Fruit Ninja Kinect (Xbox 360)

Hot
Γιάννης Μπόκας
REVIEWED ON Xbox 360  

Fruit Ninja Kinect
Κοίτα φρούτο το νιντζάκι!
Το Fruit Ninja είναι ένα επιτυχημένο arcade game το οποίο συναντήσαμε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2010, σχεδόν σε όλες τις φορητές συσκευές. Η αρχή έγινε στα iOS και στη συνέχεια ακολούθησαν τα Android, Windows Phone 7, Symbian και Bada. Με την τιμή του να αγγίζει μόλις τα 0.99 ευρώ, οι πωλήσεις της Halfbrick Studios εκτοξεύτηκαν στα ύψη.

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε γνωστούς τίτλους που συναντάμε σε κονσόλες και PC, να μεταφέρονται στα κινητά μας τηλέφωνα και συνήθως το αποτέλεσμα δεν είναι ότι καλύτερο. Αυτή την φορά όμως, συνέβη το αντίθετο. Ένας τίτλος ο οποίος έκανε θραύση στις φορητές συσκευές, μεταφέρεται σε κονσόλα και συγκεκριμένα στο Xbox 360, όπου χρησιμοποιεί τον αισθητήρα Kinect.

Φανταστείτε ότι είστε ο Daniel LaRusso από το Karate Kid και έχετε πάει στον Mr. Miyagi για να σας μάθει να δέρνετε. Εκείνος, αντί να σας βάλει να βάφετε φράχτες (wax on, wax off), σας σέρνει μέχρι την λαϊκή αγορά και αρχίζει να σας πετάει φρούτα. Εσείς αυθόρμητα ξεκινάτε και τα αποκρούετε με τα χέρια σας, κόβοντάς τα στη μέση. Κάπως έτσι αρχίζετε και μαθαίνετε πως να γίνετε ένας…ανίκητος νίντζα!Gameplay
Όπως προδίδει και το όνομά του, το Fruit Ninja Kinect είναι ένας arcade τίτλος ο οποίος για να λειτουργήσει χρειάζεται απαραιτήτως τον αισθητήρα Kinect. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα games του Kinect που κυκλοφορούν, το συγκεκριμένο παιχνίδι ρυθμίζεται πολύ πιο εύκολα και σας αναγνωρίζει αμέσως, χωρίς προβλήματα.

Αφού σας εντοπίσει ο αισθητήρας, εμφανίζεται στο background η σκιά του σώματός σας, βάση της οποίας ξεκινάτε την περιήγησή σας στο μενού. Στην αρχή, μέχρι να εγκλιματιστείτε, είναι σίγουρο πως θα πατήσετε λάθος κουμπί και θα οδηγηθείτε σε λάθος μενού, αλλά στη συνέχεια όλο αυτό θα σας φανεί παιχνιδάκι. Οι εντολές σας γίνονται μέσω της κοφτής και γρήγορης κίνησης των χεριών σας, όπως ακριβώς γίνεται όταν χτυπάτε τα φρούτα στο παιχνίδι.


Χειρισμός
Ομολογουμένως, η απόκριση του αισθητήρα στις κινήσεις σας είναι εκπληκτική, καθώς σας προσφέρει μεγάλη ακρίβεια με σχεδόν μηδενικό lag. Εσείς κινείτε απότομα τα χέρια σας, σαν να κρατάτε σπαθιά και προσπαθείτε να χτυπήσετε και να κόψετε όλα τα φρούτα που εμφανίζονται στην οθόνη σας. Μπορείτε βέβαια αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε και τα πόδια σας, κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά δύσκολο, μιας και τα φρούτα εμφανίζονται από την μέση σας και πάνω.

Σε περίπτωση που κουραστείτε, μπορείτε εύκολα να πατήσετε pause σηκώνοντας το αριστερό σας χέρι σε γωνία 45 μοιρών ή να αλλάξετε θέση με κάποιον φίλο σας. Αν αποφασίσετε να δώσετε την θέση σας σε κάποιον άλλο, τότε το Kinect αντιλαμβάνεται ακαριαία την αλλαγή και προσαρμόζεται αμέσως στον φίλο σας. Για παράδειγμα, αν έχετε μεγάλη διαφορά ύψους, ο αισθητήρας σκανάρει αμέσως το περιβάλλον και εστιάζει στον νέο παίκτη.Game modes
Τι το ενδιαφέρον μπορεί να έχει ένα παιχνίδι στο οποίο καλείστε να κόψετε φρούτα; Το Fruit Ninja είναι μια χαριτωμένη spatterιά όπου αντί για βία και αίμα, υπάρχουν μπανάνες, καρπούζια, φράουλες και πολλά άλλα ακόμη φρούτα, τα οποία μόλις κοπούν πιτσιλάνε την οθόνη με τους χυμούς τους, όπως ένα σπέσιαλ φρουτοποτό. Αν σας αρέσουν αυτά τα φρούτα, τότε σίγουρα θα σας τρέξουν τα σάλια.

Στο παιχνίδι υπάρχουν τέσσερα Single-Player modes, τα Classic, Arcade, Zen και Challenge, τα οποία διαφέρουν ανάλογα με την χρονική διάρκεια και την πολυπλοκότητά τους. Φυσικά και στα τέσσερα modes η δουλειά σας παραμένει η ίδια. Να κόψετε όσο πιο πολλά φρούτα μπορείτε. Στο Classic mode, πρέπει να είστε γρήγοροι και προσεκτικοί, καθώς για κάθε φρούτο που δεν προλάβετε να χτυπήσετε, χάνετε μια ζωή από τις τρεις συνολικά που διαθέτετε. Επίσης, πρέπει να αποφύγετε τις βόμβες, τις οποίες αν αγγίξετε δηλώνουν το τέλος του παιχνιδιού.

Λίζααα…θα ‘ρθείς; Θα κόψουμε μπανάνα!

Στο Arcade mode, έχετε ένα λεπτό στη διάθεσή σας για να φτάσετε στο ανώτερο σκορ, αποφεύγοντας την επαφή με της βόμβες, οι οποίες στην συγκεκριμένη περίπτωση μειώνουν την συνολική βαθμολογία σας. Στο Zen mode, αντίπαλός σας είναι μόνο το χρονόμετρο, ενώ πρέπει να εκτελείτε combos για να φτάσετε στο επιθυμητό σκορ. Τα combos σημειώνονται χτυπώντας τρία ή και περισσότερα φρούτα μαζί με το ένα χέρι.

Το Challenge mode αποτελείται από μια σειρά δοκιμασιών με levels από όλα τα υπόλοιπα modes. Για παράδειγμα, η πρώτη δοκιμασία είναι ένα απλό Arcade mode, μετά ακολουθεί μια πίστα Classic, στην συνέχεια ένα Zen και ούτω καθεξής. Κάθε mode έχει την δική του ομορφιά και με αυτό τον τρόπο το Fruit Ninja Kinect σας κρατάει κολλημένους πάνω του. Η μοναδική περίπτωση να το βαρεθείτε, είναι να κουραστείτε.Party!
Σε αντίθεση με τα Single-Player modes, όπου χρειάζεται σχετικά μικρός χώρος για να παίξετε, στο Party mode ενδέχεται να χρειαστείτε μεγαλύτερη άπλα για να χωρέσει και ο συμπαίκτης σας, αλλά και για να αποφύγετε τυχόν συγκρούσεις και διαπληκτισμούς. Το ευχάριστο είναι ότι δεν χρειάζονται περαιτέρω διεργασίες για να μπει ο δεύτερος παίκτης. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στηθείτε ο ένας κοντά στον άλλο, οπότε τα σκιαγράμματα και των δυο θα εμφανιστούν στην οθόνη.

Στο Party mode υπάρχουν δυο διαθέσιμες επιλογές, το Battle και το Co-op. Στο Battle, το background της οθόνης χωρίζεται κάθετα σε δυο διαφορετικά χρώματα και ο κάθε παίκτης προσπαθεί να χτυπήσει όσα περισσότερα φρούτα μπορεί, αποφεύγοντας τα φρούτα τα οποία έχουν στο περίγραμμά τους το χρώμα του αντιπάλου. Νικητής στέφεται όποιος έχει περισσότερους πόντους στην λήξη της χρονικής περιόδου που εμφανίζεται στο πάνω μέρος της οθόνης.

Στο Co-op mode, οι δυο συμπαίκτες μάχονται για να πετσοκόψουν όσα περισσότερα φρούτα μπορούν, έχοντας ενιαίο σκορ, ενώ παράλληλα προσπαθούν να αποφύγουν τις βόμβες που εμφανίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αν κάποιος από τους δυο χτυπήσει κατά λάθος μια βόμβα, τότε μειώνονται κάποιοι πόντοι από την συνολική βαθμολογία, η οποία στην περίπτωση αυτή είναι κοινή.Επιπλέον, υπάρχουν τα Leaderboards, όπου μπορείτε να συγκρίνετε τα αποτελέσματά σας με αυτά των φίλων σας, αλλά και με τους υπόλοιπους χρήστες του Xbox Live. Εκεί θα φανεί αν είστε καλός μανάβης!

Γραφικά
Τα γραφικά του Fruit Ninja Kinect δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο με το οποίο θα μείνετε άφωνοι. Μιλάμε για έναν casual game, με έντονα και φωτεινά χρώματα, χωρίς τρισδιάστατα επίπεδα, μάγους και καλικάντζαρους. Φυσικά και θα μπορούσε να είναι καλύτερο και πιο ρεαλιστικό, αλλά η Halfbrick Studios δεν είχε την ίδια άποψη. Στόχος της ήταν να μεταφέρει τον τίτλο αυτούσιο στο Xbox 360, με μοναδική αλλαγή την υποστήριξη από το Kinect. Κι αυτό το κατάφερε με επιτυχία.

Μιλώντας για τον οπτικό τομέα, το background ενδέχεται να σας φανεί βαρετό από ένα σημείο κι έπειτα. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με το εφέ της λεπίδας. Γι’ αυτό τον λόγο, όσο παίζετε και ανεβάζετε το σκορ σας, μπορείτε να ξεκλειδώσετε αρκετά νέα themes, αλλά και να αλλάξετε τις λεπίδες δίνοντάς τους το εφέ της φωτιάς, του πάγου και πολλά άλλα ακόμη.Ήχος
Μια μονότονη μελωδία από φλάουτο ακούγεται καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, από το κεντρικό μενού μέχρι και την στιγμή που τεμαχίζετε τα φρουτάκια σας. Τα εφέ της λεπίδας και των φρούτων που κόβονται είναι ρεαλιστικά, αλλά πόσο μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος ακούγοντας συνέχεια το ίδιο και το ίδιο;

Επίλογος
Μπορεί να φαίνεται ότι ζητάμε πολλά, αλλά σε σχέση με την τιμή του, που είναι 800 Microsoft Points (σχεδόν 10 ευρώ), το Fruit Ninja Kinect δεν μας προσφέρει αυτό που θα θέλαμε. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι πρόκειται για έναν Xbox Live Arcade τίτλο, ο οποίος εκμεταλλεύεται άψογα τις δυνατότητες του αισθητήρα Kinect χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Αν ήτανε λίγο φθηνότερο, όπως στις portable εκδόσεις του, τότε θα μιλούσαμε για μια πολύ διασκεδαστική must buy επιλογή. Υπομονή λοιπόν μέχρι να πέσουν οι τιμές.

Θετικά:
- Το Party mode όπου παίζετε με φίλο σας
- Χρήση του Kinect χωρίς προβλήματα

Αρνητικά:
- Μέτρια τεχνικά χαρακτηριστικά
- Δεν προσφέρει όσα κοστίζει

Βαθμολογία
Γραφικά: 6.5
Ήχος: 5.5
Gameplay: 8.5
Αντοχή: 6.5
Γενικά: 6.8

Αν είστε κάτοχος Kinect, τότε αργά ή γρήγορα πρέπει να το βάλετε στη συλλογή σας.

Γιάννης Μπόκας

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 JohnShepard (Level 13) 15/09/2011 22:03
Το εχω στο iphone.Πολυ γελιο!Αλλα για την τιμη του συμφωνω. 0,79 ευρώ κάνει.εγω κατεβασα το lite που ειναι τζαμπα και το βαρεθηκα.ποιος θα παει να δωσει 10 ευρω για να το παιξει στο xbox360? :-/
#2 indiej (Level 2) 29/09/2011 03:12
και εγω στο iphone το σκιζω. Παρα πολυ καλο πρεπει ναναι με το kinect
#3 elfakos (Level 5) 27/10/2011 22:58
ε,τώρα να κάνει κανείς αυτο το πραγματακι ολόκληρο παιχνίδι για το xbox δν είναι αστείο? ας έβαζαν μια συλλογή απο τέτοια να πείς οτι αξίζει..
Score 6.8
5.88 User Score
(12 votes )
User Reviews 0
Genre: Arcade
Developer: Halfbrick Studios
Publisher: Microsoft Game Studios
Διάθεση: Microsoft Hellas
Players:
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 10/8/2011
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν.
Κανένας
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

2
Half-Life: Alyx   (9)
3
Jet Set Radio   (8.9)
5
Metroid Dread   (8.5)
9
Marvel Snap   (8.3)
10
Dead Space (2023)   (8.2)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
3.
Hogwarts Legacy   (0.5)
4.
eFootball 2023   (5.0)
5.
7.
8.
9.
Overwatch 2   (6.0)
10.
Trek to Yomi   (9.0)
Notification