Η Microsoft θα διορθώσει ένα πρόβλημα στο frame rates του Game Mode των Windows 10

Η Microsoft θα διορθώσει ένα πρόβλημα στο frame rates του Game Mode των Windows 10

Η Microsoft θα διορθώσει ένα πρόβλημα στο frame rates του Game Mode των Windows 10

Θα λυθεί με επερχόμενο update.

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα με το frame rate στα Windows 10, να ξέρετε πως το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα, με νέο update. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι ήταν ένα προηγούμενο update των Windows προκάλεσε αυτό το πρόβλημα απόδοσης σε κάποιους υπολογιστές.

Δυστυχώς για ορισμένους άτυχους χρήστες, το Patch Tuesday update που κυκλοφόρησε η Microsoft τον Απρίλιο είχε μια τάση να ρίχνει το frame rate και να προκαλεί αγανάκτηση στους παίκτες. Διάφορα παράπονα εμφανίστηκαν μετά την κυκλοφορία του update. Μάλιστα, ένας χρήστης είπε ότι άρχισε να βλέπει "συνεχή κολλήματα στο Doom Eternal" σε έναν υπολογιστή που έχει CPU Ryzen 5 3600 και κάρτα γραφικών GeForce RTX 3070. "Νομίζω ότι έχω το ίδιο πρόβλημα. Από χθες, όταν αναβάθμισα τα Windows, η απόδοσή μου στο Warzone έχει πάει από 90 fps, κατά μέσο όρο, σε 75 fps, και πέφτει ακόμη και κάτω από 60 fps με την απενεργοποίηση του V-Sync", έγραψε ένας άλλος χρήστης εκείνη την περίοδο.

Τα καλά νέα είναι πως για μερικούς, το πρόβλημα επιλύθηκε με το Patch Tuesday update (KB5004327) αυτού του μήνα. Ωστόσο, δεν ήταν όλοι τυχεροί. Ορισμένοι χρήστες των Windows 10 αναφέρουν ότι έχουν τα ίδια προβλήματα απόδοσης ακόμη και μετά την εγκατάσταση της τελευταίας ενημέρωσης, η οποία κυκλοφόρησε πριν από μια εβδομάδα. Ένας χρήστης στο Reddit έγραψε: "Για άλλη μια φορά, αντιμετωπίζω προβλήματα απόδοσης στα games, μετά το KB500842. Κάποιος από τη Microsoft πρέπει πραγματικά να το επιλύσει. Ένας τρόπος αντιμετώπισης είναι να ενεργοποιήσετε την λειτουργία “Υψηλής Aπόδοσης”, αλλά προτιμώ να παραμείνω στη λειτουργία “Εξισορροπημένο"... Αυτό είναι εκνευριστικό”.

Το πρόβλημα αυτό δεν φαίνεται να υπάρχει στα Windows 11, αν και αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμα μόνο σε μορφή προεπισκόπησης. Και ακόμη και όταν κυκλοφορήσουν αργότερα μέσα στο έτος, θα μπορούσε κανείς να περιμένει λίγο πριν κάνει την αναβάθμιση για να δει αν κάτι χρειαστεί διόρθωση.

Ευτυχώς, η Microsoft πιστεύει ότι βρήκε επιτέλους τη βασική αιτία. Παρόλο που δεν έχει κάνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το ζήτημα, τα release notes για την επερχόμενη ενημέρωση των Windows 10 (21H2) υποδηλώνουν ότι βρέθηκε μια μόνιμη λύση. "Διορθώσαμε ένα πρόβλημα που εμποδίζει τη λειτουργία του Game Mode να λειτουργεί όπως αναμενόταν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το χαμηλότερο frame rate και τη μειωμένη απόδοση κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού", αναφέρουν τα release notes.

Το θέμα είναι πως μπορεί να περάσουν μερικοί μήνες πριν την ενημέρωση 21H2. Ίσως είναι διαθέσιμη μαζί με τα Windows 11. Το update είναι διαθέσιμο τώρα σε μορφή προεπισκόπησης σε μέλη του προγράμματος Window Insider, αν και είναι πιθανό η Microsoft να παρουσιάσει την ίδια επιδιόρθωση και στην επόμενη ενημέρωση, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 10 Αυγούστου.

Μέχρι τότε, υπάρχουν μερικές πιθανές λύσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε εάν τα games δεν εκτελούνται σωστά στον υπολογιστή σας. Το ένα είναι να επιλέξετε τη λειτουργία "Υψηλής Απόδοσης" στα Windows 10 και ας ελπίσουμε ότι το λειτουργικό σύστημα δεν θα αγνοήσει την επιλογή σας. Το άλλο είναι να απενεργοποιήσετε το Game Mode. Μπορεί το τελευταίο να δουλεύει καλύτερα, καθώς το Game Mode σχετίζεται με ζητήματα στην απόδοση εδώ και ένα χρόνο.

Πέρα από τα παραπάνω, ισχύουν οι ίδιες γενικές συμβουλές. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε πρόσφατο hardware, ιδιαίτερα στην GPU, και ελέγξτε για διαθέσιμα patches που αφορούν games που ταιριάζουν στον υπολογιστή σας.

Διαβάστε για τη Microsoft που δεσμεύεται να υποστηρίζει τους 1.3 δισεκατομμύρια χρήστες των Windows 10. Για εκτενή συζήτηση επισκεφθείτε το αντίστοιχο forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification