Marvel's Spider-Man: The Heist DLC

Hot
REVIEWED ON PS4  

Ήρθε η Black Cat. Catwoman...πατώνεις;

Ήρθε η Black Cat. Catwoman...πατώνεις;

Ήρθε η Black Cat. Catwoman...πατώνεις;

Spider-Man και πάλι Spider-Man. Το νεότερο exclusive του PS4 σάρωσε στις πωλήσεις παγκοσμίως, με τους fans να αγοράζουν περισσότερα από 3.3 εκατομμύρια αντίτυπα σε μία μόλις εβδομάδα κυκλοφορίας. Το παραπάνω νούμερο ήταν αρκετό για να καταρρίψει το ρεκόρ που είχε θέσει προ ολίγων μηνών το God of War, την ώρα που κανείς δεν φανταζόταν πως ο άνθρωπος-αράχνη θα άφηνε τόσο εύκολα πίσω του την νέα περιπέτεια του Kratos. Οι υψηλόβαθμες κριτικές που έλαβε το Marvel’s Spider-Man συντέλεσαν στην παγκόσμια αναγνώριση του παιχνιδιού, που συνεχίζει να εκτιμάται από τους gamers εκεί έξω, αφού η το εντυπωσιακό Action-Adventure δεν σταματά εδώ.

marvels spider man the heist 1
Αυτό διότι, όπως είχε ανακοινωθεί από την εταιρεία ανάπτυξής του, η υποστήριξη του Spider-Man για το PS4 θα συνέχιζε και μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού, μέσω του expansion που είχαν προγραμματίσει να κυκλοφορήσουν με όνομα The City That Never Sleeps. Η παραπάνω επέκταση θα αποτελείται από τρία κομμάτια, ενώ εμείς θα ασχοληθούμε με το πρώτο, το The Heist, αφού τα δύο εναπομείναντα story chapters θα κυκλοφορήσουν στους επόμενους δύο μήνες. Όσοι επομένως απολαύσατε το Marvel’s Spider-Man με τις περιπέτειες, τις στολές και όλα τα συναφή, κοπιάστε, γιατί η ιστορία αυτού του πολυαγαπημένου ήρωα κάθε άλλο παρά τελείωσε.

Η επιστροφή της γατούλας
Στο κανονικό παιχνίδι, χορτάσαμε από villains και παρουσίες που λατρέψαμε όλα αυτά τα χρόνια από τα comics και τις ταινίες της Marvel. Έχοντας τους χαρακτήρες της καλής πλευράς, τους Sinister Six για κακούς και όλους τους υπόλοιπους, δεν γινόταν να έχουμε παράπονο σχετικά με την απουσία κάποιου. Παρόλα αυτά, το The Heist, εστιάζει σε έναν χαρακτήρα που δεν είδαμε ακριβώς στην κανονική ροή του παιχνιδιού, αλλά υπήρξαν αρκετές αναφορές στην περίπτωση του ή να πούμε καλύτερα στην περίπτωσή της. Μιλάμε φυσικά για την Black Cat, την Catwoman του σύμπαντος της Marvel, η οποία είχε φροντίσει να απλώσει τα χαριτωμένα κουκλάκια της σε σχήμα γάτας σε όλη την Νέα Υόρκη, ώστε να προβληματίσει τον Spider-Man σχετικά με την επιστροφή της.

Όπως είπαμε, εκτός του DLC δεν είχαμε την ευκαιρία να δούμε την ίδια να παρουσιάζεται στις οθόνες μας, ωστόσο η Black Cat μας παρείχε ορισμένα challenges και μία πανέμορφη στολή ως teaser για αυτό που ερχόταν, δηλαδή για ένα story chapter αφιερωμένο στην ίδια. Πράγματι αυτό συμβαίνει και στην πράξη, αφού βλέπουμε τον Spider-Man, ύστερα από όλα έχει ζήσει με την αντιμετώπιση των σατανικών εχθρών και την διεκπεραίωση κάθε αποστολής του, να πιάνει την συμμορία του Hammerhead να επιδιώκει να κλέψει ένα πανάκριβο έκθεμα ενός μουσείου. Πολύ νωρίς, ο Peter Parker ανακαλύπτει πως ο εξίσου δόλιος αυτός businessman συνεργάζεται με μία παλιά “φίλη” του Spider-Man, αφού ο πρωταγωνιστής μας έχει ερωτικό ιστορικό με την Felicia Hardy που επίσης έχει το alter ego της υπό την μορφή της Black Cat.

Βέβαια, σε αντίθεση με τον Spider-Man η Black Cat χρησιμοποιεί την εναλλακτική της μορφή περισσότερο για να βλάψει τους άλλους παρά για να τους σώσει. Ως χαρακτήρας, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση πως ανήκει στην καλή πλευρά, αλλά ούτε στους villains εξ ολοκληρου, αφού απλά προτιμάει να κλέβει και να σκοτώνει μόνο πλούσιους και παράνομους προς όφελός της. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, τα έχει τακιμιάσει με την φαμίλια του Hammerhead, έχοντας ως στόχο την υπερίσχυσή τους έναντι των άλλων οίκων του Μανχάταν, των οποίων τα ιερά αποκτήματα πέφτουν ένα ένα στα χέρια της “Μαύρης Γάτας”. Ο δύσμοιρος Spidey από την άλλη, έχει πολλά πράγματα στο μυαλό του, αφού από την μία υπάρχει η Felicia την οποία πρέπει φυσικά να σταματήσει, δίχως να θέλει να την βλάψει, όμως έχει και την κρεβατομουρμούρα της Mary Jane που ζηλεύει, γνωρίζοντας το παρελθόν αυτών των δύο.

marvels spider man the heist 2
Το κακό τριτώνει με τα συνεχή τηλεφωνήματα του Miles Morales αλλά και με τα λοιπά εγκλήματα που λαμβάνουν χώρα στην Νέα Υόρκη, εξού και ο τίτλος του expansion. Η Insomniac Games κατάφερε να ανταποκριθεί στο ενδιαφέρον που είχε δημιουργήσει σε όλους όσους έπαιξαν το Spider-Man για την Black Cat. Χαρήκαμε πολύ που την είδαμε ιδίοις όμμασι μετά από πολύ καιρό σε ένα video game, ενώ το επιπλέον σενάριο που προκύπτει από τα γεγονότα του The Heist DLC είναι εξίσου ανατρεπτικό και εντυπωσιακό με τα όσα είδατε στην κανονική ιστορία. Το μεγάλο σφάλμα, φάνηκε στην διάρκειά του. Εκεί που το hype τινάχθηκε στα ύψη, αφού κανείς δεν περίμενε το Spider-Man να είναι τόσο καλό, όλοι περίμεναν αναπόφευκτα και το DLC, το οποίο στο main μονοπάτι του δεν θα σας χαρίσει περισσότερο από 2-3 ώρες ιστορίας, πράγμα που αναγκάζει τα γεγονότα να συμβαίνουν και να ολοκληρώνονται πάρα πολύ απότομα. Δυστυχώς μερικοί θα νιώσετε με το πέρας του The Heist πως σας πήραν την μπουκιά από το στόμα.

Προσθήκες λίγων εκατομμυρίων
Στο gameplay δεν περιμέναμε να δούμε ιδιαίτερες προσθήκες, ειδικά σε ένα DLC που κυκλοφόρησε μόλις έναν μήνα ύστερα από το πλήρες παιχνίδι. Τα main quests εστιάζουν, φυσικά, στην περιπέτεια και την συναναστροφή σας με την Black Cat. Στην πλειονότητα των missions καλείστε να εντοπίσετε την επόμενή της κίνηση, να ψάξετε για τα ίχνη των θανατηφόρων νυχιών της και να πλακώσετε ορδές εχθρών που προσπαθούν να σας εγκλωβίσουν. Ανάμεσά τους είδαμε έναν νέο τύπο εχθρών, κάτι βαριά οπλισμένους νταγλαράδες που σας ρίχνουν με το machine gun τους και χρειάζονται αμέτρητες φάπες για να σωριαστούν στο έδαφος. Ιδίως για όσους δοκιμάσουν να αξιοποιήσουν το νέο επίπεδο δυσκολίας, που προστέθηκε με το νέο update του Spider-Man (όπως και το New Game+ mode), θα δυσκολευτείτε πολύ με τους συγκεκριμένους αντιπάλους.

marvels spider man the heist 3
Εκτός της ιστορίας, υπάρχουν ξανά ορισμένα challenges που πρέπει να ολοκληρώσετε αν θέλετε να τερματίσετε και το DLC στο 100%. Η Screwball, το σπαστικό κοριτσάκι των social media που κάνει εγκλήματα για να μαζέψει clicks και views, επιστρέφει μόνο που αυτή την φορά δεν την αντιμετωπίζετε ως side quest, αλλά σαν challenges στα διάφορα σημεία του χάρτη, ακριβώς όπως ήταν ο Taskmaster στην κανονική ροή. Αυτή θα σας ζητήσει να αφοπλίσετε βόμβες ή να πλακώσετε τα τσιράκια της, ενώ το νέο feature είναι το photobomb που σας δίνει πόντους για τα challenges αν καταφέρετε να τραβήξετε φωτογραφία σε σωστό timing όσο μοιράζετε πόνο στους εχθρούς σας. Ακόμα και αυτές οι δοκιμασίες όμως είναι πολύ λίγες στον χάρτη.

Η εμφάνιση της Felicia Hardy θα ξυπνήσει “άγρια” συναισθήματα σε όσους γνωρίζουν τι εστί Black Cat.

Τα collectibles αυτή την φορά έχουν την μορφή πανάκριβων εκθεμάτων που είχε κλέψει στο παρελθόν ο πατέρας της Black Cat, ο Walter Hardy. Υπό τις εντολές ενός αστυνομικού, μπορείτε να συλλέξετε καθένα από αυτά στις διάφορες περιοχές και να τα ανακτήσετε για χάρη της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στο σύνολο είναι 10 και όχι 46 που ήταν τα backpacks. Αξιοσημείωτη είναι και η αξία που δόθηκε στο Spider-Bot, το αγαπημένο gadget του Spider-Man, το οποίο θα χρησιμοποιήσετε σε τουλάχιστον 3-4 αποστολές σε όλο το DLC. Παράλληλα, υπάρχουν και τα τυχαία εγκλήματα που λαμβάνουν χώρα στην πόλη, που διατηρούν το ίδιο μοτίβο με όσα είχαμε δει πριν, ωστόσο όλα τα παραπάνω μπορούν να σας χρησιμέψουν σε περίπτωση που δεν είχατε αναβαθμίσει πλήρως τα gadgets και τον ευρύτερο εξοπλισμό σας με τα εμβλήματα που σας δίνονται.

marvels spider man the heist 4
Κάπου εδώ θα σας απογοητεύσουμε, δυστυχώς, αναφερόμενοι και πάλι στις διάρκεια του The Heist. Στο σύνολο, η ολοκλήρωση της ιστορίας και των επιμέρους αποστολών δίνουν στο DLC μία διάρκεια 3-4 ωρών που δεν είναι ικανοποιητική για open world παιχνίδι, ιδίως για ένα που είχε εντυπωσιάσει τόσο πολύ στην κανονική του έκδοση. Όλα γίνονται λιγάκι απότομα και σίγουρα θα υπάρξουν πολλοί που με το δίκιο τους θα αισθανθούν πως το The Heist και ό,τι έχει αυτό να προσφέρει τελειώνουν γρήγορα. Δεν παύει να είναι η ίδια απολαυστική εμπειρία που ζήσατε παίζοντας το main story του Spider-Man, αλλά αυτό το κάτι που του λείπει γίνεται παραπάνω από αισθητό.

Στολές, εκρήξεις και γάτες
Ο τεχνικός τομέας του The Heist συνέχισε από κει που έμεινε η κύρια ιστορία. Ο Spider-Man αποκτά τρεις στολές κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, μία με το πέρας της πρώτης αποστολής, μία με την ολοκλήρωση της ιστορίας του DLC, ενώ η τελευταία και μακράν καλύτερη, αποκτάται με την ολοκλήρωση κάθε challenge που περιλαμβάνει ο χάρτης. Συγχρόνως είναι και μία από τις ωραιότερες στολές του παιχνιδιού, που πλέον είναι 30, ωστόσο καμία από τις τρεις καινούριες δεν διαθέτει δικό της ability, είναι καθαρά costumes σε αντίθεση με τις προηγούμενες. Η Black Cat είναι άριστα σχεδιασμένη, sexy όσο δεν πάει, ανταποκρίνεται επάξια στην εικόνα που έχουν δημιουργήσει στα μυαλά μας τα comics και κανείς δεν θα χορτάσει να την χαζεύει στις σκηνές που συμμετέχει με το σαγηνευτικό της βλέμμα και τις ικανότητές της στο πεδίο της μάχης.

marvels spider man the heist 5
Ευτυχώς, είχαμε και μερικές ακόμα καθηλωτικές στιγμές μάχης και κυνηγητού ανάμεσα στον Spider-Man και την ίδια, είτε στο κέντρο της πόλης, είτε στο μετρό, όπου αξίζει απλά αφήσετε το controller σας και να απολαύσετε το μεγαλείο της Insomniac Games προτού ριχτείτε ξανά στο κυνήγι. Οι ερμηνείες των χαρακτήρων ήταν ξανά εξαιρετικές, με την Erica Lindeck να αποδίδει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την προσωπικότητα της Black Cat. Οι Mary Jane και Spider-Man έδωσαν ρεσιτάλ ζήλειας και ηρωισμού αντίστοιχα, πράγμα που επιτεύχθηκε από το καταπληκτικό voice acting των αρμόδιων ηθοποιών. Δεν έλλειψε και το χιούμορ που κάτω από ορισμένες συνθήκες ήταν ξεκαρδιστικό.

Τακτική ή σφάλμα;
Παρά το γεγονός το ότι το The Heist DLC είναι ένας άκρως διασκεδαστικός τρόπος να συνεχίσετε να απολαμβάνετε το Marvel’s Spider-Man, το περιεχόμενό του σε συνδυασμό με την μικρή του διάρκεια μας προβληματίζουν σχετικά με το αν η Insomniac Games επέλεξε την ιδανικότερη τακτική για να κυκλοφορήσει τα DLCs της. Το The Heist είναι το πρώτο εκ των τριών story chapters που θα κυκλοφορήσουν και θα αποτελέσουν το The City That Never Sleeps expansion, ωστόσο αν κρίνουμε από τα όσα είδαμε σε αυτό, ίσως η κυκλοφορία των τριών μαζί να ήταν μία πιο αξιόλογη επιλογή, για να αφήσουν στους fans μία αίσθηση πληρότητας.

marvels spider man the heist 6
Το συγκεκριμένο κόβεται λίγο απότομα, αφήνοντας ανάμεικτα συναισθήματα σε όσους το περίμεναν με τεράστια ανυπομονησία. Η ιστορία του είναι πολύ ενδιαφέρουσα και η Black Cat είναι εντυπωσιακή, όμως δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι στοιχεία αρκετά για να ικανοποιήσουν όλους όσους το δοκιμάσουν. Θα χρειαστεί να έρθει το Turf Wars DLC του Νοεμβρίου και το Silver Lining DLC του Δεκέμβρη για να ανακαλύψουμε το αν η Insomniac Games όφειλε να κυκλοφορήσει αυτά τα τρία ως ένα ή αν προέβη στην σωστή απόφαση. Για την ώρα πάντως, τείνουμε στο πρώτο. Το αν αξίζει να δώσει κάποιος τα 8 ευρώ για να αποκτήσει το The Heist ή τα 20 για να αγοράσει ολόκληρο το The City That Never Sleeps θα φανεί στο…χειροκρότημα.

Θετικά:
- Νέο ανατρεπτικό κομμάτι ιστορίας
- Καινούριες και πανέμορφες στολές
- Περισσότερα challenges και collectibles
- Η Black Cat από μόνη της
- Εντυπωσιακές σκηνές δράσης

Αρνητικά:
- Πολύ μικρή διάρκεια
- Απουσία των abilities από τις στολές
- Η πλοκή “κόβεται” απότομα

Βαθμολογία: 7.8

Η περιπέτεια του Spider-Man επεκτείνεται με εντυπωσιακό τρόπο, όμως δεν προλαβαίνει να φτάσει στην κορύφωση λόγω μικρής διάρκειας.

Γιάννης Σιδηρόπουλος

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 BigGreekGamer (Level 31) 28/10/2018 20:13
Αυτή η glossy λεπτομέρεια στην στολή του Spiderman με τρελαίνει!!!
Score 7.8
7.73 User Score
(11 votes )
User Reviews 0
Genre: Action-Adventure
Developer: Insomniac Games
Publisher: Sony Interactive Entertainment
Διάθεση: Sony Hellas (210-6782000)
Players: 1
Release Date: 23/10/2018
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

2
Prince of Persia   (8.7)
3
Crusader Kings III   (8.6)
4
Grandia II   (8.6)
7
Castlevania   (8.5)
8
F1 2021   (8.4)
10

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

Notification