New Super Mario Bros.

Hot
REVIEWED ON Nintendo DS  

New Super Mario Bros

Site: New Super Mario Bros SiteΟ Mario μετά από πολλά χρόνια απουσίας, επιστρέφει στο Nintendo DS σε ένα παιχνίδι που μεταφέρει την σειρά σε άλλα μέρη. Μετά από τα Mario World υπήρξαν πολλά παιχνίδια από την Nintendo που έχουν σαν κεντρικό ήρωα τον Mario όπως το Paper Mario, Mario & Luigi, Super Mario Sunshine και ένα εξαιρετικό platformer, το Yoshi’s Island. Κανένα από αυτά όμως δεν μας δίνει την αίσθηση που νιώθαμε με τα προηγούμενα Mario παιχνίδια. Το αίσθημα που νιώθεις όταν φτάνεις στο τέλος ενός επιπέδου και πηδάς για να κατεβάσεις την σημαία.. Όσοι έχουν παίξει τα προηγούμενα παιχνίδια Mario και το έχουν νιώσει αυτό το συναίσθημα, τότε θα διαπιστώσουν ότι με το New Super Mario Bros. σίγουρα θα αναγεννηθεί! Το παιχνίδι αυτό παίρνει την βασική δομή των Super Mario Bros. παιχνιδιών, την αλλάζει, χωρίς φυσικά να την αλλοιώνει, και της προσθέτει νέα στοιχεία έτσι ώστε να μην είναι απλά «ένα ακόμη Super Mario Bros. της Nintendo» αλλά κάτι παραπάνω.Gameplay – Storyline: Που πήγε η Peach;
Η υπόθεση του παιχνιδιού είναι φυσικά η απαγωγή της πριγκίπισσας Peach, αυτή τη φορά από τον Bowser Jr., ο οποίος την παίρνει στο κοντινότερο κάστρο του. Σκοπός του Mario είναι να σώσει την πριγκίπισσα από τον νεαρό Bowser και για να το καταφέρει αυτό πρέπει να προχωρά μέσα από τα επίπεδα και τους διάφορους κόσμους. Το παιχνίδι αποτελείτε συνολικά από οκτώ κόσμους αλλά ο παίκτης για να τελειώσει το παιχνίδι θα πρέπει να ολοκληρώσει τουλάχιστον έξι από αυτούς. Τερματίζοντας ένα επίπεδο θα του ανοίξει το μονοπάτι για το επόμενο, όμως κάποιες φορές μπορεί ο παίκτης να ανοίξει κρυμμένα μονοπάτια που θα τον βοηθήσουν να προχωρά πιο γρήγορα. Αυτό μπορεί να το επιτύχει αν βρει άλλες εξόδους στα διάφορα επίπεδα ή αν συλλέξει και τα τρία μεγάλα αστέρια που υπάρχουν σε κάθε επίπεδο με τα οποία θα ασχοληθούμε πιο αναλυτικά σε λίγο.Ο κάθε κόσμος έχει τη δική του ξεχωριστή θεματολογία όσον αφορά τα τοπία, τους εχθρούς και γενικά το περιβάλλον. Για παράδειγμα υπάρχουν τοπία όπως έρημοι ή άλλα με πάγο και χιόνια στο οποία βρίσκεις και διαφορετικούς εχθρούς. Στο παιχνίδι δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα «μανιταράκια» που δίνουν στον ήρωα κάποιες ιδιότητες. Εκτός από τα συνηθισμένα που μεγαλώνουν τον Mario, του δίνουν την ιδιότητα να ρίχνει μπάλες φωτιάς ή του δίνουν ακόμη μια ζωή, υπάρχουν ακόμη δύο καινούρια. Το πρώτο κάνει τον Mario τεράστιο, στο μέγεθος όλης της οθόνης του DS και μπορεί να σπάσει τα πάντα και να σκοτώσει όλους τους εχθρούς απλά περπατώντας πάνω τους, ενώ το άλλο κάνει τον Mario πολύ μικρό με αποτέλεσμα να μπορεί να τρέχει πάνω από το νερό, να πηδά περισσότερο και να του δίνει πρόσβαση σε πολύ μικρούς σωλήνες! Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού το δεύτερο μανιταράκι είναι πολύ χρήσιμο σε ορισμένες περιπτώσεις που δεν μπορείς να προχωρήσεις αλλιώς στο επίπεδο αφού, σε αντίθεση με το πρώτο, δεν έχει χρονικό περιορισμό.Η ουσία του παιχνιδιού αυτού δεν είναι απλά να το τερματίσεις αφού για έναν έμπειρο gamer θα φανεί πολύ εύκολο και δεν θα πάρει περισσότερες από μερικές ώρες μέχρι το τέλος, αλλά το challenging στοιχείο του είναι να τερματιστούν και οι οκτώ κόσμοι και κυρίως να μαζευτούν σε όλα τα επίπεδα τα τρία μεγάλα αστέρια που υπάρχουν κρυμμένα σε αυτά. Πολλές φορές είναι αρκετά δύσκολο να τα μαζέψεις όλα αφού πολλά είναι έξυπνα κρυμμένα και θα μεγαλώσουν την διάρκεια του παιχνιδιού πάρα πολύ καθώς ο παίκτης θα ψάχνει για αυτά.Γραφικά & Ήχος
Η Nintendo, αν και κράτησε το κλασσικό 2-D scrolling στυλ των παιχνιδιών Mario, προχώρησε περισσότερο και αφομοίωσε τρισδιάστατα στοιχεία στο παιχνίδι. Πλέον ο Mario και όλοι οι χαρακτήρες αποτελούνται από τρισδιάστατα μοντέλα και πολλά εφέ σε ολόκληρο το παιχνίδι, οπότε και καταλαβαίνει κανείς ότι παίζει το game στο νέο σύστημα της Nintendo. Λίγα παραδείγματα είναι το χώμα που σε μερικές περιοχές λειτουργεί σαν κινούμενη άμμος και τραβά τον ήρωα προς τα κάτω, πλατφόρμες που αλλάζουν μορφή, κουτιά που στριφογυρίζουν, οι τρισδιάστατες ρουφήχτρες στο νερό και πολλά άλλα που θα συναντήσει ο παίκτης κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Χρησιμοποιώντας αυτά τα εφέ, οι προγραμματιστές κατάφεραν να εμπλουτίσουν οπτικά το παιχνίδι με κάτι καινούργιο που μπορούσε να προσφέρει το DS και ταυτόχρονα να κρατήσουν την κλασσική όψη των προηγούμενων παιχνιδιών.Όσον αφορά τον τομέα του ήχου, η Nintendo έχει κρατήσει κάποια κομμάτια ίδια, έχει προσθέσει καινούρια και έχει ανανεώσει κάποια παλιότερα. Πάντως, όλοι οι ήχοι στο παιχνίδι θυμίζουν το κλασσικό Mario και είναι ένας τομέας που τα πηγαίνει περίφημα το παιχνίδι αφού κανείς δεν μπορεί να πει όχι στο άκουσμα της κλασσικής Mario μελωδίας.

Έλεγχος
Στο New Super Mario Bros., η οθόνη αφής είναι σχεδόν άχρηστη, όπως και πολλά από τα κουμπιά του DS. Το New Super Mario Bros. ακολουθεί και αυτό το κλασικό μοτίβου ελέγχου, κι έτσι χρησιμοποιεί μόνο δύο κουμπιά, το A και Β για να τρέχει και να πηδά και το D-Pad για να κινείται. Εκτός από το να τρέχει και να πηδά, στον Mario έχουν προστεθεί και μερικές νέες κινήσεις όπως να πηδά πάνω σε ένα τοίχο και ακολούθως να πηδά στον απέναντι τοίχο πιο ψηλά για να φτάσει εκεί που θέλει, το λεγόμενο “wall jump”. Χρησιμοποιώντας το D-Pad μπορεί να πηδήσει και μετά να κάτσει πάνω σε εχθρούς ή πάνω σε κιβώτια το οποίο θα βοηθήσει πολύ στο παιχνίδι όταν θα πρέπει να σπάζει κουτιά για να προχωρήσει παρακάτω.Multiplayer και Minigames
Εκτός από την κλασσική περιπέτεια του παιχνιδιού, το New Super Mario Bros. διαθέτει και ένα multiplayer mode στο οποίο δύο παίκτες παίρνουν από ένα χαρακτήρα, τον Mario και τον Luigi με σκοπό να μαζέψουν αστέρια που βρίσκονται στην πίστα. Νικητής του παιχνιδιού είναι αυτός που θα πάρει πέντε αστέρια πιο γρήγορα από τον άλλο. Είναι πολύ διασκεδαστικό και μπορεί να γίνει και εθιστικό μερικές φορές ανάλογα με τις διαθέσεις του παίκτη. Επίσης, υπάρχουν και τα mini-games που μετά λύπης μας παρατηρήσαμε ότι είναι τα ίδια με αυτά του Super Mario 64, με την διαφορά ότι έχεις την δυνατότητα να τα παίξεις ασύρματα με οποιοδήποτε άλλο κάτοχο DS, φτάνει ο ένας να έχει αντίγραφο του παιχνιδιού χρησιμοποιώντας το «single-cartridge wireless mode». Με αυτή την προσθήκη η Nintendo μας κάνει να ξεχάσουμε για λίγο την παράλειψή της να μην αλλάξει τίποτα στον τομέα αυτό.

Γενικά
Το New Super Mario Bros. είναι ένα ολοκληρωμένο νέο κεφάλαιο στο βιβλίο της Nintendo που ονομάζεται «Super Mario Bros. Series». Αν και δεν χρησιμοποιεί τα κύρια χαρακτηριστικά του DS που είναι η οθόνη αφής και το μικρόφωνο, εκμεταλλεύεται τις 3D δυνατότητες του μηχανήματος και καταφέρνει με το καταπληκτικό του gameplay, τον σχεδιασμό χαρακτήρων, επιπέδων και περιβαλλόντων να ξεχάσουμε όλα του τα αρνητικά και να απολαύσουμε ένα παιχνίδι Super Mario όπως του αξίζει. .

Θετικά:
- Κλασσικά το εξαιρετικό gameplay κάθε Super Mario Bros.
- Βελτιώσεις στα γραφικά και τα ωραία εφέ που βλέπουμε
- Προσθήκη του Multi-player
- Βελτιώσεις στον τομέα του ήχου

Αρνητικά:
- Δεν χρησιμοποιείται σχεδόν καθόλου η οθόνη αφής και το μικρόφωνο
  -Τα minigames είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά του Super Mario 64.

Βαθμολογία
Γραφικά: 8.5
Ήχος: 8
Gameplay: 10
Αντοχή: 8
Γενικά: 8.8

Το New Super Mario Bros. αποτελεί αντάξια συνέχεια της θρυλικής σειράς της Nintendo και είναι σίγουρα από τους καλύτερους τίτλους του Nintendo DS μέχρι τώρα και θα διαπράξει έγκλημα κάποιος αν δεν το πάρει αμέσως!

Δημήτρης Χριστοδούλου

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 NoGood! (Level 24) 26/07/2014 11:55
Παιδιά παρότι είναι Mario είναι δύσκολο,δεν είναι όπως τα παλιά παιχνίδια της σειράς.Αυτό όμως δεν το κάνει καθόλου άσχημο,ίσα ίσα για κάποιους παίκτες το κάνει πιο ενδιαφέρον. :P
Score 8.8
8.06 User Score
(8 votes )
User Reviews 0
Genre: Platform
Developer: Nintendo
Publisher: Nintendo
Διάθεση:
Players:
Release Date: 15/5/2006
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

1.
Martha is Dead   (9.0)
3.
5.
It Takes Two   (8.0)
6.
7.
9.
10.
Dead by Daylight   (7.0)
Notification