• Reviews
  • Super Mario 3D World + Bowser’s Fury

Super Mario 3D World + Bowser’s Fury

Hot
REVIEWED ON Switch  

Νιώστε την οργή του Bowser και περιηγηθείτε σε γνωστά και άγνωστα κατατόπια.

Νιώστε την οργή του Bowser και περιηγηθείτε σε γνωστά και άγνωστα κατατόπια.

Νιώστε την οργή του Bowser και περιηγηθείτε σε γνωστά και άγνωστα κατατόπια.

Η Nintendo αποφάσισε να γιορτάσει τα 35α γενέθλια του Mario με πολλές νέες κυκλοφορίες. Μια από αυτές είναι το Super Mario 3D World + Bowser’s Fury. Το Super Mario 3D World είχε πρωτοκυκλοφορήσει το 2013 για την όχι και τόσο επιτυχημένη κονσόλα της Nintendo το Wii U. Παρ’ αυτά, το Super Mario 3D World κατάφερε και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, τόσο για το level design του, όσο και για το replayability του. Δίπλα από την λέξη Platform στο λεξικό θα δείτε μια εικόνα του Super Mario 3D World. Έχουν γίνει τόσο συναφείς πλέον οι έννοιες που δύσκολα κάποιος τις ξεχωρίζει.

SMario 3D World Bowser Fury 1

Εκτός βέβαια από το ανανεωμένο και βελτιωμένο Super Mario 3D World, η Nintendo κυκλοφόρησε και μια νέα περιπέτεια του Mario μαζί με αυτό. Η περιπέτεια αυτή ονομάζεται Bowser’s Fury και δεν έχει καμία σχέση με το Super Mario 3D World. Είναι μια ολοκαίνουργια αποκλειστική περιπέτεια και από τα τρέιλερ που είδαμε φαίνεται να μοιάζει με τα “open-world” Mario games. Ας βουτήξουμε για άλλη μια φορά στον κόσμο του Mushroom Kingdom για να δούμε τι εκπλήξεις μας έχει ετοιμάσει η Nintendo.

Ξέγνοιαστες γάτες και η οργή του Bowser
Στο Super Mario 3D World, η περιπέτειά σας ξεκινάει όταν ο Bowser απαγάγει κάποιες νεράιδες, γνωστές και ως Sprixies. Ο στόχος σας φυσικά είναι να πάτε από κόσμο σε κόσμο και να σώσετε όλες τις νεράιδες από τον κακό Bowser. Στην πορεία σας θα έρθετε αντιμέτωποι με κάθε λογής εμπόδιο και εχθρό, όμως παράλληλα θα έχετε και πληθώρα δυνάμεων για να ανταπεξέλθετε, καθώς και φιλική βοήθεια αν το επιθυμείτε.

Από την άλλη, στο Bowser’s Fury, έχουμε μια εντελώς καινούργια περιπέτεια. Ο Mario καθώς πάει την βόλτα του βλέπει διάφορα ίχνη μαύρης μπίχλας στον δρόμο (κάτι σαν πίσσα κακίας) και αποφασίζει να εντοπίσει την πηγή. Καθώς ακολουθεί το μονοπάτι τις μπίχλας, ανοίγει κάτω από τα πόδια του ένας βούρκος κακίας και τον ρουφάει σε έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο. Μετά την άτσαλη προσγείωσή σας στην περιοχή Lake Lapcat θα συναντήσετε τον Bowser Jr. ο οποίος φαίνεται αρκετά ανήσυχος. Χωρίς πολλά πολλά και βάζοντας τον εγωισμό του σε δεύτερη μοίρα, ο Bowser Jr. ζητάει την βοήθειά σας, προκειμένου να καταφέρει να απελευθερώσει τον πατέρα του από την επιρροή μιας μυστηριώδους και σκοτεινής δύναμης. Με τον Bowser Jr. στο πλάι σας, ξεκινάει μια επική περιπέτεια με σκοπό την σωτηρία του ορκισμένου εχθρού σας.

Ο ορισμός του Platform
Το Super Mario 3D World είναι ένα από τα καλύτερα Platform που κυκλοφορεί αυτή την στιγμή στο Switch και όχι άδικα. Αποτελεί port της Wii U έκδοσης και έχει νέες προσθήκες που το κάνουν πιο ελκυστικό. Συνολικά το Super Mario 3D World έχει αναλυθεί σε προηγούμενο review, επομένως εμείς δεν θα επαναλάβουμε τις ίδιες λεπτομέρειες, αλλά θα αναλύσουμε τις βελτιώσεις, προσθήκες, καθώς και αν αξίζει το port καθαυτό. Πλέον, στο συγκεκριμένο port έχουμε μικρό-βελτιώσεις του τύπου αυξημένη base ταχύτητα στους παίκτες, καθώς και νέες προσθήκες όπως το online co-op. Μπορείτε, αν έχετε ενεργή συνδρομή, να παίζετε με φίλους σας οι οποίοι είναι μίλια μακριά. Αν και οι servers της Nintendo δεν αποκρίνονται και τόσο γρήγορα, η διασκέδαση δεν μειώνεται.

SMario 3D World Bowser Fury 2

Υπάρχει πληθώρα power-ups όπως τα Fire Flower, Boomerang Flower, Double Cherry και πολλά ακόμα που θα σας δώσουν το πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων σας, αλλά θα σας βοηθήσουν και να συλλέξετε όλα τα αστέρια από κάθε πίστα. Επίσης, στην έκδοση του Switch έχει προστεθεί και το (αδιάφορο) Snapshot mode για όσους θέλουν να βγάζουν screenshots καθώς παίζουν και να τα κάνουν customize με τις στάμπες που συλλέγουν στις πίστες. Τα άλλα στοιχεία του παιχνιδιού παρέμειναν τα ίδια και αυτό δεν είναι καθόλου κακό, αν αναλογιστούμε ότι ήταν ένα από τα καλύτερα Platform. Το μόνο παράπονό είναι ότι δεν φαίνεται να έχει βελτιωθεί ο χειρισμός της κάμερας, κάτι που κάνει το Platforming στις τρείς διαστάσεις λιγάκι δύσκολο, αφού η κάμερα μετακινείται μόνο σε τρείς γωνίες.

Μαζέψτε παρέα και διασκεδάστε το.

Ο χειρισμός της κάμερας κάνει και λίγο πιο δύσκολο τον χειρισμό των χαρακτήρων σε co-op mode και θα μπορούσε να είχε βελτιωθεί. Ακόμα, ένα χαρακτηριστικό που χαιρόμαστε που έμεινε είναι το Luigi Bros, το arcade παιχνιδάκι που ξεκλειδώνεται αν καταφέρετε να νικήσετε το Super Mario 3D World. Αν κάποιος δεν είχε την ευκαιρία να παίξει το Super Mario 3D World στο Wii U, τότε αυτή η κυκλοφορία φαντάζει θείο δώρο. Το replayability είναι αρκετά καλό και το γεγονός ότι έχει co-op μέχρι και τέσσερα άτομα, τόσο local όσο και online, το κάνει ελκυστικό και go-to παιχνίδι για νύχτες με την παρέα. Η συνολική διάρκεια για τον τερματισμό είναι περίπου 7-8 ώρες και αφού το τερματίσετε μπορείτε να ξεκλειδώσετε ακόμα τέσσερις νέους κόσμους. Φαίνεται πως η διασκέδαση δεν σταματάει ποτέ στο Mushroom Kingdom.

SMario 3D World Bowser Fury 3

Ωστόσο, αν βαρεθείτε το κλασικό και διασκεδαστικό Platform που προσφέρει το Super Mario 3D World, μπορείτε να παίξετε το ολοκαίνουργιο Bowser’s Fury. Η περιοχή του Lake Lapcat έχει αρκετά νησάκια και πολλά μυστικά για να ανακαλύψετε. Ο στόχος σας θα είναι να συγκεντρώσετε αρκετά cat shines. Τα cat shines τα συγκεντρώνετε ολοκληρώνοντας κάποια challenges στις διάφορες περιοχές και σας βοηθάνε να “καθαρίσετε” τον κόσμο του Lake Lapcat από την σκοτεινή γλίτσα, καθώς και να ξεκλειδώνετε το τεράστιο cat bell που θα σας κάνει γίγαντες ώστε να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τον γιγαντιαίο και κακό Bowser. Τα challenges αυτά μπορεί να είναι τύπου “πιάσε αυτό τον γρήγορο λαγό”, ή “βρες το κλειδί για να ανοίξεις το κλουβί” και άλλα τέτοια περίεργα.

Η εξερεύνηση είναι ελεύθερη και το gameplay του θυμίζει τα κλασικά open-world Mario games. Ο κόσμος δεν είναι και τόσο μεγάλος, ωστόσο είναι γεμάτος με μπόλικο περιεχόμενο. Έχει αρκετά και ποικίλα challenges, μπόλικους εχθρούς και εύχρηστα mechanics, όμως παρά την μικρή του διάρκεια γίνεται επαναλαμβανόμενο. Δεν έχετε άπειρο χρόνο ξέγνοιαστης εξερεύνησης, καθώς ανά κάποια χρονικά διαστήματα ξυπνάει ο τεράστιος Bowser και σας επιτίθεται όπου και να βρίσκεστε στο νησί, επομένως όταν αρχίζει να βρέχει τρέξτε να κρυφτείτε πίσω από κάτι που θα σας προστατέψει από τις φλόγες του γίγαντα Bowser.

SMario 3D World Bowser Fury 7

Αν παίζετε μόνοι σας, τότε μπορείτε να δίνεται “διαταγές” στον Bowser Jr. ώστε να βοηθάει και αυτός στην εξολόθρευση των εχθρών σας. Αν από την άλλη επιλέξετε να παίξετε με κάποιον φίλο σας, τότε αυτός θα χειρίζεται τον Bowser Jr. Το co-op αν και διασκεδαστικό, έχει κάποιους περιορισμούς. Παρόλο που είναι co-op η κάμερα κινείται γύρω από τον Mario, επομένως ο δεύτερος παίκτης θα πρέπει να βρίσκεται συνεχώς κοντά του και θα εξαρτάται από την κίνηση της κάμερας που ορίζει ο παίκτης 1. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ο Bowser Jr. να βγαίνει αρκετές φορές εκτός της κάμερας και να πρέπει να πατήσει να τηλεμεταφερθεί πάλι κοντά στον Mario. Το Bowser’s Fury είναι μια ενδιαφέρουσα και νέα περιπέτεια, όμως διαρκεί μόλις πέντε ώρες και ο κύριος στόχος του γίνεται επαναλαμβανόμενος, κάνοντάς το να μοιάζει περισσότερο με κάποιο DLC παρά με ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι.

Ανανεωμένο look
Όπως ήταν αναμενόμενο, στην έκδοση του Switch έχουμε ελαφρός καλύτερα γραφικά, παρόμοια με αυτά του Super Mario Maker 2 ή του Super Mario Odyssey. Με λίγα λόγια, οι χαρακτήρες δείχνουν υπέροχοι, το ίδιο και οι εχθροί. Από την άλλη, δεν θα χάσουμε την ευκαιρία να παινέψουμε το εξαιρετικό level design του Super Mario 3D World. Τα πάντα, από το background, τα χρώματα, το πως έχουν τοποθετηθεί οι εχθροί, τα power-ups και οτιδήποτε άλλο στην οθόνη μας, βρίσκεται εκεί ακριβώς που πρέπει και κάθε level έχει “νόημα”. Μπορείτε να κάνετε τόσα πράγματα που θα βρίσκεστε προ εκπλήξεως με κάθε διαφορετικό level. Τα animations είναι ομαλά και δεν εντοπίστηκε ίχνος glitch ή κάποιο bug.

Παρομοίως, στο Bowser’s Fury έχουμε έναν πανέμορφο κόσμο με υπέροχα γραφικά όπως αυτά του Super Mario Odyssey. Το νερό λαμπυρίζει, ο κόσμος είναι φωτεινός όταν όλα βαίνουν καλώς και σκοτεινιάζει όταν εμφανίζεται ο κακός Bowser. Είναι η τέλεια αντίθεση και η βροχή μας κάνει εύκολα να καταλάβουμε ότι σύντομα πρόκειται να εμφανιστεί ο τεράστιος Bowser. Για άλλη μια φορά, η Nintendo αποδεικνύει πως ξέρει να σχεδιάζει κόσμους. Το κάθε νησί έχει την δική του διαρρύθμιση και όλα έχουν νόημα. Υπάρχουν τόσο φανερά όσο και πολύ καλά κρυμμένα μυστικά σε κάθε περιοχή, που σας προκαλούν να τα ανακαλύψετε.

Super meowrio
Ως port, το Super Mario 3D World δεν παρουσιάζει κάποιες διαφορές στο soundtrack και παραμένει το ίδιο εξαιρετικό. Κάθε ηχητικό κομμάτι ταιριάζει γάντι στο level και αγκαλιάζουν την όλη διαδρομή. Ακόμα, στο μενού που επιλέγετε το 3D World ή το Bowser’s Fury έχει ένα ηχητικό κομμάτι που είναι jazz παραλλαγή του κλασικού Super Mario soundtrack και είναι απλά απίστευτη σύνθεση. Θα βρεθείτε να κάθεστε στο μενού για αρκετή ώρα για να ακούσετε την κάθε λεπτομέρεια. Ακόμα, να σημειωθεί ότι δεν έχει προστεθεί κάποιου είδους voice acting, αλλά κράτησε τον ίδιο τύπο όπου οι χαρακτήρες απλά λένε κάποιες στάνταρ φράσεις.

SMario 3D World Bowser Fury 5

Όσον αφορά το Bowser’s Fury έχουμε ένα ολοκαίνουργιο και εξαιρετικό soundtrack. Ενώ εξερευνάτε χαλαρά παίζει διασκεδαστική και χαρούμενη μουσική και όταν αρχίζει να βρέχει και κάνει τις επιθέσεις του ο γιγάντιος Bowser μπαίνουν οι μεταλ κιθάρες και γίνεται πανικός. Η εναλλαγή αυτή γίνεται σταδιακά από την αρχή που αρχίζει να βρέχει μέχρι να εμφανιστεί ο Bowser. Επίσης, τα ηχητικά τόσο του περιβάλλοντος όσο και τον χαρακτήρων είναι ποιοτικά και καταλαμβάνουν τον ηχητικό “χώρο” πλήρως. Για άλλη μια φορά δεν έχουμε voice acting, όμως πλέον το έχουμε συνηθίσει.

Θέλουμε κι’ άλλο
Το πακέτο Super Mario 3D World + Bowser’s Fury μας φέρνει ένα εκπληκτικό Platform στο Switch, καθώς και μια ολοκαίνουργια περιπέτεια. Το soundtrack αμφότερων είναι εκπληκτικό, όπως και το gameplay τους. Το replayability είναι υψηλό, ενώ με παρέα οι περιπέτειες γίνονται διπλά πιο απολαυστικές και διασκεδαστικές. Η τιμή των 60 ευρώ σίγουρα αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην απόφαση της αγοράς και για όποιον θέλει απλά να παίξει το Bowser’s Fury ίσως να μην αξίζει, μιας και το Bowser’s Fury έχει διάρκεια μόλις πέντε ώρες. Όμως για όποιον δεν είχε την ευκαιρία να το παίξει στο Wii U, το πακέτο αυτό προσφέρει μπόλικη αξία και αντοχή στον χρόνο, καθώς και ένα Platform που θα “φωτίσει” τις βραδιές με φίλους.

Θετικά:
- Κορυφαίο Platform
- Πανέμορφο level design
- Πολλά power-ups και εχθροί
- Διασκεδαστικό co-op
- Απίστευτο soundtrack
- Υψηλό replayability
- Ο κάθε παίκτης έχει διάφορα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Αρνητικά:
- Περιορισμένες γωνίες της κάμερας
- Το Bowser’s Fury μοιάζει με DLC και όχι ξεχωριστό παιχνίδι (μικρή διάρκεια)
- Γίνεται επαναλαμβανόμενο

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 8
Gameplay: 8.5
Σενάριο: 7
Αντοχή: 8
Γενικά: 8

Μια από τις καλύτερες περιπέτειες του Mario και της παρέας του ανανεωμένη και μια σύντομη περιήγηση σε νέες σκοτεινές περιοχές. Απολαύστε με παρέα και υπεύθυνα.

Σταμάτης Καράμπογας

NEWS   VIEW ALL

Super Mario 3D World και Bowser’s Fury

[Αρχική δημοσίευση: 13/1/21] H Nintendo θα φέρει το Super Mario 3D World από το Wii U στο Switch τον Φεβρουάριο, μαζί με ένα νέο add-on με όνομα Bowser’s Fury. Το νέο τρέιλερ που παρουσιάστηκε χτες...
Posted (16 Feb 2021)

Super Mario 3D World walkthrough

Αν ψάχνετε το καλύτερο 3D Platform που υπάρχει αυτή τη στιγμή τότε η απάντηση είναι απλή. To Super Mario 3D World στο Wii U είναι προνόμιο τον περίπου 4.5 εκατομμυρίων κατόχων της κονσόλας παγκοσμί...
Posted (21 Jan 2014)

Super Mario 3D World

30 χρόνια μετά την εμφάνιση του Mario Bros. η Nintendo έχει δύο χαρές και μία λύπη για φέτος. Η χαρά της είναι το λανσάρισμα του New Super Luigi U που γιορτάζει ισάριθμα χρόνια απ' την πρώτη εμφάνισ...
Posted (04 Dec 2013)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Xintzi (Level 19) 07/03/2021 01:39
Υπέροχο game και review και προσωπικά από τα αγαπημένα μου Super Mario λόγω των πλατφορμων/πιστ ών που έχει. Το έχω παίξει στο Switch και σίγουρα αξίζει να το έχεις.
#2 ashbringer (Level 25) 07/03/2021 09:29
Το έχω παίξει και όντως είναι απο τα καλύτερα που έχουν βγεί. Μπράβο στον Σταμάτη για το αναλυτικό του άρθρο.
Score 8
7.67 User Score
(9 votes )
User Reviews 0
Genre: Platform
Developer: Nintendo
Publisher: Nintendo
Διάθεση: Market24.gr (211-4114050)
Players: 1-4
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 12/2/21
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

2
Prince of Persia   (8.7)
3
Grandia II   (8.6)
4
Crusader Kings III   (8.6)
5
Castlevania   (8.5)
8
F1 2021   (8.4)
10

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

Notification