Fortnite

Hot
Μαρίνος Τζώτζης

Wave και tower defence συναντούνε... zombies στο νέο Survival Sandbox της Epic Games. 

Wave και tower defence συναντούνε... zombies στο νέο Survival Sandbox της Epic Games. 

Wave και tower defence συναντούνε... zombies στο νέο Survival Sandbox της Epic Games. 

H Εpic Games είναι μια αμερικανική εταιρεία ανάπτυξης με έδρα την California και ιδρύθηκε το 1991. Είναι γνωστή για τα Unreal games και Gears of War μεταξύ άλλων, ενώ αποτέλεσε την εταιρεία που ανέπτυξε το Unreal Engine που κέρδισε θέση ακόμα και στο βιβλίο Γκίνες ως το πιο επιτυχημένο game engine. Είναι δηλαδή μια εταιρεία με μια ορισμένη βαρύτητα στο χώρο του gaming και μια της οποίας οι νέες προσθήκες πάντα θα αναμένονται με ένα βαθμό αισιοδοξίας. Tί είναι όμως αυτό που κάνει ένα game πετυχημένο;

Ανάλογα με τα άτομα που θα ρωτήσετε θα πάρετε και τις ανάλογες απαντήσεις. Άλλοι θέλουν να έχουν επικές ιστορίες, μάχες, flashy gameplay ή δυνατά puzzles, τεράστιους κόσμους να εξερευνήσετε, ενώ θα πάρετε κάποια στιγμή και την απάντηση ''θέλω αυτό που παίζω να έχει πλάκα''. Χωρίς να θέλω να περιορίσω το Fortnite και να πω πως δεν έχει τίποτα άλλο πέρα από πλάκα, αυτό ήταν το στοιχείο αποτέλεσε την πρώτη μου εντύπωση παίζοντάς το. 

Να θυμίσουμε πως το Co-op sandbox survival της Epic Games βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε early access και αναμένεται να κυκλοφορήσει ως free-to-play τίτλος μέσα στο 2018 χωρίς να έχουμε όμως κάποια ακριβή ημερομηνία. Εάν θέλετε να δοκιμάσετε την early  access έκδοσή του τότε θα πρέπει να το αγοράσετε, και διαθέτει 4 εκδόσεις Standard, Deluxe, Super Deluxe και Limited οι οποίες κοστίζουν 40, 60, 80 και 150 ευρώ αντίστοιχα. Η Standard έκδοση περιέχει όλο το περιεχόμενο και μερικά bonuses ενώ όσο πιο ακριβές εκδόσεις αγοράζετε τόσο μεγαλώνουν τα bonuses που παίρνετε σε ήρ, όπλα και loot boxes.

fortnite 11Η Γη απειλείται  
Εισαγόμενοι στο παιχνίδι θα βρεθείτε σε μια Γη υπό απειλή καθώς ένα πολύ μεγάλο μέρος του πλανήτη έχει καταστραφεί εξαιτίας μιας μυστήριας καταιγίδας που επονομάζεται απλώς The Storm και μετατρέπει ανθρώπους σε husks, τέρατα που φοράνε το δέρμα τους ως ρουχισμό. Θα παίξετε ως ο Commander ο οποίος κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας θα βρει ένα καταφύγιο μέσα στο οποίο βρίσκεται ένα robot με υψηλή νοημοσύνη και μερικά ακόμη... όχι και τόσο έξυπνα.

Σκοπός σας ως νέος διοικητής της βάσης που θα εντοπίσετε είναι να βρείτε επιζώντες οι οποίοι δεν έχουν μετατραπεί σε husks ή σκοτωθεί από αυτά. Ως παίκτες αναλαμβάνετε το ρόλο του Commander, αλλά να διευκρινίσουμε πως ως Commander αναλαμβάνετε το ρόλο του καθοδηγητή και δεν θα παίζετε με αυτόν τον χαρακτήρα, αλλά με τους διάφορους ήρωες που υπάρχουν.

fortnite 4Ευχάριστα αλλά όχι σπουδαία γραφικά
Τα γραφικά είναι αρκετά καρτουνίστικα και πολύχρωμα αλλά ευχάριστα στο μάτι και για να πούμε την αλήθεια δεν αποτελούν το δυνατό κομμάτι του σε καμία περίπτωση. Παρόλα αυτά κάνουν τη δουλεία τους και δε θα σας ενοχλήσουν ιδιαίτερα, εκτός αν τα γραφικά αποτελούν και το πρώτο πράγμα που κοιτ. Ακόμη δεν υπάρχουν ιδιαίτερα πολλές γραφικές λεπτομέρειες στις περιοχές που θα επισκεφθείτε, ενώ οι πίστες είναι instanced παρουσιάζοντας ένα ικανοποιητικό μέγεθος και η εξερεύνησή τους θα πάρει αρκετή ώρα.

Οι σχεδιασμοί των ηρώων και των τεράτων είναι ικανοποιητικοί και παρουσιάζεται μια σχετικά καλή ποικιλία όσον αφορά τουλάχιστον τους πρώτους. Τα τέρατα ανάλογα με τo class τους είναι εντελώς ίδια και σκοτώνοντάς τα θα βλέπετε συνέχεια τον ίδιο σχεδιαστικά εχθρό κάτι το οποίο εύκολα θα μπορούσε να αλλάξει και κάθε ξεχωριστό class τεράτων να διαθέτει έναν αριθμό παραλλαγών. Η ποικιλία των classes των τεράτων δεν είναι και η μεγαλύτερη οπότε θα βαρεθείτε να βλέπετε τα ίδια και τα ίδια ειδικά στις πρώτες πίστες. Μετά αυτό αλλάζει, αλλά όχι αρκετά ώστε να μην είναι ενοχλητικό.

fortnite 6Στοιχεία gameplay
Βασικό στοιχείο του gameplay αποτελεί η βάση σας την οποία θα βελτιώνετε και ενδυναμώνετε συνεχώς. Τα levels υπάρχουν αλλά δεν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο καθώς η δύναμή σας μετριέται με το base power κάτι που καθορίζεται από τη δύναμη των ηρώων σας και των επιζώντων που βρίσκετε, τους οποίους κατατάσσετε σε διάφορες ομάδες. Ανάλογα με το power level της βάσης σας τόσο δυνατότεροι είναι οι ήρωες σας και μπορείτε να αντεπεξέρχεστε με μεγαλύτερη ευκολία στις δύσκολες αποστολές. Στον πόλεμό σας για επιβίωση η υπεράσπισή της ασπίδας σας η οποία κρατάει μακριά τα husks θα είναι επιτακτική και θα την αναβαθμίζετε κάθε μερικά stages ώστε να είναι ακόμα δυνατότερη. Γύρω από αυτή θα μπορείτε να χτίσετε ένα φρούριο όπως ακριβώς το θέλετε εσείς για να την υπερασπιστείτε.

Πέρα από τη υπεράσπιση της ασπίδας σας θα κάνετε εξορμήσεις στις γύρω περιοχές με σκοπό να ολοκληρώσετε αποστολές, να λύσετε το μυστήριο της καταιγίδας που έφερε την καταστροφή της Γης, να βρείτε νέους ήρωες και επιζώντες αλλά και να μαζέψετε υλικά ώστε να είστε σε θέση να φτιάχνετε όπλα και παγίδες. Yπάρχουν δυο ειδών όπλα τα οποία θα χρησιμοποιήσετε, ranged και melee. Τα όπλα τα αποκτάτε είτε κάνοντας crafting, είτε βρίσκοντάς τα κατά τη διάρκεια των εξορμήσεών σας. Βέβαια βασικότερος τρόπος αποτελεί το crafting καθώς τα όπλα σας έχουν ένα συγκεκριμένο health bar και διαλύονται μετά από πολλή χρήση. Με τον καιρό θα βρίσκετε blueprints και schematics όπλων τα οποία μπορείτε να έχετε μόνιμα στην κατοχή σας, με το μόνο που χρειάζεστε για να τα κάνετε craft να είναι τα απαραίτητα υλικά. Η ποικιλία των όπλων είναι καλή με μακράν καλύτερο (προσωπική άποψη) το shotgun που θα σας δίνει άπειρη ευχαρίστηση και θα βγάλει τον Arnold Schwarzenegger από μέσα σας. Μπορείτε φυσικά να διαθέτετε τα ίδια όπλα ή blueprints και schematics όπλων παραπάνω από μία φορά και να χρησιμοποιήσετε τα διπλά για να πάρετε υλικά από αυτά μέσω του recycling. Μπορείτε ακόμη να τους δίνετε levels και να τα εξελίσσετε σε δυνατότερα χρησιμοποιώντας τα schematics ΧP που παίρνετε ως ανταμοιβές.

fortnite 5Επαναλαμβανόμενες αποστολές
Κάθε αποστολή που παίζετε παρά τις διαφοροποιήσεις που παρουσιάζει είναι παρόμοια. Βρίσκετε κάποιο μικρό objective και μετά πρέπει να το υπερασπιστείτε χτίζοντας γύρω από αυτό και θα πρέπει να το υπερασπιστείτε από ορδές τεράτων τα οποία θέλουν να εμποδίσουν τις προσπάθειες σας. Όσο όμως και να αλλάξει το σενάριο της αποστολής που θα παίξετε αυτό που δε θα αλλάξει είναι ο τρόπος που θα ολοκληρωθεί και αν και στην αρχή το co-op στοιχείο θα είναι πολύ ενδιαφέρον και θα το ευχαριστηθείτε, από κάποια στιγμή και έπειτα θα θέλετε να δείτε και κάτι διαφορετικό το οποίο όμως δε θα έρθει, με εξαίρεση τις survivor rescue αποστολές που δεν είναι όμως κάτι το συνταρακτικά διαφορετικό. Ναι έρχονται νέοι εχθροί, ναι βρίσκετε νέα όπλα και ήρωες αλλά και πάλι ο πυρήνας του gameplay μένει ίδιος και απαράλλακτος με τη χαρά ενός νέου αποκτήματος να καλύπτει για λίγη ώρα τη ρηχότητα που υπάρχει σε αυτόν τον τομέα. Παρόλα αυτά εάν το παίξετε με φίλους σας ο βαθμός ευχαρίστησης θα μεγαλώσει σημαντικά και θα το βαρεθείτε πιο δύσκολα και γενικά θα έλεγα πως το Fortnite είναι φτιαγμένο για να παίζεται με φίλους.

Μετά τις αρχικές αποστολές μάλιστα ο σχετικά μικρός βαθμός δυσκολίας μεγαλώνει πολύ απότομα και η πρόοδός σας θα είναι πολύ πιο αργή. Αυτό σε ένα βαθμό είναι λογικό και επόμενο, αλλά όταν θες να μεγαλώσεις τo base power σου και είσαι αναγκασμένος να επαναλαμβάνεις παρόμοιες αποστολές ώστε να το κάνεις αυτό, πας αυτόματα στην κατηγορία κορεάτικο MMO. Δε λέω πως με το που δείτε τα δύσκολα θα το παρατήσετε αλλά ο τρόπος με τον οποίον γίνεται η πρόοδος είναι σε ένα βαθμό άδικος και θύμισε αυτά τα mobile games που παίζεις για δυο ώρες έως ότου η δυσκολία να γίνει αυτόματα τεράστια. Φυσικά εδώ αυτό θέλει αρκετές περισσότερες ώρες για να γίνει.

fortnite 7Τύφλα να 'χει ο Bob ο μάστορας
Ας πάμε τώρα στο τελευταία βασικό στοιχείο gameplay το οποίο αποτέλεσε και μια πολύ ευχάριστη έκπληξη και όπως καταλάβατε και από τον παραπάνω τίτλο, αυτό δεν είναι άλλο από το χτίσιμο. Όπως προείπαμε το χτίσιμο σας χρειάζεται για την υπεράσπιση της βάσης σας και των objectives. Το καλό είναι μπορείτε να χτίσετε τα πάντα και παντού όπως ακριβώς το θέλετε ενώ μπορείτε ακόμη να διαλύσετε μέρη του κόσμου γύρω σας ώστε να δημιουργήσετε μια σωστή στρατηγική θέση που θα κάνει ευκολότερη την άμυνά σας.

Πέρα από την άμυνα το χτίσιμο μπορεί να χρησιμοποιηθεί απλά παντού. Εξερευνάτε μεγάλες περιοχές και θέλετε να φτάσετε την οροφή ενός κτιρίου; Χτίστε και αψηφήστε τη βαρύτητα με μια σκάλα που φτάνει από το έδαφος μέχρι τον ουρανό κάτι αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να βρείτε τα διάφορα treasure chests τα οποία θα σας δίνουν γενναιόδωρες ανταμοιβές και είναι κρυμμένα στις πιο δυσπρόσιτες περιοχές των πιστών. Οι συνδυασμοί είναι άπειροι. Τα υλικά για κτίσιμο είναι τα ξύλο, πέτρα και μέταλλο με το ένα να είναι πιο ισχυρό από το άλλο. Γενικά θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε το ξύλο κατά τη διάρκεια της εξερεύνησης και τα άλλα δυο στις άμυνές σας.

Ήρωες, classes, survivors και defenders
Οι classes των ηρώων μέχρι στιγμής είναι τέσσερεις, Soldier, Constructor, Ninja και Outlander με την καθεμία να διαθέτει από 10 subclasses που αλλάζουν σε μικρό αλλά αισθητό βαθμό το πως παίζει ο κάθε χαρακτήρας. Οι Soldiers είναι οι κατεξοχήν αρμόδιοι για να αντιμετωπίζουνε τους εχθρούς, οι Constructors δίνουν αναβαθμίσεις σε κτήρια κάνοντας τα ισχυρότερα, οι Ninjas ειδικεύονται στο melee combat και στην εξερεύνηση ενώ οι Outlanders είναι ειδικοί στο να βρίσκουν θησαυρούς και υλικά. Μπορείτε να ανεβάσετε τα επίπεδα των ηρώων μέσω των hero XP ανταμοιβών που θα παίρνετε αλλά και να τους εξελίξετε ώστε να τους κάνετε δυνατότερους.

Η Γη βασίζεται στα ικανά χέρια σας!

Καθώς θα ολοκληρώνετε τις αποστολές θα βρίσκεται διάφορους επιζώντες οι οποίοι χωρίζονται σε δυο κατηγορίες, survivors και defenders. Και οι δύο κατηγορίες διαθέτουν κάποιες περαιτέρω εξειδικεύσεις με τους survivors να χρησιμοποιούνται για να δώσουνε κάποια passive bonuses σε εσάς και τους συμπαίκτες σας ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε defenders για να σας βοηθήσουν στις δύσκολες αποστολές με την παρουσία τους ως NPCs. Να τονίσουμε πως χρησιμοποιείτε το hero XP ώστε να αναβαθμίζετε και να εξελίσσετε τους επιζώντες όπως και τους ήρωες. Όπως και στα όπλα, όλους τους χαρακτήρες από ήρωες μπορείτε να τους διαθέτετε και παραπάνω από μια φορά και να τους χρησιμοποιήσετε για να δυναμώσετε άλλους κάνοντάς τους retire.

fortnite 1Skill tree, research tree και collection book
Νωρίτερα είπαμε πως τα levels δεν επηρεάζουν άμεσα το πόσο δυνατοί θα είστε. Παρόλα αυτά κάθε level που ανεβαίνετε σας δίνει από ένα skill point το οποίο ξοδεύετε στο skill tree παίρνοντας αναβαθμίσεις για τη βάση και τους ήρωές σας. Τα skill points δεν αποκτούνται αποκλειστικά από τα levels αλλά και από ορισμένα quests. Υπάρχουνε πέντε συνολικά skill trees τα οποία θα πρέπει να συμπληρώσετε κάτι που αποτελεί μια αρκετά χρονοβόρα διαδικασία αλλά τα bonus που παίρνετε είναι αρκετά χρήσιμα. Το research tree μοιάζει κάπως με το skill tree υπό την έννοια ότι και αυτό σας δίνει κάποια στατιστικά (δε δίνει όμως αναβαθμίσεις για τη βάση και τους ήρωες) αλλά τα research points που χρειάζεστε για να ξεκλειδώσετε τα bonus έρχονται με την πάροδο της ώρας.

Το Collection book είναι αντίστοιχο του gallery που συναντάμε σε άλλους τίτλους και περιέχει όλα τα όπλα, ήρωες και αντικείμενα που μπορείτε να βρείτε. Το συμπληρώνετε δίνοντας κάποια διπλά blueprints ή schematics που αποκτάτε όσο παίζετε και παίρνετε ανταμοιβές για τις καταχωρήσεις σας στη συλλογή. Η προσθήκη αυτή είναι πολύ βολική τόσο για να ξεφορτωθείτε πιο αδύναμα όπλα ή χαρακτήρες που δε χρειάζεστε, όσο και γιατί την ανάπτυξη της δύναμής σας γιατί οι ανταμοιβές είναι αρκετά γενναιόδωρες, ειδικά για κάτι που δε σας χρειάζεται. Προσέξτε όμως να μην καταχωρήσετε σημαντικούς ήρωες, χαρακτήρες και όπλα που δεν έχετε δεύτερη φορά καθώς θα αποτελέσουν σημαντική απώλεια.

fortnite 8Voice acting σου βγάζω το καπέλο!
Αυτό που με κέρδισε και θα κερδίσει και εσάς είναι το voice acting. Μπορεί εσείς ως Commander να μην έχετε φωνή, όλοι οι υπόλοιποι χαρακτήρες όμως έχουνε και μάλιστα η αναπαράστασή τους είναι πολύ πιστευτή, με το robot με τη γυναικεία φωνή που θα συναντήσετε στην αρχή της ιστορίας να αποτελεί μακράν το καλύτερο παράδειγμα. Αυτό θα σας κάνει να αγαπήσετε τους χιουμοριστικά φτιαγμένους χαρακτήρες του. Θα εκτιμήσετε ακόμη το λεπτό humor του το οποίο δε θα σας κάνει να ξεκαρδιστείτε (δεν είναι αυτός ο σκοπός του) αλλά θα δημιουργήσει μια ευχάριστη ατμόσφαιρα γύρω από την όλη εμπειρία σας.

Τα ηχητικά εφέ είναι πιστευτά και το soundtrack του είναι αρκετά καλό χωρίς όμως να εντυπωσιάζει και να διαθέτει κάποια κομμάτια που μας έμειναν. Ένα μικρό παράπτωμα που έχω να παραθέσω όσον αφορά τον ηχητικό τομέα είναι πως όταν εξερευνάτε θα βρίσκετε έναν μικρό αριθμό τεράτων και η μουσική ξαφνικά θα αλλάζει σε μουσική μάχης παρόλο που οι αντίπαλοί σας μπορεί να είναι ένας οι δύο και υπάρχει κλιμάκωση για το τίποτα, κάτι που λογικά συμβαίνει γιατί η μουσική είναι προγραμματισμένη να αλλάζει όταν βρίσκεστε σε μάχη. Καταλαβαίνετε βέβαια πως όταν αυτό είναι το μοναδικό παράπτωμα που έχει να προσάψει κανείς όσον αφορά τον ηχητικό τομέα κάτι έχει γίνει καλά.

fortnite 13Battle Royale
''Όταν δεν μπορείς να τους νικήσεις πήγαινε μαζί τους'', λέει το γνωστό ρητό και θα μπορούσε κάλλιστα να εφαρμοστεί και στην περίπτωση που εξετάζουμε. Πριν από λίγο καιρό η Epic Games είχε δηλώσει πως το διάσημο Battle Royale mode που αυτή τη στιγμή έχει γίνει μέσω του PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS ότι πιο mainstream όσον αφορά τα shooters, θα έκανε τη εμφάνισή του και στο νέο της Survival. Η δοκιμαστική του έκδοση είναι πλέον live και μπορέσαμε να τη δοκιμάσουμε. Πέρα από τα crashes που εμφάνιζε καθώς είναι ακόμα σε πολύ δοκιμαστικό στάδιο ήταν σίγουρα μια πολύ απολαυστική προσθήκη.

Το gameplay  ήταν παρόμοιο με το γνωστό shooter της Bluehole Studio και αγωνίζεστε να μείνετε ως τελευταίος επιζών ανάμεσα σε 100 παίκτες σε μια περιοχή που σταδιακά μικραίνει με μια βασική διαφορά. Το χτίσιμο, ένα από τα αδιαμφισβήτητα καλύτερα κομμάτια στο  sandbox survival της Epic Games κάνει την εμφάνιση του αλλάζοντας σημαντικά τον τρόπο που θα το παίξετε καθώς πέρα από όπλα και σφαίρες καλείστε να βρείτε και υλικά για να χτίσετε.

fortnite 9Free-to-Play
Μετά την έξοδό του από early access το Fortnite θα είναι free-to-play κάτι το οποίο βλέποντας τα ήδη υπάρχοντα microtransactions αποτελεί ανησυχητικό παράγοντα. Tα V-bucks που αποτελούνε το currency που χρειάζεστε ώστε να ανοίγετε loot boxes (στην προκειμένη είναι loot lamas αλλά μικρή διαφορά!) αποκτούνται όταν συμπληρώνονται ορισμένες αποστολές ενώ μπορείτε να κερδίσετε και πόντους που θα σας δώσουν μερικά επιπλέον. Αυτό φυσικά δεν είναι πρόβλημα, το πρόβλημα αρχίζει από το γεγονός ότι τα V-bucks είναι διαθέσιμα και για αγορά με πραγματικά χρήματα! Όχι μόνο αυτό αλλά δίνεται ακόμη η δυνατότητα να αναβαθμίσετε σε μια από τις ανώτερες εκδόσεις αν έχετε την standard πράγμα που σημαίνει πως πέρα από τα 40 αρχικά ευρώ που είναι το minimum μπορεί κάποιος να ξοδέψει για να μπει στην early access και περισσότερα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα άπειρες ώρες προσπάθειας να μπορούν να ξεπεραστούν απλά χρησιμοποιώντας χρήματα, ενώ οι ανταμοιβές των εκδόσεων πέρα της απλής είναι επίσης πολύ χρήσιμες. Τα loot boxes είναι RNG βέβαια, οπότε υπάρχει και η πιθανότητα να μην αποφέρουν τα ανάλογα rewards των χρημάτων που θα δοθούν. Ναι μεν κανείς δε σε αναγκάζει να ξοδέψεις χρήματα αλλά ένας παίκτης χρειάζεται ένα μήνα για να βρει ένα από τα θρυλικά όπλα και ο άλλος πέντε λεπτά και μια πιστωτική κάρτα καταλαβαίνετε πως υπάρχει πρόβλημα.

Από τη μία είναι κατανοητό πως μια εταιρεία που εργάζεται καιρό σε ένα project το οποίο προορίζει ως free-to-play να θέλει με κάποιον τρόπο να έχει έσοδα, καθώς μια τέτοια υπόθεση δεν είναι ούτε εύκολη ούτε μικρή σε κόστος, κάθε άλλο μάλιστα παρά αυτό. Όταν όμως οι αγορές βοηθούνε μερικούς παίκτες να γλιτώσουνε ώρες προσπάθειας κάπου εκεί είναι το σημείο που τραβάς μια γραμμή. Ειδικά οι 100% free-to-play παίκτες αναμένεται να νιώσουν πολύ αδικημένοι! Παρόλα αυτά τίποτα δεν είναι κλειδωμένο πίσω από ένα paywall και όλα μπορούν να αποκτηθούν με επιμονή και επιμονή. Έχουν ήδη γίνει αρκετά παράπονα από παίκτες για τη συγκεκριμένη πρακτική και δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι θα υπάρξει κάποια αλλαγή. Κάτι τέτοιο πιθανότατα θα το μάθουμε όταν γίνει και η επίσημη κυκλοφορία μετά το τέλος της early access περιόδου μέσα στο 2018.

fortnite 2
Μια πολύ καλή προσπάθεια
Το Fortnite αναμφισβήτητα θα προσελκύσει πολύ κόσμο από την ημέρα της επίσημης κυκλοφορίας του καθώς αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους free-to-play τίτλους που έχουν ανακοινωθεί μέχρι τώρα για το 2018. Έχει όλες τις προδιαγραφές για να γίνει επιτυχία παρά τον επαναλαμβανόμενο χαρακτήρα του γιατί έχει αρετές που μπορούν να τον υπερκαλύψουν, με την προϋπόθεση ότι κάποια κακώς κείμενα θα διορθωθούν. Η πρωτοτυπία του χτισίματος και το νέο περιεχόμενο που προστίθεται διαρκώς από τους developers το καθιστούν must για τους fans του είδους.

Θετικά
- Ευχάριστο gameplay
- Η πρωτοτυπία του χτισίματος
- Πληθώρα όπλων, classes και survivors
- Υπέροχο voice acting
- Λεπτό χιούμορ

Αρνητικά
- Κουράζει μετά από κάποιες ώρες καθώς το gameplay επαναλαμβάνεται
- Άφθονο grind
- Απότομη αύξηση δυσκολίας στο Save the World mode

Βαθμολογία
Γραφικα: 7.5 
Ήχος: 7.5
Gameplay 8
Αντοχή: 8
Γενικα : 8

Ένα αξιόλογο Battle Royale game με πολλά πρωτότυπα στοιχεία.

Μαρίνος Τζώτζης 

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

1 review
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
10.0(1)
To write a review please register or
Fortnite review Mετα απο πολυ καψιμο ....
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
10.0
Αν διαβάζατε ή παίζατε βιντεοπαιχνίδια τους τελευταίους μήνες, ίσως έχετε ακούσει κάποιον να μιλάει για το Fortnite. Το έργο της Epic Games μετά το Gears of War εισήλθε σε πρώιμη πρόσβαση τον Ιούλιο του 2017, ως παιχνίδι επιβίωσης . Αυτές τις μέρες, όμως, όταν οι παίκτες μιλάνε για το Fortnite - και αυτό συμβαίνει πολύ συχνά - είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι αναφέρονται στο Fortnite: Battle Royale, ένα παιχνίδι free to play που η Epic πρόσθεσε γρήγορα στο παιχνίδι σε απάντηση στην επιτυχία του PUBG Το Fortnite: Battle Royale κλέβει τη δομή του από το PUBG,. Ενώ οι ομοιότητες μεταξύ των δύο παιχνιδιών μπορεί να είναι εντυπωσιακές, τα γραφικά cartoonish του Fortnite και το arcade shooter-style play ξεχωρίζουν από τον προκάτοχό του. Είναι επίσης, όπως αναφέραμε, free to play καθιστώντας το ιδανικό άλμα για όσους είχαν διστάσει να επενδύσουν στo PUBG..Ενώ είναι εύκολο να καταλάβεις γιατί εκατομμύρια παίκτες έχουν γοητευτεί από τον μοναδικότητα του είδους Battle Royale, το Fortnite: Battle Royale έρχεται σε αντίθεση με αυτή την προϋπόθεση. Έχετε μόνο μια ζωή, αλλά το επιφυλακτικό παιχνίδι ανταμείβεται και η έμφαση που δίνει στη συλλογή υλικών αποσπά την προσοχή περισσότερο από ό, τι προσθέτει. Τα συστήματά του αναγκάζουν τους παίκτες να πολεμήσουν γρήγορα παρά να δημιουργήσουν την ένταση που κάνει τα
Battle Royale games τόσο συναρπαστικά. DEJA VU Το Fortnite: Battle Royale μιμείται την τυπική μορφή Battle Royale: 100 παίκτες μπαίνουν σε μια μεγάλη αρένα, ο τελευταίος επιζών νικά . Μόλις 100 παίκτες (ή κοντά σε αυτό) ενταχθούν σε έναν αγώνα, όλοι επιβιβάζονται σε ενα ιπτάμενο λεωφορείο και πηγαίνουν προς ένα μεγάλο νησί. Επιλέξτε το σημείο εκκίνησης και στη συνέχεια προσπαθήστε να βρείτε όπλα γιατρικα και αλλα μοναδικά πράγματα που κάνουν το παιχνίδι ξεχωριστό. 
Από εκεί, είναι ένας αγώνας για το ποιος θα μαζέψει καλυτερα. ισχυρά εργαλεία και οπλα, τα οποία αυξάνουν τις πιθανότητές σας να παραμείνετε ζωντανοί. Οι παίκτες για να κινούνται και να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, μια "μπλε καταιγίδα" συρρικνώνει προοδευτικά τον χάρτη, αναγκάζοντας τους παίκτες να πλησιάζουν ολο και περισσότερο ο ένας στον άλλο. Αυτό είναι το παιχνίδι: Συνεχίστε, να σκοτώνετε. Το τελευταίο πρόσωπο ή η ομάδα που στέκεται τελευταία κερδίζει (μπορείτε να παίξετε σόλο, ω duo, ή σε μια ομάδα τεσσάρων ατόμων).Παρόλο που το Fortnite ειναι μοναδικό , μοιράζεται πολλά DNA με άλλα παιχνίδια Battle Royale. Δεν είναι ασυνήθιστο να προσγειωθείτε σε μια περιοχή με 15-20 άλλους παίκτες εν όψει. Όμως , ο αριθμός των παικτών πέφτει συχνά κάτω από 75 μέσα στα πρώτα λεπτά. Δεν είναι ασυνήθιστο να εξαλειφθεί σχεδόν ο μισός πληθυσμός από τη στιγμή που η πρώτη καταιγίδα περιορίζει τον χάρτη. Όμως τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του Fortnite αρχίζουν να αισθάνονται σαν ελαττώματα. Κάθε φορά που πυροβολείς ένα όπλο, δίνεις τη θέση σου.το οποίο είναι τρομερό πλεονέκτημα για τον αντίπαλο ο οποίος δεν είναι ένας ποτέ. Το gunplay αισθάνεται ανακριβές, το οποίο μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή . Όπου οι παίκτες PUBG ζουν και πεθαίνουν από την ικανότητά τους να κυριαρχήσουν στον ακριβή στόχο , οι μηχανικοί του Fortnite αφήνουν περιθώρια για τύχη σε ακόμη και τις ποιο υπερβολικά εκνευριστικες καταστάσεις. Ο stealthy τρόπος παιχνιδιού δνε ανταμείβεται παντα στο Fortnite. Σίγουρα, μπορείτε να βρείτε ένα ήσυχο σημείο κρύβοντας μακριά από τη δράση, να καθίσετε εκεί διστακτικά με ένα τουφέκι στο χέρι, να περιμένετε, να συγκλίνετε στον ασφαλή κύκλο όταν χρειάζεται και για όσες φορές χρειάζεται . Μπορείτε να μπείτε στο top -20, ίσως και στο top -10, αν είστε τυχεροί, αλλά δεν θα είστε προετοιμασμένοι για το late game εάν παραμείνετε αδρανείς σε όλο το παιχνίδι. Έχετε μόνο μια πολύτιμη ζωή, αλλά το Fortnite σας αναγκάζει να παίξετε χαλαρά, να περάσετε από σημαντικούς κινδύνους και να σκεφτείτε για το τέλος, ενώ βρίσκεστε εν μέσω ενός πανδαιμονίου. Όταν έρχεται η τελική ομάδα παικτών σε μια σφιχτή περιοχή παιχνιδιού, το άτομο με τους περισσότερους πόρους έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Το Fortnite: Η νέα εμφάνιση battle Royale που τo διαφοροποιεί από τo PUBG είναι χτίσιμο , το οποίο προσαρμόστηκε από το βασικό παιχνίδι επιβίωσης save the world. Σχεδόν τα πάντα στο περιβάλλον του Fortnite μπορούν να κατανεμηθούν σε υλικά χρησιμοποιώντας την αξινα σας . Οι βράχοι γίνονται σε πέτρα, τα δέντρα σε ξύλο και τα αμάξια και άλλα διαλύονται για μέταλλο. Μπορείτε επίσης να βρείτε υλικά γύρω από θησαυρούς η από τους αντιπάλους που καταφέρατε και σκοτώσατε. Με αυτούς τους τρεις πόρους, μπορείτε να δημιουργήσετε χτισματα τα οποια αντιμετωπίζουν τα προβλήματά σας . Πρέπει να περάσετε ένα κενό; Χτίσε μια γέφυρα. Θέλετε να ανεβείτε σε ένα βουνό; Κατασκευάστε μερικές σκάλες. Χρειάζεστε προστασία από τις εισερχόμενες σφαίρες; Κατασκευάστε έναν τοίχο.Μέχρι το τέλος ενός αγώνα, οι εξειδικευμένοι παίκτες θα έχουν συγκεντρώσει αρκετά υλικά για να χτίσουν πανύψηλες δομές για τις τελικές τους βάσεις. Μετά από όλα, είναι άχρηστο να χρησιμοποιείτε πόρους για πράγματα που πιθανότατα θα πρέπει να εγκαταλείψετε κατά την επόμενη εμφάνιση της καταιγίδας.Οι δομές που κατασκευάζονται από τον παίκτη, όπως και όλα τα άλλα, μπορούν να καταστραφούν και να παραμείνουν σαν πονηρές ψεύτικες βάσεις , αλλά αν είστε κάτω κάτω και είναι πολύ ψηλά, τότε είστε σε ένα σοβαρό τακτικό μειονέκτημα. Αυτό έχει γίνει όλο και πιο σημαντικό καθώς το παιχνίδι έχει εξελιχθεί: Στην τέταρτη σεζόν του παιχνιδιού, η οποία άρχισε τον Μάιο του 2018, όπου προστέθηκαν σημεία αναπήδησης hop rocks με χαμηλή βαρύτητα και αφαιρέθηκαν ορισμένες δομές που παρείχαν φυσική κάλυψη. Το Fortnite ακολουθεί τους κανόνες του Battle Royale, αλλά και σας αναγκάζει να απομακρυνθείτε από αυτή τη λογική, να βγάλετε τον εαυτό σας έξω από το πάθος του αγώνα, παρόλο που πιθανότατα θα πεθάνετε και θα πρέπει να ξεκινήσετε άλλο παιχνίδι. Υπάρχει μια άμεση συσχέτιση με το πόσο λίγο σας ενδιαφέρει η νίκη και το πόσο διασκεδάσετε δίχως αυτήν . Αυτό δεν είναι απαραίτητα πρόβλημα από μόνο του, αλλά το Fortnite δεν κάνει πραγματικά κλικ, εκτός αν το προσεγγίσετε με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο - ένας τρόπος που δεν είναι τόσο διαισθητικός όσο θα μπορούσε ή θα έπρεπε να είναι.Προσωπική μου άποψη Το Fortnite:Battle Royale είναι μια γρήγορη arcade εναλλακτική λύση για το PUBG, αλλά αποτυγχάνει στο τμήμα έντασης. Η καλή του μεριά φαίνεται με την παρέα πάρα στο σόλο Η εκστρατεία Save the World κάνει καλύτερη χρήση των μηχανικών του Fortnite, αλλά παρεμποδίζεται σοβαρά από το άσκοπα εξελιγμένο σύστημα προόδου. Και οι δύο τρόποι δείχνουν υποσχέσεις, αλλά υπολείπονται, κυρίως από την προσπάθεια να κάνουν πάρα πολλά
Report this review Comments (0) | Was this review helpful?

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Lyricaldemon (Level 22) 27/09/2017 13:13
Έχοντας δει και livestream,φαίν εται το ίδιο μετά από κάποια ώρα...Έχει pay to win chests lookalike τα οποία είναι με κανονικά χρήματα,άπειρο grind με ένα εκατομμύριο αποστολές,build s,etc.Σαν δωρεάν παιχνίδι μου μοιάζει σαν όλα τα άλλα.Το ίδιο.
#2 ThanP (Level 11) 28/11/2017 21:53
Πολύ καλή λύση αντί του PUBG. Σαφώς με αυτά τα γραφικά απευθύνεται σε άλλο κοινό. Εμένα μου άρεσε ιδιαίτερα πάντως.
Score 8
6.95 User Score
(10 votes )
User Reviews 10
Genre: Survival, Sandbox
Developer: Epic Games
Publisher: Epic Games
Διάθεση: Epic Games
Players: 1-4
Requirements: 4 GB RAM, Επεξεργαστής Intel Core i3 στα 2.4 Ghz, Κάρτα γραφικών Intel HD 4000 και λειτουργικό σύστημα Windows 7/8/10 64-bit + Mac OSX Sierra
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 25/7/2017
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

2
Half-Life: Alyx   (9)
3
Baldur's Gate 3   (9)
4
Jet Set Radio   (8.9)
6
Street Fighter 6   (8.7)
7
Metroid Dread   (8.5)
8
Alan Wake II   (8.5)
9
10

Top Reviews (by user score)

1
Baldur's Gate 3   (8.93)
2
3
Starfield   (8.63)
4
Alan Wake II   (8.6)
5
Diablo IV   (8.42)
6
A Fold Apart   (8.33)
8
FC 24   (8.3)
9
10

Latest User Reviews

1.
Diablo IV   (8.5)
2.
Final Fantasy XVI   (8.5)
5.
6.
Hogwarts Legacy   (0.5)
7.
eFootball 2023   (5.0)
8.
10.
Notification