Το FIFA 23 έχει για πρώτη φορά παίκτρια με μαντίλα (hijab)

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Το FIFA 23 έχει για πρώτη φορά παίκτρια με μαντίλα (hijab)

Το FIFA 23 έχει για πρώτη φορά παίκτρια με μαντίλα (hijab)

Η Μαροκινή Nouhaila Benzina.

Η EA Sports έκανε update στο FIFA 23 και σε μία από τις αλλαγές του νέου patch, η 25χρονη Μαροκινή ποδοσφαιρίστρια Nouhaila Benzina έχει πλέον μαντήλα.

Αυτή είναι και η πρώτη φορά που βλέπουμε σε ποδοσφαιράκι ένας παίκτης να έχει κάλυμμα κεφαλιού. Ο λόγος είναι ότι η Nouhaila Benzina, ως μουσουλμάνα, είναι παράλληλα και η πρώτη παίκτρια που φοράει μαντήλα και στην πραγματικότητα.

Η ομοσπονδία FIFA είχε παλιότερα απαγορεύσει τα καλύμματα κεφαλής. Η απαγόρευση υπήρχε από φόβο μήπως τα καλύμματα επηρεάζουν την ασφάλεια των παικτών. Το 2014 η απαγόρευση σταμάτησε. Σχεδόν μία δεκαετία μετά η Benzina αποφάσισε να γίνει η πρώτη παίκτρια σε μουντιάλ που θα χρησιμοποιήσει μαντίλα και εμφανίζεται με αυτή στην Εθνική Μαρόκου. Να σημειώσουμε ότι η Γαλλία απαγορεύει στις Εθνικές ομάδες της την χρήση μαντίλας.

 «Είναι τιμή μας που είμαστε η πρώτη αραβική χώρα που θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών», δήλωσε η αρχηγός της ομάδας του Μαρόκου Ghizlane Chebbak πριν από τη νίκη της εναντίον της Νότιας Κορέας στις 30 Ιουλίου. «Αισθανόμαστε ότι πρέπει να επωμιστούμε μια μεγάλη ευθύνη για να δώσουμε μια καλή εικόνα, για να δείξουμε τα επιτεύγματα της Μαροκινής ομάδας. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όλο και περισσότερες γυναίκες και κορίτσια μουσουλμάνων θα κοιτάξουν την Benzina και θα εμπνέονται πραγματικά – όχι μόνο οι παίκτες, αλλά νομίζω ότι και οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων, οι προπονητές και άλλα αθλήματα επίσης», δήλωσε η Assmaah Helal, συνιδρύτρια του Muslim Women in Sports Network.

Στις άλλες διορθώσεις του συγκεκριμένου patch, η EA αναβάθμισε τα γραφικά των γηπέδων, διόρθωσε bugs για τραυματισμένους παίκτες και πρόσθεσε την δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ κατάστασης Online και Offline στο EA Social.

Δείτε τις ποδοσφαιρίστριες που διαμαρτυρήθηκαν στο Twitter επειδή η απεικόνισή τους στο FIFA 23 δεν τους έμοιαζε και συζητήστε για το FIFA 23 στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification