Riders Republic

Hot
Κόλπα, αγώνες, αδρεναλίνη και ένας τεράστιος κόσμος.

Κόλπα, αγώνες, αδρεναλίνη και ένας τεράστιος κόσμος.

Κόλπα, αγώνες, αδρεναλίνη και ένας τεράστιος κόσμος.

Το 2016 η Ubisoft Annecy είχε κυκλοφορήσει το Steep, ένα Sports game που είχε να κάνει με αθλήματα του χιονιού, όπως snowboarding και skiing σε πανύψηλες βουνοκορφές. Όταν είχε κυκλοφορήσει, το Steep είχε δεχτεί αρκετά μέτριες κριτικές παρά τις βλέψεις της Ubisoft, ωστόσο όταν δόθηκε δωρεάν ως μέρος του PS Plus τότε είδε μια τεράστια αύξηση στους παίκτες. Η Ubisoft ένα μήνα αργότερα ανακοίνωσε ότι το Steep είχε φτάσει τους 10 εκατομμύρια παίκτες. Όμως το Steep ήταν περιορισμένο στα χειμερινά σπορ και προσέφερε μικρή ποικιλία. Λίγα χρόνια αργότερα, το 2020, η Ubisoft ανακοίνωσε το Riders Republic, κάτι σαν πνευματικό διάδοχο του Steep.

Riders Republic 1

Το Riders Republic αναπτύχθηκε από την ίδια ομάδα που ανέπτυξε το Steep, την Ubisoft Annecy, όμως περιλαμβάνει μεγαλύτερη ποικιλία και εστιάζει περισσότερο στην κοινότητα και όχι στα αθλήματα καθεαυτά. Διαφέρει όμως το Riders Republic αρκετά από το Steep ή αποτελεί μόνο μια μικρή βελτίωση του; Για να δούμε τι εννοεί η Ubisoft με την λέξη Republic.

Grind για την νίκη
Καταφθάνοντας στο Riders Republic θα σας πιάσει η Suki από τα μούτρα και θα σας ψήσει να ξεκινήσετε να κάνετε ένα σωρό τρέλες. Η Suki θα είναι ο ξεναγός σας στην κοινότητα και θα σας δείξει όλα τα κατατόπια. Επειδή η Suki πιστεύει ότι μπορείτε να χτίσετε ένα μεγάλο όνομα στον χώρο των extreme sports, σας γνωρίζει τον Brett, έναν συνταξιοδοτημένο θρύλο των extreme sports. Ύστερα από τις αρχικές γνωριμίες και ένα σύντομο tour για να μάθετε τι παίζει, μπαίνετε κατευθείαν στην δράση με σκοπό τα μεγάλα events και τους σπόνσορες.

Κατεβαίνοντας πλαγιές
Το Riders Republic από την στιγμή που θα ξεκινήσετε προσφέρει τεράστια ελευθερία στο τι θέλετε να κάνετε. Υπάρχουν πέντε διαφορετικές δραστηριότητες, multiplayer events, καθώς και “ακραία” events με περίεργες αμφιέσεις. Μπορείτε να συμμετάσχετε σε αγώνες ταχύτητας και κόλπων με ποδήλατα, snowboards και ski, καθώς και να κάνετε αγώνες με jetpacks και wingsuits. Το Riders Republic είναι μόνιμα online, ακόμα και αν παίζετε μόνοι σας θα βλέπετε όλους τους άλλους παίκτες να κόβουν βόλτες στον τεράστιο κόσμο του. Αν προτιμάτε να παίζετε solo offline, τότε οι αγώνες θα γίνονται με ghosts, αλλιώς θα παίζετε σε real time με άλλους παίκτες.

Ο κόσμος είναι πραγματικά τεράστιος και μπορείτε να τον εξερευνήσετε όπως εσείς θέλετε και με ότι μέσο θέλετε. Από πλαγιές στα χιονισμένα βουνά, μέχρι και ξηρές περιοχές για ποδήλατα, το Riders Republic τα περιέχει όλα. Το μόνο όριο φυσικά στην εξερεύνηση είναι η φαντασία σας, καθώς το Riders Republic δεν έχει side quests κλπ, παρά μόνο μερικά collectibles που είναι είτε relics, είτε landmarks. Τα relics σας δίνουν έναν ξεχωριστό εξοπλισμό, ενώ τα landmarks είναι κάτι σαν τα viewpoints στα άλλα games. Ακόμα, στην εξερεύνηση μπορείτε να βρείτε διάφορες περιοχές όπου γίνονται “stunts” και να συμμετάσχετε και εσείς ώστε να κερδίσετε κάποιον εξοπλισμό. Γενικά, κάνοντας stunts ή παίζοντας σε events ξεκλειδώνετε καλύτερο εξοπλισμό, ανεβάζετε το level στο αντίστοιχο career σας και παίρνετε αστεράκια που σας βοηθούν να ξεκλειδώνετε σπόνσορες.

Οι σπόνσορες σας θέτουν κάποια καθημερινά goals τα οποία όταν εκπληρωθούν σας ανταμείβουν με εξοπλισμό ή χρήματα. Τα χρήματα αυτά μπορείτε να τα ξοδέψετε στο in-game store για να αγοράσετε αμφιέσεις μόνο. Αυτό διότι ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείτε επηρεάζει υπερβολικά πολύ τις επιδόσεις σας σε κάποιο άθλημα, έτσι αφαιρείται το πλεονέκτημα αυτών που πληρώνουν και το Riders Republic αποφεύγει να γίνει pay-to-win. Ίσως το πιο ενδιαφέρον στοιχείο του Riders Republic να είναι τα Shackdaddy events, τα οποία είναι ακραία events που μπορεί να σας βάζουν να τρέχετε για παράδειγμα με ένα καροτσάκι παγωτατζίδικου ή με στολή καμηλοπάρδαλης.

Riders Republic 2

Τα events πρακτικά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, στα trick events και στα races. Trick events έχουν μόνο τα ποδήλατα και τα αθλήματα χιονιού, ενώ races έχουν όλα. Στα trick events σκοπός σας είναι να κάνετε κόλπα και να συγκεντρώσετε το μεγαλύτερο δυνατόν σύνολο για να κερδίσετε, ενώ στους αγώνες σκοπός σας φυσικά είναι να βγείτε πρώτος. Ωστόσο, για να “καθαρίσετε” ένα event δεν πρέπει αναγκαστικά να το κερδίσετε, παρά μόνο να το παίξετε. Κάθε event σας δίνει ένα αστεράκι όταν το παίζετε, ενώ περιλαμβάνει και κάποια optional objectives που σας ανταμείβουν με παραπάνω αστεράκια, αν παράδειγμα παίξετε σε μεγαλύτερο επίπεδο δυσκολίας ή εκπληρώστε κάποια άλλη προϋπόθεση.

Στο Riders Republic υπάρχουν δύο τύποι χειρισμού, το Racer και το Trickster. Στο Racer μπορείτε να κάνετε κόλπα με τα κουμπιά Χ και Ο, καθώς και μπορείτε να ελέγχετε την κάμερα. Στο Trickster τα κόλπα γίνονται με τον δεξιό μοχλό, κάτι που έχει ένα πιο “φυσικό” feeling, όμως δεν μπορείτε να ελέγχετε την κάμερα. Γενικά, καθώς θα παίζετε Riders Republic θα πάθετε τενοντίτιδα σαν τον Χολίδη, διότι θα χρειάζεται μόνιμα να πατάτε το R2 για να τρέχετε. Η Ubisoft το κάνει ξεκάθαρο ότι δεν θέλει να εστιάσει στον ρεαλισμό, αλλά στην κοινότητα και αυτό φαίνεται. Οι αγώνες και ο χειρισμός κάθε άλλο παρά ρεαλιστικοί είναι.

Riders Republic 3

Όλα τα events είναι διασκεδαστικά και το gameplay θα σας ικανοποιήσει, μέχρι να αρχίσετε να συναντάτε “ανεπιθύμητες” συμπεριφορές από τις πίστες και τα αντικείμενα που σας περιβάλλουν. Αυτές οι ανεπιθύμητες συμπεριφορές μπορεί να είναι μια κάποια ράμπα που θα σας φρενάρει την ταχύτητα χωρίς λόγο, κάποιο δέντρο που θα πλησιάσετε με μικρή ταχύτητα και θα σας εκτοξεύσει στον αέρα ή κάποιο εμπόδιο που θα σας αποκρούσει προς εντελώς τυχαία κατεύθυνση με μεγάλη ταχύτητα. Ειδικά οι απότομες και ανεξήγητες μεταβολές στην ταχύτητα θα σας κάνουν να ξεκινήσετε τον αγώνα από την αρχή. Μπορεί να υπάρχει το κουμπί του backtrack και να γυρνάτε πίσω χρονικά, όμως όταν ξαναξεκινάτε η ταχύτητά σας δεν παραμένει ποτέ ίδια. Άλλες φορές θα ξεκινάτε πιο γρήγορα από ότι πηγαίνατε και άλλες πιο αργά.

Τα παραπάνω χαλάνε την εμπειρία στους αγώνες ταχύτητας, όμως και τα trick events δεν μένουν παραπονεμένα. Θα κάνετε τα κόλπα σας μια χαρά κύριος και θα πάτε να κάνετε ένα grind με 20 χλμ και ξαφνικά θα βρεθείτε να εκτοξεύεστε με 60 χλμ για κάποιο ανεξήγητο λόγο. Οι απότομες μεταβολές στην ταχύτητα δεν είναι κάτι που θα συναντήσετε μια και δυο φορές, αλλά αρκετές. Επιπλέον, σαν να μην έφταναν αυτά, τα checkpoints θα σας προκαλέσουν πονοκέφαλο. Η Ubisoft θέλει ντε και καλά να περάσετε ΑΚΡΙΒΩΣ μέσα από τα checkpoints. Μπορεί να είστε σε ένα trick events, να πλησιάζετε με μεγάλη ταχύτητα μια ράμπα και χωρίς την ευκαιρία να δείτε το επερχόμενο checkpoint, να κάνετε κόλπο και να περάσετε από πάνω του. Well, too bad για εσάς, διότι το game θα σας αναγκάσει να κάνετε back track μέχρι να περάσετε από μέσα.

Riders Republic 4

Τα checkpoints είναι ιδιαίτερος πονοκέφαλος στους αγώνες ταχύτητας, διότι αρκετές φορές δεν φαίνονται από μακριά και δεν μπορείτε να υπολογίσετε την ταχύτητα και την στροφή που θα πάρετε ή κάποιο λόφο που θα σας εκτοξεύσει, με αποτέλεσμα να μην περάσετε ακριβώς από μέσα. Ακόμα και οριακά δίπλα να περάσετε, το game θα σας αναγκάσει να κάνετε backtrack, χάνοντας το οποιοδήποτε προβάδισμα. Δεν είναι μεμονωμένα τα περιστατικά όπου παίκτες χάνουν checkpoints για τέτοιους λόγους, καθώς όταν θα παίζετε σε events θα δείτε σε μερικές πίστες σχεδόν όλους τους παίκτες να το χάνουν σε συγκεκριμένα σημεία. Όταν το κάνει ένας, ίσως να φταίει αυτός, όταν το κάνουν όλοι, λογικά θα φταίει το πως είναι κατασκευασμένη η πίστα και τοποθετημένο το checkpoint.

ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΑ CHECKPOINTS!

Τα mechanics και οι κινήσεις δεν είναι απόλυτα ρεαλιστικές, κάτι που δεν το περιμέναμε ούτως ή άλλως, όμως ο χειρισμός είναι στιβαρός και προσφέρει αρκετό challenge, χωρίς να γίνεται υπερβολικά δύσκολος. Έτσι, το Riders Republic γίνεται διασκεδαστικό για όλους. Αν θέλετε να προσθέσετε μια παραπάνω δυσκολία, μπορείτε να βάλετε το landing των κόλπων και το grind σε manual mode, ώστε να ρυθμίζετε εσείς το πως θα εκτελούνται αυτά. Συνολικά τα solo events θα σας πάρουν κάπου στις 10-12 ώρες, ενώ για να μπείτε στα invitationals θα χρειαστεί να κάνετε λίγο grind για τα αστεράκια.


Πολυκοσμικός πανικός
Όλη η αλήθεια για το Riders Republic βρίσκεται στο πρώτο σχόλ…εε στην λέξη Republic. Η Ubisoft δείχνει πολύ έντονα την πρόθεσή της με το Riders Republic και αυτή είναι να δημιουργήσει μια κοινότητα, τύπου καλτ, με gamers που θα παίζουν μαζί και θα περνάνε καλά. Χάρη στον τεράστιο κόσμο και την μεγάλη ποικιλία των online events, η Ubisoft καταφέρνει να φέρει το community στο κέντρο του παιχνιδιού. Υπάρχουν αρκετά events στα οποία μπορείτε να συμμετάσχετε και να παίξετε με άλλους παίκτες. Αρχικά, το κυριότερο event ίσως να είναι τα Mass Races που γίνονται κάθε λίγες ώρες. Στα Mass Races θα πρέπει να ολοκληρώσετε έναν αγώνα που έχει rounds και σε κάθε round το μέσο που θα οδηγείτε θα είναι διαφορετικό.

Riders Republic 7

Για παράδειγμα, μπορεί να ξεκινάτε στην αρχή με ποδήλατο και στην συνέχεια να αλλάζετε σε jetpack. Φυσικά, αυτό δεν είναι το μόνο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό που έχουν τα Mass Races, αλλά το γεγονός ότι είναι “Mass Races”. Αυτό σημαίνει ότι θα αγωνίζεστε ταυτόχρονα με άλλους 63 τυχαίους παίκτες και το αποτέλεσμα είναι μια καταστροφική και συνάμα διασκεδαστική πορεία. Ακόμα, μπορείτε να παίξετε σε Trick Battles και να προσπαθήσετε με την ομάδα σας να κάνετε capture περιοχές, κάνοντας τα καλύτερα κόλπα που μπορείτε. Τέλος, μπορείτε να παίξετε free-for-all αν θέλετε να αγωνιστείτε με 10 αγνώστους σε τυχαία events. Γενικά, η εύρεση ομάδων και συμπαικτών, μπορεί να πάρει από 30 δευτερόλεπτα μέχρι και 2 λεπτά, ενώ κατά την διάρκεια των αγώνων δεν παρατηρήθηκε κάποιο lag.

Next-gen τι;
Μπορεί τα χιονισμένα βουνά και τα ηλιοβασιλέματα πάνω από μια ξεραμένη πέτρα να ακούγονται ιδανικά, όμως το Riders Republic δεν καταφέρνει να αξιοποιήσει στο έπακρο το hardware των next-gen κονσολών. Αρκετά από τα μοντέλα και κυρίως τα animations, τόσο του χαρακτήρα σας όσο και του εξοπλισμού σας, είναι εντυπωσιακά. Εκτός από αυτά, τα γραφικά και ο κόσμος του Riders Republic φαίνεται να είναι βγαλμένος από την προηγούμενη γενιά. Παρά το γεγονός ότι τα τοπία που προσφέρει είναι πανέμορφα και στα cinematics φαίνονται τελείως ρεαλιστικά, στην πραγματικότητα είναι απλά “καλά”.

Riders Republic 5

Φυσικά, από έναν τεράστιο κόσμο όπως αυτόν του Riders Republic δεν θα μπορούσαν να λείπουν….και οι αστοχίες. Δεν είναι λίγες οι φορές που ο φωτισμός προσπαθεί να αλλάξει σταδιακά επιδιώκοντας έναν πιο ρεαλιστικό ρυθμό αλλαγής και τα textures αποφασίζουν να μην του κάνουν το χατίρι. Οι απότομες αλλαγές στα textures και οι τυχαίες εξαφανίσεις μερικών δείχνουν ότι το Riders Republic χρειαζόταν λίγο ραφινάρισμα περισσότερο. Το μεγαλύτερο οπτικό πρόβλημα ωστόσο παρουσιάζετε στο μειωμένο draw distance.

Δεν γίνεται σε κονσόλα νέας γενιάς να απομακρύνεσαι λίγο από ένα τοπίο και να αρχίσεις να βλέπεις δέντρα να εξαφανίζονται και textures να πέφτουν σε ποιότητα. Μια τέτοια τεχνική είναι αναγκαία σε συστήματα που παρουσιάζουν περιορισμένους πόρους, όμως το να εμφανίζεται αυτό σε next-gen κονσόλες, ειδικά με τα μέτρια γραφικά, φαίνεται πως ήταν περισσότερο ως “βαριέμαι να αλλάξω το draw distance σε κάθε port ξεχωριστά”.

”Εγώ θα κάτσω με την νεολαία” 
Καθώς θα κάνετε τα φοβερά κόλπα σας στα πανύψηλα χιονισμένα βουνά, θα πετάτε μέσα από τεράστια canyons με το jetpack σας ή θα κατεβαίνετε απότομες πλαγιές με τα ποδήλατά σας, θα σας συνοδεύουν και οι αντίστοιχες μελωδίες. Η Ubisoft έχει φροντίσει να συμπεριλάβει αρκετά αξιόλογα μουσικά κομμάτια στο soundtrack του Riders Republic, όπως το “Black and Yellow” του Wiz Khalifa και μια διασκευή του “Gangster’s Paradise”. Φυσικά, η λίστα δεν τελειώνει εκεί, όμως το soundtrack είναι σαν μια καλοφτιαγμένη playlist. Τα ηχητικά εφέ είναι ικανοποιητικά, όμως δεν αποτελούν κάτι το ιδιαίτερο και ξεθωριάζουν μπροστά στο soundtrack.

Στον τομέα του voice acting, η Ubisoft έχει κάνει καλή δουλειά. Οι φωνές των χαρακτήρων ταιριάζουν στο ύφος που προσπαθεί να προσδώσει στο Riders Republic, αν και αυτό καθεαυτό ώρες ώρες θυμίζει τον θείο που προσπαθεί να το παίξει κουλ και λέει “εγώ θα κάτσω με την νεολαία”. Γενικά, οι χαρακτήρες έχουν μια πιο edgy συμπεριφορά και μιλάνε με έντονο slang, κάτι που κάνει μερικές στιγμές αστείες και τις περισσότερες απλά cringe γιατί προσπαθεί τόσο πολύ να δείξει ότι είναι “cool” και “extreme”. Η άποψη της Ubisoft για τα extreme sports φαίνεται να είναι ότι όσοι ασχολούνται με αυτά έχουν αυτό το quirky και edgy ύφος, κάτι που δηλώνει την παντελή άγνοια της Ubisoft σε αυτό το θέμα.

Καλώς ήρθατε στην Δημοκρατία της ταχύτητας
Το Riders Republic είναι η ονειρική δημοκρατία όσων αγαπούν τα extreme sports και όχι μόνο. Με μεγάλη ποικιλία στα events, έναν τεράστιο κόσμο να εξερευνήσετε και έντονο το στοιχείο του online play, το Riders Republic θα καταφέρει να κερδίσει ακόμα και τους πιο διστακτικούς. Η ικανοποίηση που θα παίρνετε όταν τελειώνετε έναν δύσκολο αγώνα ταχύτητας ή όταν “πατάτε” ένα δύσκολο κόλπο, είναι ασύγκριτη. Αυτό φυσικά αν δεν σας χαλάσουν την εμπειρία οι ανεπιθύμητες συμπεριφορές μερικών αντικειμένων και τα εκνευριστικά checkpoints. Το Riders Republic καταφέρνει να δημιουργήσει μια αίσθηση “κοινότητας”, όχι όμως με τον edgy τρόπο που προσπαθεί να πλασάρει η Ubisoft.

Riders Republic 6

Οι παρωχημένες απόψεις της Ubisoft σχετικά με την κοινότητα των extreme sports έρχονται στο προσκήνιο και την κάνουν να μοιάζει με τον άβολο θείο που θα “κάτσει με την νεολαία”, κάτι που ωστόσο δεν επηρεάζει την συνολική εμπειρία. Η διασκέδαση φτάνει στα ύψη και αν προτιμάτε να παίζετε με γνωστούς και αγνώστους online, τότε θα ευχαριστηθείτε το Riders Republic. Αν από την άλλη προτιμάτε να παίζετε solo, τότε το Riders Republic δεν θα σας κρατήσει το ενδιαφέρον για μεγάλο διάστημα.

Θετικά:
- Τεράστιος κόσμος
- Μεγάλη ποικιλία στα events
- Διασκεδαστικό gameplay
- Στιβαρός χειρισμός
- Όμορφο soundtrack

Αρνητικά:
- Ανεπιθύμητη συμπεριφορά αντικειμένων
- Απότομες και ανεξήγητες αλλαγές στην ταχύτητα
- Εκνευριστικά checkpoints

Βαθμολογία
Γραφικά: 7.5
Ήχος: 7.5
Gameplay: 8
Σενάριο: 6
Αντοχή: 8
Γενικά: 7.4

Μια τεράστια παιδική χαρά που μπορείτε να κάνετε αγώνες και κόλπα με ότι μέσο θέλετε.

Σταμάτης Καράμπογας

NEWS   VIEW ALL

Δωρεάν περίοδος για το Riders Republic

[Αρχική δημοσίευση: 11/10/21] Μετά την πρόσφατη beta έκδοση του Riders Republic, η Ubisoft ανακοίνωσε ότι το επερχόμενο Racing θα διατεθεί δωρεάν για 24 ώρες. Η δωρεάν περίοδος θα ξεκινήσει αύριο Τ...
Posted (10 Feb 2022)

Riders Republic

[Αρχική δημοσίευση: 11/9/20] Η Ubisoft ανακοίνωσε στα πλαίσια του Ubisoft Forward το Riders Republic, ένα Racing στο οποίο θα οδηγάτε ποδήλατα, skateboards και άλλα οχήματα των λεγόμενων Outdoor Sport...
Posted (26 Aug 2021)

Riders Republic: Ημερομηνία κυκλοφορίας

[Αρχική δημοσίευση: 15/1/21] Η Ubisoft ανακοίνωσε ότι το επερχόμενο mass multiplayer Sports, Riders Republic που αναμενόταν για τις 25 Φεβρουαρίου 2021, θα καθυστερήσει να βγει στην αγορά επ' αόριστ...
Posted (14 Jun 2021)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 7.4
7.6 User Score
(5 votes )
User Reviews 0
Genre: Sports
Developer: Ubisoft Annecy
Publisher: Ubisoft
Διάθεση: Ubisoft
Players: 1
Requirements: Επεξεργαστής Intel Core i5-4460 ή AMD Ryzen 5 1400, Κάρτα Γραφικών GeForce GTX 970 (4 GB) ή AMD RX 470 (4 GB), Μνήμη RAM 8GB, Χώρος στον σκληρό δίσκο 20GB, Λειτουργικό Σύστημα Windows 10 64 bit
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 28/10/21
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification