The Sly Trilogy

Hot
REVIEWED ON PS Vita  

Μια συλλογή από...ρακούν στο PS Vita σας!

Μια συλλογή από...ρακούν στο PS Vita σας!

Μια συλλογή από...ρακούν στο PS Vita σας!

Στο δικό μου μυαλό, τα ports κλασικών -ειδικά Platform ύφους- games, είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα των φορητών κονσόλων. Αυτό το λέω γιατί, ενώ ομολογώ ότι προσωπικά δεν θα καθόμουν για κανένα λόγο πχ. στο PS4 να παίξω Sly Cooper, στο PS Vita μπορώ να βρω στιγμές που μου έρχεται η όρεξη να διασκεδάσω και να θυμηθώ παλιά αγαπημένα games, τα οποία μάλιστα δείχνουν όμορφα ακόμα και σήμερα τηρουμένων των handheld αναλογιών.

Έτσι, η κυκλοφορία της συλλογής The Sly Trilogy και στο PS Vita, τέσσερα χρόνια μάλιστα μετά από την αντίστοιχη του PS3, μόνο καλά νέα θα μπορούσε να αποτελεί για τους χρήστες του φορητού μηχανήματος της Sony. Την μεταφορά έχει επιμεληθεί η Sanzaru Games, δημιουργός μεταξύ άλλων του αρκετά καλού Sly Cooper: Thieves in Time. Η συλλογή περιλαμβάνει τα τρία πρώτα games της σειράς σε remastered έκδοση, τα Sly Cooper and the Thievius Raccoonus, Sly 2: Band of Thieves και Sly 3: Honor Among Thieves.

Εφόσον η ποιότητα των παραπάνω τίτλων είναι γνωστή και δεδομένη, το ζητούμενo από μια τέτοιου είδους συλλογή είναι το κατά πόσον έχει γίνει σωστά η μεταφορά και ποια είναι η αίσθηση των παιχνιδιών στην φορητή κονσόλα. Πάμε λοιπόν να δούμε εάν ο συμπαθής Sly κρατιέται ακόμα σε φόρμα!

Ο Ρομπέν των ρακούν
Για όσους δεν έχουν δοκιμάσει ποτέ κάποιον τίτλο με μία εκ των μασκότ του PS2, να πούμε πως γενικά το στόρι ακολουθεί τις περιπέτειες του Sly Cooper και των φίλων του Bentley και Murray, καθώς ταξιδεύουν στον κόσμο συλλέγοντας σπάνια αντικείμενα, κλέβοντας από απατεώνες και εγκληματίες αλλά και ακολουθώντας συνήθως κάποια γενική υπόθεση.



Τα τρία αυτά games, ειδικά όσο προχωράμε πέρα από το κάπως πιο μονοδιάστατο σε gameplay πρώτο μέρος, είναι ένα ευχάριστο μείγμα Platform με Puzzle στοιχεία, με υποτυπώδεις Stealth/Action μηχανισμούς σε ανάλαφρη cartoon διάθεση. Ειδικά όσο προχωρούσε η σειρά, το gameplay εμπλουτιζόταν με διάφορα στοιχεία ξεφεύγοντας από το κλασικό Platform, ενώ περισσότεροι playable χαρακτήρες γίνονταν διαθέσιμοι δημιουργώντας ένα διασκεδαστικό αποτέλεσμα που άντεξε στον χρόνο και ομολογουμένως δείχνει αρκετά φρέσκο ακόμα και στις μέρες μας.

Έχετε δουλειά να κάνετε
Όπως το χιούμορ και η ανάλαφρη διάθεση των παιχνιδιών δείχνουν να διατηρούνται ακόμα, έτσι και το gameplay φαντάζει σχεδόν ανεπηρέαστο από το πέρασμα του χρόνου. Οι μηχανισμοί της δημιουργίας της Sucker Punch είναι απλοί και διασκεδαστικοί. Πατώντας σε κλασικές platform συνταγές που δεν θα γεράσουν ποτέ, η εμπειρία εμπλουτίζεται με stealth στοιχεία, γρίφους, συλλογή αντικειμένων κτλ., όλα πλαισιωμένα από ένα πολύ έξυπνο και "παιχνιδιάρικο" level design με συγκεκριμένο ύφος και στυλ που είναι διαχρονικά.

Σε κάθε game υπάρχουν πολλές εναλλαγές στα πράγματα που καλείστε να πράξετε, κάτι που δίνει συνεχώς ενδιαφέρον στην πορεία σας. Από συλλογή clues με τα οποία ξεκλειδώνετε νέες κινήσεις για τον ήρωά μας, από hacking mini-games, από racing σημεία, από ακροβατικά στα διάφορα levels, από ξεκλείδωμα νέων αντικειμένων, από νέους playable χαρακτήρες, όλα συνυπάρχουν αρμονικά χωρίς να χαλάνε την διασκεδαστική ροή της δράσης. Ίσα-ίσα που εμπλουτίζουν την gameplay γκάμα των παιχνιδιών και διατηρούν το ενδιαφέρον αμείωτο, ειδικά μετά το πρώτο μέρος της σειράς. Πέραν λοιπόν του παράγοντα της νοσταλγίας, μιλάμε για μια τριλογία που ακόμη και σήμερα παίζεται ευχάριστα, ειδικά όταν μιλάμε για τα δεδομένα του PS Vita.

O Sly και η παρέα του μας προσφέρουν ακόμα και μετά από τόσα χρόνια μια χαβαλετζίδικη και διασκεδαστική εμπειρία!

Από την έκτη γενιά στο PS Vita
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω δεδομένα, αντιλαμβάνεστε πως αυτό που έχει σημασία είναι να δούμε το κατά πόσον λειτουργεί σωστά το port της τριλογίας στο PS Vita. Με χαρά λοιπόν σας ενημερώνουμε πως η δουλειά που έχει κάνει η Sanzaru Games για την μικρή φορητή κονσόλα είναι εξαιρετική. Το The Sly Trilogy (λόγω και της καρτουνίστικης φύσης του άλλωστε) δείχνει ακόμα και σήμερα οπτικά όμορφο, πέρα από την επεξεργασία που έχει γίνει σε τούτες τις remastered εκδόσεις.

Κάποια μικρά προβληματάκια εντοπίζονται στα cutscenes τα οποία είναι σε... αρχαία αναλογία 4:3 και παρουσιάζουν "πιξέλιασμα", σε κάποιες -ελάχιστες- περιπτώσεις πτώσης του frame rate και στην συμπίεση του ήχου, αλλά θεωρώ πως αυτά τα θέματα εκτός του ότι δεν επηρεάζουν ιδιαίτερα την in-game εμπειρία είναι ολίγον αναπόφευκτα. Κατά τα άλλα, το The Sly Trilogy επαναλαμβάνουμε πως δείχνει φρέσκο ακόμη και σήμερα και παίζεται πραγματικά πολύ ευχάριστα στο handheld μηχάνημα. Οι touch λειτουργίες του PS Vita έχουν ενσωματωθεί αρμονικά στο gameplay αναλαμβάνοντας κάποιες δευτερεύουσες εντολές και ο χειρισμός είναι γενικά εξαιρετικός. Το όλο "πακέτο" επομένως, αποτελεί μια εγγυημένη πρόταση και θα σας χαρίσει γύρω στις 30 ώρες ανάλαφρης διασκέδασης.


Μην χαλάτε χώρο
Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο πως υπάρχουν δύο εκδόσεις της συλλογής, μια ψηφιακή που την κατεβάζετε από το PS Store και μια retail. Όσον αφορά την ψηφιακή (ενδεχομένως συμβαίνει το ίδιο και στην retail), κατεβάζετε κάθε game ξεχωριστά και το τρέχετε επίσης ξεχωριστά από την home screen του Vita. Αυτό είναι πολύ καλό εάν έχετε πρόβλημα χώρου στην memory card, καθώς υπάρχει η δυνατότητα να "σπάσετε" την τριλογία για να μην σας "φάει" όλη την μνήμη. Τέλος, αρνητικό κρίνεται το γεγονός πως δεν υπάρχει κάποιο bonus περιεχόμενο στα παιχνίδια. Η Sanzaru Games διατηρεί την πιστότητά της στην αρχική εμπειρία με υπερβολικό ίσως ζήλο σε αυτήν την περίπτωση, καθώς θα ήταν καλό να βλέπαμε κάποια έξτρα πραγματάκια που ενδεχομένως να έδιναν λίγο παραπάνω νέο ενδιαφέρον.

Χτυπάω σαν το ρακούν
Το The Sly Trilogy μεταφέρει με άψογο σχεδόν τρόπο την εμπειρία των κλασικών games της Sucker Punch στην μικρή φορητή μας κονσόλα. Πέρα από τις αναμνήσεις που ξυπνάνε, το συμπαθές ρακούν και οι φίλοι του δείχνουν σε φόρμα ακόμα και σήμερα και το PS Vita αποδεικνύεται η ιδανική πλατφόρμα για να ζήσουμε ακόμα μια φορά τις περιπέτειές τους!

Θετικά:
- Ο οπτικός τομέας δείχνει εξαιρετικός ακόμη και σήμερα
- Σχεδόν άψογη μεταφορά στο PS Vita
- Χορταστική διάρκεια
- Τρία κλασικά games σε πολύ καλή τιμή

Αρνητικά:
- Τα cutscenes δείχνουν την ηλικία τους, μικρές πτώσεις στο frame rate
- Δεν υπάρχει έξτρα περιεχόμενο

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 7.5
Gameplay: 8
Αντοχή: 8
Γενικά: 8

Μια ιδανική συλλογή για το PS Vita σας!

Γρηγόρης Βούλγαρης 

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

1 review
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
10.0(1)
To write a review please register or
Sly cooper Trilogy:User Review!
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
10.0
Μεγαλώνοντας με ρακούν εδώ και πόσα χρόνια.Σας το προτείνω να το παίξετε σε όσοι δεν το έχετε παίξει ποτέ σας.
Από μένα ένα 10.
Report this review Comments (0) | Was this review helpful?

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +2 VladK (Level 5) 19/06/2014 22:43
Επαιξα το Sly Cooper: Thieves in Time στο ps3 και ειδικα με το ελληνικο voice acting μπορω να πω πως ήταν από τα καλύτερα.Η συλλογή δεν μπορώ να πω ότι με τρελαίνει γιατί λίγο πολύ έχω δει/παίξει τα προηγούμενα αλλά για όποιον δεν τα έχει ακουμπήσει πιστεύω ότι με τις χαμηλές τιμές των vita games θα είναι ότι πρέπει. :-)
#2 +1 Acquiescence (Level 10) 19/06/2014 23:05
Ως fan της σειράς θεωρώ ότι είναι από τις λίγες συλλογές που αξίζουν αφού έχεις τις δυνατότητες τόσο καλών games σε μια φορητή κονσόλα.
Πολύ καλό review Γρηγόρη.
#3 +1 Greek_Monk (Level 7) 20/06/2014 03:13
Τα sly θα είναι μια ωραία συλλογή για το vita. Είναι και cross-buy για το ps3 ???
#4 GamerPs3maniac (Level 16) 24/06/2014 19:14
Άσχετο η Sly The Trilogy έχει ελληνικό voice acting όπως ο τελευταίος τίτλος της σειράς;
#5 +1 rjhe (Level 22) 26/06/2014 16:55
Quoting Greek_Monk:
Τα sly θα είναι μια ωραία συλλογή για το vita. Είναι και cross-buy για το ps3 ???


https://store.sonyentertainmentnetwork.com/#!/en-gr/games/the-sly-trilogy/cid=EP9000-PCSF00338_00-SLYLEU110100SHIP

σύμφωνα και με το επίσημο site της sony, είναι cross-buy
#6 rjhe (Level 22) 26/06/2014 16:55
Quoting GamerPs3maniac:
Άσχετο η Sly The Trilogy έχει ελληνικό voice acting όπως ο τελευταίος τίτλος της σειράς;


όχι
#7 anvasila (Level 3) 29/06/2014 21:26
Ta kartounistika grafika gia kapoio logo me trabane teleutaia! Sumpathitiko mou fainete kai apo batmologia blepw oti ta phge kala! Me bazete se dilima, panw pou psithika gia to warlock2
#8 Mr.Dododi (Level 25) 07/09/2014 14:26
Όπως το Ratchet & Clank HD Trilogy και το Jak & Daxter HD Trilogy αυτή η συλλογή αξίζει!!!
#9 agetoki (Level 5) 11/09/2014 11:41
kaluteri paidiki ilikia den 8a mporouse na exei kapoios apo auto to game!!
#10 talent34 (Level 4) 29/09/2014 14:20
ωραίο παιχνίδι το απόλαυσα το συστήνω σε όλους υπέροχο review
Score 8
8.54 User Score
(13 votes )
User Reviews 10
Genre: 3D Platform
Developer: Sucker Punch Productions, Sanzaru Games (port)
Publisher: Sony Computer Entertainment
Διάθεση: Sony Hellas (210-6782000)
Players: 1
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: PS3: 3/12/2010, PS Vita: 16/4/2014
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification