Destroy All Humans! 2 - Reprobed

Hot
Θεόδωρος Σολωμού

Ζουν ανάμεσά μας και έχουν άγριες διαθέσεις.

Ζουν ανάμεσά μας και έχουν άγριες διαθέσεις.

Ζουν ανάμεσά μας και έχουν άγριες διαθέσεις.

Η σειρά "Destroy All Humans!" παρουσιάζει κάτι πραγματικά παράδοξο. Έχει ως ήρωα τον Crypto, έναν εξωγήινο με σαρκαστικό χαρακτήρα και μία διάθεση για καταστροφή της ανθρωπότητας συνδυασμένη με σκοτεινό χιούμορ. Η σειρά παρότι δεν είναι γνωστή στους περισσότερους gamers, αποτελεί ένα συμπαθητικό Action-Adventure για την THQ. Οι πρώτες δύο εκδόσεις κυκλοφόρησαν το 2005 και το 2006.

Το Destoy All Humans! έχει μία σατιρική προσέγγιση απέναντι στο sci-fi cinema της δεκαετίας του '50, συνδυάζοντας χιούμορ, δράση και εξερεύνηση κι όλα αυτά ενάντια...στην ανθρωπότητα. Το Destroy All Humans! 2 Reprobed δεν είναι απλώς ένα ακόμη remaster, αλλά ένα πλήρες remake, που δημιουργήθηκε με προσοχή από την Black Forest Games υπό το αιγίδα της THQ Nordic. Το Reprobed φέρνει το χιούμορ της αρχικής έκδοσης ξανά στο προσκήνιο, στα σύγχρονα πρότυπα και το εξελίσσει, με βελτιωμένα γραφικά, προηγμένη τεχνολογία και εντυπωσιακό ήχο.

destroy all humans 2 Reprobed 1

Στον κόσμο του Destroy All Humans! 2 - Reprobed, θα αναλάβετε το ρόλο του αποτρόπαιου εξωγήινου Crypto 138, που έχει επιστρέψει για να σκορπίσει το χάος και να κατακτήσει την Γη. Με μια τεράστια συλλογή από όπλα και υπερφυσικές ικανότητες, θα κατευθύνετε τον Crypto σε αποστολές που συνδυάζουν δράση, χιούμορ και εκρηκτικές εξελίξεις.

Ταξίδι στην χρονία του 1969 με μια δόση υπερβολής
Βρισκόμαστε στην δεκαετία του ’60, όπου τα δρώμενα τρέχουν. Είναι μια περίοδος ψυχρού πολέμου και διαστημικού αγώνα ενάντια στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερική και της Σοβιετικής Ένωσης. Επίσης ανθίζει και ένα καινούργιο κίνημα του φιλελευθερισμού όπου αμέτρητοι χίπηδες βγαίνουν έξω στους δρόμους. Ο ήρωας μας έχει την δυνατότητα να εξερευνήσει 5 διαφορετικές πόλης οι οποίες βρίσκονται σε όλα τα μέρη του κόσμου (και όχι μόνο). Καθ’ όλη την περιπέτεια, θα συναντήσετε πολλαπλούς εχθρούς καθώς επίσης και κάποιους απρόσμενους συμμάχους.

Η πλοκή του παιχνιδιού είναι ενδιαφέρουσα και έχει άπλετο χιούμορ. Μετά από κάθε αποστολή εμφανίζεται ένα άρθρο εφημερίδας το οποίο “δικαιολογεί” τις καταστροφές που έχουν πάρει θέση στην κάθε αποστολή ώστε να μην αποκαλυφθεί στο κοινό ότι υπάρχουν εξωγήινοι. Ορισμένα από τα άρθρα είναι άκρως ξεκαρδιστικά και καυστικά. Ο ρυθμός του παιχνιδιού κυλά αρκετά ομαλά και νιώθετε ότι καθώς προχωράτε στην ιστορία, τα πράγματα γίνονται πιο σοβαρά και διακινδυνεύοντα πολύ περισσότερα από όσο νομίζατε.

destroy all humans 2 Reprobed 2

Οι εξωγήινοι εξελίσσονται
Στα πρώτα 5 λεπτά, αποκαλύπτεται ότι ο πρωταγωνιστής του πρώτου βιντεοπαιχνιδιού, Crypto 137, απεβίωσε. Δυστυχώς, για κακή τύχη της ανθρωπότητας, ο εξωγήινος πολιτισμός ονόματι Furons έχει καταφέρει και κλωνοποίηση τον διαστημικό εισβολέα, που τώρα φέρει το όνομα Crypto 138.

Ο ήρωας μας υποδύεται τον πρόεδρο του αμερικάνικου έθνους εδώ και 10 χρόνια χωρίς να τον υποψιαστούν. Όμως Ρώσοι κατάσκοποι παρακολουθούσαν όλα του τα βήματα και εξαπολύουν μια ισχυρή επίθεση όπου καταστρέφουν το διαστημόπλοιο του και σκοτώνουν τον αρχηγό της πρώτης εξωγήινης εισβολής που έγινες στο πρώτο παιχνίδι. Για να πάρει εκδίκηση ο Crypto, θα χρειαστεί να τα βάλει με χίπηδες, αστυνομικούς, στρατιώτες και πολλούς παραπάνω εχθρούς.

Απλά καταστροφικό
To Destroy all Humans! 2 – Reprobed είναι ένα παιχνίδι δράσης και περιπέτειας και παίζεται από third-person οπτική. Υπάρχουν πέντε περιοχές τις οποίες μπορείτε να εξερευνήσετε όσο θέλετε και πέραν των main objectives υπάρχουν ακόμα δυο είδη αποστολών, τα “Odd Jobs” και “Cult of Arkvoodle”. Όσο προχωράτε στην κανονική ιστορία θα ξεκλειδώνετε τις νέες περιοχές καθώς επίσης και πανίσχυρα όπλα για να σας βοηθούν στις δύσκολες αποστολές.

Ο χειρισμός του χαρακτήρα είναι πολύ εύκολος και δεν χρειάζεται πολύς χρόνο εξάσκησης. Οι σχεδιαστές του παιχνιδιού φρόντισαν να έχει ένα καλό pacing η απόκτηση νέων ικανοτήτων και όπλων, με αποτέλεσμα ο παίκτης να έχει ήδη οικειοποιηθεί με το κάθε νέο απόκτημα πριν να βρει το άλλο.

destroy all humans 2 Reprobed 4

Πριν αναφέρθηκα σε τρία είδη αποστολών. Τις βασικές, τα “Odd Jobs” και το “Cult of Arkvoodle”. Γενικά σε όλες τις αποστολές έχετε το Main objective και 1-2 side objectives τα οποία εάν ολοκληρώσετε, σας ανταμείβουν με έξτρα πόρους για αναβαθμίσεις του χαρακτήρα. Στις βασικές αποστολές ακολουθείτε την ιστορία του παιχνιδιού και μόνο με αυτήν μπορείτε να ξεκλειδώσετε τις επόμενες περιοχές και καινούργια όπλα. Τα “Odd Jobs” είναι αυτοτελή αποστολές όπου σας αναθέτουν μια αποστολή διάφοροι NPCs, από χίπηδες μέχρι κουμουνιστές, οι οποίοι όμως νομίζουν ότι μιλάνε με άλλο άνθρωπο, αλλά στην πραγματικότητα είναι ο Crypto που έχει καταλάβει το σώμα τους. Σε αυτές τις αποστολές συνήθως πρέπει να σκανάρετε την περιοχή, μετά θα σας οδηγήσουν σε συγκεκριμένο σημείο και εκεί είτε θα σκοτώσετε κάποιους εχθρούς ή θα καταστρέψετε κτίρια, δεξαμενές κτλ. Τέλος το “Cult of Arkvoodle” είναι ένα μεγάλο side quest το οποίο επεκτείνετε στους τρεις πρώτους κόσμους. Στόχος αυτών των αποστολών είναι να μυήσετε τους ανθρώπου στην θρησκεία των Furons. Για να το πετύχετε αυτό θα πρέπει να αποδείξετε ότι ο δικός σας θεός είναι πανίσχυρος και μπορεί να κάνει τα πάντα, αλλά στην πραγματικότητα όλα αυτά τα αναλαμβάνει ο Crypto. Ένα παράδειγμά είναι ότι ο κόσμος θα θεωρούσε θαύμα εάν γεμίζαν όλες οι οροφές τις πόλεις με βανάκια των χίπη, κάτι το οποίο θα πρέπει να αναλάβετε εσείς.

Πάρτε τα οπλά σας και πάμεεε.....ή απλά χρησιμοπειστέ μόνο ένα
Στο θέμα μάχης, προσφέρονται 9 όπλα τα οποία μπορείτε να αναβαθμίσετε έως και 6 φόρες. Αν και το κάθε όπλο διαφέρει πολύ από τα υπόλοιπα, ασυνείδητα θα βρείτε τους εαυτούς σας να χρησιμοποιείτε ένα, άντε το πολύ μέχρι δύο από αυτά τα όπλα. Αυτό ίσως οφείλετε στο ότι, γενικά οι περισσότερες μάχες είναι ανάμεσα σε ανθρώπους. Τα όπλα Zip-o-Matic ή/και Disintegrator είναι ιδανικά για αυτές τις αναμετρήσεις με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται να αξιοποιήσετε τα υπόλοιπα όπλα. Επίσης το Zip-o-Matic, που είναι και το πρώτο σας όπλο, δεν χρειάζεται καν ammo, απλά χρειάζεται 3 δευτερόλεπτα για να ξαναφορτίσει.

Κατά την διάρκεια τις ιστορίας ο ήρωας μας αποκτά επίσης και χρήσιμο εξοπλισμό. Το πρώτο αντικείμενο είναι παπούτσια τα οποία εκπέμπουν παλμούς και σας δίνουν την δυνατότητα να κάνετε S.K.A.T.E. σε όλη την πόλη. Αν τα βρείτε σκούρα μπορείτε να κάνετε ελιγμούς και να δημιουργήσετε ένα κυκλικό παλμό ο οποίος τραυματίζει τους κοντινούς εχθρούς. Το δεύτερο αντικείμενο είναι ένα Jetpack που θα σας βοηθήσει πάρα πολύ στην εξερεύνηση των περιοχών και να αποφύγετε τις επιθέσεις των εχθρών σας.

destroy all humans 2 Reprobed 5

Πέραν των όπλων ο Crypto έχει πολλές υπερφυσικές δυνατότητες. Η πιο χρήσιμη είναι η δυνατότητα τηλε-μετακίνησης. Είναι πολύ χρήσιμη κατά την διάρκεια μαχών διότι μπορείτε να πάρετε έναν εχθρό, να τον πετάξετε πάνω σε έναν άλλο και να πεθάνουν και οι δύο. Μια άλλη σας ικανότητα είναι ότι μπορείτε να μπείτε στα σώματα ανθρώπων και να τους ελέγχετε. Αυτό θα το χρησιμοποιήσετε πάρα πολύ συχνά όταν θέλετε να συζητήσετε με έναν NPC για να πάρετε μια καινούργια αποστολή, διότι οι άνθρωποι δεν μιλάνε με εξωγήινους. Μερικές ακόμη ικανότητες που έχετε στην φαρέτρα σας είναι την ικανότητα προκαλέσετε αμνησία, να εξάγετε τον εγκέφαλο ανθρώπων όπου θα έχουν ακαριαίο θάνατο και να εκπέμπετε μια δυνατή δέσμη φωτός η οποία ακινητοποιεί τους εχθρούς σας.

Μιλώντας για εχθρούς, εδώ είναι που τα χαλάει λίγο το παιχνίδι. Αν και έχει μια μεγάλη ποικιλία από εχθρούς (για κάθε περιοχή έχει τουλάχιστον 3 καινούργια είδη) όλοι τους κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Δηλαδή στέκονται 3 μετρά μακριά και προσπαθούν να σε πυροβολήσουν. Αυτό αρχίζει και γίνετε λίγο κουραστικό όσο περισσότερο προχωράς στο παιχνίδι διότι είναι επαναλαμβανόμενο. Για καλή σας τύχη όμως, εκδηλώνονται κάποια γεγονότα τα οποία δεν μπορώ να σας αποκαλύψω, τα οποία φέρνουν στο παρασκήνιο ένα νέο είδος εχθρών, πιο ενδιαφέρων, δύσκολο και έχουν και ένα πολύ ωραίο μηχανισμό για να σκοτώνονται πιο εύκολα.

Ένας εξωγήινος όμως χρειάζεται κάποτε και λίγη βοήθεια. Γι’ αυτό θα ο Crypto θα κάνει κάποιους απρόσμενους συμμάχους οι οποίοι θα του προσφέρουν χρήσιμη βοήθεια και σε αντάλλαγμα θα εκτελείτε κάποιες αποστολές για αυτούς. Σε αυτές τις αποστολές κάποτε θα υπάρχουν companions, τους οποίους θα πρέπει να προστατεύτε, αν και η αλήθεια είναι τόσο καλό το AI τους και τόσο ισχυροί που δεν χρειάζονται βοήθεια.

destroy all humans 2 Reprobed 3

Τι να περιμένεις
Πέραν των αναβαθμισμένων γραφικών, υπάρχουν ακόμα λίγα χαρακτηριστικά. Το πιο σημαντικό είναι η δυνατότητα για co-op multiplayer, για να παίζετε την ιστορία ταυτόχρονα με ένα άλλο συμπαίκτη. Επίσης η THQ Nordic έχει προσθέσει κάποια minigames τα οποία επεξηγούμε πιο κάτω. Ακόμη ένα χαρακτηριστικό είναι ότι έχουν επεκτείνει όλους τους κόσμους που υπήρχαν στην προηγούμενη έκδοση καθώς επίσης έχουν προσθέσει και αναβαθμίσεις στα όπλα, κάτι το οποίο δεν υπήρχε στο prequel.

Το παιχνίδι διαρκεί γύρω στις 10 ώρες εάν ακολουθήσετε μόνο την βασική ιστορία. Εάν θέλετε να ολοκληρώσετε όλα τα side quests τότε θα σας πάρει ακόμη 3 ώρες, αλλά εάν βαριέστε σας συνιστώ να μην αγνοήσετε τις αποστολές του “Cult of Arkvoodle” διότι η τελική του αποστολή πιστεύω ότι ήταν καλύτερη του παιχνιδιού και πιο δύσκολη ακόμη και από το final boss του παιχνιδιού. Μέχρι την στιγμή που θα ολοκληρώσετε τις αποστολές, θα έχετε αρκετά από τα τρόπαια και μάλλον θα είναι θέμα 2-3 ωρών για να αποκτήσετε ένα πολύ εύκολο Platinum εάν το επιθυμείτε.

Μια ξεκαρδιστική περιπέτεια με αφθόνες επιλογές στο πως να προκαλέσετε...το χάος.

Με καλή παρέα γίνονται οι καλύτερες ιστορίες
Αν προτιμάτε να παίζετε με παρέα, τότε το Destroy all Humans! 2 – Reprobed σας δίνει την λύση με την δυνατότητα local multiplayer αλλά μόνο στις κονσόλες τελευταίας γενίας. Καλέστε ένα φίλο ή συγγενή και βιώστε μαζί όλη την ιστορία. Το θετικό είναι ότι ο καθένας μπορεί να παίξει, ασχέτως εάν είναι gamer ή όχι, λόγω των απλών και διασκεδαστικών χειρισμών. Εάν κουραστείτε από την ιστορία, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα ανταγωνιστικό minigame στο οποίο παίζετε τένις με τις τηλεκινητικές σας ικανότητες και παίρνετε πόντους σκοράροντας στις διαστημικές σκουληκότρυπες που βρίσκονται πίσω από το γήπεδο του κάθε παίκτη.

Περιοχές με προσωπικότητα
Το Destroy All Humans! 2 - Reprobed αναβαθμίστηκε με την νέα εκδοχή του, η οποία χρησιμοποιεί την ισχυρή Unreal Engine 4, προσφέροντας βελτιωμένα γραφικά σε σχέση με την αρχική έκδοση του παιχνιδιού. Η ενημερωμένη γραφική απεικόνιση προσφέρει πιο λεπτομερή μοντέλα χαρακτήρων, εντυπωσιακά περιβάλλοντα, πιο ζωντανά εφέ και όλα αυτά μπορείτε να τα απολαύσετε σε 4K ανάλυση και 60 fps.
Το πιο εντυπωσιακό με τα γραφικά είναι οι πέντε διαφορετικές περιοχές που προσφέρονται. Από την πρώτη στιγμή που φτάνετε στο κάθε περιβάλλον νιώθετε μια εντελώς διαφορετική ατμόσφαιρα ή οποία κάνει την κάθε περιοχή ξεχωριστή. Αυτό το πετυχαίνουν με τον κατάλληλο φωτισμό. Παραδείγματος χάρη, στην πρώτη περιοχή, το Bay City της Αμερικής, έχεις ένα πολύ φωτεινό και γεμάτο χρώματα κόσμο που ταιριάζει απόλυτα με τους χίπηδες που έχουν κεντρικό ρόλο στην αρχή του παιχνιδιού. Εάν και οι περιοχές είναι σχετικά μεγάλες, δεν υπάρχουν επαναλαμβανόμενα τοπία, το οποίο κάνει την εξερεύνηση ακόμη πιο ευχάριστη.

Θα βρείς όλα τα τραγούδια;
Το soundtrack του παιχνιδιού δεν είναι ιδιαίτερα αισθητό την ώρα που παίζετε, όμως είναι αρκετά χαρακτηριστικό το theme song του, όπου μόλις το ακούσετε νιώθετε σαν κατακτητής τον οποίο κανείς δεν μπορεί να σταματήσει. Πέραν του soundtrack, μπορείτε να ακούσετε ακόμα περισσότερα τραγούδια, φτάνει μόνο να βρείτε τα 60 κρυμμένα jukebox songs που βρίσκονται σκορπισμένα στις πέντε περιοχές.

destroy all humans 2 Reprobed 6

Όσο αφορά το voice acting, ο κάθε χαρακτήρας έχει ακριβώς την φωνή που φαντάζεστε πριν καν μιλήσει. Σχεδόν όλοι έχουν προφορά βάση στερεοτύπων, όπως όλοι οι Ρώσοι μιλάνε με σπαστές λέξεις, ή ο τρελός επιστήμονας που έχει τσιριχτή και διαβολική φωνή. Το μόνο που φαίνεται λίγο περίεργο είναι όταν ο Crypto μπαίνει στο σώμα ενός ανθρώπου και το ελέγχει για να μιλήσει με τους διάφορους NPCs και να του δώσουν μια αποστολή, η φωνή που χρησιμοποιείται είναι ακόμη του Crypto, όχι μια αντιπροσωπευτική του ανθρώπου που κυριάρχησε.

Ώρα να καταστρέψετε όλους τους ανθρώπους
Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι η THQ Nordic έκανε μια αξιοπρεπείς προσπάθεια για να αναβιώσει αυτό το κλασικό παιχνίδι που σίγουρα πολλοί από εμάς θα είχαμε παίξει στα νιάτα μας. Η ώρα κυλάει πολύ ευχάριστα και είναι από τα παιχνίδια που δεν σε νοιάζει εάν δεν έχει περίπλοκα mechanics διότι είσαι απορροφημένος να καταστρέφεις τα πάντα και τους πάντες με την μεγάλη γκάμα από όπλα στην διάθεση σας. Εάν θέλετε ένα χαλαρό και εύκολο παιχνίδι, το οποίο θα παίζετε μετά από μια κουραστική μέρα (μόνοι ή με κάποιο φίλο σας), τότε το Destroy all humans! 2 - Reprobed είναι ιδανικό για εσάς.

Θετικά:
- Χιούμορ
- Ενδιαφέρουσες προσωπικότητες
- Κάθε περιοχή είχε τον δικό της χαρακτήρα
- Η αναπαράσταση ιστορικών γεγονότων με μια δόση υπερβολής

Αρνητικά:
- Έλληψη fast travel
- Αχρείαστα όπλα
- Απλό AI εχθρών
- Επαναλαμβανόμενα objectives

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 7.5
Gameplay: 7
Σενάριο: 8.5
Αντοχή: 8
Γενικά: 7.8

Θεόδωρος Σολωμού

NEWS   VIEW ALL

Destroy All Humans 2 remake

[Αρχική δημοσίευση: 25/2/21] To νέο promotional βίντεο για την έκπτωση του Destroy All Humans στο Steam έχει ένα ενδιαφέρον cameo που ίσως υπονοεί τον ερχομό ενός remake για το sequel του Action Adv...
Posted (17 Sep 2021)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 7.8
7.75 User Score
(4 votes )
User Reviews 0
Genre: Action-Adventure
Developer: THQ Nordic
Publisher: Black Forest Games
Διάθεση: THQ Nordic
Players: 1-2
Requirements: Windows 10 ή ανώτερο, 8 GB RA, Επεξεργαστής: AMD Kaveri A10-7850K ή Intel Pentium DualCore G3220, Κάρτα Γραφικών: AMD/NVIDIA με τουλάχιστον 4GB VRAM, Χώρος στο σκληρό δίσκο 50 GB
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 30/08/2022
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν.
Κανένας
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification