• Reviews
  • Star Ocean: Till The End of Time (PS2)

Star Ocean: Till The End of Time (PS2)

Hot
REVIEWED ON PS2   

Star Ocean: Till The End of Time
Ένα ταξίδι στον φανταστικό κόσμο του Star Ocean.
Η Tri-Ace είναι μία ομάδα ανάπτυξης υπεύθυνη για μεγάλες επιτυχίες. Ανάμεσα τους συγκαταλέγονται και τα Valkyrie Profile και Infinite Undiscovery, όπως επίσης και τα προηγούμενα Star Ocean, των οποίων βασικός εκδότης είναι η Square Enix. Με τις επιτυχίες που είχαν τα προηγούμενα Star Ocean, η Tri-Ace αποφάσισε να συνεχίσει την ομώνυμη σειρά επιστημονικής φαντασίας, με το παρόν να φέρει τον τίτλο Star Ocean 3: Till the End of Time.Σενάριο
Τα γεγονότα διαδραματίζονται τέσσερις αιώνες μετά το Star Ocean: The Second Story. Σ’ ένα μακρινό σύμπαν, στον πλανήτη Hyda IV, αρχίζει ένας πόλεμος ανάμεσα στη φυλή κατακτητών Vendeeni και την Πανγαλαξιακή Ομοσπονδία. Ο πόλεμος άρχισε λόγω του κεντρικού πρωταγωνιστή Fayt Leingod, του οποίου η δύναμη γίνεται αιτία πολέμου ανάμεσα στις δύο φυλές. Κατά την διάρκεια της σύγκρουσης των Vendeeni πάνω στο σκάφος της Ομοσπονδίας, ο Fayt και η παιδική του φίλη Sophia Esteed, αναγκάζονται να διαχωριστούν. Ο Fayt συγκρούεται στον ακατοίκητο πλανήτη Vanguard III, οπού αρχίζουν οι περιπέτειες του και οι γνωριμίες του με άλλους χαρακτήρες.

Gameplay
Ο χειρισμός του παιχνιδιού είναι μέτριος σε σημείο που να καταντά ενοχλητικός κι αυτό αποδεικνύεται τόσο στη μάχη, όσο και στην κάμερα, ακριβώς επειδή οι κινήσεις του χαρακτήρα σας δεν είναι εύκολα εφαρμόσιμες.. Η κάμερα έχει τον χειρότερο χειρισμό, καθώς όχι μόνο είναι σε μακρινή απόσταση, αλλά ταυτόχρονα δεν ακολουθεί τον χαρακτήρα σας την ώρα που τον κινείτε, με εξαίρεση ορισμένα dungeons. Ένα ακόμη σοβαρότατο μειονέκτημα είναι η έλλειψη zoom και ελεύθερης μετακίνησης της κάμερας, κάτι που φαντάζει σε πολλά σημεία ενοχλητικό.

Καταρχάς, το μενού εν ώρα παιχνιδιού θυμίζει πολύ το Final Fantasy 8. Εκεί έχετε την δυνατότητα να αναβαθμίσετε τους χαρακτήρες, τα όπλα και τις ικανότητες τους. Υπάρχουν η επιλογή στρατηγικής, η οποία βοηθάει πολύ στις μάχες -και ουσιαστικά ωθεί τους χαρακτήρες σας να πράξουν όπως πρέπει την στιγμή της μάχης-, η επιλογή ρύθμισης ταινιών, που σας διευκολύνει στο να μην ξαναβλέπετε τις ίδιες ταινίες κι αρκετές ακόμη ενδιαφέρουσες επιλογές. Το παιχνίδι μειονεκτεί περισσότερο στην έλλειψη ηχητικών ρυθμίσεων, τις οποίες η Tri-Ace έπρεπε να συμπεριλάβει για την επίλυση προβλημάτων στους ήχους.Στο Star Ocean 3 υπάρχει εφευρετικότητα στον σχεδιασμό τόσο των πρωταγωνιστών, όσο και των NPC ή ακόμη και των διαφόρων αντικειμένων, φίλτρων, πετρών και όπλων. Κεντρικός χαρακτήρας σε αυτό το concept είναι η Welch Vineyard, ιδιοκτήτρια εργαστήριων εφευρετών. Η εφεύρεση διαφόρων αντικειμένων παίζει σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι, τόσο για τις μάχες, όσο και για τις αναβαθμίσεις υπαρκτών αντικειμένων σε νέα και καλύτερα προϊόντα, τα οποία θα σας βοηθήσουν στις αποστολές σας.

Ο βαθμός δυσκολίας των γρίφων είναι μέτριος προς αρκετά δύσκολος, πράγμα ενοχλητικό και προκλητικό, μα και συνάμα έξυπνο, γιατί όπως σ’ όλα τα Adventures χρειάζεται λίγη σκέψη παραπάνω για να περάσετε στον επόμενο γρίφο. Σε κάποια dungeons υπάρχουν γρίφοι για τους οποίους θα χρειαστείτε ειδικά εργαλεία ή μηχανισμούς για να ανακαλύψετε κρυμμένες τοποθεσίες ή νέα περάσματα, όπου προηγουμένως δεν είχατε επισκεφτεί. Το ξεχωριστό σε αυτές τις προκλήσεις είναι τα κινούμενα εμπόδια σε κάποια dungeons, τα οποία θα πρέπει να αποφύγετε αν θέλετε να περάσετε στην επόμενη περιοχή. Σε περίπτωση που σας ακουμπήσει κάποιο εμπόδιο, τότε επιστρέφετε μέσω του ανάλογου checkpoint, επιστρέφετε ξανά στην αρχή.

Ταξιδέψτε στον φανταστικό κόσμο του Star Ocean και με υψηλά γραφικάΚάθε φορά που συγκρούεστε με έναν εχθρό, η μάχη ξεκινάει άμεσα. Τότε έχετε το δικαίωμα να επιλέξετε τρεις χαρακτήρες, ενώ τα διάφορα μενού σας δίνουν την δυνατότητα να δώσετε εντολές στους χαρακτήρες σας για το πώς θα ενεργήσουν στις διάφορες συνθήκες μάχης. Δυστυχώς, οι χαρακτήρες που ελέγχονται αυτόματα έχουν χαμηλό προς μέτριο A.I. λόγω της ανυπακοής τους σε κάποιες διαταγές σας, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν από μόνοι τους και να αποδυναμώνουν ολόκληρη την ομάδα. Αντίστοιχα και οι εχθροί σας –με εξαίρεση ίσως τα bosses- έχουν κι αυτοί με τη σειρά τους χαμηλό προς μέτριο A.I.Όταν νικάτε κάποιον εχθρό, οι χαρακτήρες αναβαθμίζονται ισότιμα κερδίζοντας Combat Points (Πόντους Μάχης), οι οποίοι χρησιμεύουν στην διπλάσια αναβάθμιση πόντων υγείας, μαγείας, επίθεσης, άμυνας και Fol (τα χρήματά σας). Το ξεχωριστό στοιχείο στην μάχη είναι η Fury Gauge (Μπάρα Οργής), η οποία βοηθάει πολύ στην εκτέλεση συνδυασμού 2-3 ειδικών ικανοτήτων για την γρήγορη αντιμετώπιση των εχθρών και για το κέρδος διπλάσιων πόντων εμπειρίας, μάχης. Εντύπωση επίσης προκαλούν και τα περιβαλλοντικά εφέ. Την ώρα που πολεμάτε, θα δείτε να έρχονται κατά πάνω σας διάφορα εμπόδια –όπως βράχια- τα οποία δεν καταστρέφονται με κάποιο τρόπο, αλλά αλλάζουν τελείως τις συνθήκες διεξαγωγής μιας μάχης.

Το Star Ocean 3 έχει ένα μεγάλο story που θα σας κρατήσει για αρκετές ώρες κοντά του. Ίσως στο θέμα χειρισμού και επανάληψης να σας κουράσει αρκετά, γενικά όμως θα ικανοποιήσει έναν μέσο οπαδό των Console RPG.Γραφικά
Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι μέτρια προς καλά. Με τα όμορφα animations που έχουν αποδοθεί στους χαρακτήρες, η δουλειά της Tri-Ace αφήνει μια θετική εικόνα, δημιουργώντας ένα ευχάριστο αποτέλεσμα. Τα κινηματογραφικά εφέ, ιδιαίτερα στη μάχη, μας θυμίζουν ανάλογες ταινίες anime. Μειονέκτημα ωστόσο είναι το ανά διαστήματα πεσμένο frame rate.

Ήχος
Το soundtrack του Star Ocean 3 είναι ακριβώς στο ύφος που θα ταίριαζε σε ένα τέτοιο Console RPG. Η μουσική δένει όμορφα, κυρίως με τις μάχες, όχι όμως με τα cutscenes, εκεί όπου δημιουργούνται ανάμεικτα συναισθήματα. Οι φωνές των χαρακτήρων δεν είναι οι επιθυμητές, όχι μόνο επειδή μιλάνε αρκετά γρήγορα, αλλά κι επειδή οι ερμηνείες τους δίνουν την αίσθηση ότι οι ηθοποιοί διαβάζουν έτοιμο κείμενο. Τέλος, τα ηχητικά εφέ καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, είναι ίσως το δυνατότερο κομμάτι του.Επίλογος
Το σενάριο και τα γραφικά του Star Ocean 3 μπορεί να είναι άρτια και η μουσική να δένει όμορφα με την παρουσίαση σε αρκετά σημεία. Δυστυχώς όμως, ο κακός χειρισμός του και τα μειονεκτήματα στο gameplay του, ενδέχεται να σας απομακρύνουν. Αν η Tri-Ace είχε δουλέψει λίγο παραπάνω για τον συγκεκριμένο τίτλο, τότε η κυκλοφορία του τρίτου Star Oean θα είχε πολύ καλύτερη τύχη.

Θετικά:
- Όμορφα οπτικά εφέ και γραφικά
- Μεγάλη διάρκεια σεναρίου
- Τα περιβαλλοντικά εφέ στις μάχες
- Η εφεύρεση διαφόρων αντικειμένων

Αρνητικά:
- Κακός χειρισμός
- Έλλειψη ελεύθερης μετακίνησης και zoom της κάμερας
- Μέτρια vocals
- Κάποιοι ενοχλητικοί γρίφοι

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 6.5
Gameplay: 7.5
Αντοχή: 7
Γενικά: 7.2

Αν σας αρέσουν σε μεγάλο βαθμό τα Console RPG, τότε ίσως μπορέσετε να παραβλέψετε τα μειονεκτήματα αυτού του τίτλου και να ασχοληθείτε εν τέλει με άλλο ένα ταξίδι στον κόσμο του Star Ocean.

Θάνος Βουτσίνος

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 7.2
8 User Score
(8 votes )
User Reviews 0
Genre: Console RPG
Developer: Tri-Ace
Publisher: Square Enix
Διάθεση:
Players:
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 1/10/2004
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το έχουν.
Κανένας
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

1
Elden Ring   (9.2)
2
God of War (PC)   (9)
3
Forza Horizon 5   (8.8)
9
FIFA 23   (8.4)
10
Gran Turismo 7   (8.3)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

1.
God of War (PC)   (9.0)
2.
Stray   (8.0)
4.
Elden Ring   (9.0)
5.
Martha is Dead   (9.0)
7.
9.
It Takes Two   (8.0)
10.
Notification