WRC Generations

Hot
Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει.

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει.

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει.

H Γαλλική εταιρεία ανάπτυξης KT Racing, τα τελευταία χρόνια έχει συντροφέψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους φίλους της μηχανοκίνητης οδήγησης και έχει επιδοθεί σε μια ιδιαίτερα ρεαλιστική απεικόνιση του συγκεκριμένου αθλήματος. To εν λόγω πόνημα αποτελεί την τελευταία προσθήκη της σειράς από την KT Racing μιας και οι επόμενες προσθήκες της σειράς θα φέρουν την υπογραφή της Βρετανικής εταιρείας ανάπτυξης Codemasters. O τίτλος φέρει την ονομασία WRC: Generations και παρόλο την βαρύτητα της ονομασίας του κινείται στα βήματα των προηγούμενων τίτλων WRC 10 και WRC 9.

Στην Gamescom του 2022, η Nacon αποκάλυψε gameplay για το WRC: Generations με την παρουσία των οδηγών Oliver Solberg από την Hyundai και τον Takamoto Katsuta από την Toyota. To συγκεκριμένο teaser έκανε μια σύντομη περιήγηση σε ένα νέο, χιονισμένο stage στην Σουηδία και ένα άλλο stage που περνάτε μέσα από στενά, ασφαλτοστρωμένα δρομάκια στην Ιαπωνία. Η κυκλοφορία του συγκεκριμένου τίτλου αναμενότανε στις 13 Οκτωβρίου, παρόλα αυτά με μια μικρή καθυστέρηση, κατέφτασε στις 3 Νοεμβρίου. Η κυκλοφορία αφορούσε τις κονσόλες PS4, PS5, Xbox Series X, Xbox One και PC, ενώ την 1η Δεκεμβρίου κυκλοφόρησε και για Switch.

wrc generations image 02

Η γνωστή συνταγή της επιτυχίας
Το WRC Generations είναι ένας Racing τίτλος και περιλαμβάνει 13 stages από το Οfficial Championship του 2022 μαζί με πολλά ακόμη. Ο συγκεκριμένος τίτλος δεν έχει να πει κάτι το διαφορετικό από τους προκατόχους του. Αυτό που καταφέρνει να κάνει είναι να κρατά την επιτυχία της συνταγής και να την εμπλουτίζει με ελάχιστες πινελιές που στο αποτέλεσμα μπορούν και κάνουν την διαφορά. Φέτος, η προσθήκη που διαφοροποιεί τον συγκεκριμένο τίτλο από τους προηγούμενους είναι οι hybrid κινητήρες στα Rally1αυτοκίνητα. Στην ουσία πρόκειται για turbo κινητήρες 1.6 lt σε συνδυασμό με ηλεκτρικό μοτέρ που καταλήγουν σε μεγάλη ιπποδύναμη.

Τα modes δεν διαφέρουν ιδιαίτερα καθώς και σε αυτή την περίπτωση μέσω του γνωστού Career mode έχετε να διαχειριστείτε την ομάδα σας μέσω της επιλογής Manufacturer team που στην ουσία, εσείς και η ομάδα σας δεσμεύεστε στην εταιρεία με την οποία έχετε υπογράψει συμβόλαιο, ενώ μέσω της επιλογής Private team, εσείς και η ομάδα σας είστε ανεξάρτητοι και επιλέγετε μόνοι σας την εκάστοτε χορηγία. Στο συγκεκριμένο mode μπορείτε εκτός από τις διάφορες προπονήσεις, συμμετοχές σε historic races και rally events και τα team meetings που θα χρειαστεί να κάνετε, να αναβαθμιστείτε μέσω skill trees που είναι διαθέσιμα καθώς και να επεξεργαστείτε την σύσταση της ομάδας σας. Με την επικείμενη νίκη σας, η ανταμοιβή που σας περιμένει αποτελείται από πληθώρα loots, όπως: Experience points, morale, points, cash και άλλα πολλά.

Μια νέα προσθήκη που δεν υπήρχε στο WRC 10 είναι το λεγόμενο Leagues mode και αποτελεί μια αμιγώς ανταγωνιστική δραστηριότητα, η οποία σας δίνει την δυνατότητα συμμετοχής σε δύο events παράλληλα. Τα Solo Leagues και Team Leagues. To Leagues mode αποτελείται από διάφορες season και η κάθε μια διαρκεί δύο εβδομάδες. Στο τέλος της season, οι καλύτεροι παίκτες θα αποκτήσουν πρόσβαση στο Hall of Fame. Όσον αφορά το multiplayer mode, οι παίκτες μπορούν να παίξουν είτε online είτε σε split screen, όπως επίσης υπάρχει και η δυνατότητα να παίξετε σε co-driver mode μαζί με τους φίλους σας. Στο WRC Generations υπάρχει και η δυνατότητα cross-play.

Όσον αφορά το επίπεδο του χειρισμού, η χρήση των adaptive triggers του PS5 δίνει μια ιδιαίτερη χροιά στην εμπειρία χωρίς αυτό να σημαίνει πως η εξοικείωση στον χειρισμό παίρνει χρόνο. Πολύ σύντομα λοιπόν θα μάθετε τον χειρισμό, την χρήση των ελαστικών και πως αυτά συμπεριφέρονται στον δρόμο.

wrc generations image 02

Διαθέσιμα μοντέλα
Στο WRC: Generations υπάρχει πληθώρα επιλογών σε οχήματα. Σε αυτή την περίπτωση έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε 43 διαφορετικά οχήματα και 4 διαφορετικές κατηγορίες. Οι κατηγορίες είναι οι εξής: WRC, WRC2, Legends και Bonus. Στην πρώτη κατηγορία θα βρείτε hybrid μοντέλα όπως Ford Puma Rally 1, Hyundai i20 Rally 1 και Toyota GR Yaris Rally 1. Στην δεύτερη κατηγορία θα βρείτε διάφορα Rally 2 μοντέλα, μεταξύ των οποίων τα Citroen C3 Rally 2, Ford Fiesta Rally 2 κ.α. Στην κατηγορία Legends θα βρείτε παλιά μοντέλα των γνωστών εταιρειών, μεταξύ των οποίων τα Alpine A110 του 1973, Audi quattro του 1981 και άλλα πολλά. Τέλος, στην κατηγορία Bonus θα βρείτε μοντέλα των προηγούμενων WRC από το 2017 μέχρι και σήμερα.

Κάτι που γίνεται εξ αρχής ξεκάθαρο και εύκολα αντιληπτό ακόμη και σε έναν αρχάριο παίκτη είναι το βάρος του οχήματος και το πως αυτό στέκεται πάνω στο δρόμο καθώς και την μετέπειτα αποτελεσματικότητα που θα έχει το όχημα σας στα drifts. Το AI του συνοδηγού σας βρίσκεται σε αρκετά υψηλό επίπεδο και θα το χρειαστείτε ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει υψηλή ορατότητα. Η διάρκεια του συγκεκριμένου τίτλου, ειδικά αν θέλεις να σηκώσεις και το τελευταίο λιθαράκι, είναι εξαιρετικά μεγάλη και κυμαίνεται στις 60 ώρες, στην περίπτωση που θέλετε να εξαλείψετε τα πάντα και στις 20 ώρες όσον αφορά την περίπτωση του career mode. Στις τελευταίες πίστες ορισμένων event, εκεί και μόνο έχετε την δυνατότητα να συναγωνιστείτε face to face τους αντίπαλούς σας. Κάτι το οποίο κάνει φοβερή εντύπωση είναι πως η οδηγική τους συμπεριφορά είναι άριστη σε σημείο που ορισμένες φορές φαίνεται σαν να πρόκειται για bots.

 

Οι fans του είδους δεν πρόκειται να απογοητευτούν.

Customizations
Στο WRC: Generations υπάρχουν πολλές επιλογές για τους nerd του είδους καθώς δεν σας δίνεται μόνο η δυνατότητα για άφθονο customization αλλά μπορείτε να απολαύσετε τις δημιουργίες σας στο showroom και να τραβήξετε φωτογραφίες. Γενικότερα αν θέλετε να δοκιμάσετε πολλά οχήματα τότε η κατηγορία Quickplay αποτελεί μονόδρομο, καθώς σας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξετε όχημα, stage, καιρικές συνθήκες, κ.α. Στην περίπτωση του Career mode, θα αρκεστείτε σε ένα όχημα καθώς οι μόνες επιλογές να μεταφερθείτε σε άλλον κατασκευαστή είναι ελάχιστες.

Τι καιρό έχουμε;
Οι καιρικές συνθήκες απεικονίζονται με ένα πολύ συγκεκριμένο τρόπο χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερη διαβάθμιση ως προς την επιδείνωση ή εξομάλυνση τους . Όσον αφορά τις ηλιόλουστες μέρες, όλα πηγαίνουν καλά και δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα μιας και οι φωτισμοί κάνουν καταπληκτική δουλειά. Κάτι το οποίο ίσως ενοχλήσει πολλούς είναι οι βραδινοί αγώνες μιας και η ορατότητα είναι αρκετά περιορισμένη, πράγμα που προσδίδει σε κάθε περίπτωση στον ρεαλισμό της εμπειρίας.

wrc generations image 02

Στο WRC: Generations έχει επιτύχει πλήρως σε ότι αφορά τις καιρικές συνθήκες. Παίζει σημαντικό ρόλο σε τι κατάσταση βρίσκονται τα λάστιχα σας και αν πρέπει να τα αλλάξετε όπως επίσης ακόμη και η ορατότητα που θα έχετε είναι ανάλογη της ώρας της ημέρας που διεξάγεται ο εκάστοτε αγώνας. Η μεγαλύτερη δυσκολία που καλείται να ξεβολέψει όλους τους casual παίκτες έγκειται στα stages με βροχή και χιόνι. Προσωπική αγαπημένη επιλογή: Σκοτάδι και χιόνι. Είναι αυτές οι περιπτώσεις που σας κάνουν να ανασκουμπωθείτε από τον καναπέ σας και να συγκεντρωθείτε λίγο παραπάνω. Παρόλα αυτά, ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρονται τα λάστιχα υπό τις παραπάνω καιρικές συνθήκες, είναι απίστευτος και προσδίδουν θετικό πρόσημο στην ρεαλισμός του gameplay.

Απολαβές και ανταμοιβές από το Career mode
Με το πέρας κάθε level στο Career mode, δίνεται ποσό χρημάτων που αναλογεί με βάση τις επιδόσεις σας και αυτό βέβαια είναι κάτι που αλλάζει σε κάθε περίπτωση. Διαφορετικό ποσό θα λάβετε για την συμμετοχή σας σε ένα rally event απ’ ότι σε ένα Extreme Conditions ή Manufacture’s event. Μαζί με χρήματα λαμβάνετε και τα λεγόμενα morale points καθώς και η ανάλογη εμπειρία και ο τρόπος οδήγησης σας συμβάλλουν θετικά ή αρνητικά στο ηθικό της ομάδας σας. Σε ανάλογη μοίρα που βασίζεται αναλόγως των skills και της οδήγησης σας έρχεται και η σχέση σας με τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου που οδηγείτε μιας και η αρνητική σας αξιολόγηση θα φέρει και τα αντίστοιχα αποτελέσματα. Εάν λοιπόν έχετε αρκετά χρήματα όλα βαίνουν καλώς. Τότε και μόνο θα έχετε την ευχέρεια να επιδιορθώσετε πιθανές βλάβες που μπορεί να προκύψουν κατά την διάρκεια ενός event.

wrc generations image 02

Ανάμεικτα συναισθήματα
Η οπτική εμπειρία συνοψίζεται με δύο επιλογές: 2K ανάλυση με 60fps και 4K ανάλυση με 30 fps. H πρώτη επιλογή φαίνεται πως είναι η πιο safe μιας και τα 30fps σε racing τίτλο μοιάζουν λίγο άγαρμπα την σήμερον ημέρα. Σε αυτό το σημείο είναι ξεκάθαρο πως η μηχανή γραφικών που χρησιμοποιείται είναι κάπως ξεπερασμένη μιας και υπάρχουν αρκετά ψεγάδια όπως τα δέντρα και το πώς αυτά είναι σχεδιασμένα, ειδικά αν τα βλέπετε από μεγάλη απόσταση. Από την άλλη πλευρά τα οχήματα δίνουν την εντύπωση μιας πλαστικής υφής και σε ορισμένους φωτισμούς χάνετε η αληθοφάνεια τους.


3D audio στα καλύτερα του
Ο ηχητικός τομέας είναι από τα δυνατά σημεία του WRC: Generations. Θα παρατηρήσετε πως το κάθε όχημα προφανώς και έχει τον δικό του ξεχωριστό ήχο, ειδικά τα μοντέλα αυτοκινήτων με hybrid κινητήρα. Όλα τα παραπάνω προσδίδουν στην αδρεναλίνη της οδήγησης σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία όπως η γλαφυρότητα της περιγραφής του/της συνοδηγού που σε κάποια σημεία είναι άκρως ρεαλιστικά. Επίσης, το soundtrack στο User’s Interface είναι ότι ακριβώς χρειάζεστε.

wrc generations image 02

 

Αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι ο ήχος της βροχής, Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι αρκετά καλοδουλεμένος, αυτό που ίσως σας ξενίσει είναι πως όταν ακουστεί η φωνή του συνοδηγού σας πάνω από τον ήχο της βροχής, τότε η δεύτερη μπαίνει σαν background ήχος και ακούγεται σαν “χιόνια” τηλεόρασης. Κάτι το οποίο γίνεται εύκολα αντιληπτό ειδικά αν φοράτε ακουστικά.

Μια επιλογή που δεν θα μετανιώσετε
Το WRC: Generations αποτελεί την τελευταία προσπάθεια της KT Racing και όπως φαίνεται θέλησε να ακολουθήσει την πεπατημένη και να δώσει στο κοινό ένα τελευταίο τίτλο, χωρίς να αλλοιώσει την εμπειρία που προσέφεραν οι προηγούμενες εκδόσεις της σειράς. Ο παρόν τίτλος αποτελεί μια casual (η όχι) επιλογή για τους λάτρεις του είδους, οι οποίοι δεν πρόκειται να δυσανασχετήσουν σε καμία περίπτωση.

Θετικά:
- Εξαιρετικά εύχρηστο user interface
- Ηχητικός τομέας σε υψηλό επίπεδο
- Ρεαλισμός στον τρόπο οδήγησης και συμπεριφοράς του οχήματος
- Πολύ καλό σύστημα φωτισμού 

Αρνητικά:
- Η απεικόνιση του περιβάλλοντος
- Επαναλαμβανόμενες κούρσες
- Ξεπερασμένος τεχνικός τομέας

Βαθμολογία:
Γραφικά: 7
Ήχος: 8
Gameplay: 8
Αντοχή: 7
Γενικά: 7.6

Μια μορφή κολάζ που περιέχει όλες τις όμορφες στιγμές από τα WRC των τελευταίων ετών.

Στυλιανός Αλμπανίδης

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 7.6
7.5 User Score
(4 votes )
User Reviews 0
Genre: Racing
Developer: Kylotonn
Publisher: Nacon
Διάθεση: IGE (210-2419600)
Players: 1-2 (2-8 online)
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: PS5, PS4, Xbox Series X, Xbox One, PC: 3/11/2022 Switch:1/12/2022
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν.
Κανένας
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

1
Baldur's Gate 3   (8.93)
2
Starfield   (8.63)
3
Alan Wake II   (8.6)
6
Tekken 8   (8.36)
7
A Fold Apart   (8.33)
8
10

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification