• Reviews
  • Marvel's Spider-Man Remastered (PC)

Marvel's Spider-Man Remastered (PC)

Hot
Βασιλική Ασπρή
REVIEWED ON PC  

Από την Νέα Υόρκη…στον υπολογιστή σας.

Από την Νέα Υόρκη…στον υπολογιστή σας.

Από την Νέα Υόρκη…στον υπολογιστή σας.

Τέσσερα χρόνια μετά την πολυαναμενόμενη κυκλοφορία των περιπετειών του Peter Parker στο PS4, η Insomniac Games αποφάσισε να διαμοιράσει την χαρά και στους PC gamers με ένα remastered version του Action-Adventure της.

Από το PlayStation στα PC
Αυτό που ξεχώρισε τον κόσμο του Spider-Man στην original κυκλοφορία του τίτλου ήταν αναμφίβολα η πλοκή του παιχνιδιού. Για πρώτη φορά μετά την αλλαγή χεριών του publisher από Activision σε Insomniac, η Marvel είχε την ευκαιρία να εντυπωσιάσει το κοινό με ένα πρωτότυπο σενάριο που δεν βασιζόταν σε προϋπάρχουσες ιστορίες, πράγμα το οποίο περαίωσε με επιτυχία. Η επιλογή του Spider-Man για πρωταγωνιστή των περιπετειών έγινε με βάση την ‘ανθρωπιά’ που χαρακτηρίζει τον Peter Parker, με του οποίου τις γκάφες και την αδεξιότητα μπορεί να ταυτιστεί οποιοσδήποτε.

Κατά τα άλλα, η ζωή του 23χρονου αγοριού είναι οτιδήποτε παρά κανονική. Η ιστορία στον τίτλο της Insomniac διαδραματίζεται στην Νέα Υόρκη, και διακλαδώνεται σε δύο υπο-σενάρια, τα οποία ακολουθούν την διπλή ζωή του Parker. Από την μία, ο πρωταγωνιστής είναι βοηθός επιστήμονα σε ένα κρατικό εργαστήριο το οποίο καινοτομεί με τεχνολογικά επιτεύγματα, από την άλλη είναι ο γνωστός σε όλους μας Spider-Man που πολεμά το κακό στην πόλη, φορώντας την χαρακτηριστική αραχνοστολή του.

Στον ομώνυμο τίτλο για PC θα ξανασμίξετε με την Mary Jane (η οποία είναι πλέον ρεπόρτερ, πιθανόν για να καλύψει το κενό που άφησε ο Peter Parker στον δημοσιογραφικό κόσμο), καθώς και με την πολύτιμη θεία Μay, την οποία φαίνεται να αγαπούν όλοι οι συνεργάτες της στον ξενώνα F.E.A.S.T., όπως και της αρμόζει. Από την άλλη πλευρά, την σκοτεινή και υποχθόνια, βρίσκεται ο Mr. Negative, του οποίου οι υπεράνθρωπες δυνάμεις σε συνδυασμό με μια ασταθή προσωπικότητα απειλούν την Νέα Υόρκη. Πολλοί άλλοι δίνουν επίσης το παρόν τους, μεταξύ άλλων οι Yuri Watanabe, Shocker και Vulture, των οποίων οι πολύπλευροι χαρακτήρες προσδίδουν βάθος στο παιχνίδι. Περισσότερα θα πρέπει να ανακαλύψετε οι ίδιοι, αφού οι εκπλήξεις και συγκινήσεις που παραμονεύουν στο Spider-Man Remastered είναι πολλές και διάφορες.Ιστοί στο πληκτρολόγιο
Ο αιώνιος πόλεμος σύγκρισης μεταξύ χειριστηρίου και πληκτρολογίου ξαναφουντώνει στο remastered Action-Adventure της Insomniac και με το δίκιο του. Σε ένα gameplay γεμάτο δράση, κίνηση και επιθέσεις, ο μηχανισμός που χρησιμοποιείται στο παιχνίδι μπορεί να καθορίσει την ποιότητα εμπειρίας που θα έχει ο παίκτης.

Πώς λοιπόν ανταπεξέρχεται το πληκτρολόγιο και το ποντίκι σε μια περιπέτεια σαν αυτήν; Η αλήθεια είναι όχι πολύ καλά. Οι συνηθισμένοι μαχητές πληκτρολογίου θα αναμένουν τις κινήσεις του Spider-Man να ελέγχονται από τα βασικά πλήκτρα W, A, S, D καθώς και τις επιθέσεις να είναι προκαθορισμένες στα πλήκτρα γύρω από αυτά τα τέσσερα. Το βασικό στοιχείο του gameplay, που είναι το web-swinging μέσα στην πόλη της Νέας Υόρκης, ελέγχεται από το Left-Shift, το οποίο θέλει μια εξοικείωση για ομαλή περιήγηση στον αέρα.

Το ίδιο πλήκτρο επίσης χρησιμοποιείται για τρέξιμο πάνω σε επιφάνειες κτηρίων. Εάν θελήσετε να στρίψετε από ένα κτήριο και να κρεμαστείτε από ιστό αμέσως, πατάτε Left Control. Μπορείτε να πατήσετε Space για να διατηρήσετε το ύψος σας στον αέρα, ενώ το C πετάει ιστό και σας μεταφέρει αυτόματα στην επιφάνεια που στοχεύει ο δείκτης του ποντικιού σας. Γενικά υπάρχουν αρκετοί συνδυασμοί πλήκτρων για τις κινήσεις του πρωταγωνιστή, όμως το θετικό είναι ότι μπορείτε να αλλάξετε τα key-binds από το μενού του παιχνιδιού για συνδυασμούς που σας βολεύουν, καθώς επίσης και να επισκεφτείτε την λίστα με τους συνδυασμούς πλήκτρων για υπενθύμιση ακόμα και κατά την διάρκεια μιας μάχης, πατώντας το Tab.

Γνωρίστε ξανά από την αρχή τον νεαρό Peter Parker και ετοιμαστείτε να απορροφηθείτε από έναν κόσμο τόσο ρεαλιστικό που θα σας κάνει να αναρωτηθείτε για την γραμμή μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας.

Καθότι δεν είναι ακατόρθωτο να απομνημονεύσετε τις επιθέσεις έτσι ώστε να σας βγαίνουν οι μάχες σχετικά άνετα και ενστικτωδώς, δυστυχώς η φύση του χειρισμού στο πληκτρολόγιο είναι τέτοια ώστε να αποδεικνύεται δύσκολος ο απόλυτος έλεγχος της εμπειρίας. Τις επιθέσεις εναντίον εχθρών θα τις νιώσετε λίγο άτσαλες, εφόσον την ίδια ώρα που γίνεται η επίθεση πρέπει ο παίκτης να ελέγχει την κατεύθυνση του Spider-Man με το πληκτρολόγιο και το ποντίκι, κάνοντας τον χειρισμό λίγο clunky, εφόσον πρέπει να πατιούνται πολλά πλήκτρα ταυτόχρονα ή πρέπει να σηκώνετε τα δάκτυλά σας από τα πλήκτρα κατεύθυνσης για να πατήσετε τα πλήκτρα επίθεσης. Ο έλεγχος της κάμερας επίσης είναι κουραστικός μερικές φορές, αφού η κάμερα εμποδίζει την σκηνή μιας μάχης εάν κινηθείτε κοντά σε κτήριο ή τοίχο – όπου μπορεί και να χάσετε μεγάλο ποσοστό της δράσης – εώς ότου μετακινηθείτε μακριά, σε άδειο σημείο. Με άλλα λόγια, για στιγμές χαλαρές χωρίς μάχη, σε μια απλή περιήγηση της πόλης για παράδειγμα, ο συνδυασμός πληκτρολογίου-ποντικιού δεν υστερεί μπροστά στο χειριστήριο.

Τα πράγματα όμως περιπλέκονται σε στιγμές δράσης που απαιτούν συνδυασμούς επιθέσεων και ταυτόχρονο έλεγχο κάμερας και κατεύθυνσης, αφού μια τέτοια εξίσωση στον υπολογιστή σημαίνει άτσαλος χειρισμός που δεν συνάδει με το ένστικτο ενός παίκτη. Παρόλα αυτά, για gamers που έχουν συνηθίσει τους συνδυασμούς στο πληκτρολόγιο, αυτά τα προβλήματα θα τους είναι κάπως αναμενόμενα και μπορεί στο τέλος να μην αφαιρούν πολύ από την εμπειρία αυτού του, κατά τα άλλα, καθηλωτικού παιχνιδιού.

Ο Spider-Man στα μέτρα σας
Από τα πιο εντυπωσιακά και αξιέπαινα πράγματα που έχουν προστεθεί στο Spider-Man Remastered είναι οι ευρύτερες επιλογές στην διαμόρφωση των γραφικών, με τις ρυθμίσεις του παιχνιδιού να λαμβάνουν υπόψη τους και πιο αδύναμα PC. Για την επίτευξη του στόχου ενός οπτικά αψεγάδιαστου κόσμου, ο remastered τίτλος της Insomniac δίνει την δυνατότητα για βελτιωμένo frame rate, ray-tracing reflections, DLSS (NVIDIA Deep Learning Super Sampling), NVIDIA DLAA (Deep Learning Anti-Aliasing) και άλλα αμέτρητα που μπορείτε να προσαρμόσετε στα μέτρα σας και στην δύναμη του υπολογιστή σας.

Όλα αυτά παντρεύονται μεταξύ τους υπέροχα για ένα αποτέλεσμα που είναι χάρμα οφθαλμών: από την λεπτομέρεια στις αντανακλάσεις μέχρι και τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος στην Νέα Υόρκη, οι εικόνες από τον φανταστικό κόσμο πολλές φορές μοιάζουν με στιγμιότυπα από την αληθινή ζωή. Πάντως σε PC με AMD Ryzen 7 3700X 8-Core Processor, 3060 Ti, τα frames σε ανάλυση 1920 x 1080 έφταναν τα 75, ακόμα και σε έντονες μάχες με αντίπαλους. Απ’ ότι φαίνεται όμως, για να μπορέσει κάποιος να απολαύσει τον κόσμο του Spidey σε ανάλυση 4Κ, θα πρέπει να έχει τον πιο μοντέρνο τεχνολογικό εξοπλισμό, αφού τα minimum system requirements δεν θα του επιτρέψουν να απογειώσει τα γραφικά και την ανάλυση του παιχνιδιού. Η πλούσια επιλογή ρυθμίσεων και τα customizations στα PC προσφέρουν μια αρκετά ολοκληρωμένη εμπειρία.Ο ήχος, παραμένει το ίδιο καθηλωτικός με την κονσόλα, αφού οι ηθοποιοί που χαρίζουν τις φωνές τους στους χαρακτήρες παραμένουν οι ίδιοι. Ο επαγγελματισμός και η εμπειρία των voice actors ξεχωρίζει το Spider-Man από τα άλλα open world Action-Adventures, μερικές φορές ξεπερνώντας ακόμη και εκτελέσεις που βρίσκει κανείς σε ταινίες. Οι χιουμοριστικές ατάκες του Peter Parker σε φωνή Yuri Lowenthal φτιάχνουν την διάθεση του παίκτη, η ραδιοφωνική εκπομπή με την χαρακτηριστική φωνή του Darin De Paul γεμίζει τα κενά της μεγάλης πόλης, και οι εκατοντάδες ξεχωριστές γραμμές που ξεστομίζουν οι απλοί πολίτες συμπληρώνουν τέλεια το ηχητικό προφίλ του παιχνιδιού. Θα μπορούσε κανείς να παίζει για ώρες… και ευτυχώς μπορεί! Με την open world δομή του κόσμου αυτού, η κάθε επιλογή και απόφαση εναπόκειται στον παίκτη, οπότε εάν θελήσει μπορεί κανείς να επιστρέψει στις μικρότερες αποστολές αφού συμπληρώσει την κύρια ιστορία. Με την πόλη ποτέ να μην κοιμάται και το κακό να παραμονεύει σε κάθε στενοσόκακο της Νέας Υόρκης, οι περιπέτειες του Spider-Man θα σας κρατήσουν απασχολημένους για 16 με 25 ώρες, αναλόγως της διάθεσής σας για την συμπλήρωση των αποστολών.

Το Spider-Man Remastered αποτελεί ίσως τον καλύτερο μέχρι στιγμής τίτλο με πρωταγωνιστή τον συμπαθητικό Peter Parker, με τα απαραίτητα γραφικά που χρειάζονται για να αποδοθεί στον κόσμο του σούπερ ήρωα ένας ρεαλισμός που σπάνια συναντά κανείς σε παιχνίδι. Η Insomniac Games φρόντισε όπως το remastered version του Action-Adventure τίτλου της να ανταποκρίνεται σε κάθε προσδοκία που μπορεί να έχετε, κρατώντας όλα τα στοιχεία από το original launch στο PS4 και εμπλουτίζοντας το ακόμη περισσότερο.

Θετικά:
- Καθηλωτικό περιβάλλον
- Δυνατότητα προσαρμογής ρυθμίσεων
- Original ιστορία με πρωτότυπο σενάριο
- Άφθονοι συνδυασμοί κινήσεων και επιθέσεων

Αρνητικά:
- Δυσκολία να φτάσει ανάλυση 4Κ
- Άτσαλος συνδυασμός πλήκτρων στις μάχες
- Άβολη τοποθέτηση της κάμερας σε ορισμένα σημεία

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 8.5
Gameplay: 8
Σενάριο: 8.5
Αντοχή: 8
Γενικά: 8.3

Επιτέλους, οι PC gamers μπορούν να απολαύσουν ίσως την καλύτερη ιστορία που κυκλοφόρησε ποτέ για τον πιο δημοφιλή ήρωα του κόσμου.

Βασιλική Ασπρή

NEWS   VIEW ALL

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales

Το 2018 η Insomniac Games γνωστή τότε κυρίως για την εξαιρετική σειρά Ratchet and Clank, κυκλοφόρησε ένα από τα καλύτερα exclusives του PS4, το Marvel’s Spider-Man. Το συγκεκριμένο όχι μόνο ήταν το κα...
Posted (22 Nov 2020)

Marvel's Spider-Man: Silver Lining DLC

Όλα τα καλά κάποτε τελειώνουν. Μακάρι να μπορούσε να συμβεί το αντίθετο στην περίπτωση του Marvel’s Spider-Man, αφού εκατομμύρια fans ανά τον κόσμο απόλαυσαν όσο τίποτα το αριστούργημα της Insomniac...
Posted (27 Dec 2018)

Marvel's Spider-Man: Turf Wars DLC

Ερχόμενοι με σχετικά καλές εντυπώσεις από το πρώτο DLC του Marvel’s Spider-Man, είχαμε μία ακόμα πιο σχετική ανυπομονησία για το τι επακολουθούσε. Η περιπέτεια του Spidey στο πλάι της Black Cat ήταν...
Posted (08 Dec 2018)

Marvel's Spider-Man: The Heist DLC

Spider-Man και πάλι Spider-Man. Το νεότερο exclusive του PS4 σάρωσε στις πωλήσεις παγκοσμίως, με τους fans να αγοράζουν περισσότερα από 3.3 εκατομμύρια αντίτυπα σε μία μόλις εβδομάδα κυκλοφορίας. Το π...
Posted (25 Oct 2018)

Marvel's Spider-Man

Σαν υπερήρωας, είναι μία από τις πιο εμβληματικές μορφές στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ποιος δεν έχει ακούσει το όνομά του; Τις ιστορίες του Spider-Man, ενός νεαρού παιδιού που δαγκώθηκε από μία αράχ...
Posted (04 Sep 2018)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 8.3
6.17 User Score
(6 votes )
User Reviews 0
Genre: Action-Adventure
Developer: Insomniac Games
Publisher: Sony
Διάθεση: Sony Hellas (210-6782000)
Players: 1
Requirements: RAM: 8GB, Επεξεργαστής: Intel i3-4160, Κάρτα γραφικών: AMD Radeon RX 470 ή Nvidia GeForce GTX 950, Χώρος στο σκληρό δίσκο: 75 GB, Λειτουργικό σύστημα: Windows 64-bit
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 12/8/22
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

2
Lost Ark   (8.3)
4
Stray   (8.19)
7
Bayonetta 3   (8)
8
MultiVersus   (8)
10
Temtem   (7.9)

Latest User Reviews

1.
2.
3.
Overwatch 2   (6.0)
4.
Trek to Yomi   (9.0)
5.
God of War (PC)   (9.0)
6.
Stray   (8.0)
8.
Elden Ring   (9.0)
9.
Martha is Dead   (9.0)
10.
Notification