Pokemon Black 2 και White 2

Hot
REVIEWED ON Nintendo DS  

Τα Pokemon επιστρέφουν στο DS κι αυτή τη φορά είναι πράγματι πλήρως ανανεωμένα!

Τα Pokemon επιστρέφουν στο DS κι αυτή τη φορά είναι πράγματι πλήρως ανανεωμένα!

Τα Pokemon επιστρέφουν στο DS κι αυτή τη φορά είναι πράγματι πλήρως ανανεωμένα!

Μετά από τις επιτυχημένες κασέτες Pokemon που πέρασαν από τέσσερις γενιές, σειρά έχει πλέον η πέμπτη γενιά. Το δημοφιλές ιαπωνικό RPG που έχει μεγαλώσει εκατομμύρια παίκτες, έρχεται με έναν ανανεωμένο χάρτη και πολλές νέες δυνατότητες στο gameplay. 

Το Pokémon Black 2 and White 2 πρόσθεσε πολλά νέα χαρακτηριστικά συγκριτικά με το Pokémon Black and White που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2011. Ο σκοπός του παιχνιδιού δεν είναι πλέον μόνο να πιάσετε όλα τα Pokémon και να νικήσετε τους Gym leaders, αλλά να κάνετε περισσότερα πράγματα με τους μικρούς σας ήρωες. Αυτά είναι για παράδειγμα η ειδική εκπαίδευση (EV training), η συμμετοχή στο Pokemon World Tournament (αντιμετωπίζοντας παλιούς gym leaders), η ανταλλαγή με άλλα Pokemon ή οι μάχες με τους φίλους σας και -το καλύτερο απ' όλα- να πιάσετε ευκολότερα ένα Shiny Pokemon.Πέρα απ' όλες αυτές τις δραστηριότητες, ο στόχος σας παραμένει ο ίδιος. Να γίνετε ο καλύτερος εκπαιδευτής Pokemon. Φυσικά για να το φτάσετε αυτό, θα πρέπει να περάσετε το κυρίως story ξεκινώντας από την Aspertia City, εξερευνώντας την νέα Unova και πολεμώντας τους 8 Gym Leaders και τη νέα πρωταθλήτρια (μετά τους Elite four), την Iris. Φυσικά δεν σταματάνε όλα εδώ, καθώς ο ήρωάς σας θα συναντήσει αρκετά εμπόδια στο δρόμο του, όπως για παράδειγμα την Team plasma, ελεγχόμενη αυτή τη φορά από τον παντοδύναμο Ghetsis. 

Ιστορική αναδρομή
Επειδή πολλοί μπορεί να ξεκίνησαν τώρα να ασχολούνται με το άθλημα, καλό θα είναι να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά και να αναλύσουμε λίγο πως τα Pokemon εξελίχθηκαν με την πάροδο του χρόνου. Έτσι, θα μπορέσετε να κατανοήσετε πολύ καλύτερα τις σημερινές τους εκδόσεις.

Χρονολογικά, η πρώτη γενιά Pokemon είχε πολλούς περιορισμούς και μικρή διάρκεια. Στις Red, Blue και Yellow εκδόσεις για παράδειγμα, το μόνο που έπρεπε να κάνει ο ήρωας, ήταν να τερματίσει το κυρίως story, δηλαδή να νικήσει τους εκπαιδευτές, να πιάσει όλα τα πόκεμον και να κάνει μια καλή 6άδα στην περιοχή του Kanto.Ακολούθησαν οι επόμενες εκδόσεις, Silver, Gold και Crystal, οι οποίες πρόσθεσαν 100 νέα είδη Pokemon, 86 νέες επιθέσεις, δύο νέους τύπους (Dark type, Steel type), γυαλιστερά πόκεμον (shiny Pokemon) που έχουν διαφορετικό χρωματισμό από τα υπόλοιπα, 7 νέα είδη στις Pokeballs, in-game clock που επηρεάζει τα γεγονότα που διαδραματίζονται, κινούμενα στιγμιότυπα (sprites) και τέλος προστέθηκε φιλοκαθορισμός στα pokemon (αρσενικό-θυλικό), καθώς πλέον μπορούμε να δημιουργήσουμε αυγά. Όλα αυτά στη περιοχή του Johto (παράλληλα, το Kanto ήταν επίσης προσβάσιμο). Παρόλο που η δεύτερη γενιά είχε πολλά στοιχεία, υπήρχαν πράγματα που έλειπαν σε αυτά τα παιχνίδια, καθώς το ανταγωνιστικό multiplayer περιοριζόταν στα individual values (IV). Συνεπώς δεν μπορούσαμε να κάνουμε πολλά πράματα με τα effort values (EV), άρα είχαμε μεγάλη δυσκολία στο training για competitive battle.

Η τρίτη γενιά έφερε τα Pokemon Fire red, Leaf Green, Ruby, Sapphire, Emerald κι έδωσε αυτό που έλειπε από τις δύο προηγούμενες γενιές, δηλαδή τα natures και τα abilities σε όλα τα pokemon καθώς και περισσότερα στοιχεία στο EV training όπως επίσης και τις διπλές μάχες, κάνοντας έτσι το παιχνίδι πιο ενδιαφέρον, πιο ελκυστικό, με επιπλέον 135 νέα Pokemon, 103 νέες επιθέσεις και νέο χάρτη στην περιοχή του Hoenn. Προστέθηκαν επίσης Pokemon Contests, Pokeblocks και Ribbons, ενώ η διάρκειά του πολλαπλασιάστηκε. Συν τις άλλοις είχαμε επιτέλους ότι έλειπε έως τώρα. Την δυσκολία και την θέληση για την εξερεύνηση του κόσμου των pokemon.

Τέλος, η τέταρτη γενιά (Pokemon Diamond, Pearl, Platinum, Heartgold, SoulSilver), πρόσθεσε 107 νέα πόκεμον, 113 νέες επιθέσεις, 47 νέα abilities, νέο χάρτη (Sinnoh) και 3D γραφικά! Αυτό όμως που άλλαξε τους κανόνες στο multiplayer είναι το Nintendo Wi-fi connection. Άνοιξε νέους ορίζοντες για online μάχες και ανταλλαγές, καθιστώντας το παιχνίδι ακόμη πιο ανταγωνιστικό!H Unova αλλάζει!
Τα Pokemon Black and White ανήκουν στην πέμπτη γενιά. Η Nintendo πρόσθεσε 156 νέα Pokemon ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μικρών μας φίλων στους 649. Έχουμε επίσης 92 νέες επιθέσεις, φτάνοντας συνολικά τις 559, 41 νέες Abilities (σύνολο 164) αλλά και Εποχές (Seasons), πραγματικές καιρικές συνθήκες, Triple battles, Rotation battles και πολλά άλλα ακόμη άκρως ελκυστικά στοιχεία για τους βετεράνους της σειράς.

Το storage system ανεβάζει τη χωρητικότητά του στα 720 Pokemon, με περισσότερα TM και απεριόριστη χρήση TM σε κάθε Pokemon ξεχωριστά. Οι developers έδωσαν πολύ μεγάλη ώθηση στο κομμάτι της μάχης και φυσικά η διάρκεια του παιχνιδιού αυξήθηκε ακόμη περισσότερο. Πλέον υπάρχει πολύ μεγάλη γκάμα επιλογών στα Pokemon και αρκετά προσιτό EV training, ακόμη και για χρήστες μη εξοικειωμένους με το αντικείμενο. Αρκεί φυσικά να υπολογίζουν σωστά τα νούμερα στο κάθε stat (attack, special attack, defence, special defence και speed).

Στο Pokemon Black 2 and White 2 ο νέος χάρτης της Unova έχει ορισμένες διαφορές από αυτόν που είδαμε πέρυσι στα Pokemon Black and White. Προστέθηκαν νέες περιοχές, όπως οι Aspertia City, Virbank City, Floccesy Town, Lentimas Town και τέλος η Humilau City. Αλλαγές είχαμε και στους Gym leaders, καθώς πλέον αντιμετωπίζετε κατά σειρά τους Cheren (Normal), Roxie (Poison), Burgh (Bug), Elesa (Electric), Clay (Ground), Skyla (Flying), Drayden (Dragon) και Marlon (Water).Ξεκινώντας το παιχνίδι, ο ήρωας σας βρίσκεται στην Aspertia City. Η Bianca σας δίνει την επιλογή να διαλέξετε με ποιο Pokemon θα αρχίσετε το ταξίδι σας, ανάμεσα σε Tepig, Oshawott και Snivy. Για να προκαλέσεετε σε μάχη το γυμναστή στη πρώτη πόλη, θα πρέπει να προχωρήσετε το παιχνίδι μέχρι την Floccesy Town και γυρνώντας πάλι πίσω στην Aspertia City, έπειτα προχωράτε στην Virbank City, συνεχίζοντας έτσι το main Story. Φυσικά η παρέα έχει και την εγκληματική οργάνωση Team Plasma, αυτή τη φορά με επικεφαλή τον Ghetsis.

Gotta control them all!
Το Black/White 2 δεν έχει ιδιαίτερες διαφορές στο χειρισμό σε σχέση με τον προκάτοχό του. Ο χαρακτήρας σας προχωράει με το d-pad ή το Circle pad. Επικοινωνεί/παρεμβαίνει με το "Α" και με το "Β" ακυρώνει εντολή. Από ένα σημείο κι έπειτα θα αποκτήσετε το C-gear. Είναι ένα in-game-gadget, που στη κάτω οθόνη του DS ενεργοποιείτε με το stylus πολλές δυνατότητες, όπως online χαρακτηριστικά (Gamesync), Wireless (Entralink, Xtransceiver) και IR (Battle, Trade, Friend code exchange και Feeling check.

Το wireless είναι το Entralink είναι για να μπούμε στο game του διπλανού μας παίχτη και να αλληλεπιδράσουμε με τα στοιχεία που θα βρούμε εκεί μέσω αποστολών. Έτσι μπορούμε να μεγαλώσουμε την ισχύ των pass powers, δίνοντάς μας αρκετή ενίσχυση, όπως γρήγορο egg hatching, χαμηλότερες τιμές στο pokemart η σημαντικά upgrades για τις μάχες. Το Xtransceiver χρησιμεύει για να επικοινωνούμε με τους διπλανούς μας παίχτες, σαν να είχαμε...κινητό! Χρησιμοποιείται in-game αυτόματα κάποιες φορές αυτόματα, σε σημεία του κυρίως story όπου ο ήρωας επικοινωνεί με τους άλλους παίχτες.

Το IR, είναι μια λειτουργία που έχει η κασέτα εσωτερικά. Με τη χρήση της θα καταφέρετε μέσω υπέρυθρων να μπείτε σε μάχες (battles), ανταλλαγές (trades), ανταλλαγή friend code και τέλος το feeling check. Το τελευταίο είναι ένα minigame που μπορείτε να παίξετε με τον διπλανό σας. Μαζεύοντας 10 sweet hearts έχετε την δυνατότητα να αποκτήσετε ένα heart scale στην Mistralton City.


Online
Αν συνδεθείτε στο διαδίκτυο, μπορείτε με τη χρήση του gamesync να συγχρονήσετε το παιχνίδι με το account που έχετε στο global link, ακόμα κι από τον browser του υπολογιστή σας. Κατ' αυτό τον τρόπο μπορείτε να βάλετε ένα Pokemon για ύπνο, να μπείτε σε ένα νέο κόσμο και να αποκτήσετε εκεί άλλα Pokemon με ειδικό ability "Dreamworld", καθώς και σπάνια αντικείμενα όπως berry ή skins για το c-gear και το pokedex σας. Το pokedex είναι ο "pokemon dexter", καθώς μέσω αυτού βλέπετε πληροφορίες για τα Pokemon.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι κάθε παιχνίδι Pokemon στο Nintendo DS περιλαμβάνει μοναδικά Pokemon. Για παράδειγμα στη Black 2 μπορείτε να αποκτήσετε το Black Kyurem ενώ στην White 2 το White Kyurem. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ.

Battle screen
Ο χειρισμός στην οθόνη κατά τη διάρκεια της μάχης διατηρεί το ίδιο στυλ. Με το stylus επιλέγετε την επίθεση που θα εκτελέσετε, το αν θα αλλάξετε ή όχι Pokemon στην μάχη ή αν θα χρησιμοποιήσετε ένα item. Εναλλακτικά, έχετε την ευχέρεια να χρησιμοποιήσετε το d-pad και τα κουμπιά A και B αντί του stylus.

Στο δρόμο σας θα αντιμετωπίσετε παλιούς Gym leaders μέσω του Pokemon world tournament. Αυτό βρίσκεται στην Driftveil City, στο παλιό σημείο που ήταν κάποτε το Cold Storage. Άλλη μια νέα δυνατότητα που παρατηρούμε είναι το Unova Link. Μέσω αυτού μπορείτε να τροποποιήσετε το επίπεδο δυσκολίας (Easy mode, Normal ή Challenge). Αρχικά είναι προεπιλεγμένο το normal και για να ξεκλειδώσετε το Challenge θα πρέπει να νικήσετε την πρωταθλήτρια που ακολουθεί μετά τους Elite four. Το Unova Link διαθέτει επίσης και κάποια Unlocks σε μερικές περιοχές. Για να τα αποκτήσετε θα πρέπει να έχετε μαζί σας το αντικείμενο που σας ζητείται (pokemon η key item).

"Διαλέγω... εσένα!"

Στο Pokemon Black 2 and White 2 έχουν γίνει ορισμένες ακόμη αλλαγές στο gameplay. Για παράδειγμα, όταν βρίσκεστε σε σπηλιά και χρησιμοποιείτε repel, αν σας τελειώσει, τότε αυτόματα θα σας ρωτήσει αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το επόμενο repel (αν διαθέτετε φυσικά). Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που θα σας λύσει τα χέρια, είναι ότι όταν θέλετε να μεταφέρετε πολλά Pokemon από το ένα PC box στο άλλο. Παλιά έπρεπε να το κάνετε με ένα προς ένα Pokemon ξεχωριστά. Τώρα αυτό γίνεται με μία κίνηση.

Σε περίπτωση που έχετε μια προηγούμενη κασέτα Black/White, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το memory link. Είναι μια δυνατότητα που ξεκλειδώνει στις BW2 στοιχεία από την ιστορία του παιχνιδιού. Αν ασχολείστε με RNG, για να πιάσετε Shiny pokemon έχετε υπόψη σας ότι θα χρειαστεί να κάνετε κάποιες αλλαγές στο software που χρησιμοποιείτε από τον υπολογιστή σας (μετά το memory link), καθώς και calibration. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
 


Τέλος, για τους κατόχους 3DS, υπάρχει το Dream radar, ένα φανταστικό application που σας επιτρέπει να πιάσετε Pokemon που βρίσκονται γύρω σας, περιστρέφοντας το 3DS και πατώντας τα ανάλογα κουμπιά για attack η pokeball. Τα Pokemon αυτά μπορείτε να τα μεταφέρετε στις Black 2 και White 2 κασέτες σας.

Συνδεθείτε με τους φίλους σας με πολλούς τρόπους!
Στην Pokemon Black 2, όπως και στην πρώτη Black υπάρχουν διάφορες μέθοδοι για multiplayer mode. Για να κάνετε μάχη με το διπλανό σας, εφόσον φυσικά έχετε ανοικτό το wireless της κονσόλας, πηγαίνετε στο Pokemon Center και μετά, από τον πάνω όροφο, στο Union room (δεξιά). Από εκεί, αφού αποθηκευτεί το παιχνίδι, μπαίνετε στο χώρο στον οποίο θα δείτε όλους τους παίκτες που είναι κοντά σας. Μιλώντας στον κάθε παίχτη μπορείτε να κανονίσετε αν θέλετε μάχη, ανταλλαγή Pokemon, chat ή ακόμη αν μπορείτε να δείτε την trainer card.

Δεύτερη επιλογή για multiplayer με τους γύρω σας είναι μέσω υπέρυθρων (IR). Όπως περιγράψαμε και πριν, από το C-gear, επιλέγοντας IR μπορείτε να διαλέξετε Battle ή Trade. Το Friend Code, όπως προαναφέραμε από το C-gear, είναι χρήσιμο αν επιθυμείτε να δώσετε μάχη μέσω internet. Μιλώντας στην ενδιάμεση νοσοκόμα και επιλέγοντας wi-fi club, μπαίνετε σε ένα χώρο και κανονίζετε μάχες ή ανταλλαγές με όσους είναι online εκείνη τη στιγμή. Το Friend code ανταλλάσσεται είτε αυτόματα μέσω του C-gear με δική σας επιλογή από το IR, είτε χειροκίνητα προσθέτοντας τον κωδικό μέσω του Pal pad (key item).


Το Nintendo DS στα όριά του!
Τα γραφικά στις Pokemon Black 2 και White 2 είναι αρκετά βελτιωμένα σε βαθμό που το απλό DS φτάνει πλέον στα όριά του αποδίδοντας το μέγιστο. Το boot screen έχει αλλάξει, δείχνοντας διαφορετικό βίντεο, στο τέλος του οποίου εμφανίζεται ο Black Kyurem ή ο White Kyurem (ανάλογα με την έκδοση). Στη μάχη έχουμε αλλαγές στο user interface, φυσικά προς το καλύτερο, ενώ το C-gear έχει σχεδιαστεί από την αρχή, έχοντας ένα πλήρως ανανεωμένο look. Αξίζει να τονίσουμε ότι στο C-gear, μέσω του Pokemon global link, μπορείτε να αποκτήσετε special skins (μερικά εξ αυτών σπάνια) ή ακόμη και pokedex skins.

Όσον αφορά στο σχεδιασμό των περιοχών, το Route 4 έχει αλλάξει εξ ολοκλήρου, το ίδιο και το Victory road. Οι αλλαγές αφορούν τόσο τους χώρους, το σημείο των τοποθεσιών στο χάρτη, όσο και τα ίδια τα γραφικά με τα οποία είναι σχεδιασμένες. Έχουμε ακόμη την προσθήκη πολλών νέων περιοχών που θα σας ενθουσιάσουν.

Επιπλέον τροποποιήσεις στα γραφικά παρατηρούμε και στα γυμναστήρια, καθώς το καθένα διαθέτει διαφορετικό σχεδιασμό. Νέοι χαρακτήρες κάνουν την εμφάνισή τους, όπως ο Hugh, ο Colress, η Roxie, ο Marlon και ο Benga και πολλές από τις επιθέσεις τους έχουν ολοκαίνουργια animations βελτιωμένης ποιότητας σε σύγκριση με την περυσινή έκδοση, καθώς και περισσότερων frames. Τέλος, τα sprites όλων των εκπαιδευτών έχουν υποστεί καθολική αναβάθμιση.


Νέα διάσταση στη μάχη
Το soundtrack των Pokemon Black 2 και White 2 έχει πολλά νέα ακούσματα που θα σας ενθουσιάσουν το ίδιο με όσα παλιά αντικαταστάθηκαν. Τα καινούργια αυτά tracks εμφανίζονται σε πολλές περιοχές, ακόμη και σε gym battles ή μάχες. Τα ηχητικά εφέ είναι αξιόλογα, ειδικά όταν υπάρχουν ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως η βροχή, η ανεμοθύελλα ή το χιόνι. Αυτά τα εφέ τα ακούμε ακόμη και κατά τη διάρκεια της μάχης, προσθέτοντας ένα πολύ όμορφο συμπλήρωμα σε όλη την αίσθηση του παιχνιδιού. Τέλος, στις μάχες με τα Pokemon, πολλές επιθέσεις έχουν αλλάξει ήχο, κάνοντάς τις πιο ρεαλιστικές. Ακόμα και οι φωνές των Pokemon είναι διαφορετικές, καθώς η Nintendo επέλεξε να χρησιμοποιήσει πολλά νέα voice-overs.

Η πιο προσεγμένη έκδοση της σειράς
Όσοι νόμιζαν ότι ένα Pokemon remake σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα δεν θα είχε ιδιαίτερες διαφορές με το προγενέστερο, έπεσαν έξω. Οι Black 2 και White 2 έχουν σημαντικές αλλαγές σε όλο το φάσμα (γραφικά, ήχος, gameplay και online χαρακτηριστικά), οπότε το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι πραγματικά αξίζουν την αγορά σας, καθώς έχουν σπουδαίες προσθήκες και πολλές δραστηριότητες με τις οποίες αξίζει να ασχοληθείτε. Σίγουρα το να συμπληρώσετε το Pokedex, να τερματίσετε το ανανεωμένο story, να εκπαιδεύσετε πολύ καλά τα Pokemon σας και να φτιάξετε την τέλεια εξάδα, αναμφίβολα θα σας πάρει γύρω στις 600ώρες! Αν βέβαια είχατε έτοιμα pokemon από προηγούμενη κασέτα δεν θα δυσκολευτείτε και πολύ σε αυτό το κομμάτι. Η Pokemon κοινότητα στην Ελλάδα έχει αναπτυχθεί πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό χάρις τις online δυνατότητες από την εποχή της Pokemon Black and White κι έπειτα, επομένως σας προσκαλούμε να γίνετε ο επόμενος αφέντης των Pokemon!

Θετικά:
- Πολλά νέα χαρακτηριστικά
- Μεγάλη αντοχή στο χρόνο
- Απίστευτα εθιστικό
- Σημαντικές αναβαθμίσεις σε γραφικά και ήχο

Αρνητικά:
- Η βάση του gameplay δεν έχει μεγάλες αλλαγές
- Έπρεπε να κυκλοφορήσει για 3DS ώστε να το δούμε με ακόμη καλύτερα γραφικά

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 7.5
Gameplay: 9
Αντοχή: 9.5
Γενικά: 8.5

Aπίστευτα εθιστικό, σε βαθμό που δεν θα το αποχωριστείτε ποτέ.

Ανδρέας Γρυπάρης

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 theonirvana (Level 22) 03/11/2012 17:54
φαινεται πολυ καλη αν και ακομα δεν την εχω δοκιμασει λογω ελλειψης χρονου.παντως θα ηθελα να δω μια επανεκδοση της crystal.
#2 soto kotro (Level 19) 03/11/2012 17:57
φαινεται αναβαθμισμενο σε γραφικα αλλα αν δεν το παιξεις..!!!
#3 psmaniac (Level 15) 03/11/2012 22:30
Οι πρώτες κασέτες μέχρι και τις SILVER,GOLD ήταν στην ουσία η ιστορία του ASH του ήρωα του τηλεοπτικού Pokemon.....απο κεί και πέρα μεγάλωσα και το παράτησα...θυμά μαι πάντως επικές μάχες και ανταλλαγές στη γειτονιά μικροί με τα GBC,μέχρι και το κόλπο που κλωνοποιείς pokemon ξέραμε κάποιοι....τώρα φοβάμαι να το πιάσω μετά απο τόσα χρόνια και μόνος πλέον χωρίς βοήθεια άμα κολλήσω....
Δε βγήκε για 3DS πιστεύω γιατί ήθελε η Nintendo να στηρίξει και τους κατόχους ds,το ίδιο είχε κάνει και με τις gold,silver που μπορούσες να τις παίξεις και στο απλό GB
#4 Andreecko (Level 18) 03/11/2012 23:53
Quoting psmaniac:
τώρα φοβάμαι να το πιάσω μετά απο τόσα χρόνια και μόνος πλέον χωρίς βοήθεια άμα κολλήσω....
Δε βγήκε για 3DS πιστεύω γιατί ήθελε η Nintendo να στηρίξει και τους κατόχους ds,το ίδιο είχε κάνει και με τις gold,silver που μπορούσες να τις παίξεις και στο απλό GB
ξεκόλλα με τα κλισέ και έλεος δηλαδή!
36άριδες παίζουν ακόμη μη κολλάτε σε στερεότυπα λες και είμαστε αρχιεπιστκοπή.
Αντίστοιχα σήμερα μαζευόμαστε καμιά 20αριά άτομα και κάνουμε μάχες-ανταλλαγέ ς αντίστοιχα με black2 white2, τίποτε δε στερηθήκαμε από το 99 και μάλιστα τα σημερινά games είναι αιώνες μπροστά!
#5 Ver (Level 14) 04/11/2012 01:07
Μύθος η σειρά pokemon για μένα. Μόνο που νομίζω πως δεν παίζουν τόσο πολύ οι πιτσιρικάδες σήμερα όσο παίζαμε εμείς της 1ης και 2ης γενιάς επειδή δεν υπάρχει πλέον στην τηλεόραση το αξέχαστο anime με τον Ash. Που και που ασχολούμαι κι εγώ με κανέναν emulator.
#6 Andreecko (Level 18) 04/11/2012 02:15
Quoting Ver:
Μύθος η σειρά pokemon για μένα. Μόνο που νομίζω πως δεν παίζουν τόσο πολύ οι πιτσιρικάδες σίμερα όσο παίζαμε εμείς της 1ης και 2ης γενιάς επειδή δεν υπάρχει πλέον στην τηλεόραση το αξέχαστο anime με τον Ash. Που και που ασχολούμαι κι εγώ με κανέναν emulator.
Τα δικαιώματα τα έχει αγοράσει η Nova, για τη 5η γεννιά. Η 4η είχε φάει καθυστέρα από το star.

To 99% των cartoon μετακόμισαν στην Νova. 3 Και ο κούκος έμεινε στην τζαμπέ Tv. (και σίγουρα ένας λόγος να βάλω nova είναι αυτός)
#7 psmaniac (Level 15) 04/11/2012 02:48
Ναι Ανδρέα δεν αντιλέγω,απλά λέω ότι σίγουρα δεν θα είναι όπως τότε που βλέπαμε Pokemon και ήταν τα πρώτα χρόνια της μεγάλης τρέλας,τώρα και να το πιάσω το παιχνίδι δεν θα νιώσω όπως τότε και επίσης πιστεύω πως η αυθεντική ιστορία ήταν τα αρχικά 150 pokemon,τότε η ιστορία είχε μια αγνότητα μετά την ξεχείλωσαν για να κρατήσουν φρέσκο και ζωντανό το brandname...
Τέλος πάντων πές μου όμως nova σε ποιό κανάλι το δείχνει? και επίσης αν μπορείς να μου πείς ή να μου παραθέσεις ένα βίντεο ή πηγή για το πως τελείωσε η ιστορία με τον Ash τη Misty και τον άλλο δε τον θυμάμαι...γιατί ποτέ δεν το είδα ξεκάθαρα...
#8 Andreecko (Level 18) 04/11/2012 02:53
Εγώ λεω να ξεκολλήσετε με τα emulators, να αγοράσετε DS(όσοι δεν έχετε) και το παιχνίδι, πραγματικά δεν ξέρετε τι χάνετε.

Η εμπιρεία να έχεις τόσους φίλους και να κάνεις ανταλλαγές-μάχε ς-εκπαίδευση δεν βρίσκεται αλλού, μόνο εδώ!
#9 Andreecko (Level 18) 04/11/2012 03:04
Quoting psmaniac:
Ναι Ανδρέα δεν αντιλέγω,απλά λέω ότι σίγουρα δεν θα είναι όπως τότε που βλέπαμε Pokemon και ήταν τα πρώτα χρόνια της μεγάλης τρέλας,τώρα και να το πιάσω το παιχνίδι δεν θα νιώσω όπως τότε και επίσης πιστεύω πως η αυθεντική ιστορία ήταν τα αρχικά 150 pokemon,τότε η ιστορία είχε μια αγνότητα μετά την ξεχείλωσαν για να κρατήσουν φρέσκο και ζωντανό το brandname...
Τέλος πάντων πές μου όμως nova σε ποιό κανάλι το δείχνει? και επίσης αν μπορείς να μου πείς ή να μου παραθέσεις ένα βίντεο ή πηγή για το πως τελείωσε η ιστορία με τον Ash τη Misty και τον άλλο δε τον θυμάμαι...γιατί ποτέ δεν το είδα ξεκάθαρα...
Αναθεώρησε τη γνώση σου από όσα ήξερες.
Το κανάλι στη Nova λέγεται DisneyXD
Για τα επισόδεια, ψάξε το torrent που τα έχει όλα (μέχρι diamond and pearl), 122GB είναι 1-14 Season δεν τίθεται θέμα. Κατέβασε και δές όλα τα episodes, και μετά τα καινούρια που πραγματικά τα σπάνε!
#10 Andreecko (Level 18) 04/11/2012 03:06
Και έχω σκυλοβαρεθεί να ακούω "τα αρχικά 150", και το ένα και το άλλο. Ρε παιδιά ξεκολλήστε. Αν ένα game δεν ανανεώνεται, χάνεται. Όπως το σκάκι και τόσα άλλα παιχνίδια που παίζουμε όποτε σκυλοβαριόμαστε η δεν έχουμε με τι να ασχοληθούμε. Ακόμη και τη τράπουλα που παίζω στο tcg, κάθε 3μηνα-6μηνα την αλλάζω γιατί πολύ απλά σκυλοβαριέμαι να παίζω τα ίδια και τα ίδια. ΔΕΝ γίνεται! Πραγματικά ΔΕΝ γίνεται!

Τα pokemon κάνεις μέγα λάθος αν τα βλέπεις brandname, πήγαινε βολτούλα στα worlds TCG/VCG να δείς πόσες χιλιάδες κόσμο έχει (άλλο τόσο και το Yu gi oh !!!), να δείς πόσο το αγαπάει ο κόσμος αυτό το παιχνίδι και δεν μετανιώνει. Πήγαινε επίσης και σε meetings που κανονίζουμε για DS και pokemon games να χαρείς κόσμο να παίζει pokemon με πάθος και όρεξη όχι αστεία.

Πιάσε στα χέρια σου το DS με τη black να το λιώσεις να δείς για το πότε θα πορωθείς πάλι. ;)
#11 Aliengoa (Level 23) 04/11/2012 13:24
Οντως παιδιά μην κολλάτε στα στερεότυπα. Εγώ το πρώτο pokemon blue το έπαιζα μόνος μου! και πραγματικά το απόλαυσα. Είχε και καταπληκτικό manual για την εποχή του! To είχαν μεταφράσει στα ελληνικά (πάγια τακτική) αλλα είχαν κρατήσει μέσα στην συσκευασία και το αγγλικό που ήταν πολύ ωραίο!
Αν σας αρέσει κάτι να το παίξετε.

Το μόνο που με δυσαρέστησε και δεν μπορώ να το καταλάβω είναι γιατί δεν βγαίνει αντίστοιχο παιχνίδι για το Wii.
#12 Andreecko (Level 18) 04/11/2012 14:17
Quoting Aliengoa:
Το μόνο που με δυσαρέστησε και δεν μπορώ να το καταλάβω είναι γιατί δεν βγαίνει αντίστοιχο παιχνίδι για το Wii.
για την ώρα ξέρω ότι έχει βγει Pokemon Battle revolution (4th generation), και Pokepark 1 , PokePark 2. Όσο αφορά για 5η γενιά, από όσο ρώτησα με έγκυρες πηγές στη nortec (με το Wii U event το Σάββατο και τη Τρίτη που πέρασε) μου είπε ότι θα έχουμε νέο game στο wii u. Λεπτομέρειες προς το παρόν δεν γνωρίζουμε.
Κοντά σε αυτό που ζητάς είναι το Pokepark, έχω το πρώτο και μου άρεσε, θα ήθελα να παίξω και το 2ο να δω τη συνέχεια. Βέβαια μου αρέσει πολύ και το Pokemon XD glare of Darkness και το Pokemon colloseum που ήταν απίστευτα games στο Gamecube.
#13 aekforever (Level 15) 04/11/2012 16:30
Τελευταία φορά έπαιξα την Platinum και ήταν καλό παιχνίδι.Τώρα βέβαια θα έχουν προσθέσει καινούργια πόκεμον και θα έπαιρνε πολύ χρόνο να τα μάθω.Μπορεί να του δώσω μια ευκαιρία το καλοκαίρι...
#14 psmaniac (Level 15) 04/11/2012 18:05
Το μόνο που με δυσαρέστησε και δεν μπορώ να το καταλάβω είναι γιατί δεν βγαίνει αντίστοιχο παιχνίδι για το Wii.

Όντως οι δυνατότητες του WiiU μπορούν να κάνουν θαύματα στη σειρά........
#15 FotisOL (Level 15) 05/11/2012 14:54
Είναι φανερό ότι τα Πόκεμον,πλέον,δ είχνουν την ηλικία τους.Παραμένουν βέβαια ψηλά στην εκτίμησή μου.Αλλά ένα πράγμα δεν μπορώ να καταλάβω.Γιατί δε βγάζουν μία έκδοση επιτέλους ώστε το εκάστοτε Πόκεμον να μπορεί να εκτελέσει παραπάνω από 4 επιθέσεις;;;Είν αι κρίμα να έχεις ένα πανίσχυρο-μυθικ ό Πόκεμον,και όχι μόνο,και να μην μπορείς να έχεις στη διάθεσή σου παραπάνω από 4 επιθέσεις,στην τελική διαλογή...
#16 Andreecko (Level 18) 05/11/2012 15:14
Quoting FotisOL:
Είναι φανερό ότι τα Πόκεμον,πλέον,δείχνουν την ηλικία τους.Παραμένουν βέβαια ψηλά στην εκτίμησή μου.Αλλά ένα πράγμα δεν μπορώ να καταλάβω.Γιατί δε βγάζουν μία έκδοση επιτέλους ώστε το εκάστοτε Πόκεμον να μπορεί να εκτελέσει παραπάνω από 4 επιθέσεις;;;Είναι κρίμα να έχεις ένα πανίσχυρο-μυθικό Πόκεμον,και όχι μόνο,και να μην μπορείς να έχεις στη διάθεσή σου παραπάνω από 4 επιθέσεις,στην τελική διαλογή...
θα έχανε εντελώς την αξία του έτσι. Ο βασικός κανόνας είναι 4 επιθέσεις. Αυτός ο περιορισμός φέρνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο παιχνίδι και το κάνει ποιο σοβαρό.

Φαντάσου ότι στο Super pokemon rumble (Nintendo 3DS) έχεις μόλις...2 επιθέσεις! και πρέπει να σκεφτείς πολύ πριν κάνεις αντικατάσταση τη παλιά με τη καινούρια μόλις φτάσεις στο σημείο να φτιάξεις καλά ένα pokemon.
#17 Andreecko (Level 18) 05/11/2012 15:17
(ξέχασα να πω), 4 επιθέσεις είναι υπέρ αρκετές για 1 pokemon. Γιατί υπάρχουν κάποια pokemon τόσο δυνατά που έτσι και είχαν περισσότερες επιθέσεις θα ήταν υπερ-cheat(και άδικο) για όλο το παιχνίδι.
#18 Blackheart (Level 7) 05/11/2012 20:20
Mπορώ να πω πάντως πως με εντυπωσίασε το Trailer. Και γενικά υπάρχει στον κόσμο μια αρνητική στάση που και που στις νέες γενιές, υποστηρίζοντας κυρίως τις πρώτες 2 γενιές λέγοντας πως στην Black και White τα Pokemon είναι τερατώδη κλπ κλπ κλπ. Ξεχνάνε κάτι: POCKET MONSTERS = Poke mon! Είναι τέρατα οπότε θα είναι και τερατώδη :P

Σε γενικές γραμμές, σε κρατάνε απασχολημένο για αρκετήηη ώρα!
#19 Misfit (Level 20) 05/11/2012 21:37
Ειναι ενα απο τα games, που αν ειχα απειρο χρονο θα ηθελα να ασχοληθω και να το λιωσω. Φαινετε να εχει πολυ βαθος!
#20 mariafadeout (Level 2) 07/11/2012 23:58
Δείχνει βελτιωμένο, αλλά θα μπορούσε να έχει ακόμα καλύτερα γραφικά μάλλον...
#21 geosin93 (Level 5) 08/11/2012 00:05
Παλιες εποχές
#22 Killer_Stelios (Level 16) 15/11/2012 14:09
Ως ποτε? Μου λετε? Ως ποτε θα τα ξεζουμιζουν τα καημενα τα Pokemon... Θα φθασουν να υπαρχουν 1000 διαφορετικα ειδη και θα συνεχιζουν να βγαζουν...
#23 Δημήτρης (Level 11) 01/12/2012 16:31
Φαίνεται πολύ καλό! Μέσα στα Χριστούγεννα θα το αγοράσω κι αυτό,
#24 FotisOL (Level 15) 12/12/2012 02:21
Quoting Pokemon:
Και έχω σκυλοβαρεθεί να ακούω "τα αρχικά 150", και το ένα και το άλλο. Ρε παιδιά ξεκολλήστε. Αν ένα game δεν ανανεώνεται, χάνεται. Όπως το σκάκι και τόσα άλλα παιχνίδια που παίζουμε όποτε σκυλοβαριόμαστε η δεν έχουμε με τι να ασχοληθούμε. Ακόμη και τη τράπουλα που παίζω στο tcg, κάθε 3μηνα-6μηνα την αλλάζω γιατί πολύ απλά σκυλοβαριέμαι να παίζω τα ίδια και τα ίδια. ΔΕΝ γίνεται! Πραγματικά ΔΕΝ γίνεται!

Τα pokemon κάνεις μέγα λάθος αν τα βλέπεις brandname, πήγαινε βολτούλα στα worlds TCG/VCG να δείς πόσες χιλιάδες κόσμο έχει (άλλο τόσο και το Yu gi oh !!!), να δείς πόσο το αγαπάει ο κόσμος αυτό το παιχνίδι και δεν μετανιώνει. Πήγαινε επίσης και σε meetings που κανονίζουμε για DS και pokemon games να χαρείς κόσμο να παίζει pokemon με πάθος και όρεξη όχι αστεία.

Πιάσε στα χέρια σου το DS με τη black να το λιώσεις να δείς για το πότε θα πορωθείς πάλι. ;)


Γίνεται κανένα meeting για Πόκεμον στην Ελλάδα; Επίσης,όταν συνδεθείς ασύρματα με wi-fi,μπορείς να κάνεις μάχες και με άσχετους ή μόνο με όσους έχεις εγγράψει στο Pal Pad σου;Γιατί μέχρι και την Soul Silver που θυμάμαι,δεν μπορούσες να κάνεις μάχες και ανταλλαγές με άσχετους.
Score 8.5
8.77 User Score
(28 votes )
User Reviews 0
Genre: JRPG
Developer: Nintendo
Publisher: Nintendo
Διάθεση: Nortec Multimedia (210-2850681)
Players:
Official Website: Κλικ εδώ
Demo: Download
Full Game: Download
Release Date: 12/10/2012
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το έχουν.
Κανένας
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

1
Elden Ring   (9.2)
2
God of War (PC)   (9)
4
Forza Horizon 5   (8.8)
7
Gran Turismo 7   (8.3)
9
Death's Door   (8)
10

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

1.
Martha is Dead   (9.0)
3.
5.
It Takes Two   (8.0)
6.
7.
9.
10.
Dead by Daylight   (7.0)
Notification