Fable Fortune

Hot
Δημήτρης Πάττας

Δημήτρης Πάττας  

Nothing is true. Everything is permitted
 
0.0 ()
5
Fable Fortune

Fable Fortune

Διακοπή της καμπάνιας στο Kickstarter και closed beta στο Steam. [UPDATE]

Μπορεί η εταιρεία ανάπτυξης Lionhead Studios να αποτελεί παρελθόν και τα σχέδια για τα Fable Legends και Fable 4 να μην πραγματοποιήθηκαν ποτέ, φαίνεται όμως ότι οι fans της σειράς Fable θα έχετε την ευκαιρία να επιστρέψετε στον μαγικό κόσμο του, μέσω ενός νέου card game.

Το Fable Fortune, όπως ονομάζεται το εν λόγω παιχνίδι, ήταν υπό κατασκευή για 18 μήνες πριν το κλείσιμο της εταιρείας. Πλέον αναπτύσσεται από τη νεοσύστατη Flaming Fowl Studios, ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη της οποίας βρίσκονται πρώην στελέχη της Lionhead Studios. Η Microsoft έχει επιτρέψει τη χρήση του IP, οι συντελεστές όμως θα χρειαστούν τη βοήθεια του κόσμου για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν και να διαθέσουν στο κοινό το παιχνίδι. Για το λόγο αυτό στράφηκαν στο Kickstarter, με την καμπάνια να ξεκινάει στις 31 Μαΐου και τον στόχο να είναι αρχικά στις 250.000 αγγλικές λίρες (περίπου 330.000 ευρώ).

Το gameplay θα είναι παρόμοιο με αυτό του Hearthstone. Θα επιλέγετε ανάμεσα σε οχτώ ήρωες και ο σκοπός θα είναι η μείωση της ενέργειας του αντιπάλου στο μηδέν. Θα υπάρχουν όμως αρκετά άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία όπως το Co-Op μεταξύ των παικτών εναντίον του A.I. και ένα σύστημα leveling για τις κάρτες. Η εταιρία ανάπτυξης σχεδιάζει μία closed beta λίγο μετά το τέλος της καμπάνιας και μία open beta σε PC και Xbox One για τον Οκτώβριο.

[UPDATE: 1/6/16] Η καμπάνια στο Kickstarter για την χρηματοδότηση του Fable Fortune έχει πλέον αρχίσει.

Ο στόχος όπως γνωρίζαμε ήδη είναι οι 250.000 αγγλικές λίρες και κατά την ώρα γραφής έχει ήδη μαζευτεί το 10% αυτού με 27 ημέρες να απομένουν. Μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα του project στο Kickstarter όπου και θα ενημερωθείτε αναλυτικότατα για τις λεπτομέρειες του επερχόμενου card game.

Δείτε το σχετικό τρέιλερ

Σύμφωνα με τους developers το Fable Fortune αναμένεται να έχει τόσο PvP όσο και Co-op modes ενώ θα προσφέρονται επιπλέον και quests μέσω των οποίων θα αποφασίσετε που στέκεστε ηθικά στον κόσμο του Fable. Η ικανότητα επιλογής ανάμεσα σε καλές και κακές πράξεις είναι σήμα κατατεθέν της σειράς και φυσικά κάνουν την εμφάνιση τους και εδώ.

Αν αποφασίσετε να στηρίξετε την εν λόγω προσπάθεια υπάρχουν διάφορες επιβραβεύσεις που προσφέρονται ανάλογα το ποσό που θα αποφασίσετε να καταβάλετε. Οι επιβραβεύσεις αυτές ξεκινάνε από απλά in-game αντικείμενα και σπάνια card packs μέχρι περιήγηση στους χώρους της εταιρίας και αποκλειστικά σχεδιασμένες κάρτες.

Δείτε το παρακάτω βίντεο στο οποίο οι developers αναλύουν κάποιους από τους μηχανισμούς που θα συναντήσετε:


[UPDATE 2: 22/6/16 - Διακοπή καμπάνιας και closed beta]
Ακυρώθηκε η καμπάνια στο Kickstarter, ενώ ανακοινώθηκε η closed beta για τα PC.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Flaming Fowl Studios, το card game που ετοιμάζουν απέκτησε χρηματοδότηση από μια εταιρεία, οπότε αποφασίστηκε να διακοπεί η καμπάνια του παιχνιδιού στο Kickstarter. Αν και δεν δόθηκαν τα στοιχεία της εταιρείας αυτής στην δημοσιότητα, η Flaming Fowl Studios δηλώνει ότι κατάφεραν να αποκτήσουν τα χρήματα που απαιτούνται για να συνεχιστεί η ανάπτυξη του Fable Fortune.

Ταυτόχρονα, ανακοινώθηκε ότι θα διεξαχθεί μια closed beta για τα PC μέσω του Steam, χωρίς να διευκρινιστεί η ημερομηνία έναρξής της, στα πλάνα της εταιρείας όμως είναι να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν. Όσοι είχαν υποστηρίξει το παιχνίδι μέσω του Kickstarter και είχαν ήδη πρόσβαση στην Alpha, θα αποκτήσουν πρόσβαση αυτομάτως και στην closed beta. Το card game της Flaming Fowl Studios είχε συλλέξει περίπου 60.000 αγγλικές λίρες (από τις 250.000 που ζητούσε) έως και την ακύρωση της καμπάνιας. Όπως φαινόταν, το Fable Fortune δύσκολα θα κατάφερνε να πιάσει τον στόχο του, οπότε η εξωτερική χρηματοδότηση που δέχθηκε φαίνεται να ήταν μονόδρομος για την συνέχεια της ανάπτυξής του.

Το Fable Fortune αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2017 για PC και Xbox One. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό εάν θα διατεθεί και σε άλλες πλατφόρμες.

Διαβάστε περισσότερα για το κλείσιμο της Lionhead Studios. Δείτε επίσης το review του Fable III από τον Μάνο Γρυπάρη. Πείτε μας την γνώμη σας για το Fable Fortune στο σχετικό forum topic.

 

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 ashbringer (Level 25) 31/05/2016 09:59
Κρίμα θα ήθελα πάρα πολύ ενα fable game.Θα αρκεστούμε σε card game απο ότι φαίνεται προς το παρόν.
#2 geololj (Level 28) 01/06/2016 16:26
Φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον. Ελπίζω να είναι αυτό το έναυσμα για ενα Fable 4 :sad:
Notification