• Ειδήσεις
  • Sports
  • Η Electronic Arts πάγωσε τις συζητήσεις με την FIFA διότι η ομοσπονδία της ζήτησε 1 δις δολάρια

Η Electronic Arts πάγωσε τις συζητήσεις με την FIFA διότι η ομοσπονδία της ζήτησε 1 δις δολάρια

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Η Electronic Arts πάγωσε τις συζητήσεις με την FIFA διότι η ομοσπονδία της ζήτησε 1 δις δολάρια

Η Electronic Arts πάγωσε τις συζητήσεις με την FIFA διότι η ομοσπονδία της ζήτησε 1 δις δολάρια

Η FIFA έκανε δήλωση πάνω στο θέμα. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 13/10/21] Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μία έντονη φημολογία ότι η Electronic Arts δεν θα ανανεώσει την άδειά της με την FIFA για το ομώνυμο ποδοσφαιράκι και ότι η επόμενη έκδοση θα έχει διαφορετικό όνομα (όπως το EA Sports FC)

Με το μεταξύ τους συμβόλαιο να λήγει μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, σύμφωνα με αναφορά της New York Times, η FIFA θέλει σχεδόν τα διπλάσια από όσα πληρώνει η EA για τα δικαιώματα του ονόματος. Για κάθε χρόνο, η EA δίνει 150 εκατομμύρια δολάρια. Η FIFA ζήτησε ένα δις δολάρια για κάθε κάθε τετραετία, η οποία θα λήγει μετά το εκάστοτε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Πέρα από τα χρήματα της συμφωνίας, ένα ακόμη θέμα έχει να κάνει με τα δικαιώματα των παικτών. Η FIFA θέλει να περιορίσει την αποκλειστικότητα της EA, ώστε να μπορεί να πουλήσει τα δικαιώματα και σε άλλες εταιρείες. Ωστόσο, η EA θέλει να επεκτείνει τα δικαιώματα και να συμπεριλάβει πραγματικά στιγμιότυπα αγώνων, τουρνουά και ψηφιακά προϊόντα όπως Non-fungible tokens. Αν οι δύο εταιρείες δεν έρθουν σε συμφωνία, τότε η EA θα αναγκαστεί να αλλάξει το όνομα στο ποδοσφαιράκι της και να σταματήσουμε να το βλέπουμε ως FIFA, κάτι που ισχύει για σχεδόν τρεις δεκαετίες.

Η σειρά FIFA έχει πουλήσει πάνω από 325 εκατομμύρια αντίτυπα μέχρι και το 2021 και έχει αποφέρει στην EA πάνω από 20 δις δολάρια από το 1993. Το FIFA 22 έχει 9.1 εκατομμύρια παίκτες και 7.6 εκατομμύρια ομάδες στο Ultimate Team. Έχουν παιχτεί πάνω από 460 εκατομμύρια αγώνες.

[UPDATE: 16/10/21 - Η FIFA έκανε δήλωση πάνω στο θέμα] Η FIFA έκανε μια δήλωση μετά από αναφορές ότι οι διαπραγματεύσεις με την ΕΑ τελμάτωσαν, λέγοντας ότι το football gaming και τα eSports “πρέπει να εξελιχθούν περισσότερο από το να ελέγχεις και να εξαγοράζεις όλα τα δικαιώματα και τις άδειες.”

Μέσα στην εβδομάδα κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο διάφορα άρθρα που ήθελαν την EA να μετονομάζει την σειρά FIFA, λόγω της μη ανανέωσης του συμβολαίου της με την FIFA. Αμφότεροι δεν σχολίασαν τον λόγο για τον οποίο προέκυψε αυτό. Σύμφωνα με αναφορές, ο ένας λόγος που σταμάτησαν οι διαπραγματεύσεις είναι οικονομικής φύσεως, καθώς η FIFA σχεδίαζε να αυξήσει το κόστος των αδειών της στα ένα δισεκατομμύρια δολάρια για κάθε κύκλο τεσσάρων ετών του World Cup. Ακόμα, σύμφωνα με τις αναφορές, η EA ήθελε να χρησιμοποιήσει την άδεια χρήσης του FIFA για να κάνει τουρνουά και ψηφιακά αντικείμενα όπως NFTs, ενώ η FIFA ήθελε να περιορίσει την χρήση των αδειών της.

Η πρόσφατη δήλωση της FIFA κάνει εντελώς ξεκάθαρη την θέση της, καθώς η οργάνωση πιστεύει ότι το football gaming και τα eSports “θα πρέπει να είναι ένας χώρος που δεν αφορά μόνο μια εταιρεία να ελέγχει όλα τα δικαιώματα και τις άδειες.” Ειδικότερα, η δήλωση της FIFA πάνω στο θέμα ανέφερε τα εξής: “Εταιρείες τεχνολογίας και κινητής τηλεφωνίας ανταγωνίζονται για να μπορούν να συσχετιστούν με το FIFA. Έτσι, η FIFA έχει σχέσεις με διάφορα τμήματα της βιομηχανίας, όπως developers, επενδυτές, αναλυτές και παίκτες, ώστε να χτίσει ένα μακροπρόθεσμο πλάνο για το gaming και τα eSports.”

Η FIFA συνέχισε: “Το gaming και τα eSports είναι από τα πιο ταχεία αναπτυσσόμενο media στον πλανήτη. Επομένως είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την FIFA και τους συμμέτοχους να μεγιστοποιήσουν τις ευκαιρίες που αφορούν το ποδόσφαιρο και τους gamers. Η FIFA πρέπει επίσης να υποστηρίξει τους 211 οργανισμούς που συνεργάζεται, ώστε να εκμεταλλευτούν τις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται τα τελευταία χρόνια. Ως μέρος αυτής της στρατηγικής, η FIFA δεσμεύεται στο να συνεχίσει να οργανώνει τουρνουά eSports που βασίζονται στα skills, κάτω από το brand FIFAe. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα χρησιμοποιήσουμε το FIFA World Cup και το FIFA Women’s World Cup ως πλατφόρμες για να λανσάρουμε νέα games και τουρνουά eSports.”

Όσον αφορά την EA, φαίνεται πως η εταιρεία ανάπτυξης θα μετονομάσει το ποδοσφαιράκι της σε EA Sports FC.

Δείτε το πρώτο μας FIFA 22 Livestream για φέτος, το πρώτο μας Ultimate Team βίντεο και το Career mode σε Ultimate δυσκολία.

Διαβάστε το FIFA 22 review και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification