρισμα είναι πραγματικός χρυσός.

Η CD Project Red φρόντισε να δώσει 16 δωρεάν “μικρά” DLC, ενώ παράλληλα εργαζόταν πάνω σε δύο expansions, τα Hearts of Stone και Blood and Wine. Έχουμε καιρό να δούμε σε ένα τέτοιο AAA παιχνίδι να εφαρμόζεται η τακτική των expansions με μεγάλη διάρκεια, καθώς οι περισσότερες εταιρείες αρκούνται σε μικρά story DLC. Φυσικά η πολιτική αυτή της CD Project Red είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη.

Oι πολλές περιπέτειες του Geralt
To Game of the Year Edition του Witcher 3 περιέχει φυσικά το βασικό παιχνίδι, όπου ο Geralt ξεκινάει την αναζήτηση της θετής του κόρης Ciri. Στις πρώτες ώρες μαθαίνουμε ότι την Ciri την κυνηγάει το Wild Hunt, ένας στρατός από αιθερικά όντα –spectres- χωρίς όμως να γνωρίζουμε για ποιο λόγο. Ο Geralt με την βοήθεια διάφορων γνωστών χαρακτήρων όπως η Yennefer of Vengerberg, ο Zoltan Chivay, η Triss Merigold και πολλών άλλων θα ακολουθήσει τα ίχνη της Ciri και αναπόφευκτα θα αντιμετωπίσει το Wild Hunt. Όλο το storyline του βασικού παιχνιδιού αποτελεί συνέχεια του Witcher II: Assassin of Kings που κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2011. Στο Hearts of Stone expansion o Geralt παγιδεύεται από τον Olgierd von Everec ο οποίος του εναποθέτει τρείς σχεδόν ακατόρθωτες αποστολές, ενώ στο Blood and Wine αναζητάτε με την βοήθεια του Regis, ενός Higher Vampire, ένα ών που διαπράττει συνεχόμενες ανεξιχνίαστες δολοφονίες στην πόλη Toussaint.


Ατελείωτο περιεχόμενο
Χωρίς να θέλουμε να κουράσουμε με πολλές λεπτομέρειες, καθώς τα πάντα για το παιχνίδι και τα expansions έχουν γραφτεί από την Χριστιάνα Θάνου και τον Γιάννη Μοσχονά σε προηγούμενα reviews θα περιοριστούμε στα πράγματα που έχουν την μεγαλύτερη σημασία.

Το βασικό παιχνίδι παρέχει έναν open-world κόσμο μεγαλύτερο από αυτόν του Skyrim, γεμάτο τέρατα και εκατοντάδες quests ικανό να σας προσφέρει πάνω από 100 ευχάριστες ώρες gameplay. Το βασικό questline με την Ciri διαρκεί περίπου 40 ώρες και από εκεί και πέρα είστε ελεύθεροι να περιτριγυρίσετε τον κόσμο και κάνετε ό,τι θέλετε. Μπορείτε να ολοκληρώσετε τα Witcher Contracts σφάζοντας τέρατα, να παίξετε Gwent, να βρείτε χαμένους θησαυρούς και γενικότερα να κάνετε όποια άλλη δραστηριότητα θέλετε. Το παιχνίδι σας τα παρέχει όλα και τα κρατά αρκετά διασκεδαστικά ώστε να σας ωθήσει να τα δείτε.

Τώρα, τα δύο expansions προσφέρουν προφανώς νέα main questlines και εχθρούς, κάποιες καινούριες περιοχές και πόλεις για εξερεύνηση και δεκάδες secondary quests και talents για τον Geralt. To lore του Blood and Wine μάλιστα είναι εμπνευσμένο από τα βιβλία του Andrzej Sapkowski όπως φυσικά και η πόλη της Touissant όπου το expansion λαμβάνει χώρα. Συνδυαστικά τα δύο expansions προσφέρουν πάνω από 40 ώρες έξτρα gameplay στις ήδη πολλές ώρες του βασικού παιχνιδιού.

Επίσης, στο Game of the Year edition υπάρχουν και τα 16 DLC που η CD Project Red έδωσε δωρεάν σιγά σιγά μετά το λανσάρισμα του βασικού παιχνιδιού. Σπουδαία κίνηση και νοοτροπία από την εταιρεία που ανακοίνωσε ότι αυτά τα DLC δίνονται σε όλους δωρεάν ανεξαρτήτως format και χωρίς να αναγκάζουν τον κόσμο να κάνει pre-order ή να αγοράσει κάποια ειδική έκδοση. Είναι με λίγα λόγια ένας τρόπος της εταιρείας να πει ευχαριστώ σε όσους αγόρασαν το παιχνίδι. Τα DLC αυτά προσφέρουν κάποια cosmetic costumes για τους βασικούς ήρωες, νέες πανοπλίες και κάρτες Gwent για τον Geralt καθώς και μερικά νέα quests.

Αν έχετε ακούσει πουθενά ότι πρέπει παρατήσετε το σχολείο ή την δουλειά σας για κανά μήνα για να γευτείτε τα πάντα από τον κόσμο του Witcher 3, να ξέρετε ότι είναι αλήθεια.

Πολωνικές ομορφιές
Φυσικά, πέρα από το ατελείωτο περιεχόμενο, το καθηλωτικό σενάριο και τις διασκεδαστικές μάχες, το Witcher 3 προσφέρει δουλειά ανωτάτου επιπέδου και στον τεχνικό τομέα. Το παιχνίδι τρέχει στα 1080p και στα 30 frames το δευτερόλεπτο με μοναδικό αρνητικό να είναι οι τεράστιοι loading χρόνοι καθώς και τα διάφορα bug και glitches που συναντάμε συχνά πυκνά στον κόσμο του Geralt. Aυτό είναι αναμενόμενο επακόλουθο του τεράστιου open world περιβάλλοντος του Witcher. Κατά τα άλλα είμαι σίγουρος πως αν όχι όλοι αλλά οι περισσότεροι από εσάς θα έχετε δει κάπου ένα gameplay απόκομμα ή κάποιο screenshot που να αναδεικνύει τα τρομερά γραφικά του Witcher αλλά και τις βαθιές λεπτομέρειες που έχουν δοθεί στο περιβάλλον και τους χαρακτήρες.

Η CD Project Red και στο μουσικό κομμάτι έχει δώσει “ρέστα” με επικά soundtracks όπως το Witch Hunters, το Commanding the Fury, το The Hunter’s Path και πολλά άλλα. Εξαιρετική δουλειά έχει γίνει και στo voice acting με πολλούς επαγγελματίες ηθοποιούς να μιλούν και να προφέρουν κατάλληλα την συγκεκριμένη πολωνική μορφή ομιλίας των χαρακτήρων.

Eν κατακλείδι
Όσοι απο εσάς έχει τύχει και δεν έχετε ακόμα παίξει το Witcher 3: Wild Hunt, κάντε μία χάρη στον εαυτό σας και πηγαίντε και αγοράστε το Game of the Year Edition. Δεν συνηθίζω να συστήνω παιχνίδια σε reviews τόσο ανεπιφύλακτα, παρ' όλα αυτά, το συγκεκριμένο είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα καλύτερα games της τελευταίας δεκαετίας. Επίσης, το γεγονός πως αυτή η έκδοση περιέχει τα πάντα από άποψη περιεχομένου με την τιμή να είναι μικρότερη των 50 ευρώ σε retail στην ελληνική αγορά κάνει την GOTY έκδοση ακόμα πιο δελεαστική στην αγορά, καθώς προσφέρει τεράστιο value for money.

To ταξίδι σας στον κόσμο του παιχνιδιού θα είναι τεράστιο, γεμάτο φρικιαστικά τέρατα και επικίνδυνους ανθρώπους. Στο πλευρό σας θα έχετε τα δύο σπαθιά σας, ένα ατσάλινο και ένα απο ασήμι, το άλογο σας καθώς και την βοήθεια των φίλων του Geralt. Όσο μεγάλο, μακρύ και δύσκολο να είναι το ταξίδι στον κόσμο του Witcher 3 στο τέλος πάντα θα εύχεστε να υπήρχε άλλο τόσο. Λέμε για τις διάφορες εταιρείες που χρεώνουν την παραμικρή κίνησή μας μέσα στα games και η CD Project Red έχει πάρει ευτυχώς μία διαδρομή στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση. Πέραν λοιπόν του εξαιρετικού παιχνιδιού, η αγορά του Witcher 3 είναι ένας ακόμα λόγος για να στηρίξουμε αυτή την εκπληκτική εταιρεία.

Θετικά:
- Διασκεδαστικό combat
- Τεράστια διάρκεια
- Εξαιρετικός τεχνικός τομέας
- Value for money με 2 expansion και 16 DLC
- Ενδιαφέροντες χαρακτήρες και quests
- Έξυπνο A.I.
- Yπέροχο setting
- Αρκετές επιλογές για την παραμετροποίηση του Geralt

Αρνητικά:
- Πολύ μεγάλα loading times
- Μερικά bugs και glitches

Βαθμολογία
Γραφικά: 9
Ήχος: 9.5
Gameplay: 9
Αντοχή: 10
Γενικά: 9.2 

Ένα παιχνίδι που δεν πρέπει να λείπει από καμία συλλογή.

Aριστοτέλης Ζησιμόπουλος  

 

NEWS   VIEW ALL

Παρουσίαση The Witcher 3 Game of the Year Edition

Για όσους από εσάς δεν έχουν παίξει ακόμη το The Witcher 3, μία ιδανική πρόταση αγοράς είναι το Το The Witcher 3: Game of the Year Edition. Περιλαμβάνει τόσο το ίδιο το παιχνίδι όσο και τα expansio...
Posted (08 Oct 2016)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Professor_Severus_Snape (Level 28) 12/10/2016 13:44
Είναι η στιγμή που ένα single player game "βάζει τα γυαλιά" σε πολλά που πουλάνε στην ουσία μόνο το multiplayer. Τεράστιες πωλήσεις για ένα τεράστιο game και πλέον με ακόμη μεγαλύτερο value for money.
#2 Nido (Level 6) 12/10/2016 13:45
Και 100 ευρώ να έκανε το GotY edition και πάλι θα άξιζε. Προβλέπω πως οτιδήποτε και να φτιάξει αυτή η εταιρεία προσεχώς, απλά θα πετάμε λεφτά στην οθόνη. Keep it up.
#3 Mario07 (Level 22) 12/10/2016 18:50
Το έχω ξαναπει, για εμένα είναι το καλύτερο game ever :lol: !
#4 baldur21 (Level 12) 13/10/2016 00:19
Πραγματικά είναι ένα ανεπανάληπτο παιχνίδι! Άρτιο από σχεδόν όλες τις πλευρές του! Έχω παίξει τα 2 πρώτα παιχνίδια της σειράς και τα ευχαριστήθηκα! Μόλις βρω τον απαραίτητο χρόνο θα συνεχίσω και το τρίτο μέρος που το έχω αφήσει στην αρχη. :sad:
#5 ashbringer (Level 25) 13/10/2016 08:37
Είναι δεκαράκι το παιχνίδι απο όλους τους users φαντάζομαι.Η CD Project Red ότι διαφημίζει και όυι υπόσχεται το πραγματοποιεί στον καλύτερο βαθμο.Μακάρι να έχουμε και συνέχειες με αυτόν τον εξαιρετικό χαρακτήρα.Πόρωσ η στον υπέρτατο βαθμο.Πολύ ωραίο άρθρο απο τον Αριστοτέλη.
#6 +1 drpaneas (Level 8) 22/10/2016 13:51
Μολις μου ηρθε ! Ωρα να παίξω όλα τα πιθανά quests :D

#7 socratispao13 (Level 10) 05/11/2016 11:33
Ειναι ενα απο τα κορυφαία παιχνιδια ever!
Πολυ καλο review αλλα διαβαζω στα αρνητικά "μεγαλα loading times".
Προσωπικα εχω αφιερώσει 250 ωρες σε αυτο το game σε pc και μπορω να πω πως ειναι απο τα λιγα παιχνιδια που έχουν άρτιο loading time καθως η μονη ωρα που περιμενεις ειναι οταν φορτώνει τα textures μεταξυ κόσμων, τα fast travel εκτελούνται αστραπιαία! Εβαλα μετα απο κανα δεκαωρο το παιχνιδι στον ssd και αυτο που ειδα με εξεπλιξε! Τα loading times μεταξυ κόσμων γίναν υποθεση τεσσάρων δευτερολέπτων.
Επειδη ετυχε να δοκιμάζω και το game σε Ps4 φίλου μου μπορω να πω πως ειναι αισθητα κατωτερο και εκει όντως τα loading times ηταν αρκετα τραβιγμενα αλλα μιλαμε για κονσόλα! Γενικα δεν θεωρω οτι ειναι αρνητικό του παιχνιδιού γιατι ειναι ενα τεραστιο open world και το φαινόμενο παρατηρείται μονο στις κονσόλες!!
#8 isCo Rr 13/01/2017 12:25
ΤΟ ΠΑΡΝΕΙΣ ΚΑΙ ΧΕΧΝΑΣ ΤΗ ΧΡΩΜΑ ΕΧΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ
#9 ginogigiki (Level 8) 23/10/2017 13:43
Από τα παιχίδια που σε αφήνουν με μια πικρία όταν τα τελειώσεις και λυπάσαι να τα απεγκαταστήσεις από τον υπολογιστή... :-?
#10 Blood Prince (Level 30) 18/10/2018 18:19
Quoting ginogigiki:
Από τα παιχίδια που σε αφήνουν με μια πικρία όταν τα τελειώσεις και λυπάσαι να τα απεγκαταστήσεις από τον υπολογιστή... :-?


Ε άμα λυπάσαι να μην το απεγκαταστήσεις τότε...όταν απεγκατέστησα το Skyrim μετά από κάμποσες ώρες παιχνιδιού δεν λυπήθηκα να το απεγκαταστήσω καθώς το βαρέθηκα αν και σκέφτομαι να το ξαναεγκαταστήσω κάποια στιγμή στο μέλλον για να αντιμετωπίσω τον Ebony Warrior καθώς ποτέ δεν είχα φτάσει Level 80.

Πάντως ενημερωτικά,μπο ρείς αν θες να παίξεις και NG+
Score 9.2
9.59 User Score
(16 votes )
User Reviews 0
Genre: Action RPG
Developer: CD Projekt RED
Publisher: CD Projekt RED
Διάθεση: Bandai Namco Hellas (210-6018800)
Players: 1
Requirements: 6GB RAM, Επεξεργαστής Intel Core i5-2500K 3.3Ghz ή AMD Phenom IIX4 940, Χώρος στο σκληρό δίσκο 40GB, Windows 7 με 64-bit
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 30/08/2016
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification