Η Σαουδική Αραβία αγόρασε το 5% της Nintendo

Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Η Σαουδική Αραβία αγόρασε το 5% της Nintendo

Η Σαουδική Αραβία αγόρασε το 5% της Nintendo

Έχει επίσης μετοχές σε Capcom, EA, Take-Two και Activision.

Το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας απέκτησε μερίδιο 5,01% στη Nintendo.

Η είδηση ​​ανακοινώθηκε σε κατάθεση που έγινε στο υπουργείο Οικονομικών της Ιαπωνίας Η κίνηση αυτή ακολουθεί παρόμοιες επενδύσεις που έγιναν πέρυσι σε Capcom, EA, Take-Two και Activision, μαζί με σχεδόν πλήρη ιδιοκτησία της SNK.

Το Bloomberg αναφέρει ότι η κίνηση θα καταστήσει το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων τον «πέμπτο μεγαλύτερο μέτοχο της εταιρείας». Το ταμείο διοικεί ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος Mohammed bin Salman. Η Σαουδική Αραβία πέρασε τον περασμένο χρόνο στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών, ρίχνοντας χρήματα, με στρατηγικές επενδύσεις σε εταιρείες όπως η Activision Blizzard, η Electronic Arts, η Take-Two Interactive, η Capcom και η Nexon. Όπως πολλές από τις συναλλαγές του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, αυτές οι αγορές εμπίπτουν στη στρατηγική του Σαουδικού Οράματος 2030 που θεσπίστηκε κατά τη διάρκεια της ανόδου του Πρίγκιπα στην εξουσία στα μέσα της δεκαετίας, η οποία στα χαρτιά έχει σκοπό να διαφοροποιήσει την πετρελαιοκεντρική οικονομία του βασιλείου.

Τα βιντεοπαιχνίδια δεν είναι η μόνη βιομηχανία ψυχαγωγίας που ανήκει στην επενδυτική κίνηση PIF, η οποία έχει ρίξει χρήματα στο Χόλιγουντ, σε ποδοσφαιρικές ομάδες (π.χ. Newcastle) και άλλες δραστηριότητες, όπως η Formula 1.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας αγόρασε τις SNK και ESL. Διαβάστε για τους 37 coaches που δέχτηκαν αποκλεισμό από το CS GO λόγω cheating.

Δείτε το Trusted mode anti-cheat και τι έγινε με τον source code του CS GO που διέρρευσε.

Συζητήστε για την Nintendo στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification