Onimusha: Dawn of Dreams (PS2)

Hot
REVIEWED ON PS2  

Onimusha: Dawn of Dreams
Οι αρχαίοι δαίμονες της Ιαπωνίας ξυπνούν και πάλι

Site: www.capcom.com/onimushaΗ σειρά παιχνιδιών Onimusha είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα franchises της Capcom μέχρι σήμερα. Με συνολικές πωλήσεις πάνω από οκτώ εκατομμύρια αντίτυπα, οι τίτλοι περιπέτειας της Ιαπωνικής εταιρίας έχουν κερδίσει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Μέχρι στιγμής όλες οι κυκλοφορίες πραγματοποιήθηκαν στο Playstation 2, με την Capcom να μην έχει δώσει στοιχεία για το αν τελικά θα δούμε κάποιο καινούργιο παιχνίδι στις κονσόλες νέας γενιάς.

Onimusha Warlords
To πρώτο παιχνίδι Onimusha κυκλοφορεί το 2001 στο Playstation 2. Βασικός του πρωταγωνιστής είναι ο Samanosuke Akechi, ένας μοναχικός Samurai της αρχαίας Ιαπωνίας. Ο στόχος του είναι να σώσει την πριγκίπισσα Yuki, η οποία έχει απαχθεί από την ομάδα Saito. Αρχηγός της είναι ο samurai Nobunaga, ο οποίος μετά την συμφωνία του με διαβολικούς δαίμονες, αναστήθηκε με σκοπό να καταστρέψει τα πάντα.

Onimusha 2: Samurai’ s Destiny
Αυτή τη φορά η ιστορία μεταβάλλεται και ο ήρωας μας είναι ο Junei Yaguy, ο οποίος πολεμά ενάντια ενός φοβερού στρατού δαιμόνων Genma, οι οποίοι δρουν υπό τις διαταγές του Nobunaga. Έχουμε δηλαδή την επάνοδο του bigboss του πρώτου Onimusha, ο οποίος επανέρχεται διότι δυστυχώς ο Samanosuke βάση σεναρίου δεν κατάφερε να τον αποτελειώσει.

Η κίνηση των παικτών στη δεύτερη αυτή έκδοση δεν γίνεται με τα αναλογικά stick, κάτι που δυσκολεύει αρκετά το gameplay. Επίσης, για πρώτη φορά εισάγεται η λειτουργία της άμεσης αντεπίθεσης. Αν καταφέρετε και συγχρονίσετε το χτύπημά σας με εκείνο του αντιπάλου, τότε εμφανίζεται μία μεγάλη λάμψη επάνω στο σπαθί σας και ο αντίπαλος σκοτώνεται ακαριαία. Το Onimusha 2: Samurai’ s Destiny, κυκλοφόρησε για το Playstation 2 τον Οκτώβριο του 2002, ένα χρόνο μετά την εμφάνιση του πρώτου μέρους.

Onimusha 3: Demon Siege
Στο τρίτο παιχνίδι της σειράς συναντούμε έναν παλιό γνώριμο της σκηνής του Hollywood, τον Ζαν Ρενό. Ο συμπαθητικός ηθοποιός μεταφέρεται για πρώτη φορά σε…«ψηφιακή έκδοση» για λογαριασμό του τρίτου μέρους της σειράς και μπλέκεται σε μερικές περίεργες καταστάσεις. Αρχικά έχουμε την επανεμφάνιση του Samanosuke και φυσικά του μεγάλου κακού Nobunaga, ο οποίος μαζί με τον στρατό από τα Genma θέλει να διαλύσει τα πάντα στο πέρασμά του. Εδώ το Demon Siege πρωτοπορεί στέλνοντας τον αρχαίο σαμουράι Samanosuke στον σύγχρονο κόσμο της Γαλλίας και τον Ζαν Ρενό στο μακρινό παρελθόν του Samanosuke.

Στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού θα πρέπει να εξοντώνετε εχθρούς και παράλληλα, χρησιμοποιώντας τους δύο ήρωες, να λύσετε αρκετούς έξυπνους γρίφους. Η διαφορά του χρόνου αφήνει πολλά περιθώρια στους προγραμματιστές, έτσι ώστε να σκεφτούν διάφορους γρίφους και παζλ, τα οποία απαιτούν την συνεργασία και των δύο. Όσον αφορά στο gameplay, το παιχνίδι έχει καλό ρυθμό σε όλη του την έκταση, αλλά η έλλειψη του άλματος γίνεται έντονα εμφανής. Είναι αρκετά αντιρεαλιστικό να έχουμε έναν θρυλικό samurai, ο οποίος είναι καρφωμένος στο έδαφος. To Onimusha 3: Demon Siege κυκλοφόρησε αποκλειστικά για το Playstation 2 στις 24 Φεβρουαρίου του 2004.


Το σενάριο του τέταρτου Onimusha
Μετά το πολύ επιτυχημένο Onimusha 3: Demon Siege, η Capcom προχώρησε στη δημιουργία ενός επικού και πολύ πιο ποιοτικού παιχνιδιού, το οποίο θα μείνει βαθιά χαραγμένο στη συνείδηση των gamers.

Στο Dawn of Dreams, τα γεγονότα λαμβάνουν χώρα στην Ιαπωνία, όπου ο βασικός πρωταγωνιστής, με το όνομα Soki προσπαθεί να σώσει τη χώρα του από τους αρχαίους δαίμονες. Ο Soki είναι ένας νεαρός ξιφομάχος που διαθέτει πολλές σωματικές αλλά και ψυχικές αρετές. Η ικανότητά του στο πεδίο της μάχης είναι αξεπέραστη και μαζί με μία ομάδα σαμουράι, θα προσπαθήσει να προστατέψει τη χώρα του.

Gameplay
Ο ρυθμός του παιχνιδιού είναι γρήγορος, με έντονες εναλλαγές σκηνικών και τοπίων. Το βασικότερο χαρακτηριστικό του Onimusha είναι οι ποικίλες επιθέσεις και η πλειάδα των διαθέσιμων χαρακτήρων κατά τη διάρκεια της μάχης.

Αρχικά ο παίκτης ελέγχει τον Soki, ο οποίος είναι και ο κύριος πρωταγωνιστής. Η κίνηση του γίνεται ελεύθερα μέσα στην πόλη με κάμερα τρίτου προσώπου. Καθώς προχωράτε, θα βρίσκεστε μπροστά σας συνεχώς εχθρούς, τους οποίους θα πρέπει να νικήσετε. Η μάχη λαμβάνει χώρα σε πρώτο χρόνο χωρίς να έχουμε κάποια τηλεμεταφορά σε άλλη διάσταση, όπως σε άλλα παιχνίδια του είδους.

Ο Soki μπορεί να χρησιμοποιεί τεχνικές σπαθιών, μιας και ανήκει στην κατηγορία των σαμουράι. Οι κινήσεις αυτές δεν καταναλώνουν κάποια ειδική ενέργεια και μπορούν να εκτελεστούν με πολύ μεγάλη συχνότητα. Εξαίρεση αποτελούν οι ενεργειακές επιθέσεις, οι οποίες εξαπολύονται με το σπαθί, αφού πρώτα συμπληρωθεί ένας προκαθορισμένος αριθμός χτυπημάτων. Πολύ χρήσιμη αποδεικνύεται και η αντεπίθεση, καθ’ όλη τη διάρκεια του story-mode. Συγκεκριμένα, αν βρείτε το κατάλληλο timing και χτυπήσετε τον αντίπαλο την ώρα που εκείνος σας επιτίθεται, τότε ενεργοποιείται το Critical Strike και το χτύπημά σας γίνεται τόσο αστραπιαία, ώστε όλοι οι εχθροί πεθαίνουν μονομιάς. Βέβαια, με τη χρήση μαγείας και των κατάλληλων σπαθιών, μπορείτε να προκαλέσετε ακόμη και 10 critical strikes στη σειρά, αρκεί να υπάρχουν και ισάριθμοι αντίπαλοι γύρω σας!Για να καταφέρετε να επιζήσετε ανάμεσα στους δαίμονες, θα πρέπει να εξελίσσετε συνεχώς τις ικανότητές σας. Αυτό μπορεί αν γίνει πολύ εύκολα, αφού για κάθε δαίμονα που σκοτώνετε, αποκτάτε και XP. Η αναβάθμιση και η εκμάθηση των κινήσεων και των combos γίνεται μέσω του interface, αφού πρώτα πιέσετε το Start. Στα μενού του παιχνιδιού μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε επιθέσεις που βασίζονται σε όπλα και σε επιθέσεις μαγείας. Αξίζει να σημειωθεί πως οι παίκτες που θα κληθείτε να χρησιμοποιήσετε, έχουν τις δικές τους ξεχωριστές ιδιότητες και κινήσεις. Αρκετές φορές μάλιστα (και προκειμένου να λύσετε όλους τους απαιτούμενους γρίφους) θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε δύο και τρεις από τους πρωταγωνιστές.

Το έργο σας δεν είναι εύκολο, μιας και οι αντίπαλοι είναι αρκετά δυνατοί, τα big bosses είναι αρκετά έξυπνα και οι γρίφοι είναι ικανοί να σας κλονίσουν το νευρικό σύστημα. Όσον αφορά στους τελικούς αρχηγούς, το Onimusha: Dawn of Dreams διαθέτει πολλούς, με τον καθένα να ξεχωρίζει σε διαφορετικό τομέα. Άλλοι έχουν δυνατή επίθεση, άλλοι διαθέτουν απροσπέλαστη άμυνα, ενώ κάποιοι άλλοι χρησιμοποιούν διάφορα κόλπα προκειμένου να σας μπερδέψουν και να σας αποσυντονίσουν. Αν καταφέρετε όμως να εντοπίσετε τις αδυναμίες τους, τότε σιγά-σιγά θα μπορέσετε να τους αποτελειώσετε.

Οι γρίφοι έχουν τοποθετηθεί έτσι ώστε να πρέπει να σκεφτείτε λίγο περισσότερο απ’ ότι συνηθίζετε στα περισσότερα Action-Adventures. Συνήθως στηρίζονται σε μικρές έξυπνες ιδέες, οι οποίες έχουν δουλευτεί σωστά από την ομάδα ανάπτυξης των προγραμματιστών, έτσι ώστε να είναι προσιτοί σε όλους τους χρήστες, ανεξάρτητα απ’ το επίπεδό τους.

Παράλληλα με το story του παιχνιδιού, μπορείτε να παίζετε και μικρούς αγώνες επιβίωσης, ενάντια σε δαίμονες. Στο συγκεκριμένο mode, εμφανίζεστε επάνω σε μία στρογγυλή πλατφόρμα και ο στόχος σας είναι να ξεκάνετε την ομάδα δαιμόνων που θα εμφανιστεί. Όταν το πραγματοποιήσετε αυτό, περνάτε στην επόμενη πίστα όπου οι αντίπαλοι είναι ελαφρώς πιο δυνατοί. Το ανώτατο όριο είναι 100 πίστες και για κάθε 10 πίστες που θα ολοκληρώνετε, παίρνετε και από ένα δώρο. Τα δώρα ποικίλλουν και μπορεί να είναι από κάποιο potion, μέχρι μυθικά σπαθιά. Μεγάλη έκπληξη μας προκάλεσε το γεγονός πως όποιο δώρο κερδίσετε στο survival mode, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε κανονικά και στο story mode!

Η διάρκεια του Onimusha: Dawn of Dreams ξεπερνά τις 12 ώρες, κάτι που δίνει μεγάλη αντοχή στο Single-Player, προσφέροντας παράλληλα πολλές σεναριακές ανατροπές.

Απολαύστε ατελείωτες ώρες hack ‘n’ slash δράσης!Γραφικά
Η αναζήτηση και η περιπλάνηση του Soki παρουσιάζεται πολύ όμορφα. Οι χαρακτήρες αποτελούνται από πολλά πολύγωνα ενώ τα εφέ των επιθέσεων είναι ένα βήμα πιο πάνω από ότι έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Χαρακτηριστικά, εντύπωση προκαλούν όλες οι μαγικές επιθέσεις, με τις οποίες ο χώρος της μάχης γεμίζει χρώματα και particle effects τα οποία προκαλούν μία μίνι πανδαισία. Τα cutscenes είναι πολύ σωστά δομημένα, με έντονα χρώματα και κινηματογραφική ατμόσφαιρα. Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές όπου ανατριχιάσαμε μπροστά στο εκρηκτικό ταμπεραμέντο και στην αυτοθυσία των πρωταγωνιστών.Ήχος
Οι μουσικές επιλογές του Onimusha είναι ανάλογες του επικού του ύφους. Αρκετές από τις μάχες περιλαμβάνουν έντονα μουσικά κομμάτια, με καλό ρυθμό και αισθητή την παρουσία της ηλεκτρικής κιθάρας. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείψουν τα κλασσικά Ιαπωνικά όργανα, τα οποία μας θυμίζουν την κουλτούρα και την καταγωγή του παιχνιδιού.

Η δυναμικότητα των ηρώων γίνεται ακόμη πιο διακριτή, κάθε φορά που παρακολουθούμε κάποιο από τα cinematic videos. Οι φωνές τους είναι άρτια δομημένες και προσφέρουν ρεαλισμό, ιδίως σε καταστάσεις όπου οι πρωταγωνιστές βρίσκονται πολύ κοντά στο θάνατο. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και τα ηχητικά εφέ τα οποία είναι πολύ καλά ηχογραφημένα.

Επίλογος
To Onimusha: Dawn of Dreams προσφέρει ένα πολύ καλό gameplay το οποίο θα σας καθηλώσει στον καναπέ για αρκετές ώρες. Παράλληλα το επιπλέον survival mode, προσθέτει ακόμη περισσότερο χρόνο στη διάρκεια ζωής του παιχνιδιού.


Θετικά:
- Πολύ καλό gameplay
- Αρκετές διαθέσιμες επιθέσεις
- Πολλοί διαφορετικοί χαρακτήρες
- Όμορφα γραφικά

Αρνητικά:
- Οι ήρωες δεν πραγματοποιούν άλματα
- Το ΑΙ των αντιπάλων ορισμένες φορές δεν λειτουργεί σωστά.

Βαθμολογία
Γραφικά: 8.5
Ήχος: 8
Gameplay: 8
Αντοχή: 8
Γενικά: 8.2

Το Onimusha: Dawn of Dreams είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο αξιόλογα παιχνίδια δράσης για το Playstation 2.

Κωνσταντίνος Κουτσούμπας

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 8.2
7.39 User Score
(9 votes )
User Reviews 0
Genre: Action/Adventure
Developer: Capcom
Publisher: Capcom
Διάθεση:
Players:
Release Date: 18/3/2006
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν.
Κανένας
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

1.
God of War (PC)   (9.0)
2.
Stray   (8.0)
4.
Elden Ring   (9.0)
5.
Martha is Dead   (9.0)
7.
9.
It Takes Two   (8.0)
10.
Notification