Metroid Dread

Hot
REVIEWED ON Switch  

Αστρική επιστροφή.

Αστρική επιστροφή.

Αστρική επιστροφή.

Το Metroid Dread είναι η πολυαναμενόμενη -για τους fans της σειράς- προσθήκη στην εμβληματική σειρά Metroid του Nintendo Switch. Δημιουργήθηκε από κοινού από την Nintendo και την MercurySteam και αποτελεί μια συναρπαστική sequel εμπειρία. Τιμά τις ρίζες της σειράς και εισάγει νέες προσθήκες στους μηχανισμούς του. Η εξερεύνηση, η δράση και η αγωνία είναι κάποια από τα βασικά συστατικά του που τα συνδυάζει αριστουργηματικά. Η παρουσίαση του έγινε κατά την διάρκεια της Ε3 2021 και κέντρισε το ενδιαφέρον όλων.

Το Metroid Dread αρχικά δημιουργήθηκε από τον Yoshio Sakamoto για το Nintendo DS στα μέσα της δεκαετίας του 2000, αλλά η παραγωγή του σταμάτησε λόγω τεχνικών περιορισμών. Αρκετά χρόνια αργότερα έχοντας νέα τεχνολογικά εργαλεία στη διάθεση του, ο Sakamoto προσέλαβε την MercurySteam, η οποία δημιούργησε το Metroid: Samus Returns το 2017, για να δημιουργήσει το Metroid Dread, το πρώτο side-scrolling Metroid μετά το Metroid Fusion.

metroid dread 1

Αναβιώνοντας έναν θρύλο
Έπειτα από τα γεγονότα του Metroid Fusion καλείστε να βγάλετε εις πέρας μια σημαντική αποστολή, την έρευνα ενός πλανήτη που ακούει στο όνομα ZDR. Επιτέλους, το σύμπαν του Metroid επεκτείνεται κι άλλο. Η έντονη ατμόσφαιρα και η εξερεύνηση στον απόκοσμο πλανήτη ZDR, με τους αδυσώπητους εχθρούς να σας καταδιώκουν, δημιουργούν μια συναρπαστική εμπειρία. Θα βιώσετε το προσωπικό ταξίδι της Samus Aran, αποκαλύπτοντας τα κίνητρα και το παρελθόν της, ενώ θα εμβαθύνετε στη συναρπαστική ιστορία του Metroid. Ετοιμαστείτε για μάχες υψηλού κινδύνου και ιδιαίτερα boss-fights που θα δοκιμάσουν τις ικανότητές σας στο έπακρο. Η πλοκή του Metroid Dread είναι γεμάτη αγωνία και δράση.

Όπως αναφέρθηκε, το Metroid Dread λαμβάνει χώρα στον πλανήτη ZDR όπου φιλοξενείται ένα παράσιτο γνωστό ως X το οποίο έχει την ικανότητα να μολύνει οργανισμούς. Η Galactic Federation αποφασίζει να στέλνει επτά EMMI (Extraplanetary Multiform Mobile Identifiers) ρομπότ για να ερευνήσει τόσο το παράσιτο X όσο και τον αφιλόξενο πλανήτη ZDR. Προκύπτει μια σημαντική απόκλιση από το αρχικό πλάνο καθώς η επαφή με τα EMMI χάνεται ολοκληρωτικά. Σε αυτό το σημείο εμπλέκεται και η πολυαγαπημένη πρωταγωνίστρια του Metroid Dread, Samus Aran, η οποία καλείται να ερευνήσει τον ZDR, το παράσιτο X αλλά και τα χαμένα EMMI.

Ο προορισμός της Samus, αναμενόμενα, κρύβει πολλές απειλές και ανατροπές που θα σας κινήσουν το ενδιαφέρον σε μεγάλο βαθμό. Μια από τις δεκάδες απειλές του ZDR είναι τα πλέον εχθρικά EMMI, τα οποία έχουν επαναπρογραμματιστεί με σκοπό να εντοπίσουν και να εξολοθρεύσουν την πρωταγωνίστρια. Καθώς η Samus χάνει την διαφυγή της, θα πρέπει να βρείτε ένα διαφορετικό μονοπάτι για να επιστρέψετε στο σκάφος σας. Σε γενικές γραμμές υπάρχει μια στιβαρή βάση στο σενάριο και προσφέρεται με έναν μοναδικό τρόπο με τον οποίο συνδυάζει επιδέξια το παρελθόν και το παρόν.

Έντονη δράση και συναρπαστική εξερεύνηση
Το Metroid Dread λοιπόν, αποτελεί ένα Action-Adventure με το κλασικό/αγαπημένο side-scrolling gameplay, θυμίζει platformer από άλλη εποχή. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά γυαλισμένο και εμπλουτισμένο με σύγχρονα στοιχεία κάνοντας το ένα πραγματικό Metroid αλλά πιο ανανεωμένο από ποτέ. Οι μηχανισμοί του παιχνιδιού είναι άψογα εκλεπτυσμένοι, προσφέροντας μια ρευστή και ευέλικτη εμπειρία που φέρει νέες ιδέες.

metroid dread 2

Όπως, για παράδειγμα, οι stealth μηχανισμοί οι οποίοι επιτρέπουν στην Samus να κρύβεται και να κάνει λιγότερο θόρυβο καθώς χρησιμοποιεί το Phantom Cloak, μια μορφή καμουφλάζ που την κάνει αόρατη αλλά επιβραδύνει την ταχύτητά της, για να αποφύγει τα ρομπότ EMMI σε συγκεκριμένες τοποθεσίες. Αποκτά περαιτέρω βάθος με την προσθήκη νέων δεξιοτήτων όπως η παραπάνω και σας επιτρέπει να βρείτε ευρηματικούς τρόπους τόσο στη μάχη όσο και στην εξερεύνηση.

Ο συνδυασμός του κλειστοφοβικού περιβάλλοντος με τις αναμετρήσεις των EMMI θα σας «στοιχειώνουν» για αρκετό καιρό.

Βασικό στοιχείο του gameplay αποτελείται από τα χαοτικά EMMI, τα οποία είναι ικανά να σας προκαλέσουν αρκετό άγχος και αγωνία. Το ανθρωποκυνηγητό και οι αναμετρήσεις σας με τα συγκεκριμένα ρομπότ θα σας εισάγουν σε ένα ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό περιβάλλον όταν σας ψάχνουν και κυνηγούν. Τα EMMI μπορούν να καταστραφούν μόνο όταν η Samus αποκτήσει την προσωρινή αναβάθμιση "Omega Blaster", η οποία χάνεται όταν χρησιμοποιηθεί για την καταστροφή ενός EMMI, ωστόσο, λαμβάνεται μια νέα μόνιμη αναβάθμιση. Στην περίπτωση που καταφέρουν να σας πιάσουν, αρκετά συχνά δηλαδή, έχετε δύο σύντομες ευκαιρίες για αντεπίθεση και διαφυγή.

metroid dread 3

Δεδομένου ότι έχετε εγκλωβιστεί σε αυτό το παρατεταμένο κυνήγι και έχοντας πεθάνει αμέτρητες φορές επειδή σας έπιασαν, νιώθετε μια καθαρτική αίσθηση, όταν τελικά καταφέρνετε να υπερφορτίσετε προσωρινά τα λέιζερ σας και να επιστρέψετε σε κάθε μία από τις επτά περιοχές του EMMI πλήρως εξοπλισμένοι και έτοιμοι να ανατινάξετε την πανοπλία από τα κεφάλια τους και να τα σκοτώσετε μια για πάντα. Όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια, οι αναβαθμίσεις μπορούν επίσης να αποκτηθούν μέσω της καταστροφής του Core-X ή του εντοπισμού αγαλμάτων του Chozo. H MercurySteam επίσης επανέφερε το parry από το Samus Returns κάνοντας την Samus να φαίνεται πιο ισχυρή και εντυπωσιακή, το να εξολοθρεύετε τον έναν εχθρό μετά τον άλλον με τον συγκεκριμένο μηχανισμό είναι ιδιαίτερα απολαυστικό.

Ο Yoshio Sakamoto σχολίασε τη δυσκολία του παιχνιδιού, λέγοντας ότι οι αναμετρήσεις με τα EMMI δοκιμάστηκαν εκτενώς για να βρεθεί η ιδανική ισορροπία μεταξύ δυσκολίας, διασφαλίζοντας ότι οι παίκτες θα μπορούσαν να προσαρμόζονται στην κατάσταση κάθε φορά που πέθαιναν, διαφορετικά, οι ευκολότερες καταδιώξεις EMMI θα αφαιρούσαν από το κύριο στοιχείο του παιχνιδιού, τον τρόμο.

Όσον αφορά το replayability, το Metroid Dread διαθέτει πλήθος αναβαθμίσεων, πολλαπλές διαδρομές και κρυμμένους θησαυρούς για να βρείτε. Με πολλούς βαθμούς δυσκολίας, τόσο οι αρχάριοι όσο και οι πιο έμπειροι μπορούν να έχουν μια ικανοποιητική εμπειρία. Για την ολοκλήρωση του Metroid Dread ακόμα και για την βασική ιστορία, η οποία απαιτεί περίπου 10 ώρες από τον χρόνο σας, θα νιώσετε αναγκασμένοι να ψάξετε το ευρύ σύμπαν για αναβαθμίσεις και να αποκτήσετε όλο το εύρος των ικανοτήτων της Samus.

Τεχνικά άρτιο
Η αισθητική του Metroid Dread είναι απλά εκπληκτική. Θα βυθιστείτε σε ένα στοιχειωτικά πανέμορφο σύμπαν επιστημονικής φαντασίας, το οποίο έχει δημιουργηθεί με αρκετή προσοχή στη λεπτομέρεια. Η ατμόσφαιρα κάνει ξεκάθαρη την απειλή με την παρουσία μοναδικών απόκοσμων τοπίων ενώ οι περίπλοκες σήραγγες θα σας προτρέψουν να εξερευνήσετε κάθε γωνιά τους. Το τεχνικό κομμάτι στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και επιτρέπει στους παίκτες να απολαύσουν το δυστοπικό σύμπαν του. Τρέχει και φαίνεται πραγματικά άψογα στο κατά τα άλλα περιορισμένων δυνατοτήτων Switch.

metroid dread 4

Ο ήχος και η μουσική στο Metroid Dread ταιριάζουν απόλυτα με το δυσοίωνο σκηνικό, ενισχύοντας την αγωνία. Ο άριστος ηχητικός σχεδιασμός δίνει σε κάθε βήμα, πυροβολισμό και επαφή με τον εχθρό ένα μεγάλο ακουστικό αντίκτυπο. Έντονα, συγκλονιστικά τραγούδια και μελαγχολικές μελωδίες είναι όλα παρόντα στη μουσική επένδυση, η οποία αποτυπώνει θαυμάσια τη διάθεση κάθε σκηνής. Η μουσική και το gameplay ενσωματώνονται καλά, αυξάνονται κατά τη διάρκεια δραματικών συγκρούσεων και υποχωρούν αργά στο παρασκήνιο κατά τη διάρκεια της εξερεύνησης.

Αναβιώνοντας το Metroid
Με υψηλά επίπεδα αισθητικής, το Metroid Dread ανανεώνει με επιτυχία την αγαπημένη σε πολλούς σειρά. Αποτελεί πρότυπο του τι θα έπρεπε να είναι ένα Metroid στην πιο σύγχρονη εποχή, από τα εκπληκτικά γραφικά και τους μηχανισμούς παιχνιδιού μέχρι την συναρπαστική ιστορία και τον ελκυστικό σχεδιασμό του. Φέρει αντάξια το όνομα του, ενώ παράλληλα προσθέτει νέα στοιχεία, παρέχοντας μια συναρπαστική και μοναδική εμπειρία που θα συναρπάσει τόσο τους λάτρεις της σειράς όσο και τους νεοεισερχόμενους. Το Metroid Dread αναβαθμίζει σημαντικά την βιβλιοθήκη των games του Switch και επιβεβαιώνει εκ νέου τη θέση της ως πυλώνας της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών.

Θετικά:
- Φρέσκο gameplay
- Επεκτείνει το υπάρχον σύμπαν
- Τεχνικά απροβλημάτιστο
- Εξαιρετική ατμόσφαιρα

Αρνητικά:
- Μέτρια διάρκεια

Βαθμολογία
Γραφικά: 8.5
Ήχος: 8.5
Gameplay: 9
Σενάριο: 8
Αντοχή: 7
Γενικά: 8.5

Μια πραγματικά απολαυστική περιπέτεια για το Metroid.

Ανδρέας Μουστάκας

NEWS   VIEW ALL

Metroid Dread demo

Η Nintendo ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός δωρεάν demo του Metroid Dread, το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο. Η ανακοίνωση έγινε με αφορμή τον εορτασμό του Halloween, όμως η Nintendo δεν έδωσε περισσότερες ...
Posted (29 Oct 2021)

Οι speedrunners του Metroid Dread τερματίζουν το παιχνίδι σε λιγότερο από 90 λεπτά

Οι speedrunners του Metroid Dread πλέον ολοκληρώνουν το παιχνίδι σε λιγότερο από 90 λεπτά. Η σειρά Metroid ήταν πάντα δημοφιλής στην κοινότητα των speedrunners που συχνά βρίσκουν τρόπους να τερματίσο...
Posted (26 Oct 2021)

Το Metroid Dread τρέχει και στα PC με emulator

Το Metroid Dread μόλις κυκλοφόρησε για το Nintendo Switch και είναι ήδη πλήρως λειτουργικό από την αρχή ως το τέλος σε δύο διαφορετικούς emulators για το Switch στα PC. Ο emulator Yuzu, ο οποίος προβ...
Posted (11 Oct 2021)

Metroid Dread gameplay videos

[Αρχική δημοσίευση: 27/8/21] Η Nintendo παρουσίασε το πρώτο gameplay trailer για το Metroid Dead. Τα μέχρι τώρα τρέιλερ δεν έδειχναν αποσπάσματα από το τελικό gameplay, ωστόσο το νέο βίντεο είναι τ...
Posted (12 Sep 2021)

Metroid Dread

[Αρχική Δημοσίευση: 15/6/21] Η Nintendo στην παρουσίασή της στην Ε3 2021 ανακοινώσε το Metroid Dread. Πρόκειται για το πρώτο 2D Metroid μετά από αρκετά χρόνια. Επιπλέον η Nintendo δήλωσε ότι εργάζε...
Posted (21 Aug 2021)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 8.5
8 User Score
(4 votes )
User Reviews 0
Genre: Action-Adventure
Developer: MercurySteam
Publisher: Nintendo
Διάθεση: Nintendo
Players: 1
Official Website: Κλικ εδώ
Demo: Download
Full Game: Download
Release Date: 08/10/2021
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification