God of War II

Hot
REVIEWED ON PS2  

Φτάστε τις δυνατότητες του PlayStation 2 στα άκρα!

Φτάστε τις δυνατότητες του PlayStation 2 στα άκρα!

Φτάστε τις δυνατότητες του PlayStation 2 στα άκρα!

Όταν το 2005 η Sony μας παρουσίαζε αυτό που έξι μήνες αργότερα ψηφίσαμε ως το καλύτερο PS2 παιχνίδι για το 2005, ήταν επόμενο κάποια στιγμή να υπάρξει και μία (πολυαναμενόμενη όπως αποδείχτηκε) συνέχεια. Ο λόγος για το God of War. Σήμερα, σχεδόν δύο χρόνια μετά, η Sony ξαναχτυπά. Το sequel το πρώτου τίτλου είναι επιτέλους εδώ. H συνέχεια της σειράς με την άφιξη του God of war 2 είναι πραγματικότητα. Έτσι, η Sony κλείνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον κύκλο καλών τίτλων για το PS2 ενώ πλέον ασχολείται ήδη με τα παιχνίδια του PS3.


Σενάριο
Το GoW 2 ξεκινάει μετά το τέλος του πρώτου τίτλου. Μετά την βοήθεια τις Αθηνάς, ο Krator κατάφερε τελικά να νικήσει τον Άρη και να τον αντικαταστήσει ως "Θεό Του Πολέμου". Πλέον, στοχεύει στο να κατακτήσει ολόκληρη την Ελλάδα. Ως Θεός του Πολέμου και λόγω του σκοτεινού παρελθόντος του, δεν είναι και τόσο επιθυμητός από τους άλλους θεούς του Ολύμπου. Παρ’ όλα αυτά έχει την στήριξη των σπαρτιατών οι οποίοι ξεκινούν κι αυτοί την εκστρατεία τους στην Ελλάδα. Παρά τις εκκλήσεις της Αθηνάς, η οποία παρακαλεί τον Krator να μην καταστρέφει τις ελληνικές πόλεις διότι οι Θεοί εξοργίζονται, αυτός γίνεται πιο επιθετικός κι από τον Άρη, ξεκινώντας την πορεία του από την Ρόδο.

Η Αθηνά τον είχε προειδοποιήσει και τήρησε την προειδοποίησή της αφού στέλνει έναν αετό ο οποίος πετάει πάνω από τον Krator και του κλέβει τις θεϊκές του δυνάμεις. Λίγη ώρα αργότερα ο αετός χρησιμοποιώντας τις θεϊκές ιδιότητες του Kratos επαναφέρει πίσω στη θέση του τον Κολοσσό της Ρόδου, εισάγοντας τις ικανότητες αυτές μέσα στο άγαλμα. Πρώτος στόχος του Krator είναι να το νικήσει και να αποκτήσει πίσω τις ικανότητές του. Κάπου εδώ εμφανίζονται και το πρώτο μεγάλο boss του παιχνιδιού.Κατά την διάρκεια της μάχης, ο Δίας προσφέρει στον Kratos το Blade of Olympus για να τον…“βοηθήσει”. Όταν ο τελευταίος πιστεύει ότι κέρδισε τον Κολοσσό, αρχίζει να γλευάζει τους Θεούς ενώ ο Κολοσσός υψώνει το χέρι του και τον κάνει θρύψαλα. Όπως κείτεται μισοπεθαμένος, βλέπει τον αετό να μεταμορφώνεται. Και δεν είναι άλλος από τον Δία ο οποίος του λέει ότι τον πρόδωσε για το καλό των Θεών του Ολύμπου. Έτσι, καρφώνει τον Kratos με το Blade of Olympus και τον αποτελειώνει σε μία έξυπνη παγίδα.


Όσο ο Kratos οδεύει προς τον κάτω κόσμο, εμφανίζεται στον δρόμο η Γαία, η οποία του προσφέρει την βοήθειά της για να πάρει εκδίκηση από τον Δία, μιας και η ίδια ως μητέρα των Τιτάνων είχε τους λόγους της να εκδικηθεί. Του τονίζει ότι θα πρέπει να βρει τις αδελφές της μοίρας, οι οποίες ελέγχουν κάθε θνητό και κάθε μοίρα και πεπρωμένο θεού και να αξιοποιήσει τις δυνάμεις τους για τον εαυτό του. Ο Kratos δραπετεύει από τον Άδη με την βοήθεια της Γαίας. Αρκετό spoiler όμως ρίξαμε, οπότε…η συνέχεια του σεναρίου θα ακολουθήσει επί της οθόνης σας!

Ένα next-gen παιχνίδι για το Playstation 2


Gameplay
Αν και η βάση του συστήματος μάχης δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα, οι κινήσεις των χαρακτήρων έχουν υποστεί ορισμένες αλλαγές σε σχέση με το πρώτο God of War ενώ οι splatterιές δίνουν και παίρνουν με το αίμα σε κάθε μάχη να ρέει άφθονο και τις ευρεσιτεχνίες της Sony να μας εκπλήσσουν. Κομμένα κεφάλια ή χέρια, βγαλμένα μάτια και πάει λέγοντας συνθέτουν ένα σκηνικό ατέλειωτης βίας αφού κάθε κουμπί του χειριστηρίου σας αντιστοιχεί και σε διαφορετική κίνηση. Στο GoW 2 συναντάμε και περισσότερα combo αλλά και τελικές κινήσεις. Και στους δύο αυτούς τομείς θα ανακαλύπτετε διαρκώς όλο και περισσότερα πράγματα όσο προχωράτε στο παιχνίδι και όσο ο χαρακτήρας σας εξελίσσεται. Στα κατώτερα επίπεδα δυσκολίας το πιθανότερο είναι με συνεχόμενους συνδυασμούς κουμπιών, να καταφέρετε να προσπεράσετε όλους τους εχθρούς σας με μεγάλη ευκολία, ιδιαίτερα στα πρώτα επίπεδα.


Την εμφάνισή τους κάνουν διάφορα νέα όπλα και νέες τεχνικές μαγείας. Τα όπλα μπορούν να δεχτούν και upgrades, αν και στην πορεία θα ανακαλύψετε ότι το αρχικό σας όπλο (dual blades) είναι πολύ πιο χρήσιμο για τους περισσότερους εχθρούς. Στις μαγείες συναντάμε μία μεγαλύτερη γκάμα από όπλα όπως φωτιές, σεισμοί, καταποντισμοί και πάει λέγοντας! Οι γρίφοι είναι το ίδιο όμορφοι και έξυπνοι με την προηγούμενη έκδοση ενώ η κάμερα είναι πιο user-friendly από ποτέ και θα σας διευκολύνει αφάνταστα κατά την διάρκεια της μάχης αφού τα zoom-in και zoom-out γίνονται στα κατάλληλα σημεία ώστε να μπορείτε να έχετε κάθε φορά την σωστή οπτική της μάχης.

Το God of War 2 έχει παρόμοια διάρκεια με το πρώτο μέρος, δηλαδή γύρω στις 10-12 ώρες, ανάλογα με το επίπεδό σας. Μετά τον τερματισμό του μπορείτε να επιχειρήσετε να το ολοκληρώσετε ξανά σε υψηλότερα επίπεδα δυσκολίας. Παράλληλα, υπάρχει και το mode "Challenge of the Gods" το οποίο περιλαμβάνει μία σειρά από επτά διαφορετικά challenges. Όταν ολοκληρώνετε το καθένα από αυτά τότε έχετε την δυνατότητα να αποθηκεύσετε την πρόοδό σας και να προχωρήσετε στο επόμενο κερδίζοντας παράλληλα και έναν βαθμό-αξίωμα (Mortal, God ή Titan) ανάλογα με τις επιδόσεις σας. Αν καταφέρετε να κερδίσετε το Titan ranking σε όλα τα challenges τότε μπορείτε να ξεκλειδώσετε και το τελευταίο mode του παιχνιδιού το οποίο και σας το κρατάμε για έκπληξη!


Το PS2...στο peak της απόδοσής του!
Η ποιότητα των γραφικών όπως τα είχαμε απολαύσει στο God of War 1, ήταν η μέγιστη δυνατή που θα μπορούσε να παράγει το Playstation 2 και ως εκ τούτου μην περιμένετε μεγάλες διαφορές στην δεύτερη έκδοση της σειράς. Ο σχεδιασμός των levels και τα cinematics είναι οι τομείς που έχουν υποστεί αρκετές βελτιώσεις στον σχεδιασμό. Το παιχνίδι διαθέτει εκπληκτικό art design και άριστο σχεδιασμό σε όλες τις πτυχές της κάθε πίστας με τις επιφάνειες και τα textures να έχουν την μέγιστη δυνατή λεπτομέρεια ακόμα και σε απόσταση αναπνοής.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το loading έχει εκμηδενιστεί ενώ το parallax scrolling κατά την κίνηση του χαρακτήρα σας είναι άκρως ρεαλιστικό και απολαυστικό. Τα διάφορα εφέ σκόνης, αίματος, ομίχλης και χιονιού σε συγκεκριμένα levels έχουν επίσης σχεδιαστεί με κάθε λεπτομέρεια. Όλο το σκηνικό με την εμφάνιση εχθρών κάθε ύψους και ικανότητας συνθέτει μία άκρως ανατριχιαστική και τρομακτική ατμόσφαιρα. Ιδιαίτερα οι κύκλωπες είναι χάρμα οφθαλμών!

Ένας εξίσου εντυπωσιακός τομέας ο οποίος είναι προσεγμένος με την παραμικρή λεπτομέρεια. Από τα επιβλητικά ουρλιαχτά των τεράτων όταν επιτίθενται ή όταν δέχονται χτυπήματα, μέχρι και τους θορύβους των όπλων σας, καθετί στο GoW2 έχει λόγω ύπαρξης. Η μουσική υπόκρουση με το ορχηστρικό soundtrack δεν κουράζει και δένει απόλυτα με το σενάριο και την δράση του παιχνιδιού. Tο voice acting κρατιέται στα ίδια υψηλά στάνταρ και σε αυτή την έκδοση, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε την ίδια επιβλητική φωνή να μας εξιστορεί τα γεγονότα της ιστορίας του Krator με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κάθε χαρακτήρας αντιπροσωπεύεται από διαφορετικό ηθοποιό και αξίζει πραγματικά να δείτε το casting στο παρακάτω link.

Επίλογος
Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε το God of War 2 καλύτερο απ’ ότι μας παρουσιάζεται. Ένα δυνατό σενάριο παρμένο από την ελληνική μυθολογία, συνδυασμένο με εξαιρετικά γραφικά και ήχο (πολύ απλά δεν μπορείτε να τα βρείτε σε κανένα άλλο παιχνίδι του PS2) κι όλα αυτά με ακόμη υψηλότερα επίπεδα δυσκολίας αλλά και challenges που μπορούν να σας κρατήσουν για μεγαλύτερο διάστημα με το παιχνίδι.

Το Playstation 2 μας αποχαιρετά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και συγκεκριμένα με το καλύτερο action game που είδαμε μέχρι σήμερα. Αν τo God of War ήταν το καλύτερο παιχνίδι του 2005 για το PS2. τότε το God of War 2 είναι το καλύτερο παιχνίδι της κονσόλας για το 2007. End of Story.

Θετικά:
- Πολύ καλή ποιότητα γραφικών
- Εξαιρετικά ηχητικά εφέ
- Όμορφα πλάνα
- Έθιστικό gameplay με ανανεωμένο σύστημα χειρισμού και περισσότερα boss fights
- Ενδιαφέρουσα πλοκή

Αρνητικά:
- Παρόμοιος βαθμός διάρκειας

Βαθμολογία
Γραφικά: 9.5
Ήχος: 9.5
Gameplay: 9
Αντοχή: 8
Γενικά: 9.4

To πιο βίαιο και συνάμα εθιστικό Action game που είδαμε ποτέ.

Κωσταντής Νικολάου

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 JohnShepard (Level 13) 11/02/2011 17:03
Το καλυτερο παιχνίδι του PS2.Επιτέλους θα βγει remake και για PS3 για να το...ξαναφρεσκά ρουμε λίγο ;-)
#2 nikpros1 (Level 4) 11/02/2011 17:03
φοβερο πιχνιδι. θα αγορασω σιγουρα και τη συλλογη για το ps3
#3 figo (Level 2) 11/02/2011 17:03
Από τα καλύτερα παιχνίδια για ps2!Εντυπωσιακά γραφικά και ευχάριστο gameplay!
#4 zodiakos (Level 7) 11/02/2011 17:03
Το πρώτο παιχνιδι της τριλογίας που έπαιξα και ένα από τα καλύτερα παιχνίδια για το PS2. Ωραια πλοκή και φοβερό φιναλλε. The God of War is Kratos.
#5 eliminator (Level 26) 04/06/2011 21:32
Απο τα καλυτερα του ps2.
#6 Blood King (Level 25) 26/01/2013 15:46
Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών, πραγματικό αριστούργημα :-)
#7 Sotiris (Level 29) 11/03/2014 18:01
Δεν το πρόλαβα στο PS2 αλλά το έπαιξα σε HD στο PS3.
#8 amiga500fan (Level 14) 01/03/2015 10:56
Απο τα καλύτερα παιχνίδια που έχω παίξει σε Ps2.Ωραίο review φίλε μου.

p.s. πόσους εχθρούς σκότωσα δεν θυμάμαι..... έχασα το μέτρημα......
Score 9.4
9.33 User Score
(3 votes )
User Reviews 0
Genre: Action
Developer: Sony
Publisher: Sony
Διάθεση: Sony Hellas (210-6782000)
Players:
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 27/4/2007
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb thumb
Χρήστες που το είχαν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

1
Elden Ring   (9.2)
2
God of War (PC)   (9)
3
Forza Horizon 5   (8.8)
7
Gran Turismo 7   (8.3)
9
The Riftbreaker   (8)
10

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

1.
Martha is Dead   (9.0)
3.
5.
It Takes Two   (8.0)
6.
7.
9.
10.
Dead by Daylight   (7.0)
Notification