Two Point Campus

Hot
Φτιάξε το δικό σου κολέγιο!

Φτιάξε το δικό σου κολέγιο!

Φτιάξε το δικό σου κολέγιο!

Για όσους φιλοδοξούν να ξεκινήσουν μια δική τους επιχείρηση, τα παιχνίδια αυτού του είδους είναι ιδιαίτερα ευχάριστα. Για αυτό και υπάρχει μια πληθώρα προσομοιώσεων από καφέ και εστιατόρια μέχρι κατασκευαστικές εταιρείες. Το συγκεκριμένο πρόκειται για τη συνέχεια του εξίσου αγαπητού Two Point Hospital και συνεχίζει θριαμβευτικά στο δρόμο που χάραξε ο προκάτοχός του.

Η ιστορία είναι απλή. Ξεκινώντας από το μηδέν, καλούμαστε να στήσουμε μια ολόκληρη πανεπιστημιούπολη. Φυσικά υπάρχει η ανάλογη καθοδήγηση μέσω των quest καθώς και ένα γενναιόδωρο κομπόδεμα για τα πρώτα έξοδα. Βήμα- βήμα, δημιουργούνται τα πρώτα απαραίτητα κτίρια, εξοπλισμός και διακόσμηση και στη συνέχεια το προσωπικό που εκτός από καθηγητές και βοηθούς, περιλαμβάνει καθαριστές και επιστάτες. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε εγκαταστάσεις, προσφέροντας χωρίς υπερβολή, ότι χρειάζεται ένα πανεπιστήμιο.

two point campus 1

Στη συνέχεια, αφού ξεπεράσουμε το πρώτο σοκ, έχουμε τη δυνατότητα να πειραματιστούμε με τις διάφορες επιλογές με σκοπό να εξελίξουμε το δημιούργημα μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τη μουσική υπόκρουση, υπάρχουν και οι περιστασιακές ανακοινώσεις, οι οποίες χαρακτηρίζονται από έντονη αίσθηση του χιούμορ κάτι που απογειώνει την εμπειρία της προσομοίωσης.

Το gameplay σε αντίθεση με άλλους τίτλους του είδους δεν τρέχει με γρήγορους ρυθμούς, επιτρέποντας μας να αναπτύξουμε το layout και τις δραστηριότητες χωρίς να νιώθουμε ότι πνιγόμαστε. Για παράδειγμα, υπάρχει περιορισμένος αριθμός μαθημάτων συνεπώς και φοιτητών ανά έτος. Άλλο ένα highlight είναι η απίστευτη ευρηματικότητα και φαντασία, καθώς πέρα από τα κτίρια που περιμένεις να δεις σε ένα τέτοιο χώρο, υπάρχουν και εκπλήξεις όπως σχολή ιπποτών και μάγων. Που δηλώνουμε συμμετοχή?


Στο Two Point Campus, κύριος στόχος είναι η ευημερία των φοιτητών η οποία συνδέεται με την υψηλή βαθμολογία τους, διότι όσο πιο χαρούμενοι τόσο πιο αποτελεσματικοί. Με λίγα λόγια, εμείς θα πρέπει να φροντίσουμε να εκπληρώσουμε ακόμα και τις πιο ιδιότροπες επιθυμίες τους προκειμένου να επιτύχουμε την ομαλή λειτουργία του φανταστικού αυτού κόσμου. Ευκολάκι.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Το παιχνίδι χωρίζεται σε 12 διαφορετικά επίπεδα και εμείς ξεκινάμε με το “tutorial campus”. Όσο προχωράμε όμως, ξεκλειδώνουμε περισσότερα και με την ολοκλήρωση των αποστολών, νέες επιλογές προσφέρονται σταδιακά, συμπεριλαμβανομένων καινούριων εγκαταστάσεων, οι οποίες με τη σειρά τους έχουν τα δικά τους μοναδικά χαρακτηριστικά. Επιπλέον, το παιχνίδι διαθέτει sandbox mode, πράγμα που σου επιτρέπει να πειραματιστείς και να τεστάρεις τις ικανότητες σου χωρίς περιορισμούς μιας και όλα τα κτίρια, διακοσμητικά και δραστηριότητες έχουν ξεκλειδωθεί και τα έξοδα είναι ανύπαρκτα.

two point campus 1

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, στόχος μας είναι η ευημερία των φοιτητών και του προσωπικού οπότε εμείς καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας τις απαιτήσεις τους προκειμένου να είναι χαρούμενοι και παραγωγικοί – όχι τίποτα άλλο, από αυτό εξαρτάται και το εισόδημα μας. Και το χρήμα εδώ είναι κυριολεκτικά η κινητήριος δύναμη γιατί χρειαζόμαστε διάφορα κτίρια και διακοσμητικά για να πετύχουμε τους στόχους μας. Και πώς τους κάνουμε χαρούμενους; Φροντίζοντας να διατηρούμε τα stats τους σε υψηλά επίπεδα.

Τα κύρια stats των φοιτητών είναι το Rest, το Relaxation και το Relief. Αυτά σχετίζονται επίσης με κτίρια οπότε χρειάζονται αρκετοί κοιτώνες για να κοιμούνται και να ξεκουράζονται (Rest Factor), εγκαταστάσεις με δραστηριότητες που προσφέρονται για χαλάρωση (Relaxation Factor) και αρκετά…αποχωρητήρια γιατί κακά τα ψέματα, το γρασίδι δεν είναι και η καλύτερη εναλλακτική και οι φίλοι μας χρειάζονται πρόσβαση σε τουαλέτες αρκετά συχνά για την άμεση ανακούφισή τους (Relief Factor).

two point campus 1

Η προσαρμογή είναι γενικά εύκολη. Στην ουσία πιάνεις το νόημα από πολύ νωρίς χάρη στην εξαιρετική ροή των οδηγιών και των quest. Δεν υπάρχει στιγμή να κοιτάζεις την οθόνη χάσκοντας, μην έχοντας την παραμικρή ιδέα πώς να προχωρήσεις. Τα πάντα είναι λίγο πολύ self-explanatory οπότε αν οι εγκαταστάσεις υστερούν κάπου ( καθαριότητα ή αισθητική ας πούμε ), το παιχνίδι θα φροντίσει να σε βάλει στο σωστό δρόμο. Όσο εκπληρώνονται οι επιθυμίες των φοιτητών και του προσωπικού, το χρήμα και τα XP ρέουν άφθονα και η επιχείρηση ευδοκιμεί, προσφέροντας την ικανοποίηση της επιτυχίας και της επιβράβευσης.

Οι αποστολές είναι εξίσου straightforward. Με το που θα ξεκλειδώσετε ένα νέο campus, θα μπορείτε να δουλέψετε με αυτό – το καθένα έχει άλλες απαιτήσεις. Κάθε πανεπιστήμιο έχει 3 διαφορετικά star levels, τα οποία επιτυγχάνονται με την ολοκλήρωση των ανάλογων αποστολών. Ας πάρουμε για παράδειγμα το Mitton University. Για την απόκτηση του πρώτου αστεριού, θα χρειαστείτε να έχετε το αρχικό campus στο level 12 και από κει και έπειτα, να έχετε 10 φοιτητές, να ολοκληρώσετε 2 research projects και να φτιάξετε ένα ρομπότ. Με την επίτευξη του Star 1, έρχονται και τα rewards (νέες εγκαταστάσεις, Computer Lab, Book Stand Club και δε συμμαζεύεται) καθώς και Kudosh points.

two point campus 1

Για το δεύτερο αστέρι, θέλουμε το κάτι παραπάνω όπως η εκπαίδευση καθηγητή σε επίπεδο 5 στη Ρομποτική, 40 φοιτητές να συμμετάσχουν στις διάφορες δραστηριότητες και events, μέσος όρος βαθμολογίας μαθητών το Β+ και άλλα τέτοια ευχάριστα. Τα rewards είναι φυσικά όλο και καλύτερα με το κάθε Star level αλλά οι αποστολές για το τρίτο αστέρι είναι και οι δυσκολότερες.

