Gran Turismo 6

Hot
Μάνος Γρυπάρης
REVIEWED ON PS3  

Η μήπως...Gran Turismo 5.5;

Η μήπως...Gran Turismo 5.5;

Η μήπως...Gran Turismo 5.5;

Κάθε gamer που είχε έστω ένα PlayStation στην κατοχή του θα έχει σίγουρα παίξει κάποιο από τα πέντε Gran Turismo. Η Sony κατά παράδοση αναπτύσσει δύο εκδόσεις σε κάθε κονσόλα της και ενώ τα πρώτα τέσσερα Gran Turismo εντυπωσίασαν σε PS1 και PS2, σε βαθμό που να τα θεωρούμε από τα καλύτερα racing όλων των εποχών, στο PlayStation 3 η "συνταγή" δεν πέτυχε στο βαθμό που περιμέναμε. Το Gran Turismo 5 διέθετε μια σύγχρονη μηχανή γραφικών, που όμως δεν εκμεταλλευόταν στο έπακρο τις δυνατότητες της κονσόλας, ενώ το loading και η απουσία μεγάλων βελτιώσεων στο gameplay το κατατάσσουν σε ένα "πολύ καλό racing" που οι περισσότεροι κάτοχοι της κονσόλας δοκίμασαν.

Το Gran Turismo 6 έρχεται ως ο τελευταίος δυνατός αποκλειστικός τίτλος της Sony για το PS3, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα. Σε μια χρονιά όπως το 2013 που ήταν ιδιαίτερα φορτική για την Sony, η έβδομη γενιά κονσολών μας χάρισε τα The Last of Us, Beyond: Two Souls και τώρα το δεύτερο racing που η Sony μας... "χρωστούσε" για το PS3. Οι φιλοδοξίες είναι πολλές και φυσικά όλοι περιμένετε το κάτι παραπάνω που δεν είδαμε στην προηγούμενη έκδοση. Πριν ξεκινήσω να παίζω απλά σκέφτηκα το εξής. Το GT5 κυκλοφόρησε πεντέμησι χρόνια μετά το GT4 και ήταν αυτό που είδαμε. Αφού το GT6 μας έρχεται τρία χρόνια μετά το GT5, κατά πόσο θα μπορούσε να προσφέρει κάτι το πραγματικά πρωτοποριακό; Ακολουθεί η απάντηση.

Η πρώτη επαφή
Μετά την αρχική εγκατάσταση του Gran Turismo 6 θα κληθείτε να κατεβάσετε το πρώτο patch, κάτι που θα διαρκέσει περίπου ένα τέταρτο. Στη συνέχεια θα οδηγηθείτε στο user interface, εκεί όπου το loading έχει μειωθεί σημαντικά όσον αφορά στο browsing. Από φέτος προστέθηκε και η ελληνική γλώσσα, με την δουλειά που έχει γίνει στη μετάφραση να είναι για άλλη μια φορά υποδειγματική από πλευράς Sony Hellas. Ο τομέας που το loading εκνευρίζει είναι όταν περιμένετε για να μπείτε σε έναν αγώνα, καθώς ο χρόνος αναμονής είναι περίπου ίδιος με αυτόν του Gran Turismo 5, περισσότερο δε στις μεγάλες σε έκταση πίστες.

Τα μενού είναι πιο κατανοητά από πριν, καθώς όλα τα modes έχουν κατανεμηθεί όμορφα, με μεγαλύτερα buttons. Χωρούν όλα σε μία οθόνη, μόνο που θα πρέπει να κάνετε οριζόντιο scrolling με το analog stick για να τα δείτε όλα, μια έξυπνη τακτική που χρησιμοποιεί η Sony και στο PS4 σε ανάλογες περιπτώσεις.


H λίστα μεγαλώνει
Στο Gran Turismo 6 η Sony μας δελέασε προσθέτοντας συνολικά 1.200 αυτοκίνητα, δηλαδή 200 περισσότερα από πριν. Περιλαμβάνονται 109 κατασκευάστριες εταιρείες παγκοσμίως (σχεδόν όλες δηλαδή), χωρισμένες σε τρεις κατηγορίες: Ασιατικές, Eυρωπαϊκές και Aμερικάνικες. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις Daihatsu, Ford, Hyundai, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Subaru, Suzuki, Toyota, Chevrolet, Chrysler, Dodge και από Ευρώπη οι Alfa Romeo, Audi, Aston Martin, BMW, Citroen, Fiat, Ferrari, Jaguar, Lamborghini, Lancia, Lotus, Maserati, Open, Mercedes, Peugeot, Renault, SEAT και McLaren.

Στις πίστες μπορεί να έχουμε και πάλι 71 διαδρομές, αλλά οι τοποθεσίες είναι περισσότερες, καθώς από 26 που είχαμε στο GT5 η Sony σχεδίασε πλέον σχεδίασε 7 νέες, ανεβάζοντας τον αριθμό σε 33. Στην πρώτη σας διαδρομή θα οδηγήσετε ένα Renault Sport Clio R.S. 11 και όταν την ολοκληρώσετε θα σας δοθούν χρήματα, ίσα-ίσα για να αγοράσετε ένα Honda. Το Renault Sport Clio θα σας δοθεί αργότερα ως δώρο μετά την ολοκλήρωση της κατηγορίας Novice στο Career Mode.

Modes
Όσον αφορά τα επιμέρους modes, από αριστερά προς τα δεξιά έχουμε το Online mode, το Arcade mode όπου απλά παίζετε μία διαδρομή μόνοι ή με φίλο σας (split-screen), το Career Mode και τέλος κάποια Special Events με συγκεκριμένες συνθήκες και οχήματα, τα οποία ξεκλειδώνετε σταδιακά, όπως και στο GT5. Τα τελευταία,παρουσιάζουν ενδιαφέρον καθώς θα καταφέρετε να οδηγήσετε οχήματα τα οποία θα αγοράσετε πολύ αργότερα στο παιχνίδι, ενώ παράλληλα θα συναντήσετε ορισμένες από τις νέες τοποθεσίες.

Το Career Mode είναι ο τομέας όπου θα ασχοληθείτε περισσότερο στην single-player εμπειρία σας. Περιλαμβάνει τις κατηγορίες Novice, National B και A, International B και A και τέλος την Super κατηγορία. Για αρχή οι πρώτες διαδρομές έχουν δύο γύρους, μετά το πρώτο μισάωρο τρεις και μετέπειτα θα συναντήσετε διαδρομές με ακόμη περισσότερους αντίστοιχα.

Έλεγχος οχήματος
Στόχος σας στο Career mode του GT6 είναι να ολοκληρώσετε τις διαδρομές για να λάβετε Gold, Silver ή Bronze cup, ανάλογα με το αν θα τερματίσετε πρώτος, δεύτερος ή τρίτος. Μαζί θα πάρετε και τα ανάλογα αστεράκια (1-3 ανάλογα με την επίδοσή σας). Στο GT6 δεν υπάρχουν τα levels οδηγών. Κάθε κατηγορία απαιτεί συγκεκριμένο αριθμό αστεριών για να ολοκληρωθεί, ενώ για να περάσετε στην ανώτερη κατηγορία θα πρέπει να δώσετε εξετάσεις, τα λεγόμενα Driving Licenses, όπου εκτελείτε ασκήσεις στροφής, φρεναρίσματος, ελέγχου του οχήματος κ.ο.κ. Ως συνήθως, για να πάρετε Gold cup θα πρέπει να...ιδρώσετε, με πολύ trial and error.

Αν κάτι θα συμπαθήσετε με το καλημέρα, αυτό είναι το tutorial, το οποίο σας πιάνει "από το χεράκι" και σας εξηγεί βήμα προς βήμα πως θα οδηγήσετε, πως θα αγοράσετε όχημα, τι παραμετροποιήσεις μπορείτε να κάνετε σε αυτό και ποιος πρέπει να είναι ο στόχος σας στο Career Mode. Ακόμα κι αργότερα με τα Special Events Και το Online, σε κάθε σας βήμα που θα ξεκλειδώνει κάτι θα λαμβάνετε την ανάλογη επεξήγηση.

Στο θέμα χειρισμού, το Gran Turismo 6 προσωπικά με κέρδισε, καθώς όλα τα αυτοκίνητα έχουν ξεχωριστές οδηγικές συμπεριφορές. Διαφορετικά θα στρίψει ένα Ford πόλης κι αλλιώς μια formula που απαιτεί να πατάτε περισσότερες φορές (και απότομα) το φρένο. Στις στροφές τα φρεναρίσματα είναι δίκαια, καθώς στα οχήματα χαμηλού κυβισμού θα σας φανούν απότομα, ενώ αργότερα που θα ξεκλειδώσετε τα δυνατά αμάξια τύπου Subaru Impreza, θα παίρνετε τις στροφές πολύ πιο εύκολα, οι έμπειροι με χειροφρενιές και διακριτικό drift. Κατά τα άλλα, το driving assistance που σας εμφανίζει το χρονικό σημείο που θα πρέπει να φρενάρετε αποδεικνύεται σωτήριο και το όλο σύστημα δουλεύει πολύ πιο αποδοτικά απ' το GT5. Όσο αφήνετε γκάζι και πατάτε φρένο στις στροφές τόσο πιο σίγουρα θα αποδίδει το όχημά σας. Τέλος, οι κάμερες είναι οι γνώριμες τέσσερις, δηλαδή cockpit, μία στο πίσω μέρος και δύο στο μπροστινό.

Αγορές και tuning
Η καλύτερη τακτική στο Gran Turismo είναι να ολοκληρώνετε τις διαδρομές με το όχημά σας και να κάνετε αραιές αγορές όποτε χρειάζεται. Οπλιστείτε με υπομονή γιατί πολλά αμάξια θα τα λάβετε δωρεάν, ενώ επενδύστε τα χρήματά σας σε οχήματα με μεγάλη ιπποδύναμη που θα πιάσουν καλή τελική. Για αρχή καλές ευκαιρίες είναι τα Hyundai Tiburon Turbulence ‘99 372, 152 ίππων στα 14.000 credits, το Mitsubishi FTO FPX ’94: με 197 ίππους στα 22.870 credits και το Nissan Silvia K’S ’88 με 18.860 credits που βγάζει 172 ίππους. Όσο για τα ανώτερα επίπεδα και εκεί προτείνω Ασία και συγκεκριμένα Nissan Fairylady Z S ’07 με 308 ίππους και 36.300 credits!

Είναι υποδεέστερο του GT5 αλλά παραμένει μια απολαυστική οδηγική εμπειρία.

Υπάρχουν ακόμη τα Dealerships για να βρείτε φθηνά οχήματα και το χρήσιμο μενού Vision GT, όπου βλέπετε διαφημιστικά cutscenes με αμάξια. Τα βίντεο αυτά δεν κόβονται, αλλά στο τέλος τους μπορείτε -για τον κόπο σας- να λάβετε το εκάστοτε όχημα ως δώρο για μία κούρσα. Μετά θα χρειαστεί να το αγοράσετε.

Φυσικά ορισμένα challenges χρειάζονται συγκεκριμένου τύπου αυτοκίνητα, οι προδιαγραφές των οποίων εμφανίζονται πριν από την εκάστοτε διαδρομή. Η Sony πρόσθεσε το "Recommended cars" που σας προτείνει τι οχήματα να πάρετε για κάθε κατηγορία του Career Mode, όμως στην πράξη μία λίστα με επιλογές δεν σας λέει απολύτως τίποτα. Αντιθέτως, θα έπρεπε σε κάθε διαδρομή που απαιτεί συγκεκριμένου τύπου αυτοκίνητα, να υπάρχει στα δεξιά μια λίστα με όλα αυτά τα αυτοκίνητα που μπορείτε να αγοράσετε κι όχι να ανακαλύπτετε ότι για παράδειγμα η Ferrari που αγοράσατε δεν έχει τη σωστή χρονολογία, άρα δεν μπορείτε να κερδίσετε κύπελλα και credits από αυτήν.

Στο customization του οχήματός σας, η Sony δίνει τα ρέστα της. Μέσω ακόμη πιο ευπαρουσίαστων μενού, έχετε την ευχέρεια να αλλάξετε ελαστικά, σκελετό, την εμφάνιση του οδηγού σας (κράνος και στολή), αεροτομές, ζάντες και να βάψετε τον σκελετό σας. Συναντάμε επίσης το μενού Pit service όπου συντηρείτε το όχημά σας με...πλύσιμο, αλλαγή λαδιών, διόρθωση ακαμψίας σκελετού ή καθάρισμα μηχανής για καλύτερη απόδοση. Στην πράξη βέβαια αμφιβάλλω αν οι συγκεκριμένες επιλογές και ειδικά οι δύο πρώτες, θα σας φανούν χρήσιμες και ουσιαστικές, πόσο μάλλον όταν αλλάζετε όχημα διαρκώς.

Ζητούνται αντίπαλοι οδηγοί
Το A.I. του GT6 ακολουθεί την πεπατημένη των περισσότερων εκδόσεων. Οι αντίπαλοι οδηγοί δεν σας κοντράρουν και το μόνο που χρειάζεται είναι απλά να τους προσπεράσετε γκαζώνοντας πιο γρήγορα. Παρόλα αυτά, το όλο "GT Feeling" διατηρείται αυτούσιο και η εμπειρία κάθε διαδρομής θα σας καθηλώσει. Δυστυχώς το damage model είναι επιφανειακό, χωρίς να παίζει ιδιαίτερο ρόλο στα μηχανικά μέρη του οχήματος.

Η online εμπειρία απαρτίζεται από δύο επιλογές. Το Open Lobby για να κοντραριστείτε με άλλους οδηγούς σε διαδρομές με κανόνες που θα ορίσετε και τα Seasonal Events, όπου είναι ειδικά τουρνουά με προαποφασισμένους κανόνες. Στις κούρσες που θα λάβετε μέρος, μπορείτε να δοκιμάσετε μόνοι σας μια διαδρομή, να κάνετε κατατακτήριες δοκιμές, ενώ από τα Options σας δίνεται η δυνατότητα να ορίσετε μέχρι και την μηχανική ζημιά του αυτοκινήτου σας, κάτι που θα έπρεπε να δούμε στο single-player mode.

Για να παίξετε online θα χρειαστείτε να περάσετε από τις κατηγορίες Novice και National B και να αποκτήσετε το δίπλωμα National A. Αυτό είναι κάπως...εκβιαστικό για όσους θέλουν να παίζουν online διαρκώς, πλην όμως σεβαστό καθώς η όλη εμπειρία σας στις δύο αυτές διοργανώσεις θα σας πάρει γύρω στη 1-1.5 ώρα το πολύ. Επειδή σήμερα ανεβαίνει το online patch, περισσότερα για το online mode θα μάθετε με το update αυτού του review τα επόμενα 24ωρα.

Είναι ωραίο να τα βλέπεις...αν κοιτάς μόνο αυτά
Η μηχανή γραφικών του Gran Turismo 6 παρουσιάζεται με ελάχιστες οπτικές βελτιώσεις, κάτι που τρία χρόνια μετά θα σας απογοητεύσει. Για να μην παρεξηγηθώ, τα μοντέλα των αυτοκινήτων είναι χάρμα οφθαλμών, με μεγάλες σχεδιαστικές λεπτομέρειες, όταν όμως θα βρεθείτε για παράδειγμα σε χωμάτινο δρόμο, τότε η εικόνα του οχήματος θα μοιάζει ανεπηρέαστη. Το δε περιβάλλον υποφέρει από aliasing και κακοφτιαγμένα shadows.


Η σκίαση και η διάθλαση του φωτός όχι μόνο μοιάζουν ψεύτικες. αλλά κάποια σημεία θα σας φανούν σκοτεινά, λες και κάποιος χαμήλωσε τα contrast και brightness στην τηλεόρασή σας. Οι τοποθεσίες και ιδιαίτερα οι καινούργιες, είναι καλαίσθητες, πλην όμως απαρτίζονται σε ορισμένα σημεία από θεατές που κινούν τα χέρια τους ρομποτικά, κοιτώντας μόνο προς την κατεύθυνση απ' όπου προέρχεστε και φυσικά όχι το όχημά σας.

Last but not least, δεν γνωρίζω για πόσα χρόνια ακόμη η Polyphony Digital θα επιμένει σε μια in-game ατμόσφαιρα που προσωπικά μου φαίνεται κάπως... "αποπνικτική". Το Gran Turismo 6 έχει τα ίδια μενού και τους γνώριμους ήχους στα κλικ τους, ενώ ανά διαστήματα η μουσική σταματά και με την έλλειψη ενός στοιχειώδους σπικάζ σε ότι συμβαίνει γύρω μου, εξακολουθώ να αισθάνομαι αυτή την ησυχία, την "παγωμάρα" της οδήγησης, λες και είμαι ο τελευταίος άνθρωπος στον κόσμο που έμεινε και διαγωνίζομαι ενάντια σε ρομπότ-οδηγούς.

Κατά τα άλλα, στο μουσικό μέρος, θα συναντήσετε Funky Jazz, διακριτικά beatάκια και ελαφριά rock ακούσματα. Είναι ελάχιστα πλην όμως διακριτικά. Στον τομέα των ηχητικών εφέ, η δουλειά που έχει γίνει είναι άριστη, καθώς υπάρχουν έντονες διαφορές ανάμεσα στους ήχους των μηχανών κάθε οχήματος.

Αναγκαστική αγορά
Αν διψάτε για ένα racing στο PS3, τότε ανάμεσα στις επιλογές σας θα μπορούσε να συμπεριληφθεί και το Gran Turismo 6. Η ατελείωτη γκάμα αυτοκίνητων, οι νέες διαδρομές και η ποικιλία από modes θα σας δώσουν μπόλικο υλικό για να ασχοληθείτε. Φυσικά οι απαιτητικοί gamers και ιδιαίτερα οι οπαδοί του simulation θα απογοητευτούν με το A.I. και το ελλειπές damage model στο single-player, που αποτελεί άλλωστε την "ραχοκοκαλιά" του Gran Turismo. Οπτικά, ο νέος τίτλος της Polyphony Digital βαδίζει στα χνάρια του προκατόχου του, ενώ από πλευράς gameplay θα παρατηρήσετε μια αισθητή βελτίωση στο χειρισμό. Εντούτοις, όσον αφορά το όλο στήσιμο της game engine, είναι προφανές ότι αν έχετε..φάει τη σειρά με το κουτάλι, δεν θα ενθουσιαστείτε μαζί του στο βαθμό που περιμένατε.

Θετικά:
- 1.200 αυτοκίνητα και 109 κατασκευάστριες εταιρείες. Η Sony έβαλε το χέρι στην τσέπη!
- Ρεαλιστική συμπεριφορά οχημάτων
- Εθιστικό gameplay
- Πιο απλό στην κατανόηση user interface
- Η προσθήκη ελληνικής γλώσσας
- Λεπτομερές tutorial
- Άφθονες επιλογές customization

Αρνητικά:
- Χαζό A.I.
- Το career mode θα μπορούσε να διαρκεί περισσότερο
- To online ξεκλειδώνει μόνο όταν φτάσετε στο National A license
- Απουσία damage model σε μηχανικά μέρη στο single-player
- Έντονο aliasing και κακοφτιαγμένα shadows
- Πολύ loading

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 8.5
Gameplay: 8.5
Αντοχή: 7
Γενικά: 8

Προσφέρει μια άκρως εθιστική εμπειρία οδήγησης.

Μάνος Γρυπάρης 

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +4 JohnShepard (Level 13) 06/12/2013 18:15
First comment!
Μάνο με πέτυχες πάνω που ήμουν στην πόρτα και πήγαινα να το αγοράσω. Οπότε όπως το βλέπω θα διαβάσω το review πρώτα για να δω τι παίζει κι αν αξίζει τα λεφτά του. :-)
#2 +2 Lordwinter (Level 28) 06/12/2013 18:26
Με βάση τα όσα διαβάζω δεν το βλέπω να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες, πάλι καλά που δεν υπάρχει ανταγωνισμός για την Sony φέτος στις κονσόλες έβδομης γενιάς.
#3 +4 BlaCkFeATh3R (Level 18) 06/12/2013 18:30
Άπειρα αυτοκίνητα,πιστ εύω οι φαν των παιχνιδιών οδήγησης ότι θα το λατρέψουν :D
#4 +3 Theodor_ (Level 3) 06/12/2013 19:11
Μολις το αγορασα και μαλιστα την επετειακη εκδοση (με δελεασαν τα 1.000.000 gredits και τα 20 αυτοκινητα).
Κανω το update και μεχρι τα ξημερωματα θα εχω πει και εγω τις εντυπωσεις μου..
Για να δουμε τι θα δουμε..
#5 -3 sirlas (Level 5) 06/12/2013 19:15
Κατά την γνώμη μου το παιχνίδι είναι βελτιωμένο σε όλους τους τομείς. Υποδεέστερο από το 5? Μα σε τι? Δοκίμασε να παίξεις χωρίς assist και τα λοιπά να δεις συμπεριφορά αυτοκινήτου. Τα κρατήματα είναι απίστευτα και η οδηγική συμπεριφορά σε άλλο επίπεδο. Το παιχνίδι έχει κάνει μεγάλα άλματα στους βασικούς του τομείς. Όσο για την μουσική θα συμφωνήσω απόλυτα.
#6 +2 dirty harry (Level 7) 06/12/2013 19:58
Μετα απο 24 ωρες , νομιζω οτι θα συμφωνησω στα περισσοτερα. Οπτικα οι διαφορες ειναι ανυπαρκτες , ο ηχος καθολου βελτιωμενος ( δηλαδη μετριος), το μεγαλο και αλυτο προβλημα του ανυπαρκτου AI που υφισταται απο το πρωτο GT δεν λεει να λυθει με τιποτα, ενω η πρωτοτυπια απλα δεν υπαρχει.
Χωρια που τα μενου ειναι ιδια με αυτα του GT5 prologue ( που μου ειχαν φανει πολυ μετρια ).
Ο χειρισμος πραγματι εκανε σημαντικα βηματα προοδου.
Ευτυχως δε, εκοψε και το B-spec ( ελπιζω να μην το προσθεσει με DLC στο μελλον καιχανει τζαμπα το χρονο του ).
Ειναι ομως Gran Turismo και παντα θα μας τραβαει την προσοχη.
Τα σπουδαια παντως φαινεται οτι κρατηθηκαν για το PS4 (λπιζω).
#7 +1 Stathom (Level 8) 07/12/2013 04:09
Quoting sirlas:
Κατά την γνώμη μου το παιχνίδι είναι βελτιωμένο σε όλους τους τομείς. Υποδεέστερο από το 5? Μα σε τι? Δοκίμασε να παίξεις χωρίς assist και τα λοιπά να δεις συμπεριφορά αυτοκινήτου. Τα κρατήματα είναι απίστευτα και η οδηγική συμπεριφορά σε άλλο επίπεδο. Το παιχνίδι έχει κάνει μεγάλα άλματα στους βασικούς του τομείς. Όσο για την μουσική θα συμφωνήσω απόλυτα.

Που το ειδες το βελτιωμενο σε ολους τους τομεις? Στα γραφικα? Στο loading? Στην A.I.? ΠΟΥ! Πουθενα δεν εχει βελτιωθει
Αυτο που λες δεν υπαρχει. Διαβασε και κανενα review του εξωτερικου δηλαδη ελεος πια.
Συμφωνω με το 8 και πολυ του εβαλες Μανο. Ηδη η τσεπη μου ποναει.
#8 +3 Stathom (Level 8) 07/12/2013 04:10
Quoting dirty harry:
Τα σπουδαια παντως φαινεται οτι κρατηθηκαν για το PS4 (λπιζω).

Μπα οχι για το παρον. Για το μελλον σιγουρα. Προς το παρον Beyond two souls και GT6 δεν ειναι αυτα που περιμενα. Τωρα το PS4 τελη του 2014 θα αρχιζει να βγαζει τα πρωτα καλα. Εγω που δεν μου αρεσει το Killzone δεν εχω λογο να το παρω (ακομα).
#9 geololj (Level 28) 07/12/2013 07:13
Βλέπω μια στασιμότητα για την αν μη τι άλλο τίμια σειρά Racing της Polyphony. Ελπίζω στο PS4 να αρχίσει πάλι να ανεβαίνει. Για τα αυτοκίνητα τι έχεις να πεις Μάνο; Πιστεύεις ότι υπάρχει ουσιαστικός λόγος να υπάρχουν 1200 αμάξια ή η εταιρεία το κάνει αυτό για λόγους "εντυπωσιασμού" και marketing; Δε λέω, ωραίο είναι να έχεις τόσα αυτοκίνητα, είναι σαν να έχεις ένα μουσείο οχημάτων, αλλά αξίζει να κάτσει κάποιος να ασχοληθεί με όλα;

Κάτι άλλο, περιμένω επιτέλους τα Gran Turismo και Forza Motorsport να βάλουν αγώνες πολλών γύρων. Αφού απευθύνονται στους fans των racing simulators, δε νοείται πλέον να τρέχουμε σε αγώνες των 3-5 γύρων :(

Μπράβο στη Sony για την μετάφραση άλλη μια φορά. Μου αρέσει που βλέπουμε περισσότερα παιχνίδια στα ελληνικά. Ειλικρινέστατο το review σου, σε αντίθεση με κάτι άλλα του εξωτερικού (ονόματα δε λέμε).
#10 JohnnyPap (Level 13) 07/12/2013 11:16
Εκανα το λαθος να αγορασω το GT6 χωρις να διαβασω το review. Το χειροτερο Gran Turismo ever.οκ στις στροφες εχει καλυτερη συμπεριφορα αλλα το υπολοιπο ειναι λες και το παρατησανε στη μοιρα του. Συμφωνω με το οτι ειναι λες και βλεπεις patch του παλιου με οτι αυτο συνεπαγεται. 3 χρονια μετα περιμενα κατι παραπανω
#11 Theodor_ (Level 3) 07/12/2013 15:46
Quoting Theodor_:
Μολις το αγορασα και μαλιστα την επετειακη εκδοση (με δελεασαν τα 1.000.000 gredits και τα 20 αυτοκινητα).
Κανω το update και μεχρι τα ξημερωματα θα εχω πει και εγω τις εντυπωσεις μου..
Για να δουμε τι θα δουμε..Οκ μετα απο σχεδον 24 ωρες ασταματητου gaming (ελιωσα κανονικοτατα) ηρθε η στιγμη να πω και εγω τις εντυπωσεις.
Δεν θα διαφωνησω με τα υπολοιπα παιδια και αν αναρωτηθει κανεις διαβαζοντας αυτα τα σχολια πριν προβει στην αγορα του "γιατι ρε γαμω το γραφουν αρνητικα σχολια η μαλλον δεν εχουν τρελαθει απο την χαρα τους" δυστυχως ειναι η αληθεια !!
Θα τα παρω λοιπον απο την αρχη.
Γραφικα, ο βαθμος που θα εδινα θα ηταν μια (1) μοναδα περισσοτερο απο το προκατοχο του, για ενα νεο παιχνιδι και απο μια τετοια εταιρεια αδιακαιολογητο.
Ηχος, Αγορασα αρκετα αυτοκινητα και τα βελτιωσα βημα βημα ωστε να εχω ακομα καλυτερη αποψη + και τα 20 αυτα του Anniversary Edition, μια βελτιωση την εχει αλλα περιμενα πολυ καλυτερα πραγματα.
Gameplay, ναι εδω μπορουμε ολοι να ειμαστε ικανοποιημενοι, υπαρχει αρκετη βελτιωση (και παλι εδω βημα βημα το σταδιο βελτιωσης της αναρτησης και γενικα ολο το αμαξωμα) παιζοντας με το Dualshock αλλα και με την G27. Το gameplay εχει δεχτει σημαντικες βελτιωσεις και μπορει να το δει κανεις απο την πρωτη στιγμη.
Τωρα με την εννοια "αντοχη" που αναγραφετε στην βαθμολογια δεν την κατανοω γι'αυτο και δεν θα αναφερω κατι.
Στο κεφαλαιο γενικα τωρα και εν ολιγοις προκειται για ενα νεο Gran Turismo με αρκετα νεα χαρακτηριστικα, περισσοτερα αυτοκινητα, ωραιο και ευκολο home page, νεες λειτουργιες, ομορφο και ζεστο περιβαλλον αλλα κατα την γνωμη μου δεν το εχουν δουλεψει οσο θα 'πρεπε για μια εταιρεια που ακουει στο ονομα Polyphony Digital πραγμα που μας εχει δυσαρεστησει (μενει πλεον να αναμενουμε την κυκλοφορια του στο PS4) αρκετα αλλα τι να κανουμε Gran Turismo ειναι αυτο και σε λιγο καιρο ολοι θα το εχουν στην συλογη τους και απο εμενα καλα λιωσιματα !!! :-)
#12 sirlas (Level 5) 08/12/2013 20:40
Αυτο που λες δεν υπαρχει. Διαβασε και κανενα review του εξωτερικου δηλαδη ελεος πια.
Συμφωνω με το 8 και πολυ του εβαλες Μανο. Ηδη η τσεπη μου ποναει.
Συγνώμη που μπορώ να έχω την γνώμη μου μιας και έχω το παιχνίδι και δεν ακούω τα διάφορα review του εξωτερικού αν είναι δυνατόν. Αν το πάρουμε έτσι οκ θα παίζω παιχνίδια που έχουν καλές βαθμολογίες στα site του εξωτερικου. Και όχι ότι μου αρέσει έχεις δίκιο. Συγνώμη. Είσαι έλεος δλδ.
#13 +1 GNate (Level 8) 09/12/2013 00:26
Εχοντας αγορασει το game απο χθες δεν εχω παρα να συμφωνησω κι εγω με την βαθμολογια. Το βασικότερο πρόβλημα του GT6 ειναι οι λιγες νεες πιστες που επαναλαμβανοντα ι και θυμιζουν πρωτες εποχες ps3 και μαζι το AI.Οταν δουλευει ειναι καπως ετσι


Κι οταν δεν δουλευει ετσι


3 και κατι χρονακια για ενα game με bugs. Οσο για το loading οποιος ειδε βελτιωση απλα δεν ξερει να υπολογιζει χρονο. Εχει τη φαση του και το πηρα κυριως για το online αλλα στο single η Sony δεν εκλεισε τοσο ωραια τη χρονια πιστευω.
#14 +2 luffiansunny (Level 9) 09/12/2013 12:40
Κρίμα που η Sony δεν κατάφερε να μας παρέχει ένα καλύτερο game. Με εξαίρεση το The Last of Us τα υπόλοιπα exclusives κάλλιστα μπορούν να χαρακτηριστούν overhyped.
#15 WhiteAngel (Level 8) 17/12/2013 16:55
Καλό αλλά πολύ ακριβό...
#16 GameSolutionsHD (Level 1) 06/01/2014 06:45
Πολυ ωραιο παιχνιδι αλλα αυτο που με απογοητευσε ειναι οτι τα 4 πρωτα διπλωματα οδηγησης ειναι πανευκολα και το πολυ σε 2 ωρες τα εχεις ολα με χρυσο , επισης εχω guide στο chanel μου για ολα τα διπλωματα οποιος δισκολευτει στα S θα βοηθησει πολυ .

www.youtube.com/subscription_center?add_user=MyProvideos18
#17 Big Boss (Level 11) 20/01/2014 16:11
Quoting GNate:
Εχοντας αγορασει το game απο χθες δεν εχω παρα να συμφωνησω κι εγω με την βαθμολογια. Το βασικότερο πρόβλημα του GT6 ειναι οι λιγες νεες πιστες που επαναλαμβανονται και θυμιζουν πρωτες εποχες ps3 και μαζι το AI.Οταν δουλευει ειναι καπως ετσι
http://www.youtube.com/watch?v=hmHBGn8ChCs

Κι οταν δεν δουλευει ετσι
http://www.youtube.com/watch?v=Qgsdb5wYMw8

3 και κατι χρονακια για ενα game με bugs. Οσο για το loading οποιος ειδε βελτιωση απλα δεν ξερει να υπολογιζει χρονο. Εχει τη φαση του και το πηρα κυριως για το online αλλα στο single η Sony δεν εκλεισε τοσο ωραια τη χρονια πιστευω.

την αρχισε ωραια ομως :P
#18 ndial (Level 2) 30/01/2014 22:41
Οκ, νομίζω ότι η σειρά των Gran Turismo έχει κάνει τον κύκλο της (ή τουλάχιστον, εκεί οδεύει).
Ελπίζω στο PS4 να φτιάξουν κάτι το ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟ, διαφορετικά το βλέπω να εξαφανίζεται από project και να μένει ως μια καλή ανάμνηση (και αναφέρομαι φυσικά για τις προγενεστερες εκδόσεις του Playsttation 1 και PS2 που τάραξαν τα νερά!).
Πρόσφατα απέκτησα το GT5 (ναι άργησα το ξέρω, αλλα δεν είμαι πολύ fan του PS3, αλλα με το... 360) και απο ότι φαίνεται από το review μάλλον γλίτωσα αρκετά χρήματα που δεν πήρα το GT6...

By the way, Mano the review rocks!
#19 Sotiris (Level 29) 15/03/2014 01:54
Μικρή διάρκεια.
#20 vagos41 (Level 6) 19/07/2014 12:23
Είναι αντιγραφή του Gran turismo 5... Δεν έχει αλλάξει τίποτα βασικό με αποτέλεσμα να παραμένει μη ρεαλιστικό.
#21 nikosou22 (Level 7) 28/09/2014 01:30
Ενταξει καλο αλλα οχι πολυ διαφορετικο απο τον προκατοχο του.
#22 stauros.panagiotidisss (Level 1) 16/10/2016 09:48
paidia epidi thelw na to agoraso kai den kserw mia leptomeria gia emena pou einai polu xrisimh: to gran turismo 6 paizete mono me internet??? peite mou sas parakalw mhn me grapsete
Score 8
8.03 User Score
(37 votes )
User Reviews 0
Genre: Racing
Developer: Polyphony Digital
Publisher: Sony
Διάθεση: Sony Hellas (210-6782000)
Players:
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 6/12/2013
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

1
Half-Life: Alyx   (9)
2
Marvel Snap   (8.3)
3
Dead Space (2023)   (8.2)
4
Hogwarts Legacy   (8.2)
5
Immortality   (8.2)
10

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

1.
eFootball 2023   (5.0)
2.
4.
5.
6.
Overwatch 2   (6.0)
7.
Trek to Yomi   (9.0)
8.
God of War (PC)   (9.0)
9.
Stray   (8.0)
Notification