Counter-Strike: Global Offensive

Hot
REVIEWED ON PC (primary version tested)   PS3   Xbox 360   Mac  

Team fall back!

Team fall back!

Team fall back!

Όταν το 1999 η Valve δημιούργησε το Counter-Strike, το πιο γνωστό mod του Half-Life, κατάφερε για πρώτη φορά να κρατήσει μία μεγάλη μερίδα των gamers κοντά της. Ακόμα όμως κι αν δεν ανήκατε σε αυτό το γκρουπ και ασχολείστε έστω και λίγο με τα First-Person Shooters, αποκλείεται να μην είχατε ακούσει το όνομά του. Για την ακρίβεια, είμαστε σίγουροι ότι αρκετοί από εσάς θα διαβάζετε το συγκεκριμένο review και θα αναπολείτε αυτές τις μεγάλες σε διάρκεια βραδιές που παίζατε ανελλιπώς το συγκεκριμένο mod.

Οι δημιουργοί του CS ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν περίμεναν τέτοια απήχηση από το κοινό όταν δημιουργούσαν το Counter-Strike. Οι modders Minh Le και Jess Cliffe (ο δεύτερος είναι αρκετά γνωστός μιας και η φωνή του έχει χρησιμοποιηθεί σ’ όλα τα radio commands του παιχνιδιού) πέρα από τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισαν εξασφάλισαν και άμεσα το επαγγελματικό τους μέλλον, μιας και η Valve (η οποία βρισκόταν πίσω από την ανάπτυξη του Half-life) δεν έχασε καθόλου χρόνο και τους ενσωμάτωσε σχεδόν άμεσα στο εργατικό δυναμικό της.

Η θρησκεία των Internet Café
Το Counter-Strike δεν ήταν απλώς ένα video game. Ήταν ένας τίτλος ο οποίος σε συνδυασμό με την παράλληλη “έκρηξη” των Internet Cafe θα μείνει για πάντα χαραγμένος στην ιστορία των FPS. Και πώς να μην μείνει άλλωστε αφού μέσα απ’ αυτό δημιουργήθηκαν οι πρώτες clans που ανέβασαν αρκετά το επίπεδο των e-sports. Από αυτό τον τίτλο επίσης επηρεάστηκαν αρκετοί μεταγενέστεροι και έτσι είχαμε τα Call of Duty και Battlefield. Στην τελική αυτός ήταν ο τίτλος με τον οποίο μεγαλώσαμε και μέσω του οποίου γελάσαμε, νευριάσαμε, βρίσαμε και…καήκαμε άπειρες ώρες!

Ποιος αλήθεια μπορεί να ξεχάσει την αποπνικτική underground ατμόσφαιρα γνωστής αλυσίδας net café στις 12 το βράδυ, που παρά την κάπνα και την δυσωδία του χώρου πρέπει να υπήρχαν πάνω από 200 υπολογιστές διαρκώς κατειλημμένοι κι όλοι ανεξαιρέτως να παίζουν Counter-Strike; Και το σημαντικότερο ήταν αυτή η συνήθεια να επαναλαμβάνεται καθημερινά. Μιλάμε ουσιαστικά για ένα παιχνίδι φαινόμενο (μόνο ίσως η DotA και το LoL να μπορούν να το ανταγωνιστούν στα ίσια) το οποίο για πολλούς είχε γίνει πραγματικά…τρόπος ζωής.

Η Valve δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να πατήσει το πλήκτρο της επαναφοράς στην εν λόγω σειρά. Το είχε επιχειρήσει επιτυχώς και στο παρελθόν με το Counter-Strike: Source το οποίο τα πήγε αρκετά καλά. Βέβαια το πρώτο CS είναι πιο ψηλά στις προτιμήσεις των gamers (σύμφωνα με τους playtime πίνακες της Valve) και μένει να δούμε τι ακριβώς θα συμβεί με το νέο αυτό μέλος της σειράς.

Αφού είναι τόσο καλό γιατί δεν παίζει κανείς πια;
Δεν μπορούμε να θυμηθούμε ακριβώς το λόγο που σταματήσαμε να παίζουμε Counter-Strike. Το σίγουρο πάντως που θυμόμαστε είναι το ρίγος που μας διαπέρασε μόλις πρωτοπαίξαμε το Counter-Strike: Global Offensive. Με το που ξεκινήσαμε να παίζουμε και ξαναθυμηθήκαμε τα επίπεδα Dust, Italy, Nuke, Train, Inferno, Dust 2 και Aztec καταλάβαμε γιατί αυτά θεωρούνται ίσως από τους καλύτερα multiplayer FPS που έχουν σχεδιαστεί ποτέ.


Κακά τα ψέματα, το CS δημιουργήθηκε πρωτίστως για PC και εκεί είναι που πρέπει να εξελιχθεί και να μεγαλώσει η βάση του. Από την άλλη η Valve αρκετά τεχνιοτρόπως προσπαθεί να κλέψει λίγο από τη δόξα του Call of Duty προσφέροντας τον τίτλο και για PlayStation 3 και Xbox 360. Τα awards σε συνδυασμό με τα MVP points είναι ότι επιφανειακό μπορείτε να αποκτήσετε, καθώς ο τρόπος παιχνιδιού σας δεν θα επηρεαστεί στο ελάχιστο. Ξεχάστε λοιπόν τα XP levels παρόμοιων τίτλων ή τις διαφορετικές classes και τα custom builds.

Εάν πεθάνετε στο CS τότε δεν θα υπάρχει κανένας τρόπος να αναστηθείτε άμεσα μέχρι να ξεκινήσει ο καινούργιος γύρος. Είναι πολύ πιθανό (ανάλογα βέβαια και με το mode) να περιμένετε αρκετή ώρα και εάν δεν έχετε την ανάλογη υπομονή τότε ίσως εκνευριστείτε και τα παρατήσετε. Όμως ανέκαθεν έτσι ήταν το CS. Ένα FPS στο οποίο υπήρχε πάντα το permanent death, μέσω του οποίου η Valve σας αναγκάζει να μπείτε σ’ ένα «αναγκαστικό» spectator mode μέχρι μια ομάδα να εξοντωθεί πλήρως. Καλό θα ήταν να έχετε το νου σας πάντως, μιας και αμέσως μετά θα κληθείτε να αγοράσετε όπλα με τα χρήματα που έχετε μαζέψει, τα οποία εξαρτώνται άμεσα από τα kills αλλά και τις νίκες της ομάδας σας.

Μετά από μία δεκαετία…και κάτι
Ότι αλλαγές βρείτε στο CS: Global Offensive είναι κυρίως καθαρά διακοσμητικές και αφορούν περισσότερο το τεχνικό κομμάτι, κάτι που θα αναλύσουμε παρακάτω. Το πρωτότυπο gameplay δεν επηρεάζεται ιδιαίτερα. Για άλλη μια φορά θα χωριστείτε σε δυο ομάδες –τους terrorists και τους counter-terrorists- οι οποίες θα προσπαθήσουν να…αλληλοσκοτωθούν. Παράλληλα υπάρχουν και κάποια objectives τα οποία στη μια περίπτωση σας ζητούν να σώσετε τους ομήρους της πίστας και στην άλλη να τοποθετήσετε επιτυχώς μια βόμβα.

Μπορεί τα παραπάνω να είναι τα σήματα κατατεθέν του Counter-Strike, αυτό όμως που πραγματικά το έκανε να ξεχωρίσει δεν ήταν άλλο από τους εκπληκτικούς χάρτες του. Η Valve φυσικά και το γνωρίζει αυτό μιας και αφήνει τα εννέα (κλασικά πια) maps απαράλλαχτα εκτός από ελάχιστες διορθώσεις οι οποίες στην ουσία εξισορροπούν τα πράγματα και είναι καλοδεχούμενες.

Σαν να μην πέρασε μια μέρα
Το ότι δεν έχει αλλάξει σχεδόν τίποτα θα το καταλάβετε αμέσως μιας και οι υπόλοιποι συμπαίκτες σας (αλλά και οι αντίπαλοί σας) θα είναι κατά κόρον απόλυτα εξοικειωμένοι. Ακόμη και εάν επιλέξετε το Casual mode, όπου το friendly fire είναι απενεργοποιημένο και όλοι οι παίκτες φοράνε από την αρχή αλεξίσφαιρα για περισσότερη αντοχή και προστασία, θα τα βρείτε αρκετά σκούρα.

Ένα tip για αρχάριους χρήστες είναι ότι πάντα θα πρέπει να πυροβολείτε διακεκομμένα και ποτέ συνεχόμενα εάν θέλετε να έχετε περισσότερες πιθανότητες να πετύχετε το στόχο σας. Ακόμη, θα πρέπει σχεδόν πάντα να είστε σκυμμένοι σε συγκεκριμένα σημεία (όχι όμως για πολύ ώρα διότι θα δεχθείτε ban για camping) όπως επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τρέχετε πιο γρήγορα εάν έχετε βγάλει μόνο το μαχαίρι σας.

Γενικά όμως, κακά τα ψέματα, το CS είναι δύσκολο και απαιτεί αρκετές ώρες εξάσκησης. Παρότι η Valve έχει κάνει αρκετά καλή δουλειά στο θέμα του χειρισμού στις κονσόλες, οι κάτοχοι των συγκεκριμένων εκδόσεων θα δυσκολευτείτε ιδιαιτέρως να τα βγάλετε πέρα με τους πιο έμπειρους παίκτες, κάτι που θα σας υπενθυμίσει ότι δεν έχει δημιουργηθεί ακόμα τέτοιο controller ώστε να ευχαριστηθείτε στο έπακρο την FPS εμπειρία του CS.

Maps, όπλα και αλλαγές
Παραπάνω μιλήσαμε για τις αλλαγές που έγιναν σε ορισμένα maps, όπως στην Dust και στην Italy οι οποίες εξισορροπούν την δυναμική των δύο ομάδων. Η προσθήκη μιας σκάλας στο επίπεδο της de_dust δίνει ένα μεγάλο πλεονέκτημα στους Terrorists (το οποίο και χρειάζονταν) κάνοντας έτσι την συγκεκριμένη διαδρομή πιο…επιβιώσιμη. Φυσικά βοηθάει και η μετακίνηση του δεύτερου bombsite πιο κοντά στο κέντρο του χάρτη, αφού πλέον οι counter-terrorists θα το σκεφτούν καλύτερα εάν θα συνεχίσουν να κρύβονται στο σημείο που κάνουν spawn μιας και η πιθανότητα της ήττας θα είναι έτσι αρκετά πιο μεγάλη.

Εξυπακούεται φυσικά πως θα πρέπει να μάθετε απ’ έξω και ανακατωτά όλα τα maps εάν θέλετε να επιβιώσετε, μιας και ο θάνατος στο CS κρύβεται πάντα στην απέναντι…γωνία! Ακόμη, θα πρέπει πάντα να παραμένετε αθόρυβοι μιας και τα βήματά σας πολλές φορές θα προδώσουν την θέση σας. Πάνω απ’ όλα όμως θα πρέπει να είστε απόλυτα ακριβείς και θανατηφόρος με τα όπλα σας. Κι εδώ είναι που δυσκολεύουν κατά πολύ τα πράγματα για τους console gamers. Οι τελευταίοι δεν θα μπορέσουν να παίξουν με όλους τους φίλους τους μιας και λόγω δυνατοτήτων τα maps έχουν περιορισμό έως 10 παίκτες για αυτούς σε αντίθεση με τους PC gamers οι οποίοι έχουν τα γνωστά 32 players maps.

Από την άλλη, όταν αγοράζετε όπλα, θα συναντήσετε ένα radial menu, το οποίο ναι μεν θα δυσαρεστήσει αρκετούς χρήστες PC αλλά είναι ιδανικό για χρήση μέσω των analogue sticks. Βέβαια τα numpad keys θα σας δυσκολέψουν αρκετά, καθώς για παράδειγμα θα βαρεθείτε να πληκτρολογείτε…Β-4-2! Παρόλα αυτά, οι πιο έμπειροι PC users δεν χρησιμοποιούν καθόλου το συγκεκριμένο μενού και πατάνε αμέσως τους αντίστοιχους συνδυασμούς και μάλιστα ταχύτατα. Εφόσον το συνηθίσετε και μάθετε όλους τους συνδυασμούς για τα αγαπημένα σας όπλα και αξεσουάρ τότε θα αντιληφθείτε καλύτερα το μοτίβο χειρισμού.

Όπως αναφέραμε, η Valve έχει κάνει ότι καλύτερο μπορεί ώστε να προσελκύσει τους νέους παίκτες μιας και υπάρχει ένα αρκετά καλοφτιαγμένο tutorial για όλα τα όπλα. Επίσης, το “How to Play” χαρακτηριστικό στα menu θα σας καθοδηγήσει και θα σας εξηγήσει όσα χρειάζεται να γνωρίζετε πριν μπείτε στους θανατηφόρους servers του Global Offensive. Όμως η αμερικάνικη εταιρία δεν μένει εκεί. Προσφέρει απλόχερα και ένα offline mode για εξάσκηση με bots (τα οποία βέβαια είναι αρκετά…χαζά) και παρουσιάζει ένα αρκετά καλό και ισορροπημένο σύστημα με rankings μέσω του οποίου θα παίζετε με αντιπάλους ίδιου περίπου επιπέδου με εσάς.

Custom maps και νέα modes
Εάν από την άλλη αυτό το matchmaking δεν σας βολεύει, μπορείτε πάντοτε να γυρίσετε στον old-style browser (κάτι το οποίο βέβαια και δεν ισχύει στις κονσόλες) ώστε να παίξετε σε ανεπίσημους servers ή να δοκιμάσετε την τύχη σας στα διάφορα custom maps.

Εκτός όμως από τα καινούρια maps υπάρχουν φυσικά και δύο νέα modes: τα Arms Race και Demoliton. Πρόκειται για παραλλαγές του αρκετά διάσημου Gun Game mod που παίζεται στους servers του CS εδώ και χρόνια αλλά μάλλον σε αρκετούς από εσάς θα σας θυμίσουν τα ανάλογα modes του Call of Duty: Black Ops τα οποία στην ουσία έχουν δανειστεί το όνομα αλλά και το όλο concept. Είναι απολύτως κατάλληλα για…noobs μιας και δεν πρόκειται να αλλάξετε όπλο έως ότου σκοτώσετε έναν αντίπαλο. Όποτε, θέλοντας και μη, παίζοντας μονάχα μ’ ένα όπλο, θα αναγκαστείτε να εξασκηθείτε πολύ ώρα μαζί του.

Το Arm Race έχει αρκετά respawns δίνοντας έτσι στο παιχνίδι έναν πιο γρήγορο ρυθμό απ’ ότι συνήθως. Δεν μοιάζει με το κλασικό CS, όποτε όσοι δεν θέλετε να νιώσετε αυτό το συναίσθημα, καλά θα κάνετε να το αποφύγετε. Στην ουσία πρόκειται για ένα team deathmatch αλλά στην πραγματικότητα επικρατεί ένας πανικός, καθώς κανείς δεν γνωρίζει ποιος πυροβολεί ποιον.

Για να βγείτε νικητής από αυτή τη σφαγή θα πρέπει να περάσετε από σχεδόν όλα τα όπλα και να κάνετε ένα kill με καθένα απ’ αυτά, ώστε να φτάσετε στο χρυσό μαχαίρι! Ο πρώτος που θα σκοτώσει μ’ αυτό κερδίζει και τον εν λόγω γύρο. Υπάρχουν συγκεκριμένα maps τα οποία είναι συμβατά με αυτό το mode ώστε να μην υπάρχει κάποιο μέρος για να κρυφτείτε. Θα είστε μονίμως εκτεθειμένοι, είτε για να σκοτώσετε, είτε για να πεθάνετε!

Οι φράσεις «Enemy spotted. Team fall back» θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στα…αυτιά σας!

Το Demolition προσπαθεί να συνδυάσει το παραπάνω mode με το κλασικό CS. Εδώ υπάρχει ένα objective (π.χ. να αφοπλίσετε μια βόμβα) αλλά από την άλλη παίρνετε νέα όπλα μόνο αφού σκοτώσετε κάποιον και τα παραλαμβάνετε στο τέλος του κάθε γύρου. Επιπλέον, τα όπλα γίνονται σε κάθε γύρο πιο αδύναμα. Ξεκινάτε με ένα M4A4 και καταλήγετε σε καραμπίνες τις οποίες πρέπει να γεμίζετε χειροκίνητα! Την διαφορά ωστόσο την κάνουν οι χάρτες. Θυμίζουν πολύ τα Estate και Militia maps, καθώς σχεδόν πάντα θα υπάρχει ένα bomb site στο κέντρο αυτών, όπου θα γίνονται και οι απαραίτητες σφαγές.

Τα έξι maps για το εν λόγω mode θα σας φανούν πολύ γνώριμα. Για παράδειγμα ένα εξ αυτών είναι μια πιο μικρή έκδοση του κλασικού Train. Σίγουρα όμως χρειάζονται επειγόντως περισσότερα για να κρατήσουν το ενδιαφέρον σας ή στην τελική θα μπορούσε η αγαπητή Valve να βγάλει εξ αρχής κι άλλες μικρές εκδόσεις κλασικών maps ώστε να μην βαριέστε τόσο εύκολα. Από την άλλη, η community τώρα μεγαλώνει ξανά κι έτσι κάποια Ζombie, Goldeneye και διάφορα άλλα «εναλλακτικά» maps κάνουν την εμφάνισή τους και αποκτούν σιγά-σιγά ολοένα και περισσότερο κόσμο.

Αλλαγές που θα συζητηθούν!
Το Counter-Strike ήταν ανέκαθεν ένα παιχνίδι φτιαγμένο από τους fans για τους ίδιους τους fans. Κάπου εδώ αρχίζουν τα δυσάρεστα που περίμεναν όλοι οι σκληροπυρηνικοί CSάδες. Καταρχήν λάμπουν δια της απουσίας τους τα αναλυτικά damage reports, server rankings αλλά και το περιβόητο gambling. Εάν ψαχτείτε λίγο όμως, θα μπορέσετε να βρείτε ορισμένα ποιοτικά community maps αλλά ως εκεί. Κάποιοι επίσης «γκρινιάζουν» επειδή δεν υπάρχουν τα κλασικά sprays αλλά και αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό το οποίο μπορεί να ενεργοποιηθεί σε κάποιον ανεπίσημο server.

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι το CS: Global Offensive επαναφέρει τα κλασικά μικρά hitboxes που υπήρχαν στην έκδοση 1.6, τα οποία αντικαθιστούν τα μεγαλύτερου μεγέθους του CS: Source. Ένα χρόνο δοκίμαζαν οι παίκτες το Global Offensive ώστε να επισημάνουν στους developers της Valve και της Hidden Path Entertainment, τις όποιες αλλαγές έπρεπε να γίνουν. Οι developers φαίνεται να άκουσαν αρκετά παράπονα κι έτσι πλέον οι σφαίρες δεν διαπερνάνε το ξύλινα αντικείμενα τόσο εύκολα όσο πριν. Ούτε οι γυάλινες επιφάνειες είναι τόσο διαφανείς, κάνοντας έτσι ακόμα πιο δύσκολο το έργο των snipers (χαρακτηριστικό του level cs_office). Οι developers εφάρμοσαν επίσης μικρότερες αλλαγές, όπως για παράδειγμα το όπλο Desert Eagle, το οποίο πλέον δεν είναι τόσο μεγάλο σε μέγεθος! Συν τις άλλοις, το νέο scoreboard είναι εκπληκτικό και δείχνει με ακρίβεια όλα τα στατιστικά που θα περιμένατε στην οθόνη σας.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι όσες αλλαγές γίνανε είναι για καλό και το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η απουσία του όπλου ΜP5, ενός εκ των καλύτερων της σειράς. Η αντικατάστασή του με το MP7 δεν είναι ευχάριστη, καθώς το συγκεκριμένο δεν θα το «νιώσετε» στα χέρια σας εξίσου καλά. Ακόμη, το TMP έχει αντικατασταθεί με το MP9, ενώ δεν μπορείτε να βάλετε suppressor στο M4 για κάποιο μη συγκεκριμένο λόγο, μιας και αυτό το στοιχείο αποτελούσε σήμα κατατεθέν της σειράς.

Στα θετικά συγκαταλέγουμε τις νέες βόμβες μολότοφ που δείχνουν πολλά υποσχόμενες και φαίνεται να χρησιμοποιούνται κατά κόρον από αρκετούς παίκτες, ειδικά για πιο crowd control καταστάσεις. Τέλος αφήσαμε και την νέα προσθήκη του «ποζεράδικου» όπλου της σειράς που δεν είναι άλλο από το Zeus taser. Σε πολλούς θα φανεί ακριβό και άχρηστο, αλλά για άλλους θα είναι ο τέλειος τρόπος για να εκμηδενίσουν κάποιον αντίπαλο, μιας και μόνο μια πετυχημένη βολή του αρκεί ώστε να σκοτώσει ακαριαία οποιονδήποτε. Το θέμα είναι ότι θα πρέπει να φτάσετε αρκετά κοντά ώστε να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.

Έχουν αλλάξει και τα γραφικά;
Μην περιμένετε ιδιαίτερες αλλαγές στα γραφικά και τον ήχο του παιχνιδιού. Και φυσικά δεν συγκρίνουμε το Global Offensive με την έκδοση 1.6 έκδοση, μιας και εκεί είναι προφανές ότι οι αλλαγές είναι σαρωτικές. Σαν σύγκριση όμως θα πάρουμε την αμέσως προηγούμενη έκδοση του CS η οποία δεν είναι άλλη από το CS:Source και σε σχέση με αυτή το Counter-Strike: Global Offensive δεν δείχνει την απαιτούμενη εξέλιξη ενός FPS του 2012.

Οι όποιες προσθήκες έχουν γίνει αφορούν τα μοντέλα των παικτών σε κάποια maps, τα οποία δείχνουν αρκετά καλοφτιαγμένα. Φυσικά μην περιμένετε σε καμία περίπτωση να δείτε γραφικά επιπέδου Battlefield. Έτσι κι αλλιώς από τις προδιαγραφές (οι οποίες αναφέρονται στο πάνω μέρος του review) θα καταλάβετε ότι η Valve έχει θέσει τον πήχη χαμηλά, ώστε το νέο CS να είναι συμβατό με οποιοδήποτε low end PC. Ίσως να παρατηρήσετε κάποιες μικροαλλαγές (προς το καλύτερο) στο φωτισμό και στo texture filtering αλλά ως εκεί. Όλα αυτά θυσιάζονται στο βωμό του ομαλότατου frame rate (κάτι που άλλωστε είναι και το ζητούμενο σε τέτοια games), ακόμα κι αν έχετε ορίσει τα γραφικά σε High ρυθμίσεις.


Ο ήχος παραμένει επίσης σχεδόν απαράλλαχτος μιας και ως γνωστόν καμία πετυχημένη συνταγή δεν αλλάζει. Όλα τα ηχητικά εφέ παραμένουν σχεδόν ίδια με τους προκατόχους τους (radio commands, εκρήξεις κ.ο.κ.) με τη μουσική του κυρίως μενού να σας προϊδεάζει για ομηρικές σφαγές. Η Valve υποστηρίζει όλα τα πρότυπα ήχου (Stereo, headphones, 5.1 κ.ο.κ.) αλλά δεν αποκλίνει από τους χιλιοπαιγμένους ήχους του παρελθόντος που έχουμε συνηθίσει. Τουλάχιστον διατηρείται ένα σοβαρό ύφος το οποίο παραπέμπει σε πιο καταστάσεις τουρνουά, μιας και μην ξεχνάμε ότι το CS ακόμα παραμένει αρκετά υψηλά στην λίστα των e-sports.

Ένας νέος θρύλος γεννιέται;
Πολύ από εσάς θα αναρωτιέστε τι ακριβώς είναι αυτό που κάνει το Counter-Strike τόσο εθιστικό. Εάν δεν έχετε παίξει κανένα CS στο παρελθόν και είστε λάτρεις των γρήγορων FPS, θα σας προτείναμε να αγοράσετε το CS: Global Offensive για να δείτε και εσείς τι χάνετε τόσα χρόνια. Εξάλλου δεν μιλάμε για ένα ακριβό παιχνίδι. Σε PS3 και Xbox 360 κοστίζει 15 ευρώ και 1200 Microsoft Points αντίστοιχα, ενώ στο Steam θα το βρείτε για μόλις 11 ευρώ, μόνο που αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε προσφορά στην τιμή των 5,49 ευρώ!

Το θέμα που μας απασχολεί όμως είναι η διάρκεια του Counter-Strike: Global Offensive. Θα είναι τόσο διαχρονικό όπως και το πρώτο CS; Για τις εκδόσεις των κονσολών θα μας επιτρέψετε να αμφιβάλλουμε. Αλλά φυσικά η έκδοση του Steam είναι κάτι το διαφορετικό κι αποτελεί σε κάθε περίπτωση value for money. Με ένα νέο CS θα μπορέσετε να ξαναζήσετε λίγο απ’ τις επικές στιγμές του παρελθόντος. Οι συγκινήσεις που προσφέρει είναι πολλές, όπως το να σκοτώνετε με μαχαίρι, να τυφλώνετε κατά λάθος τους συμπαίκτες σας ή να μένει ένας παίκτης όρθιος από κάθε ομάδα και τα βλέμματα όλων να είναι καρφωμένα επάνω σας.

Δεν είμαστε σίγουροι εάν θα επικρατήσει για πολλά χρόνια το Global Offensive στα PC σας. Με τον υψηλό ανταγωνισμό στα games του Steam, αυτό θα αποφασισθεί από την πλειονότητα και την υποστήριξη των παικτών του είδους. Αλλά το Global Offensive σίγουρα μπορεί να προσφέρει τουλάχιστον εφάμιλλες συγκινήσεις και εμπειρίες στην κατηγορία του είδους του. Είστε δεν είστε φανατικοί της σειράς θα πρέπει να του δώσετε μια ευκαιρία. Φυσικά σας περιμένουμε να δηλώσετε συμμετοχή στο forum ώστε να παίξουμε παρέα με την GTP Clan!

Θετικά:
- Το gameplay style του CS που αγαπήσαμε
- Η χαμηλή τιμή του
- Νέα modes και νέο scoreboard
- Πληθώρα από servers χωρίς lag

Αρνητικά:
- Οι «πετσοκομμένες» εκδόσεις των κονσολών
- Λιγοστοί νέοι χάρτες
- Δύσκολο για τους νέους παίκτες
- Μικροαλλαγές που θα ενοχλήσουν τους βετεράνους

Βαθμολογία PC
Γραφικά: 7.5
Ήχος: 7.5
Gameplay: 8
Αντοχή: 7
Γενικά: 7.5

Βαθμολογία PS3, Xbox 360
Γραφικά: 7.5
Ήχος: 7.5
Gameplay: 7.5
Αντοχή: 7
Γενικά: 7.2

Τι περιμένετε; Go, go, go!

Μιχάλης Μητρόπουλος

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 boyakadj (Level 20) 10/12/2012 15:53
Παιχνιδι σταθμος!!!Πρεπε ι μια Κυριακη να παιξουμε!!
#2 Glamorous (Level 27) 10/12/2012 16:01
Ωραίο review Μιχάλη! Όταν σκέφτομαι το Counter Strike, θυμάμαι τις αμέτρητες ώρες παιχνιδιού στο internet cafe της γειτονιάς. Είναι παιχνιδάρα παρά τους πολλούς hackers που έχει :D
#3 Dartis (Level 12) 10/12/2012 16:22
Πως φαίνεται ότι ήσουν τακτικός πελάτης του συγκεκριμένου Internet Cafe στην Αθήνα. Ιστορικές στιγμές φίλε. Ωραίο άρθρο.
#4 xLucCkx (Level 22) 10/12/2012 17:26
Πολύ ωραίο review μπράβο!
#5 Δημήτρης (Level 11) 10/12/2012 21:29
Πολύ ωραίο review για ένα παιχνίδι που έχει μείνει στην ιστορία.
#6 Lordwinter (Level 28) 10/12/2012 21:34
Που να έβλεπες τι γινότανε στα internet cafe της επαρχίας τότε. Το Counter Strike είναι θρύλος και όπως είπες όποιος δεν το έχει παίξει θα πρέπει να του δώσει μία ευκαιρία.
#7 omeleta (Level 6) 11/12/2012 20:42
Πολύ καλό review. Μπράβο.
Ξέχασες βέβαια να αναφέρεις τη δυνατότητα να πάρεις στα χέρια σου τον έλεγχο των Bots της ομάδας σου.
#8 halismi (Level 17) 11/12/2012 21:35
Quoting omeleta:
Πολύ καλό review. Μπράβο.
Ξέχασες βέβαια να αναφέρεις τη δυνατότητα να πάρεις στα χέρια σου τον έλεγχο των Bots της ομάδας σου.

Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και φυσικά για την επισήμανσή σου.
Φυσικά και υπάρχει η δυνατότητα που αναφέρεις. Μάλιστα για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι μπορείς να πάρεις την θέση των Bots αφού πεθάνεις και στην ουσία εάν βαριέσαι να περιμένεις να τελειώσει ο γύρος. Γιατί εάν περιμένεις από τα "πανέξυπνα" Bots να αλληλοσκοτωθούν ...την έβαψες! Δεν το θεώρησα και πολύ σημαντικό να σου πω την αλήθεια μιας και το παιχνίδι είναι καθαρά για online μονομαχίες με αληθινούς gamers και όχι για offline ενάντια σε χαζά botακια.
Χαίρομαι πάντως που υπάρχουν μέλη στο site που διαβάζουν προσεκτικά όλα τα review όπως εσύ. :lol:
#9 BruceWayne92 (Level 14) 20/12/2012 20:20
αν και τα χρονια περασαν δεν εχασε καθολου την αιγλη του.το τσιμπησα στο steam με 10 ευρω.ωραιο και το review.
#10 Kotakiller (Level 8) 22/07/2013 12:45
Για 5,5 ευρώ και 3,5 που το είχε αυτές τις μέρες το steam είναι Must!
#11 Sotiris (Level 29) 14/03/2014 22:08
Μιλάμε για τρελή κάψα με το κλασσικό Counter Strike :D
#12 +1 plataneos (Level 2) 19/03/2015 16:19
Ενα απο τα καλητερα παιχνιδια για εμενα προσωπικα.
Παιζω counter strike εδω και 6-7 χρονια CS 2D,CS ZERO,CS 1.6
#13 plataneos (Level 2) 19/03/2015 16:20
Quoting plataneos:
Ενα απο τα καλητερα παιχνιδια για εμενα προσωπικα.
Παιζω counter strike εδω και 6-7 χρονια CS 2D,CS ZERO,CS 1.6

Και CS ONLINE 2 χρονια το ειχα λιωσει
#14 Adam_Pap (Level 18) 06/04/2015 12:18
"αυτός ήταν ο τίτλος με τον οποίο μεγαλώσαμε και μέσω του οποίου γελάσαμε, νευριάσαμε, βρίσαμε και…καήκαμε άπειρες ώρες! " δεν εχω να πω κατι παραπανω!
Score 7.5
7.37 User Score
(35 votes )
User Reviews 0
Genre: First-Person Shooter
Developer: Valve Corporation, Hidden Path Entertainment
Publisher: Valve Corporation
Διάθεση:
Players:
Requirements: Επεξεργαστής Intel Core 2 Duo E6600 ή AMD Phenom X3 8750, 1GB RAM XP/ 2GB Vista, Κάρτα γραφικών 256MB, Χώρος στο σκληρό δίσκο 7.6GB, Windows XP/Vista/7/8
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 21/8/2012
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

2
Half-Life: Alyx   (9)
3
Baldur's Gate 3   (9)
4
Jet Set Radio   (8.9)
6
Street Fighter 6   (8.7)
7
Metroid Dread   (8.5)
9
Alan Wake II   (8.5)
10

Top Reviews (by user score)

1
Baldur's Gate 3   (8.92)
2
3
Starfield   (8.63)
4
Alan Wake II   (8.6)
5
Diablo IV   (8.42)
8
A Fold Apart   (8.33)
9
FC 24   (8.3)
10

Latest User Reviews

1.
Diablo IV   (8.5)
2.
Final Fantasy XVI   (8.5)
5.
6.
Hogwarts Legacy   (0.5)
7.
eFootball 2023   (5.0)
8.
10.
Notification