Το Pandemic: The Board Game αποσύρεται

Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Το Pandemic: The Board Game αποσύρεται

Το Pandemic: The Board Game αποσύρεται

Ο publisher δεν θέλει να δώσει εξηγήσεις.

H Asmodee αποφάσισε να αφαιρέσει το Pandemic: The Board Game από το Steam χωρίς να δώσει εξηγήσεις.

Το συγκεκριμένο επιτραπέζιο video game αφορά την πανδημία. Θα αφαιρεθεί από το Xbox Live στις 31 Ιανουαρίου και από το Nintendo eShop στα τέλη Ιουλίου. Σε ερωτήματα διαφόρων gamers, η εταιρεια δεν θέλει καν να εξηγήσει γιατί το αφαιρεί από την αγορά. Η έκδοση για Android και iOS έχει επίσης αφαιρεθεί από τα αντίστοιχα stores.

Το video game βασίζεται στο ομώνυμο επιτραπέζιο της Z-Man Games. Αφαιρέθηκε από το Steam στις 6 Ιανουαρίου, χωρίς καμία ανακοίνωση. Όσοι το έχετε αγοράσει είστε οι μόνοι που μπορείτε να το κατεβάσετε. Η εταιρεια Asmodee δούλευε για το παιχνίδι για πάνω από τέσσερα χρόνια και δήλωσε μόνο ότι "η αφαίρεσή του δεν ήταν εύκολη απόφαση και έγινε με βαριά καρδιά για πολλούς λόγους που δεν μπορούμε να αναφέρουμε".

Κάτι επίσης αξιοσημείωτο είναι ότι το Pandemic αφαιρέθηκε ακόμα και από τα games της Asmodee Digital και συγκεκριμένα την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου. Είναι αν η εταιρεία να μην θέλει ο κόσμος να γνωρίζει ότι ανέπτυξε το συγκεκριμένο παιχνίδι. Πάντως, υπάρχει μία online έκδοση του παιχνιδιού στο site Board Game Arena (σ.σ. όπου οι gamers μπορούν να βρουν gaming εκδόσεις επιτραπέζιων).

Το 2020 η Asmodee είχε ακυρώσει ένα giveaway του Pandemic στο Epic Games Store. Αναμενόταν δηλαδή να κυκλοφορήσει δωρεάν, λογικά για μία εβδομάδα. Μάλλον η διοίκηση της εταιρείας έχει ευαισθητοποιηθεί σε θέμα του κορωνοϊού Covid-19 και μετάνιωσε που ανέπτυξε το εν λόγω παιχνίδι. Βέβαια όταν ξεκίνησε η ανάπτυξή του...δεν υπήρχε καν ο κορωνοϊός Covid-19.

Διαβάστε το review του Plague Inc. και συζητήστε για τις τελευταίες ειδήσεις από την gaming βιομηχανία στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 TheReaper (Level 23) 16/01/2022 23:12
Ε, δεν είναι και δύσκολο να φανταστούμε το γιατί. Από λόγους μάρκετινγκ, μέχρι τις ομοιότητες με την όλη κατάσταση, διαλέγετε και παίρνετε...
Notification