Hogwarts Legacy

Hot
Το ταξίδι στον κόσμο της Μαγείας που περιμέναμε δεκαετίες.

Το ταξίδι στον κόσμο της Μαγείας που περιμέναμε δεκαετίες.

Το ταξίδι στον κόσμο της Μαγείας που περιμέναμε δεκαετίες.

Ο κόσμος του Harry Potter έχει γίνει τεράστια επιτυχία σχεδόν σε όλα τα μέσα που έχει κυκλοφορήσει, από το 1997 μέχρι σήμερα. Οι περιπέτειες του νεαρού μάγου αποτελούν την καλύτερη σε πωλήσεις σειρά βιβλίων όλων των εποχών, με περισσότερα από 600 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, ενώ οι ταινίες την τρίτη πιο εισπρακτική σειρά πίσω από τη Marvel και το Star Wars. Στα video games όμως, πάντα απογοήτευε καθώς οι περισσότεροι τίτλοι ήταν κυρίως μέτρια cashgrabs που κυκλοφορούσαν παράλληλα με τις ταινίες, όπως ήταν συνηθισμένο την δεκαετία του 2000.

Το 2020 η Αμερικανική εταιρεία ανάπτυξης Avalanche Software ανακοίνωσε το Hogwarts Legacy, ένα RPG, το οποίο έδειχνε ότι επιτέλους θα δώσει ένα ταξίδι στον κόσμο του Harry Potter που gamers περίμεναν χρόνια. Το Hogwarts Legacy απέκτησε πριν την κυκλοφορία του τεράστιο hype αλλά ήταν και αντικείμενο κατακραυγής για μία μικρή μερίδα του κόσμου, λόγω ορισμένων απόψεων που έχει η συγγραφέας J.K. Rowling, αν και η ίδια δεν είχε κάποια ανάμειξη στο development. Μετά από κάποιες αναβολές το Hogwarts Legacy κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2023 για PC και κονσόλες τωρινής γενιάς και ήδη από τις πρώτες εβδομάδες μετράει εκατομμύρια πωλήσεις. Σύντομα αναμένεται και για PS4, Xbox One και Switch.

hogwarts legacy 1

Το σενάριο του Hogwarts Legacy διαδραματίζεται στο 1890, δηλαδή περίπου 100 χρόνια πριν τα γεγονότα της βασικής σειράς. Πρωταγωνιστής ή πρωταγωνίστρια είναι ο χαρακτήρας που θα φτιάξετε, ο οποίος ξεκινάει να φοιτά ως πεμπτοετής μαθητής στο Hogwarts. Από την αρχή μαθαίνει ότι έχει μία ασυνήθιστη σύνδεση με ένα αρχαίο είδος μαγείας, το οποίο ψάχνει ο κακός goblin Ranrok. Σκοπός σας είναι πέρα από το να φοιτήσετε στο Hogwarts και να μάθετε για την Μαγεία, να ανακαλύψετε τι συμβαίνει με αυτή την αρχαία δύναμη και να σταματήσετε τον Ranrok και τους συμμάχους του. Η ιστορία είναι ευχάριστη και ταιριαστή στο συγκεκριμένο σύμπαν, χωρίς όμως να πρωτοπορεί ή να εντυπωσιάζει ιδιαίτερα. Οι χαρακτήρες είναι καλοφτιαγμένοι και οι περισσότεροι αποτελούν προγόνους άλλων που ήδη γνωρίζουμε. Η βασική ιστορία μας πήρε γύρω στις 25 ώρες για να την ολοκληρώσουμε.

Harry Potter simulator με όλη έννοια
Στο gameplay το Hogwarts Legacy έχει την δομή Open world RPG που έχουμε δει πλέον αρκετές φορές. Αρχικά στον character creator μπορούμε να φτιάξετε τον χαρακτήρα σας όπως θέλετε με επιλογές στο φύλο, την εθνικότητα, την φωνή, το σχήμα προσώπου, το χρώμα μαλλιών, το χτένισμα κλπ. Επιπλέον του βάζετε και το όνομα που θέλετε. Οι πρώτες δύο ώρες είναι λίγο αργές, όμως κάνουν τη δουλειά τους στο να σας μάθουν το βασικό σύστημα μάχης και είναι βασικές για το υπόλοιπο παιχνίδι. Μόλις ανοίξει ο κόσμος θα συνειδητοποιήσετε ότι το ίδιο το Hogwarts αποτελεί μόλις ένα μικρό κομμάτι του τεράστιου χάρτη. Ως μέρος της βασικής ιστορίας θα συμμετέχετε σε μαθήματα Άμυνας Εναντίων των Σκοτεινών Τεχνών, Παρασκευής Φίλτρων, Ξορκιών, Φροντίδας των Μαγικών Πλασμάτων, Μαντικής και Ιστορίας της Μαγείας. Σε όλα θα μάθετε κάποιο βασικό μηχανισμό του gameplay, ενώ αποτελούν και ένα ευχάριστο fan service. Έτσι παρότι το κάστρο έχει πολλούς ορόφους, μυστικά δωμάτια και γενικώς αρκετό "ψωμί" για εξερεύνηση, πιθανότατα θα περάσετε μέσα στους τοίχους του λιγότερο χρόνο από ότι στον υπόλοιπο χάρτη.

Πέρα από το Hogwarts, η δεύτερη μεγάλη τοποθεσία του που έχει και τον δικό της υποχάρτη είναι το γειτονικό χωρίο Hogsmeade. Εκεί υπάρχουν όλα τα μαγαζιά που θα χρειαστείτε για αγορές υλικών, συνταγών φίλτρων, σπόρων κλπ. Ο υπόλοιπος κόσμος δεν είναι τόσο πυκνοκατοικημένος, όμως παντού υπάρχουν σημαντικές τοποθεσίες και ή θα σας πάει σταδιακά η ιστορία ή μπορείτε να εξερευνήσετε από νωρίς, χωρίς να υπάρχει κάποιος περιορισμός κλειδωμένης περιοχής ή κάτι αντίστοιχο. Εκτός από τα quests της βασικής ιστορίας, υπάρχουν αρκετά sidequests, τα οποία ενδυναμώνουν τις σχέσεις σας με τους NPCs και έχουν και αυτά κάποιο ενδιαφέρον.

Open world 101
Αναμενόμενα με έναν Open world τίτλο θα συναντήσετε πολλά camps με εχθρούς για να καθαρίσετε, πολλές δοκιμασίες για ολοκληρώσετε και διάφορα είδη από collectables, κάποια που απλώς υπάρχουν και άλλα που όντως χρησιμεύουν για την βελτίωση του χαρακτήρα σας. Τα quests είναι σε γενικές γραμμές αρκετά συνηθισμένες, όμως υπάρχουν ορισμένες που πραγματικά ξεχωρίζουν και οι hardcore fans θα τις λατρέψουν. Ίσως ο πιο ενοχλητικός μηχανισμός είναι η χρήση του ξορκιού Alohomora, με το οποίο ξεκλειδώνετε πόρτες και λουκέτα μπαούλων. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα mini game με τους δύο μοχλούς του χειριστηρίου, το οποίο πέραν του ότι θα το χρησιμοποιήσετε αμέτρητες φορές, γίνεται πολύ γρήγορα επιλαμβανόμενο και βαρετό.

hogwarts legacy 2

Καθώς ο χάρτης είναι αρκετά μεγάλος, από ένα σημείο και μετά, τα πόδια δεν θα αποτελούν καν την βασική επιλογή σας για να μετακινείστε. Σύντομα θα αποκτήσετε ιπτάμενη σκούπα, την οποία θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε στιγμή και για όσο θέλετε. Υπάρχουν φυσικά κάποια σημεία που δεν σας επιτρέπεται, όπως στο Hogsmeade, στο εσωτερικό του Hogwarts και γενικώς στους εσωτερικούς χώρους. Επιπλέον μπορείτε να την αναβαθμίσετε για να γίνει μπορεί να αναπτύσσει μεγαλύτερη ταχύτητα στον αέρα. Το μόνο παράπονο που έχουμε από τις πτήσεις με την σκούπα είναι ο περίεργος χειρισμός της, ο οποίος χρειάζεται λίγη εξάσκηση για να τον συνηθίσουμε. Εκτός από την σκούπα θα αποκτήσετε σύντομα και έναν Ιππόγρυπα, επίσης για πτήσεις καθώς και ένα mount για το έδαφος, για το οποίο δεν θα αποκαλύψουμε περισσότερα λόγω spoilers. Αν όλα τα παραπάνω τα βαρεθείτε, μπορείτε πάντα να τηλεμεταφέρεστε με fast travel μέσω των πράσινων φλογών που υπάρχουν διάσπαρτες στον χάρτη.

Avada Kedavra και ξερό ψωμί
Κύριό σας όπλο είναι το ραβδί σας. Η βασική επίθεση είναι απλά spells, τα οποία απλώς κάνουν λίγο damage. Όσο προχωράτε όμως ξεκλειδώνετε πιο εξειδικευμένα, τα οποία έχουν το καθένα μία συγκεκριμένη λειτουργία πέρα από περισσότερο damage. Τα περισσότερα θα είναι γνωστά στους fans των ταινιών και των βιβλίων, όπως το Stupefy, Experliamus, Bombarda κλπ. Οι λειτουργίες τους είναι αυτές που ήδη πιθανότατα γνωρίζετε και για παράδειγμα, άλλο σηκώνει τους εχθρούς στον αέρα, άλλο τους ακινητοποιεί, άλλο τους αφοπλίζει ή τους κάνει αρκετό damage. Επιπλέον υπάρχουν και λειτουργικά ξόρκια, όπως το Lumus για φως, το Accio για να προσελκύσετε αντικείμενα ή εχθρούς κοντά σας, το Reparo για επισκευές και τα Levioso και Wingardium Leviosa για να σηκώσετε αντικείμενα στον αέρα.

hogwarts legacy 3

Προαιρετικά μπορείτε να ξεκλειδώσετε και τις 3 ασυγχώρητες κατάρες. Το Crucio, η βασανιστική κατάρα λειτουργεί ως poison, κάνοντας δηλαδή σταδιακά damage στους εχθρούς. Το Imperio ελέγχει τους εχθρούς ώστε να επιτίθενται σε δικούς τους και η Avada Kedavra σκοτώνει επί τόπου οποιονδήποτε εχθρό ή boss. Η χρήση τους δεν έχει καμία αρνητική συνέπεια και μπορείτε να τις χρησιμοποιείτε άφοβα όσο θέλετε. Τα spells τα ξεκλειδώνετε ολοκληρώνοντας assignments, ουσιαστικά δηλαδή quests, τα οποία σας τα δίνουν ως ανταμοιβές. Κάθε spell έχει cooldown κάποια δευτερόλεπτα και πρέπει να ξαναφορτώσει αφού το χρησιμοποιήσετε και με διαφορά η πιο αργή είναι η Avada Kedavra. Ένας βασικός μηχανισμός είναι ο συνδυασμός διάφορών ξορκιών πάνω σε ένα εχθρό, ο οποίος αν εκτελεστεί σωστά σχεδόν δεν τους αφήνει ούτε να αντιδράσουν.

Εκτός από τα spells θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και διάφορα μαγικά φυτά, όπως για παράδειγμα ο Μανδραγόρας, για να ακινητοποιήσετε προσωρινά τους εχθρούς, αλλά και potions τα οποία σας δίνουν προσωρινές δυνατότητες. Για να παρασκευάσετε potions ή να μεγαλώσετε φυτά θα πρέπει να διαθέτετε τις συνταγές τους και τα απαραίτητα υλικά ή τους σπόρους και σχεδόν πάντα χρειάζονται μερικά λεπτά πραγματικού χρόνου για να ολοκληρωθούν. Για τις παρασκευές potions ή φυτών αλλά και για τις αναβαθμίσεις του εξοπλισμού σας, για τον οποία θα μιλήσουμε παρακάτω θα πρέπει να φτιάξετε τους αντίστοιχους πάγκους στο Δωμάτιο των Ευχών (Room of Requirement), το οποίο σύμφωνα με τα βιβλία και τις ταινίες παρέχει σε οποίον το χρησιμοποιεί, ότι ακριβώς χρειάζεται.

hogwarts legacy 4

Τους βασικούς εχθρούς αποτελούν κυρίως goblins, σκοτεινοί μάγοι, τεράστιες αράχνες και άλλα μαγικά πλάσματα και εξουδετερώνονται εύκολα με λίγα ξόρκια και κάποιες βασικές επιθέσεις. Οι μεγαλύτεροι εχθροί όπως τεράστια trolls ή bosses είναι αρκετά δυσκολότεροι και με περισσότερη αντοχή, ενώ χρειάζονται στρατηγική και συνδυασμούς μαγείας και φίλτρων ή φυτών. Σχεδόν πάντα οι εχθροί βρίσκονται σε camps και αρχικά θα έχετε την επιλογή να τους εξουδετερώσετε με stealth χρησιμοποιώντας το Petrificus Totallus (μαρμάρωμα). Το Α.Ι. τους δεν είναι ιδιαίτερα λαμπρό και μπορείτε εύκολα να περάσετε απαρατήρητοι ακόμα και αν δεν γίνετε αόρατοι. Στις μάχες σχεδόν πάντα θα είστε περικυκλωμένοι και η στόχευση σας γίνεται αυτόματα, οπότε επικεντρώστε περισσότερο στο να αποφύγετε ή να αποκρούσετε επιθέσεις, ανάλογα την ένδειξη κάθε φορά. Όσο ξεκλειδώνετε spells οι μάχες γίνονται πιο εύκολες, όμως ποτέ δεν είσαι 100% ανίκητοι.

Ο βασικός εξοπλισμός σας είναι τα ρούχα σας, δηλαδή ο μανδύας, η στολή, το κασκόλ, τα γυαλιά και το καπέλο σας. Μέσω loot ή ολοκληρώνοντας quests βρίσκετε καινούργια, τα οποία ανεβάζουν τα stats επίθεσης και άμυνας, ενώ αργότερα θα μπορείτε να τα αναβαθμίσετε και ή να τους προσθέσετε έξτρα δυνατότητες. Η ποικιλία στην εμφάνιση και τις αποχρώσεις τους είναι πολύ μεγάλη και συνήθως τα βρίσκετε τυχαία, οπότε αν δεν τους αλλάξετε την εικόνα, το αποτέλεσμα θα είναι πραγματικά αστείο, ειδικά στα cutscenes όταν υπάρχει ένας σοβαρός διάλογος. Ευτυχώς όμως μπορείτε να αλλάξετε την εμφάνιση οποιουδήποτε ρούχου και να τα φέρετε στα μέτρα σας. Η εμφάνιση της σκούπας σας και η λαβή του ραβδιού σας μπορούν επίσης να αλλάξουν, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια επίπτωση στις επιδώσεις τους.

Πραγματικά "μαγικός" κόσμος
Τα γραφικά του Hogwarts Legacy είναι αρκετά ικανοποιητικά και προσεγμένα, όμως δεν είναι στα κορυφαία της γενιάς. Το σημαντικό όμως είναι ότι ο αγαπημένος για πολλούς κόσμος του Harry Potter έχει αποτυπωθεί σχεδόν αλάνθαστα και είναι εμφανές ότι οι developers έκαναν αρκετή μελέτη. Οι εμβληματικές τοποθεσίες του Hogwarts που έχουμε δει πολλές φορές στις ταινίες ή έχουμε δει να περιγράφονται στα βιβλία είναι ακριβώς όπως τις θυμόμαστε με τεράστια λεπτομέρεια σε κάθε τομέα. Το κάστρο φαντάζει ολοζώντανο μπροστά μας, οι σκάλες του εμφανίζονται και κουνιούνται σε πραγματικό χρόνο, τα ζωντανά πορτραίτα βρίσκονται παντού, ενώ υπάρχουν αρκετά καλοσχεδιασμένες τοποθεσίες που δεν είχαμε ξαναδεί όπως η κουζίνα. Το ίδιο ισχύει και για το Hogmeade, με όλα τα γνωστά μαγαζιά και τοποθεσίες να βρίσκονται εκεί που πρέπει.

Παντού υπάρχουν και οι σωστές αποχρώσεις και το εικαστικό στυλ που έθεσαν οι ταινίες, πράγμα που μας έκανε από την αρχή να νιώσουμε οικία. Ο υπόλοιπος κόσμος επίσης είναι αρκετά καλοσχεδιασμένος, γεμάτος βλάστηση, λίμνες βουνά και παραλίες. Οι φωτισμοί επίσης είναι πολύ καλοί, είτε μέρα, είτε νύχτα και βοηθούν πολύ στην συνολική εικόνα του κόσμου. Τα εφέ των ξορκιών είναι εξαιρετικά και με μεγάλη ακρίβεια στο χρώμα του καθενός. Οι χαρακτήρες είναι καλοσχεδιασμένοι, ειδικά ο πρωταγωνιστής μας, με αρκετή λεπτομέρεια στο πρόσωπο και τα ρούχα, χωρίς όμως να μας εντυπωσιάσουν ιδιαίτερα. Ένα μικρό παράπονο μας άφησαν οι εκφράσεις που ήταν λίγο ξύλινες.

hogwarts legacy 5

Daniel Radcliffe εσυ;
Ο ηχητικός τομέας είναι επίσης πολύ προσεγμένος με πολλά καλοφτιαγμένα και γνώριμα ηχητικά εφέ και ωραία μουσική επένδυση. Το κλασσικό θεματικό τραγούδι του Harry Potter κάνει και αυτό τις εμφανίσεις του αλλά όχι τόσο συχνά. Τα περισσότερα ξόρκια τα ακούμε και μέσω του χειριστηρίου και συνδυασμό με τις δονήσεις το αποτέλεσμα είναι αρκετά ευχάριστο. Το voice acting του χαρακτήρα μας είναι αρκετά καλό και ο Sebastian Croft που υποδύεται την αντρική εκδοχή που επιλέξαμε πέρα από μία τίμια ερμηνεία έχει και αρκετά παρόμοια φωνή με τον Daniel Radcliffe, οπότε νιώσαμε πολύ οικεία από την αρχή. Οι υπόλοιποι χαρακτήρες, ειδικά οι πιο βασικοί ήταν επίσης αρκετά πειστικοί, ειδικά Simon Pegg (Mission Impossible) ως ο εκνευριστικός διευθυντής του Hogwarts Phineas Niggelus Black.

20 χρόνια αναμονής αλλά άξιζε

Το Hogwarts Legacy αποτελεί το καλύτερο video game που έχει βασιστεί στον κόσμο του Harry Potter και είναι κάτι οι gamers fans της σειράς περιμέναμε πολλά χρόνια. Η Open world RPG δομή του είναι κάτι που έχουμε δει πλέον αμέτρητες φορές, όμως ο συνδυασμός της με τον κόσμο της Μαγείας λειτουργεί άψογα. Υπάρχουν μερικές χαμένες ευκαιρίες όπως η έλλειψη Quiditch, όμως σε γενικές γραμμές μας άφησε ικανοποιημένους. Η Avalanche έκανε πολύ καλή δουλειά και θα παρακολουθήσουμε την πορεία της με ενδιαφέρον και σίγουρα θα θέλαμε να δούμε κάποιο DLC ή sequel. Αν είστε fans του Harry Potter, το Hogwarts Legacy σας το συνιστούμε ανεπιφύλακτα είτε σε full price, είτε σε οποιαδήποτε έκπτωση.

Θετικά:
- Πιστή και όμορφη αναπαράσταση του κόσμου του Harry Potter, ειδικά του κάστρου
- Διασκεδαστικό σύστημα μάχης με πολλούς συνδυασμούς spells και potions
- Μεγάλος κόσμος με εξερεύνηση, χωρίς περιορισμούς από την αρχή
- Ενδιαφέρουσα ιστορία και ευχάριστοι χαρακτήρες

Αρνητικά:
- Επαναλαμβανόμενα collectables και ορισμένα quests
- Το AI των εχθρών θα μπορούσε να είναι καλύτερο
- Οι εκφράσεις και το voice acting ορισμένων NPCs

Βαθμολογία
Γραφικά: 8.5
Ήχος: 8.5
Gameplay: 8
Σενάριο: 7.5
Αντοχή: 8.5
Γενικά: 8.2

Ο Harry Potter, μετά την λογοτεχνία και το cinema, επιτέλους κατακτάει και τα video games.

Ερμής Δερβίσης

NEWS   VIEW ALL

Το Hogwarts Legacy έφτασε τις 22 εκατομμύρια πωλήσεις

[Αρχική δημοσίευση: 24/2/23 - 12 εκατομμύρια σε δύο εβδομάδες] Η Warner Bros Games ανακοίνωσε ότι το Hogwarts Legacy πούλησε 12 εκατομμύρια αντίτυπα και είχε έσοδα 850 εκατομμύρια δολάρια, μέσα στις π...
Posted (08 Jan 2024)

Hogwarts Legacy: Ημερομηνία κυκλοφορίας

[Αρχική δημοσίευση: 10/1/22] Σύμφωνα με το χρήστη του Twitter, AccountNGT, ο οποίος ανακοίνωσε και το Star Wars: Eclipse πριν την κυκλοφορία του, το Hogwarts Legacy βρίσκεται στα τελευταία στάδια τη...
Posted (06 Mar 2023)

Hogwarts Legacy early access και launch trailer

H Avalanche Software και η Warner Bros. παρουσίασαν το launch trailer του Hogwarts Legacy, για το οποίο κρατάμε μικρό καλάθι είναι η αλήθεια και ανακοίνωσαν την περίοδο της early access. Δείτε το lau...
Posted (02 Feb 2023)

Voice actor Hogwarts Legacy: "Οι τρανς άντρες είναι άντρες και οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες"

Ο voice actor του Hogwarts Legacy, Sebastian Croft απάντησε στην κριτική που δέχθηκε επειδή δούλεψε στο παιχνίδι, υποστηρίζοντας τα δικαιώματα των τρανς. Ο Croft θα είναι μία από τις επιλογές για φω...
Posted (19 Jan 2023)

Hogwarts Legacy

[Αρχική δημοσίευση: 16/9/20] Η Warner Bros. ανακοίνωσε έναν νέο τίτλο Harry Potter με την ονομασία Hogwarts Legacy. Στο νέο αυτό video game της ομώνυμης σειράς το οποίο αναπτύσσει η Σουηδική Avalan...
Posted (04 Aug 2022)

Hogwarts Legacy gameplay video

Η Warner Bros. Games παρουσίασε το πρώτο εκτενές gameplay video του Hogwarts Legacy, διάρκειας 14 λεπτών. Αρχικά φαίνεται ο character creator, όπου μπορείτε να επιλέξετε το φύλο και την εμφάνιση του ...
Posted (18 Mar 2022)

Οι developers του Hogwarts Legacy έβαλαν inclusive character creator με επιλογή για τρανς χαρακτήρα

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Bloomberg, το επερχόμενο RPG βασισμένο στο Harry Potter, Hogwarts Legacy θα δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας τρανς χαρακτήρα, παρά τις κατηγορίες της J.K. Rowling από τα s...
Posted (02 Mar 2021)

User reviews

1 review
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
0.5(1)
To write a review please register or
Hogwarts Legacy
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
0.5
 Το Harry Potter είναι μια σειρά και σε ταινίες αλλά και σε βιβλία καταπληκτική, αν και κυκλοφόρησαν κάποια Harry Potter παιχνίδια, ένα παιχνίδι για τον συγκεκριμένο τίτλο έπρεπε να κυκλοφορήσει για να τιμήσει την τόσο φημισμένη σειρά.

Το Hogwarts Legacy είναι ένα RPG παιχνίδι, στο οποίο είστε στο 1890, περίπου 100 χρόνια πριν τα γεγονότα της σειράς. Στην αρχή φτιάχνεται έναν χαρακτήρα με διάφορες λεπτομερής επιλογές που μπορείτε να κάνετε έναν χαρακτήρα και ξεκινάει η περιπέτεια. Στην αρχή του παιχνιδιού σας δείχνει ότι είστε ένας πεμπτοετής μαθητής στο Hogwarts. Το παιχνίδι είναι αρκετά μεγάλο, περίπου 25 με 30 ώρες το normal. 

Σε θέμα γραφικά και ήχου είναι απο τις καλύτερες κυκλοφορίες που έχω δει ως τώρα, ένα μεγάλο και αναλυτικό σενάριο που σαν περνάει την ατμόσφαιρα της σειρά του Harry Potter, το μονο αρνητικό για εμένα είναι ότι είχε πολλα quests τα οποία ίσως δεν χρειαζόντουσαν.

 
Report this review Comments (0) | Was this review helpful?

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ThanP (Level 11) 02/03/2023 01:48
Φοβερή αναπαράσταση του Hogwarts και πολύ όμορφοι συνοδευτικοί χαρακτήρες. Τα spells όπως τα εξελίσετε είναι ότι καλύτερο! Ωραιο σύστημα μαχης. Dodge, skills κλπ.
Και πολλά customizations.

Τώρα με το σενάριο...λίγο αδιάφορο σε κάποια σημεία. Επίσης η μάχη μου φάνηκε εύκολη.
Φιλότιμη προσπάθεια. :-)
#2 Kadaz (Level 24) 07/03/2023 23:38
Πάρα πολύ ωραίο παιχνίδι. Πρέπει να το παίξετε(το παιχνίδι) με κάθε τρόπο.
Score 8.2
8.14 User Score
(7 votes )
User Reviews 0.5
Genre: RPG
Developer: Avalanche Software
Publisher: Portkey Games
Διάθεση: Warner Bros Games
Players: 1
Requirements: Windows 10, Επεξεργαστής: Intel Core i5-6660 (3.3 GHz) ή AMD Ryzen 5 1400 (3.2 GHz) 16 GB RAM, Κάρτα Γραφικών: Nvidia GeForce GTX 960 4GB ή AMD Radeon RX 470 4GB, Χώρος στο σκληρό δίσκο: 85 GB
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 10/2/23
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification