Το Steam ξεπέρασε τους 27 εκατομμύρια ταυτόχρονους χρήστες

Hot
Το Steam ξεπέρασε τους 27 εκατομμύρια ταυτόχρονους χρήστες

Το Steam ξεπέρασε τους 27 εκατομμύρια ταυτόχρονους χρήστες

Δείτε τα Top 10 games. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 16/3/20] Με όλο και περισσότερες χώρες να μπαίνουν σε καραντίνα εξαιτίας του COVID-19, το Steam έσπασε ρεκόρ ταυτόχρονων online και in-game χρηστών.

Το SteamDB ανέφερε ότι το καινούργιο ρεκόρ ταυτόχρονων χρηστών στο Steam ανέρχεται στα 20 εκατομμύρια, με τα 6.2 εκατομμύρια να βρίσκονται in-game. Το most-played game στο Steam αυτή την στιγμή είναι το Counter Strike: Global Offensive, με τα DotA 2 και Tom Clancy’s Rainbow Six Siege να ακολουθούν.

 

[UPDATE: 22/3/20 - 22 εκατομμύρια ταυτόχρονοι χρήστες] Το Steam έσπασε ένα νέο ρεκόρ καθώς έφτασε το τελευταίο 24ωρο τους 22 εκατομμύρια ταυτόχρονους χρήστες.

Είναι προφανές ότι όσο η καραντίνα του κορωνοϊού εξαπλώνεται σε ολοένα και περισσότερες χώρες, τόσο οι ενεργοί gamers αυξάνονται, αφού πλέον αναγκάζονται να μείνουν στο σπίτι τους. Οριακή ήταν και η αύξηση ταυτόχρονων χρηστών του CS GO, στους 1.065.790, δηλαδή μόλις 5.000 περισσότερους σε σχέση με το προγενέστερο ρεκόρ της εβδομάδας.

 

Η τεράστια αύξηση αυτή δεν αποτελεί και έκπληξη, αναλογιζόμενοι τα αυστηρά μέτρα κατ’οίκον περιορισμού που έχουν τεθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

[UPDATE 2: 6/4/20 - 24 εκατομμύρια ταυτόχρονοι χρήστες] Το Steam ξανά έσπασε το δικό του ρεκόρ. Σχεδόν ένα μήνα πριν, το Steam ξεκίνησε να σπάει το all-time ρεκόρ των ταυτόχρονων ενεργών χρηστών, αφού ξεπέρασε τους 20 εκατομμύρια ταυτόχρονους χρήστες. Το ρεκόρ έσπασε το σαββατοκύριακο, αφού οι ενεργοί χρήστες έφτασαν τους 24.535.923. Καθώς όλο και περισσότερες χώρες τίθενται υπό lockdown είναι πιθανόν το νούμερο αυτό να συνεχίσει να αυξάνεται.

Η Valve έχει κάνει κάποιες αλλαγές ώστε να διαχειριστεί καλύτερα τον αυξημένο φόρτο. Το Steam πλέον καθυστερεί τα game updates έως και μερικές μέρες, για games τα οποία δεν έχετε παίξει πρόσφατα. Αν και μέχρι στιγμής φαίνεται πως η Valve δεν έχει περιορίσει τις ταχύτητες download, όπως το PlayStation Network.

[UPDATE 3: 7/2/21 - 26 εκατομμύρια ταυτόχρονοι χρήστες] Κλείνουμε σχεδόν ένα χρόνο με καραντίνα λόγω πανδημίας και το Steam συνεχίζει να επωφελείται. Αυτή τη φορά έφτασε τα 26 εκατομμύρια ταυτόχρονους χρήστες, καθώς έσπασε για άλλη μια φορά το ίδιο του το ρεκόρ. Ωστόσο, το ρεκόρ χρηστών που παίζουν games ταυτόχρονα δεν έσπασε για άλλη μια φορά.

[UPDATE 4: 28/11/21 - 27 εκατομμύρια ταυτόχρονοι χρήστες] Το Black Friday ήταν ο λόγος που οι ταυτόχρονοι χρήστες του Steam έγιναν ακόμη περισσότεροι, καθώς έσπασαν το προηγούμενο ρεκόρ. 27 εκατομμύρια gamers συνδέθηκαν στο Steam ταυτόχρονα, ρεκόρ που σημειώθηκε πριν από μερικές ώρες. 27.182.532 για την ακρίβεια ήταν το peak, σύμφωνα με το SteamDB.

Τα πιο δημοφιλή games ήταν τα εξής:
1) Counter-Strike: Global Offensive με 849,144 ταυτόχρονους παίκτες
2) DotA 2 με 663,561
3) PUBG με 241,902
4) Apex Legends
5) New World
6) Grand Theft Auto 5
7) Team Fortress 2
8) Rust
9) MIR4
10) Wallpaper Engine

Δείτε τι δήλωση έκανε ο Gabe Newell για τον ανταγωνισμό του Steam από το Epic Games Store και συζητήστε για την πλατφόρμα της Valve στο σχετικό forum topic

Ανταλλάξτε Steam IDs με τα υπόλοιπα μέλη του GameWorld κάνοντας κλικ εδώ.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 08/02/2021 18:21
Η πλατφόρμα του steam τα πάει εξαιρετικά .
Notification