Middle-Earth: Shadow of War preview

Hot
Χριστιάνα Θάνου

Χριστιάνα Θάνου  

Now playing: Immortals Fenyx Rising.
 
0.0 ()
2
Middle-Earth: Shadow of War preview

Middle-Earth: Shadow of War preview

Κατέκτησε όλη την Mordor με το δαχτυλίδι.

 

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ημέρες της Gamescom ήταν εκείνη που είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε το νέο Middle-Earth: Shadow of War. Έχοντας την δυνατότητα για hands-on με ένα από τα αγαπημένα μου Action RPGs, προσπάθησα να συγκρατήσω όσα περισσότερα μπορούσα για το gameplay και τις αλλαγές με το Shadow of Mordor. Μόλις 15 λεπτά είχαμε στην διάθεσή μας για την συνέχεια της ιστορίας του Talion στην Mordor.

Για αρχή να πούμε ότι τα γεγονότα του Shadow of War λαμβάνουν χώρα αμέσως μετά από εκείνα του Shadow of Mordor. Το σενάριο λέει πως ο Talion δημιούργησε νέο δαχτυλίδι και με την βοήθεια του Celebrimbor πρέπει να πολεμήσει για να γίνει βασιλιάς έτσι ώστε η δύναμή του να μην τον μετατρέψει σε Dark Lord. Σκοπός σας είναι λοιπόν να αποκτήσετε όση περισσότερη δύναμη μπορείτε και αυτό ακριβώς κάνουμε σε όλη την διάρκεια του τίτλου.

shadow of war 1

Siege και Nemesis System
Ο χειρισμός του Shadow of War είναι παρόμοιος με αυτόν του προκατόχου του. Τρέχετε, κάνετε παρκούρ, δεν έχετε falling damage, προκαλείτε εχθρούς σε μονομαχία, εκτελείτε διάφορα assassinations. Αυτά όμως είναι πράγματα που κάναμε και στον πρώτο τίτλο και θέλουμε κάτι νέο, σωστά; Ακριβώς αυτό σκέφτηκαν και οι developers ενώ είχαν στο μυαλό τους την συνέχεια, όπως μας είπαν κατά την διάρκεια της παρουσίασης.

Το νέο Nemesis System σας επιτρέπει να πάρετε με την μεριά σας οποιονδήποτε εχθρό νικήσετε. Σε αντίθεση με το παλιό σύστημα όπου μπορείτε μόνο να σκοτώσετε ή να αποδυναμώσετε τον αντίπαλο, τώρα θα μπορείτε να τον έχετε και στην δούλεψή σας. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να δημιουργήσετε στρατό τον οποίο χρειάζεστε για να μαζέψετε δύναμη και να κατακτήσετε περιοχές στον χάρτη.

Σε αυτό το σημείο έρχονται και κολλάνε τα Sieges. Θα μπορείτε να κάνετε πόλεμο σε διάφορα οχυρά από Orcs και σιγά σιγά να τα κατακτήσετε. Στόχος είναι να βάλετε τον στρατό που έχετε μαζέψει να κάνει επιθέσεις μαζί με εσάς και μετά να θέσετε νέο leader. Μπορείτε κάποιο πολύ πιστό μέλος να το βάλετε ως leader αλλά ανάλογα με την φυλή που ανήκει, θα αλλάξει και η εμφάνιση του οχυρού. Αυτές οι μικρές λεπτομέρειες μας άρεσαν ιδιαίτερα καθώς αν και μικρές, κάνουν την διαφορά.

shadow of war 2

Τελικές σκέψεις
Όσο και να θέλαμε, δεν είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε κάποιο boss fight. Ένας ειδικός παίκτης από την εταιρεία μας παρουσίασε μάχη με έναν Balrog όπου είδαμε σε πρώτο πλάνο την συνεννόηση ανάμεσα σε Talion και Celebrimbor για να “ρίξουν” αυτό το τέρας. Η μάχη φαινόταν διασκεδαστική και όχι τόσο δύσκολη καθώς το boss fight είχε τις δικές του φάσεις τις οποίες με ένα δεύτερο playthrough θα τις έχετε μάθει.

Το Middle-Earth: Shadow of War δεν φέρνει τρομερές αλλαγές σε σχέση με τον προκάτοχό του και αυτός ίσως να είναι λόγος να ακουστούν διάφορα αρνητικά στα πηγαδάκια των gamers. Παρόλα αυτά, οι fans της σειράς μπορούν να σκεφτούν πως ο νέος τίτλος αποτελεί ένα ωραίο sequel του Shadow of Mordor με μικρές βελτιώσεις σε γραφικά. Επίσης ας μην ξεχνάμε το Siege και νέο Nemesis System που προσθέτουν πάλι με την σειρά τους. Ο λόγος που δεν αναφέρθηκα σε οπτικοακουστικό τομέα είναι γιατί τον βρήκα το ίδιο άπταιστο όσο και στον τίτλο του 2014 με τις αλλαγές να μην διακρίνονται εύκολα λόγω του σκοτεινού περιβάλλοντος που όσοι έχουμε παίξει, γνωρίζουμε.

To Middle-Earth: Shadow of War θα κυκλοφορήσει στις 10 Οκτωβρίου για PC, PS4 και Xbox One. Διαβάστε το review του Shadow of Mordor. Δείτε επίσης τα gameplay videos, την Mithril Collector’s Edition και τις απαιτήσεις στα PC του Shadow of War. Συζητήστε για το τελευταίο σε αυτό το forum topic.

 

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Divine Raiden (Level 26) 30/08/2017 12:54
To πρώτο μου φάνηκε πολύ μέτρο και επαναλαμβανόμεν ο μετά απο ένα σημείο...Και αυτό τον ίδιο δρόμο έχει πάρει...Για να δούμε...
#2 Shikabane_Hime7 (Level 29) 30/08/2017 13:28
Το πρώτο αν και επαναλαμβανόμεν ο όπως σωστά είπε ο Divine Raiden εμένα μου φάνηκε αρκετά διασκεδαστικό με το πως ξέκανες ένα σωρό Ορκς και τους αρχηγούς τους. Περιμένω περισσότερα από το 2ο.
#3 Lyricaldemon (Level 22) 30/08/2017 15:55
Αρκετά διασκεδαστικό το πρώτο όντως,ελπίζω το δεύτερο να μην επαναλαμβάνεται τόσο συχνά!
#4 ashbringer (Level 25) 31/08/2017 12:25
Δεν μπορείς να αποφύγεις την επανάληψη σε οτιδήποτε και αν φτιάξεις όσο μεγάλο και αν είναι.Όλοι οι τίτλοι έχουν κομμάτια τα οποία επαναλαμβάνοντα ι και αυτό συμβαίνει πάντα όταν η συνολική διάρκεια ενός τίτλου είναι πολύ μεγάλη.Τo Shadow of War θα τα πάει πάρα πολύ καλά όπως και το πρώτο μέρος της σειράς.
#5 Katris (Level 2) 04/09/2017 17:01
Θα συμφωνήσω με πολλούς ότι το Shadow of Mordor έγινε κουραστικά επαναλαμβανόμεν ο από ένα σημείο και μετά.... Ανυπομονώ για το Shadow of War και ελπίζω το νέο Nemesis system και τα Siege να δώσουν μεγαλύτερη ποικιλία....
Notification