Για το endgame, το campus μας θα χρειάζεται τουλάχιστον 100 φοιτητές, ένα μέσο όρο ευημερίας προσωπικού της τάξης του 55% και μέσο όρο βαθμολογίας το Α που εντάξει εύκολο δε το λες. Ωστόσο με το τρίτο αστέρι έχουμε και τα μέγιστα rewards και μιας και το συγκεκριμένο campus έχει θέμα τη Ρομποτική, στο τελευταίο επίπεδο έχουμε και Robot Display και φυσικά πολύ περισσότερους πόντους Kudosh.

Οι χαριτωμένοι φοιτητές μας
Τα γραφικά είναι γενικά αρκετά ιδιαίτερα. Τα έντονα χρώματα και το καρτουνίστικο στυλ χαρακτηρίζουν το παιχνίδι και έχει δοθεί και μεγάλη έμφαση στο προσωπικό στυλ του κάθε φοιτητή ή καθηγητή καθώς και πραγματικά απίστευτη λεπτομέρεια σε ορισμένα πράγματα που μόνο αν κάνεις zoom θα παρατηρήσεις, από το μικροσκοπικό σκουπιδάκι στη γωνία μέχρι και το logo στις μπλούζες των παιδιών – ή μήπως είναι λεκέδες;

Η μουσική είναι κάπως μονότονη αλλά κάνει όμορφες εναλλαγές ανάλογα με τους χώρους και το συγκεκριμένο campus, όπου κάποια έχουν ένα πιο dark theme ή πιο cheery αντίστοιχα. Και να μην ξεχνάμε φυσικά τις έκτακτες ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα που χαρακτηρίζονται συχνά από ξεκαρδιστικά σχόλια και ατάκες.

two point campus 1

Θα γίνεις...πρύτανης;
Tο Two Point Campus είναι μια εξαιρετική επιλογή που προσφέρει ένα όμορφο και χαλαρωτικό gameplay και σου δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξεις έναν φανταστικό κόσμο με χιούμορ και δημιουργικότητα. Χωρίς να υστερεί σημαντικά σε πολλούς τομείς, είναι σχεδόν σίγουρο ότι πετυχαίνει το στόχο του. Μια δοκιμή θα σας πείσει.

Θετικά:
- Χαλαροί ρυθμοί
- Εύκολο customization με μεγάλη ποικιλία σε μαθήματα, προσωπικό και εγκαταστάσεις
- Φιλικό προς όλους gameplay και guided questlines.
- Sandbox mode για έξτρα πειραματισμούς
- Πιασάρικες ατάκες και φοβερό χιούμορ

Αρνητικά:
- Απλός τεχνικός τομέας, με υποτυπώδη γραφικά και μονότονη μουσική
- Έλλειψη αλληλεπίδρασης μεταξύ των χαρακτήρων
- Μικροδυσκολίες με τα objectives και την τοποθέτηση ορισμένων κτιρίων και αντικειμένων

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 7
Gameplay: 8
Σενάριο: 8
Αντοχή: 8
Γενικά: 8

Ένας ωραίος τρόπος χαλάρωσης και δημιουργίας για όλες τις ηλικίες.

Άρτεμις Μοσχοπούλου  

NEWS   VIEW ALL

Two Point Campus preview

Η Two Point Studios, εταιρεία ανάπτυξης του Two Point Hospital (το οποίο αποτελεί μία σύγχρονη εκδοχή του Theme Hospital) αναπτύσσει το Two Point Campus. Ένα Strategy παρόμοιου στυλ. Το GameWorld είχε...
Posted (17 Jul 2022)

Two Point Campus

[Αρχική δημοσίευση: 11/6/21] Η Sega και η Two Point Studios ανακοίνωσαν το Two Point Campus, sequel του Management game Two Point Hospital. Στο νέο αυτό Strategy θα μπορείτε να δημιουργήσετε την Πανε...
Posted (07 Apr 2022)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 8
0 User Score
(0 vote )
User Reviews 0
Genre: Business Simulation
Developer: Two Point Studios
Publisher: Sega
Διάθεση: Zegetron (210-6856000)
Players: 1
Requirements: 8GB RAM, Επεξεργαστής Intel Core i5 6600 ή AMD Ryzen 1600x, Κάρτα γραφικών GeForce GTX 1060 ή AMD RX 580, Χώρος στο σκληρό δίσκο 5GB
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 9/8/2022
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν.
Κανένας
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification