Silent Hunter III

Hot
REVIEWED ON PC  

19 μοίρες δεξιά...και...πύρ!!! Τορπύλη Νο 1 εκτόξευση!!!

19 μοίρες δεξιά...και...πύρ!!! Τορπύλη Νο 1 εκτόξευση!!!

19 μοίρες δεξιά...και...πύρ!!! Τορπύλη Νο 1 εκτόξευση!!!

Το Silent Hunter III είναι η συνέχεια του γνωστού Submarine Simulator Silent Hunter II που είχε κυκλοφορήσει πριν από 4 χρόνια όπου αποτελεί το 3ο κεφάλαιο της επιτυχημένης σειράς από την Ubisoft και πιο συγκεκριμένα από το στούντιο της Ubisoft στο Βουκουρέστι. Ανακοινώθηκε πριν 1 χρόνο στην Ε3 2004 όπου αναπτέρωσε τις ελπίδες στον κόσμο πως το simulation δεν ήταν απλά μια “μόδα” που ήρθε, άφησε ένα αποτύπωμα και έφυγε αλλά ήρθε για να θέσει γερές βάσεις στην συγκεκριμένη κατηγορία.

 

Σενάριο
Το Silent Hunter III εξελίσσεται την περίοδο του Β’ παγκοσμίου πολέμου. Συγκεκριμένα από το 1939 έως την λήξη το 1945. Αναλαμβάνουμε την διακυβέρνηση του πιο γνωστού ίσως υποβρυχίου στην ιστορία, του γερμανικού U-boat όπου όσοι γνωρίζουν από ιστορία καταλαβαίνουμε το τι ζημιά είχαν προκαλέσει στις Δυνάμεις των Συμμάχων. Μας δίνονται αποστολές (περιπολίες συγκεκριμένα) όπου εμείς και το πλήρωμα μας (αξιωματικοί, μηχανικοί και ναύτες) πρέπει να φέρουμε εις πέρας. Κατά την διάρκεια των αποστολών μας ενδεχομένως να συναντήσουμε εχθρικές δυνάμεις είτε με την μορφή εμπορικών πλοίων, αλιευτικών, πολεμικών, είτε ακόμα και αεροπλάνων. Το τι θα βρεθεί στο διάβα μας είναι εντελώς τυχαίο. Μπορεί για παράδειγμα στην πρώτη αποστολή να βρούμε 5 πλοία, μπορεί όμως και κανένα. Επίσης μπορεί να συναντήσουμε και φιλικά προς εμάς πλοία ( συνήθως είναι εμπορικά) όπου καθαρά υπάρχουν απλά για να υπάρχουν. Στις περιπολίες μας δίδεται ένα σημείο στον χάρτη (συντεταγμένες) όπου πρέπει να πάμε αλλά και να παραμείνουμε εκεί για 24 ώρες. Πιστέψτε με ο χάρτης είναι τεράστιος και για να φτάσεις στον προορισμό σου θες οπωσδήποτε να κάνεις τον χρόνο να κυλίσει γρήγορα γιατί οι αποστάσεις είναι πραγματικές.
Silent Hunter III Map
Μετά πάλι πίσω με σκοπό να φτάσουμε στο λιμάνι όπου κάναμε τον απόπλου. Στην πορεία του Campaign θα αλλάζουμε λιμάνια (κυρίως αυτά που έχουν κατακτηθεί από τις Δυνάμεις του Άξονα) αλλά και μοντέλα υποβρυχίων. Εκπληρώνοντας τις αποστολές λαμβάνουμε μετάλλια τόσο για μας όσο και για το πλήρωμα μας το οποίο αν έχει παραμείνει σώο μετά από μια ενδεχόμενη μάχη, λαμβάνει xp αλλά και νέες ειδικότητες. Επίσης μπορούμε να αλλάξουμε το πλήρωμα μέσω των χρημάτων που μας δίδεται μετά από μια επιτυχημένη αποστολή και να ΄΄αγοράσουμε΄΄ ένα πιο έμπειρο και ειδικευμένο.

Επιπροσθέτως μετά από κάθε αποστολή μας εμφανίζεται μια καρτέλα με την αξία των πλοίων που ενδεχομένως βρήκαμε στον δρόμο μας και που καταστρέψαμε,τον αριθμό της εκάστοτε κατηγορίας πλοίου αλλά και του τι είδους μετάλλια κερδίσαμε.


Gameplay
Το Gameplay μέχρι να εξοικειωθούμε στο πως θα κουμαντάρουμε το U-boat είναι ένα θέμα για κάποιον ο οποίος δεν έχει μια μικρή έστω εμπειρία από τα προηγούμενα Silent Hunter. Πρέπει να μάθουμε το navigation (ταχύτητα, βάθος αν έχουμε κάνει κατάδυση, απόσταση από τον πυθμένα της θάλασσας κλπ). Επίσης πρέπει να κάνουμε διαχείριση στο πλήρωμα διότι κουράζεται μετά από πολλές ώρες ταξιδιού. Η σωστή διαχείριση είναι να τους τοποθετούμε κάθε τόσο στις καμπίνες τους. Εντυπωσιακό είναι το πως χειριζόμαστε το περισκόπιο. Πρέπει να σκεφτούμε την παραμικρή λεπτομέρεια ώστε να βρουν στόχο οι τορπίλες. Με παραξένεψε το γεγονός ότι μερικές τορπίλες ενώ έβρισκαν στόχο, δεν προκαλούσαν έκρηξη. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι και εμείς οι ίδιοι αντί για το πλήρωμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μπροστινό κανόνι (Flack gun) για να πλήξουμε τους αντιπάλους μας, μόνο όταν βρισκόμαστε στην επιφάνεια. Το ίδιο ισχύει και για το AA gun που είναι για τα αεροπλάνα. Επιπροσθέτως πρέπει να γνωρίζετε πως μπορεί να τελειώσουν τα καύσιμα (αν είμαστε στην επιφάνεια) ή το ρεύμα στον ειδικό κινητήρα (αν είμαστε στον βυθό). Στην δεύτερη περίπτωση πρέπει να κάνουμε και σωστή διαχείριση του οξυγόνου.

Silent Hunter III Officers Το Skirmish που υπάρχει στο αρχικό μενού έχει ουσιαστικά μια λίστα από συγκεκριμένες αποστολές όπου εν μέσος πλην σαφώς μπαίνουμε σε συνθήκες μάχης σε διάφορες τοποθεσίες ανά τον κόσμο. Άλλες είναι στην Μεσόγειο, άλλες στον Ατλαντικό ωκεανό κλπ. Θεωρώ όμως πιο καλό για σας να ξεκινήσετε κατ ευθείαν το Campaign. Η AI είναι αρκετά καλή και φέρνει αρκετές δυσκολίες στον παίχτη, ανάλογα φυσικά και με την αποστολή που βρισκόμαστε σε αντίθεση με το Skirmish όπου σε βάζει κατ ευθείαν στα ΄΄βαθιά΄΄

Silent Hunter III Periscope
Γραφικά
Στο κομμάτι των γραφικών η Ubisoft δεν μας απογοήτευσε αφού τα περιβάλλοντα στον τομέα των καιρικών συνθηκών αλλά και των αναμετρήσεων δίνουν μια ευχάριστη αίσθηση το πώς πραγματικά ήταν οι συνθήκες όσων βρίσκονταν στα U-boat.
Silent Hunter III Graphics
Εκεί που μας τα χάλασε λίγο είναι τα textures των ανθρώπων αλλά και των κινήσεων τους. Ειδικά στις κινήσεις φέρνουν λίγο σε ρομπότ. Ακόμα χειρότερη είναι η απεικόνιση των πολιτών που δήθεν μαζεύονται στο λιμάνι για να μας αποχαιρετήσουν στην αρχή της εκάστοτε αποστολής. Βέβαια να λέμε και του στραβού το δίκιο είναι μια ευχάριστη νότα από το τίποτα.

Ήχος
Ο ηχητικός τομέας πραγματικά ανεβάζει την εμπειρία του gameplay αρκετά επίπεδα πάνω. Στις μάχες οι ήχοι παραπέμπουν όντως σε ναυμαχία. Oι ζημιές που δεχόμαστε αλλά και που προκαλούν οι επιθέσεις μας (τορπίλες, flack gun, aa gun) επίσης έχουν τρομερή ηχητική επένδυση. Συν τοις άλλοις οι ήχοι όταν κάνουμε κατάδυση έχουν αυτό το κλειστοφοβικό που μπορεί να σου δημιουργήσει μια τέτοια κίνηση. Αν δε έχει πάθει ζημιά το υποβρύχιο μας, υπάρχουν επιπλέον εφέ ότι δήθεν μπάζουμε νερά.
Αντοχή
Η Ubisoft στηρίζει ένα μοντέλο παιχνιδιού όπως το Simulation που προσωπικά αξίζει να δοκιμάσει κάποιος ώστε να αναλάβει εκείνος ουσιαστικά τις τύχες του παιχνιδιού και όχι να τον ΄΄πάει΄΄ το ίδιο το παιχνίδι όπως συμβαίνει σε πολλές άλλες κατηγορίες. Αν δεν κουμαντάρεις σωστά το υποβρύχιο σου, δεν έχει παρακάτω. Η διάρκεια του campaign είναι αρκετά μεγάλη όπου εξαρτάται και από τον τομέα της τύχης πχ πόσοι εχθροί θα εμφανιστούν στην εκάστοτε περιπολία μας. Επίσης παίζει ρόλο και το αν θα χρησιμοποιήσουμε το time boost ώστε να κυλάει ο χρόνος γρήγορα με σκοπό να πραγματοποιήσουμε την αποστολή μας – ταξίδι (επανέρχεται σε πραγματικό χρόνο αν βρεθεί κάτι στα ραντάρ μας) ή πολύ απλά θα φάμε όλη μας την ζωή στις θάλασσες.

 


Συμπέρασμα
Εν κατακλείδι προσωπικά πιστεύω ότι το Silent Hunter III είναι ένα άξιο sequel όπου αξίζει τον χρόνο, κόπο αλλά και τα χρήματα σας αφού καταφέρνει να μας βάλει για τα καλά στον κόσμο κάτω από το νερό έχοντας την αίσθηση πως πράγματι είμαστε ένα κομμάτι στην ΄΄σκακιέρα΄΄ του Β’ Παγκοσμίου πολέμου.


Θετικά
Μεγάλη διάρκεια
Βελτιωμένα γραφικά σε σύγκριση με τους προκατόχους του
Τρομερή ηχητική τόσο μέσα στο υποβρύχιο όσο και στις μάχες
Πραγματικές αποστάσεις στον χάρτη


Αρνητικά
Αρκετά λεπτομερέστατο που φτάνει στα όρια του κουραστικού (ειδικά για κάποιον casual player)
Δεν έχει δοθεί τόσο μεγάλη έκφραση στην απεικόνιση των χαρακτήρων
Διακόπτεται το time boost αρκετά συχνά, ακόμα κι αν βρεθεί ένα συμμαχικό αλιευτικό που ουσιαστικά δεν υπάρχει λόγος
Χωρίς λογική δεν σκάνε οι τορπύλες ενώ βρίσκουν στόχο
Για το Silent Hunter III προτείνω την εξής βαθμολογία:
Γραφικά: 7
Ήχος: 9
Gameplay: 7
Αντοχή: 8
Γενικά: 8
Για να το τερματίσω χρειάστηκα 20 ώρες.


Μια προσομοίωση διακυβέρνησης ενός ιστορικού υποβρυχίου που σίγουρα θα μας βάλει για τα καλά στο κλίμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Αλέξανδρος Νέννες

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 8
7.67 User Score
(3 votes )
User Reviews 0
Genre: Submarine simulator
Developer: Ubisoft Bucharest
Publisher: Ubisoft
Διάθεση: Ubisoft
Players: 1
Requirements: Λειτουργικό σύστημα: Windows® 98/ME/2000/XP RAM: 256 MB RAM Κάρτα γραφικών: 64 MB DirectX Επεξεργαστής: Pentium III 1.4 GHz or AMD Athlon 1.4 GHz Χώρος στο σκληρό δίσκο: 1.5 GB available space
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 15/3/2005
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν.
Κανένας
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

1.
Martha is Dead   (9.0)
3.
5.
It Takes Two   (8.0)
6.
7.
9.
10.
Dead by Daylight   (7.0)
Notification