Real Racing

Hot
REVIEWED ON iOS   

Τέρμα το γκάζι...είτε το θέλεις είτε όχι.

Τέρμα το γκάζι...είτε το θέλεις είτε όχι.

Τέρμα το γκάζι...είτε το θέλεις είτε όχι.

Σήμερα το mobile gaming θεωρείται προϊόν προς εξέλιξη δίνοντας υποσχέσεις για το μέλλον και αφήνοντάς μας άφωνους σχετικά με το τι μπορεί να χωρέσει μέσα σε μόλις λίγα MB δεδομένων. Υπάρχουν κάποιες προσπάθειες που έγραψαν ιστορία στον συγκεκριμένο χώρο κι οφείλουμε να τους αναγνωρίσουμε τα εύσημα.
Μια τέτοια σειρά με την οποία αποφασίσαμε να ασχοληθούμε μετά από απαίτησή σας, είναι το Real Racing. Η πρώτη έκδοση αναπτύχθηκε το 2009 από την Firemint για iOS, ενάμιση χρόνο πριν καν κυκλοφορήσει το Infinity Blade. Εκ πρώτης όψεως μπορείτε να παρατηρήσετε ότι τα γραφικά του “βάζουν κάτω” τα περισσότερα games φορητών κονσολών.

Σανίδωσέ το
Το gameplay ξεφεύγει από τα στερεότυπα του εικονικού gamepad (καθότι σε racing το να πατήσετε γκάζι και ταυτόχρονα κατεύθυνση αριστερά ή δεξιά θα ήταν πρόβλημα) και εισάγει την λογική “Αυτόματο γκάζι, περιστροφή οθόνης για το τιμόνι και φρένο με πάτημα στην οθόνη”. Η πρώτη σας κούρσα δεν θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση αλλά μετά τις πρώτες 2-3 εμπειρίες σας θα αποκτήσετε οικειότητα. Για την ακρίβεια, το brake assistance σε όλες τις στροφές βοηθάει ώστε το αμάξι να αποκόπτει ταχύτητα. Πάντοτε όμως θα χρειάζεται ένα ελαφρύ πάτημα στην οθόνη του κινητού σας σε ορισμένες στροφές, ώστε να φρενάρετε έγκαιρα. Στις μετέπειτα κούρσες τα πατήματα θα πρέπει να αυξηθούν ώστε να μην πεταχτείτε εκτός διαδρομής.

Η οδηγική συμπεριφορά αλλάζει ανάλογα με το όχημα που επιλέγετε. Υπάρχουν 48 διαφορετικά αυτοκίνητα αλλά δυστυχώς μόλις δύο Volkswagen GTI έχουν επίσημα δικαιώματα. Οι δε πίστες είναι μόλις 12 και θα χρειαστείτε περίπου 2-3 ώρες καθαρού χρόνου για να τις ολοκληρώσετε. Ανάλογα με το επίπεδό σας ίσως απαιτηθεί περισσότερο διάστημα, καθώς το A.I. ολοένα και σας δυσκολεύει. Οι οδηγοί γενικά δεν χαρίζονται και δεν κάνουν λάθη, σε βαθμό που η τελειότητά τους μερικές φορές να μοιάζει με ψέμα.

Το βασικό mode του παιχνιδιού είναι το Career όπου παίζετε σε τουρνουά έως τριών αγώνων και ξεκλειδώνετε αυτοκίνητα και διαδρομές. Υπάρχουν τρία επίπεδα δυσκολίας και σε συνδυασμό με τα trophies για κάθε θέση προσφέρουν υψηλό replayability. Πέραν αυτού, θα συναντήσετε με δυνατότητα για Quick Race ή Time Trials πάνω σε αυτοκίνητα ή διαδρομές που έχετε ήδη ξεκλειδώσει και τέλος το multiplayer. Στο mode αυτό απογοητευτήκαμε καθώς λειτουργούσε μόνο η τοπική σύνδεση και όχι το online. Όσο κι αν προσπαθήσαμε να παίξουμε με φίλους ή άλλους παίκτες, δεν καταφέραμε καν να συνδεθούμε.

Κινούμενοι…βράχοι!
Ίσως το βασικότερο μειονέκτημα του Real Racing είναι το collision detection. Όταν τρακάρετε με κάποιον αντίπαλο ενώ βρίσκεστε πίσω του ή στα πλαϊνά, το αποτέλεσμα θα είναι σχεδόν πάντα να επηρεαστεί σε ελάχιστο βαθμό η επιτάχυνσή του, σε αντίθεση με την δική σας που θα σας αφήσει πίσω του. Οι αντίπαλοι οδηγοί μοιάζουν με κινούμενους τοίχους και κάθε προσπάθεια να τους πετάξετε εκτός δρόμου αποδεικνύεται μάταια. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τους προσπεράσετε. Τουλάχιστον όταν προπορεύεστε, σε πιθανή σύγκρουση έχετε ένα πλεονέκτημα να μείνετε μπροστά. Το θέμα είναι ότι δύσκολα θα κλείσετε τους αντιπάλους σας, καθώς ο πίσω καθρέφτης ενεργοποιείται υποχρεωτικά για 1,5-2” σερί αν πατήσετε στο πάνω μέρος της οθόνης, διάστημα στο οποίο εύκολα μπορεί να χάσετε τον έλεγχο του οχήματος.

Ο τίτλος που ξεκίνησε την “τρέλα” στα mobile racing!

Σαν εμπειρία οδήγησης το Real Racing μπορεί να γεμίσει με αδρεναλίνη τις ελεύθερες ώρες σας ενώ βρίσκετε εκτός σπιτιού. Διαθέτει δύο κάμερες, μία στο cockpit και μια δεύτερη τρίτου προσώπου που δείχνει το πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Οι κούρσες του μπορεί να μην είναι επίσημες, ωστόσο παραπέμπουν σε αυτές και η κατανομή των στροφών, των διαδρομών, όπως και το κλιμακωτό επίπεδο δυσκολίας στο Career mode, μπορούν να σας καθηλώσουν.

Real graphics
Για τα δεδομένα της χρονιάς του, το Real Racing καταφέρνει να προσφέρει ένα ελκυστικό πακέτο γραφικών που σίγουρα κάνει το PSP να το ζηλεύει. Ο σχεδιασμός των οχημάτων είναι λεπτομερής, παρά τις μικροατέλειες στην σκίαση και την έλλειψη damage model. Σαφώς και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης όσον αφορά στις συγκρούσεις των οχημάτων, αλλά όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα μπροστά στο τελικό αποτέλεσμα.

Οι πίστες “γεμίζουν” με πλήθος αντικειμένων, όπως εξέδρες, κιγκλιδώματα, μπαριέρες και γενικά ότι έχει μία κούρσα ενός PC ή console racing. Δεν υπάρχει βέβαια η ανάλογη ποιότητα σχεδιασμού των textures, τόσο στα αντικείμενα όσο και στην (στατική) βλάστηση. Αναμενόμενο, καθώς μετά βίας τα frames του παιχνιδιού κρατιούνται σταθερά. Στις μεγάλες διαδρομές των 4-5 γύρων γεγονός είναι ότι θα παρατηρήσετε μικρά frame drops. Κάπως έτσι αντιλαμβάνεστε τι προβλήματα θα υπήρχαν με το lagαν συνδεόμασταν online.

Τα μουσικά tracks του Real Racing περιέχουν περισσότερο house και λιγότερο instrumental rock ακούσματα, με σκοπό να ταιριάζουν σε feeling με τις υψηλές ταχύτητες. Στα ηχητικά εφέ υπάρχει μια στοιχειώδης ποικιλία στους ήχους των μηχανών, την επαφή των λάστιχων με διάφορα σημεία του οδοστρώματος κ.ο.κ. Γενικά παρότι έχουμε στα χέρια μας ένα indie game, οι Αυστραλοί developers έχουν υψηλά production values.

Γκάζια και τσαμπουκάς
Το Real Racing έχει κόστος 3 ευρώ και μπορείτε να το αποκτήσετε στο iOS για το iPhone ή το iPad σας. Το gameplay του με την χρήση του γυροσκοπίου θα καταφέρει να σας κρατήσει παρά τα όποια προβλήματα, καθώς λίγα mobile racing μπορούν να το φτάσουν σε ποιότητα. Αντίθετα, κατά καιρούς έχουν αντιγράψει την πορεία του. Απ’ την άλλη, η μικρή αντοχή λόγω των ελάχιστων tracks και η έλλειψη λειτουργικού multiplayer ίσως σας απογοητεύσουν. Σε κάθε περίπτωση, θα εθίσει τόσο hardcore όσο και casual gamers, ενώ η τιμή του δικαιολογείται προς τους fans του racing genre, με βάση την συνολική εμπειρία που προσφέρει.

Θετικά:
- Τρελά γκάζια
- Υψηλό A.I.
- Απλός και ακριβέστατος χειρισμός
- Υψηλό replayability μέσω trophies και τριών επιπέδων δυσκολίας
- Υποστήριξη local multiplayer 

Αρνητικά:
- Κάκιστο collision detection
- Έλλειψη επίσημων δικαιωμάτων
- Προβληματικό online multiplayer
- Σχετικά μικρή διάρκεια

Βαθμολογία
Γραφικά: 9
Ήχος: 8
Gameplay: 7.5
Αντοχή: 6
Γενικά: 7.8

Ένα επιτυχημένο ντεμπούτο που άνοιξε τον δρόμο και την "όρεξη" σε πολλούς mobile developers.

Μάνος Γρυπάρης  

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +2 pro-patzis (Level 20) 28/05/2015 16:09
για τους κατοχους iOS θα ειναι μια καλη ασχολια...
#2 +1 ThanosZax (Level 10) 28/05/2015 16:43
ωραία επιλογή αλλά μονο για iOS και δεν περιλαμβάνεται σε android
#3 +1 supermario644ever (Level 20) 28/05/2015 17:23
πολυ καλο παιχνίδι κριμα που δεν υπαρχει σε android συσκευες ....
#4 +1 Manos (Level 39) 28/05/2015 20:24
Από το Real Racing 2 και μετά κυκλοφόρησε και σε Android. Τα reviews της 2ης και 3ης έκδοσης θα ανέβουν μέσα στη χρονιά.
#5 ArcmanGR (Level 5) 30/05/2015 03:25
Ρε παιδιά όχι racing σε κινητά. Αν θέλετε να παρετε racing τότε καλυτερα project cars απο g2a η κανενα Asseto corsa.
#6 gk21gr (Level 7) 11/07/2015 10:33
Καλη φαση φαινεται...
Score 7.8
8.05 User Score
(10 votes )
User Reviews 0
Genre: Racing
Developer: Firemint
Publisher: Firemint
Διάθεση:
Players: 1 (2-4 Multiplayer)
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 8/6/2009
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν.
Κανένας
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

1.
Martha is Dead   (9.0)
3.
5.
It Takes Two   (8.0)
6.
7.
9.
10.
Dead by Daylight   (7.0)
Notification