Minecraft: Xbox 360 Edition

Hot
REVIEWED ON PC  

Τουβλάκια...console exclusive!

Τουβλάκια...console exclusive!

Τουβλάκια...console exclusive!

Ένα εξάμηνο μετά από την επίσημη κυκλοφορία της τελικής έκδοσης στα PC, το Minecraft κάνει ντεμπούτο και στην κονσόλα της Microsoft, καθώς αποτελεί τον τέταρτο και τελευταίο τίτλο της σειράς Arcade Next, του γνωστού διαφημιστικού promotion αυτής της περιόδου για το Xbox Live Arcade. 

Η Mojang συνεργάστηκε με την 4J Studios και τροποποίησε αρκετά το gameplay, ώστε ο χειρισμός να είναι πιο εύχρηστος με τη χρήση του gamepad. Αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό από το πρώτο κιόλας λεπτό, με το inventory και το crafting να εμφανίζονται με την μορφή παραθύρων, πατώντας το πλήκτρο Α. Όλα τα items που μαζεύετε χωρίζονται και ταξινομούνται αυτόματα σε κατηγορίες, στις οποίες μπορείτε να πλοηγηθείτε με την χρήση των πλήκτρων RB και LB. 

Οι χάρτες εδώ είναι πιο μικροί απ’ ότι έχουμε συνηθίσει στην έκδοση για PC, ενώ ο χρόνος που χρειάζονται για να «χτιστούν» οι πίστες είναι πολύ μεγαλύτερος. Ουσιαστικά το Minecraft: Xbox 360 Edition είναι μια παλαιότερη έκδοση του τίτλου με αρκετές ελλείψεις και αρκετά bugs, τα οποία βέβαια στην έκδοση για PC έχουν διορθωθεί. Διαθέτει ωστόσο ένα υπερπλήρες tutorial mode το οποίο προσπαθεί να εξοικειώσει τους παίκτες στο gameplay και την νοοτροπία του Minecraft.  


Τετραπλό split-screen
Εκτός από το tutorial, υπάρχουν δύο ακόμη διαθέσιμα modes, το single-player και το multiplayer. Στο single-player, οι δραστηριότητές σας λαμβάνουν μέρος σε έναν random generated κόσμο, στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν τοπικά στην ίδια κονσόλα μέχρι και τέσσερα άτομα, με την οθόνη να χωρίζεται σε τέσσερα μέρη. Στο multiplayer έχετε την δυνατότητα να συνδεθείτε στον χάρτη ενός φίλου σας μέσω του Xbox Live ή να προσκαλέσετε τους φίλους σας να πάρουν μέρος στο δικό σας map. Στο online mode μπορούν να συμμετάσχουν μέχρι οκτώ άτομα, τα οποία συνδέονται είτε «ανοικτά», είτε μόνο μέσω πρόσκλησης. 

Τα γραφικά και ο ήχος παραμένουν στα γνωστά επίπεδα, όπως ακριβώς τα έχετε συναντήσει και στην έκδοση για PC. Τα «τουβλάκια» εξακολουθούν να αποτελούνται από χοντροκομμένους κύβους και η μουσική αποτελείται από ελάχιστα και επαναλαμβανόμενα themes, χωρίς να συγκινούν και να εντυπωσιάζουν. Σε γενικές γραμμές, το Minecraft: Xbox 360 Edition είναι μια παλαιά έκδοση του τίτλου, η οποία χαρακτηρίζεται από την έλλειψη πολλών νέων προσθηκών που διαθέτει το Minecraft στα PC, όπως για παράδειγμα τα νέα εργαλεία και η πολυπλοκότητα στην κατασκευή των maps.  


Ρεκόρ πωλήσεων
Παρά την «τσουχτερή» τιμή του ως XBLA τίτλος, με κόστος που αγγίζει τους 1600 Microsoft Points, δηλαδή περίπου 18 ευρώ, το Minecraft: Xbox 360 Edition κατάφερε να κάνει περισσότερες από 400.000 πωλήσεις μέσα σε 24 ώρες από την στιγμή της κυκλοφορίας του, πραγματοποιώντας έτσι νέο ρεκόρ στο Xbox Live Arcade. Οι πωλήσεις ενδέχεται να αυξηθούν δραματικά στο κοντινό μέλλον, όπου η 4J Studios πρόκειται να συμπεριλάβει τις λειτουργίες του αισθητήρα Kinect στο gameplay του παιχνιδιού. 

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός ο τρόπος με τον οποίο το Minecraft: Xbox 360 Edition θα εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες του Kinect και αν οι παίκτες θα μπορούν να σκάβουν με τα χέρια τους. Οι εταιρίες ανάπτυξης σε πρόσφατη δήλωσή τους, παραδέχτηκαν πως η έκδοση του Minecraft για Xbox 360 υστερεί στο θέμα των updates και προτεραιότητα τους είναι να την αναβαθμίσουν στο στάδιο που βρίσκεται η έκδοση για PC. Παρόλα αυτά, μια εβδομάδα μετά από την κυκλοφορία του, Microsoft, Mojang και 4J Studios είδαν τα έσοδά τους να αυξάνονται κατακόρυφα, καθώς οι πωλήσεις του δημιουργήματός τους άγγιξαν το ένα εκατομμύριο.  


Ανακυκλώστε τις τηλεοράσεις σας
Ένα μεγάλο αγκάθι στο Minecraft για το Xbox 360 είναι πως ο τίτλος δεν υποστηρίζει split-screen σε παλιές τηλεοράσεις, παρά μόνο σε τηλεοράσεις HD. Το οπτικό αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο και έτσι η Mojang αποφάσισε να απενεργοποιήσει την συγκεκριμένη λειτουργία στις οθόνες CRT. Η μη αναγραφή της συγκεκριμένης προϋπόθεσης από την Microsoft στην ιστοσελίδα του Xbox Marketplace, έφερε θύελλα αντιδράσεων από πλευράς καταναλωτών, οι οποίοι ζήτησαν πίσω τα χρήματά τους, χωρίς βέβαια να λάβουν κάποια απάντηση μέχρι και σήμερα.

Το Minecraft: Xbox 360 Edition δεν έχει να προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο σε σχέση με το Minecraft που κυκλοφορεί για PC. Διαθέτει ένα πιο εύχρηστο και εξελιγμένο σύστημα crafting, ενώ υστερεί σε όλα τα υπόλοιπα, καθώς είναι «χτισμένο» πάνω σε παλαιότερη version του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές ελλείψεις, τόσο στον πυρήνα του gameplay, όσο και στα multiplayer modes όπου συναντάμε πολλούς περιορισμούς. Παρ’ όλα αυτά, το κόστος του κυμαίνεται σχεδόν στα ίδια επίπεδα με τα PC, αλλά σε κάθε περίπτωση θεωρείται υψηλό για τα δεδομένα ενός Xbox Live Arcade τίτλου.

Θετικά:
- Πλήρες tutorial
- Πρωτότυπο gameplay
- Εύχρηστος μηχανισμός crafting
- Split-screen τεσσάρων ατόμων

Αρνητικά:
- Γραφικά προηγούμενων δεκαετιών
- Αδιάφορος ηχητικός τομέας
- Απαρχαιωμένο σε σχέση με τα PC
- Πολύ ακριβό σε σχέση με τα υπόλοιπα XBLA
- Δεν υποστηρίζει split-screen σε οθόνες CRT

Βαθμολογία
Γραφικά: 6
Ήχος: 6
Gameplay: 8
Αντοχή: 7
Γενικά: 7

Αν υπάρχει ένας λόγος να το αγοράσετε στο Xbox 360, υπάρχουν άλλοι πέντε λόγοι να προτιμήσετε την έκδοση για PC.

Γιάννης Μπόκας

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 7
6.67 User Score
(3 votes )
User Reviews 0
Genre: First-Person Sandbox Survival
Developer: Mojang
Publisher: Mojang
Διάθεση:
Players:
Official Website: Κλικ εδώ
Demo: Download
Full Game: Download
Release Date: 9/5/2012
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν.
Κανένας
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

1
Forza Horizon 5   (8.83)
3
Lost Judgment   (8.43)
4
Deathloop   (8.42)
6
Halo Infinite   (8.38)
9
F1 2021   (8.31)
10

Latest User Reviews

2.
It Takes Two   (8.0)
3.
4.
6.
7.
Dead by Daylight   (7.0)
9.
10.
Gran Turismo Sport   (8.0)
Notification