Elden Ring: RPG από την FromSoftware και τον George R.R. Martin

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
3
Elden Ring: RPG από την FromSoftware και τον George R.R. Martin

Elden Ring: RPG από την FromSoftware και τον George R.R. Martin

Στα PS5 και Xbox Series X θα μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ 4Κ και 60fps. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 21/5/19] Σύμφωνα με φήμες, το επόμενο RPG της FromSoftware θα αναπτυχθεί από την Ιαπωνική εταιρεία και τον δημιουργό του Game of Thrones, George R.R. Martin.

Η φήμη αυτή ξεκίνησε από τα τέλη Μαρτίου και τον YouTuber Spawn Wave. Σήμερα, ο George R.R. Martin, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει ένα project "για video game που προέρχεται από την Ιαπωνία". Όπως αντιλαμβάνεστε, η φήμη αναβίωσε και πιθανόν να ισχύει. Επίσης, σύμφωνα με ένα μήνυμα στο 4Chan, το παιχνίδι φημολογείται ότι έχει κωδική ονομασία Project Rune και θα έχει Νορμανδική μυθολογία. Ότι συνέβη δηλαδή και με το πρόσφατο God of War στο PS4. 

Το Project Rune αναπτύσσεται με την Unreal Engine 4. Σε αυτό θα μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε τρεις classes, ενώ θα υπάρχουν και στοιχεία από το Dark Souls, όπως τα invasions μέσω multiplayer. Επίσης, θα υποστηρίζεται και Co-op.

Σύμφωνα με το Gematsu, το παιχνίδι θα έχει τελική ονομασία Great Rune και θα ανακοινωθεί στην E3 2019.

[UPDATE: 1/6/19 - Αναφορά του παιχνιδιού στο Sekiro] Ένας modder ανακάλυψε πιθανό reference του Great Rune μέσα στο Sekiro: Shadows Die Twice.

Αναφορές του GamesRadar+ υποστηρίζουν πως ο modder TKGP έλεγξε τα configuration files του Sekiro και ανακάλυψε κάτι ιδιαίτερο. Συγκεκριμένα υπήρχε ένας φάκελος που έφερε την ονομασία “GR”, κάτι που ο ίδιος υποστήριξε πως αποτελεί συντομογραφία του Great Rune, του νέου τίτλου της FromSoftware, στην ανάπτυξη του οποίου συμμετέχει ο George R.R. Martin, συγγραφέας του Game of Thrones.

 

Ίσως ο παραπάνω ισχυρισμός να μην έχει ιδιαίτερη βάση, ωστόσο η τοποθεσία αυτού του φακέλου διαφέρει από τα καθιερωμένα assets των υπόλοιπων αρχείων. Υπάρχουν αρκετοί χρήστες στο Reddit ωστόσο που ψηφίζουν θετικά στον ισχυρισμό του TKGP λέγοντας πως αυτή είναι η απόλυτη ένδειξη πως το Great Rune βρίσκεται σε σημαντικό στάδιο του development.

[UPDATE 2: 8/6/19 - Φήμη για νέα ονομασία] Το όνομα του παιχνιδιού που αναπτύσσεται από την FromSoftware και τον George R.R. Martin φέρεται να είναι “Elden Ring”.

Η ίδια διαρροή που ανέφερε το Tales of Arise ως νέο τίτλο της Bandai Namco μας παρείχε και ένα screenshot από ένα ακόμη project της ιαπωνικής εταιρείας. Αυτή η εικόνα φέρει ένα ιδιαίτερο λογότυπο και την ονομασία Elden Ring. Μάλιστα δεν είναι ένας τυχαίος τίτλος, αλλά ένα video game τεράστιας σημασίας, αφού η περιγραφή του προδίδει πως αυτό είναι στην τελική το project συνεργασίας ανάμεσα στους δημιουργούς της σειράς Dark Souls και στον συγγραφέα του Game of Thrones.

Η περιγραφή που αναρτήθηκε στο 4chan αναφέρει: “Το Elden Ring είναι μία fantasy Action RPG περιπέτεια που λαμβάνει χώρα σε έναν κόσμο δημιουργημένο από τον Hidetaka Miyazaki, δημιουργού της σειράς Dark Souls και τον George R.R. Martin, συγγραφέα της best seller σειράς του The New York Times, A Song of Ice and Fire και του Game of Thrones. Κίνδυνος και ανακαλύψεις κρύβονται σε κάθε γωνία του μεγαλύτερου, μέχρι σήμερα, τίτλου της FromSoftware. Ο Hidetaka Miyazaki, πρόεδρος και game director της FromSoftware, είναι γνωστός για το directing του σε τίτλους με εξαιρετικές κριτικές όπως οι σειρές Armored Core, Dark Souls και το Sekiro: Shadows Die Twice. Ο George R.R. Martin είναι ο νούμερο ένα best seller συγγραφέας του New York Times, με αρκετές νουβέλες όπως τα Game of Thrones, A Clash of Kings, A Storm of Swords, A Feast of Crows και A Dance with the Dragons. Σαν συγγραφέας-παραγωγός έχει εργαστεί στα The Twilight Zone, Beauty and the Beast και πολλά ακόμη”.

[UPDATE 3: 10/6/19 - Ανακοινώθηκε και επίσημα] Στα πλαίσια της E3 2019 ανακοινώθηκε το Elden Ring, ένα Action RPG που θα αναπτυχθεί από την FromSoftware, σε παραγωγή Hidetaka Miyazaki και από τον George R.R. Martin, συγγραφέα της best seller σειράς A Song of Ice and Fire και του Game of Thrones.

Δείτε το τρέιλερ το οποίο πραγματικά ανοίγει την όρεξη:



[UPDATΕ 4: 10/6/19 – Το Elder Ring θα είναι ένα δύσκολο open world RPG] Στην συνέντευξη της που παραχώρησε μετά την παρουσίαση του Elden Ring Microsoft press conference, o σχεδιαστής video games, Hidetaka Miyazaki αποκάλυψε αρκετές πληροφορίες για την συνεργασία του με τον συγγραφέα George R.R. Martin.

H επίσημη σελίδα του Xbox Wire κοινοποίησε την σχετική συνέντευξη μέσω της οποίας αποκαλύφθηκαν αρκετές λεπτομέρειες για το παιχνίδι καθώς το trailer δεν αποκάλυψε και πολλα στο κοινό. Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες που παραχώρησε στην συνέντευξη του ο Hidetaka, η ανάπτυξη του Elder Ring ξεκίνησε μετά την ολοκλήρωση των DLC’s του Dark Souls 3, δηλαδή πριν από περίπου τρία χρόνια. Η αρχική τους ιδέα ήταν να βασιστούν σε κλασσικές αρχές των RPG games, ωστόσο ο σχεδιαστής δήλωσε ότι : " θέλαμε να δημιουργήσουμε μια νέα σκοτεινή ιστορία φαντασίας με RPG στοιχεία και γεμάτη με πράγματα που δεν μπορούσαμε να κάνουμε με τα Dark Souls".

Επίσης ανέφερε ότι η ανάπτυξη του παιχνιδιού είχε αρχίσει παράλληλα με αυτή του Sekiro, μέσω του οποίου έδωσαν έμφαση περισσότερο στην δράση παρά στα RPG χαρακτηριστικά του. " Φυσικά και δεν απομακρυνόμαστε από τον τύπο μάχης που βασίζονται τα παιχνίδια μας και εννοείται πως τα ιδία χαρακτηριστικά θα περιλαμβάνονται και στο νέο μας παιχνίδι". Ωστόσο όταν ο σχεδιαστής ρωτήθηκε εάν το Elder Ringθα είναι δύσκολο όπως και οι άλλοι τίτλοι που έχει δημιουργήσει, απάντησε: " Ναι ισχύει ότι κάνω τα παιχνίδια δύσκολα. Η σημασία που δίνω όταν δημιουργώ κάτι είναι στο να αποδώσουμε την χαρά στον παίκτη όταν βιώνει μετά από την προσπέραση τόσο δύσκολων προκλήσεων που υπάρχουν και στους άλλους τίτλους παιχνιδιών που έχουμε δημιουργήσει. Πιστεύω ότι το συγκεκριμένο θα αποδειχτεί μια πολύ ικανοποιητική εμπειρία". Επιπλέον διευκρίνισε: " Θα περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία σε όπλα, μαγικά και σε τρόπους εξουδετέρωσης του αντιπάλου σας, που σημαίνει ότι οι παίκτες θα πρέπει να ενστερνιστούν τον στυλ του παιχνιδιού και να μάθουν να χρησιμοποιούν τις αντίστοιχες τακτικές που τους ταιριάζουν".

Το Elder Ring θα περιλαμβάνει την επιλογή της επεξεργασίας του χαρακτήρα που θα χειρίζεστε σε πολλα από τα χαρακτηριστικά του, κάτι που δεν συνέβη με το Sekiro. Όταν ο σχεδιαστής ρωτήθηκε για την συνεργασία του με τον διάσημο συγγραφέα R.R. Martin, αναφέρθηκε στο μυθιστόρημα του συγγραφέα, μια νουβέλα με βαμπίρ του 1982 με όνομα ΄Fever Dream’ και πρόσθεσε: "  Προσωπικά πιστεύω ότι το Fever Dream ως ένα αριστούργημα φαντασίας βασισμένο στα βαμπίρ και το συνιστώ ακόμα και σήμερα στους συνεργάτες μου. Δεν μπορώ ακόμα να εκφράσω με λέξεις την ευγνωμοσύνη μου απέναντι στο κύριο Martin που δέχτηκε την προσφορά μου".

[UPDATΕ 5: 14/6/19 – O George RR Martin θα δημιουργήσει τον κόσμο και το lore του] O δημιουργός των Souls games Hidetaka Miyazaki αποκάλυψε ποιος θα είναι ο ρόλος του George RR Martin στην δημιουργία του Elden Ring. 

O Miyazaki ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του πως ο George RR Martin δεν θα αναλάβει το σενάριο και story του παιχνιδιού καθώς θεωρεί πως το videogame format περιορίζει τον τρόπο με τον οποίο γράφει ο συγγραφέας. Αντί αυτού θα αναλάβει να σχεδιάσει τον κόσμο του παιχνδιού καθώς και την μυθολογία του. ''Το lore του Martin θα προσδώσει προσωπικότητα και νέο βάθος στους χαρακτήρες του παιχνδιού.'' σχολίασε ο Miyazaki. Το παιχνίδι δεν θα διαθέτει ιδιαίτερα αφηγηματικό χαρακτήρα καθώς ο Miyazaki θέλει του παίκτες να αντιμετωπίσουν το παιχνίδι όπως και τα υπόλοιπα Souls games, εξερευνώντας τον κόσμο και λαμβάνοντας πληροφορίες για αυτόν μέσα από περιγραφές αντικειμένων, διαλόγων και του περιβάλλοντος. Ο Miyazaki ανέφερε χαρακτηριστικά: ''Αν δώσουμε βάση σε έναν αφηγηματικό χαρακτήρα για το Elden Ring, τα μυστήρια και κρυμμένα μυστικά του κόσμου του παιχνιδιού θα αποκαλυφθούν. Από την πλευρά του σκηνοθέτη δεν νομίζω πως είναι σωστό να γίνει κάτι τέτοιο.''. O Miyazaki επίσης ανέφερε το πως ήρθε σε έπαφη με τον George RR Martin για το παιχνίδι αναφέροντας πως ήταν μεγάλος fan του και πως υπήρξε χημεία από την πρώτη συνάντηση. 

[UPDATE 6: 10/1/20 - Θα παρουσιαστεί στο Taipei Game Show] Όταν είχε ανακοινωθεί στην Ε3 2019, το Elden Ring φαινόταν ένα πολλά υποσχόμενο RPG από την From Software.

Όχι μόνο λόγω της συνεργασίας της εταιρίας ανάπτυξης με τον διάσημο συγγραφέα των Game of Thrones, George R.R. Martin, αλλά είναι και το πρώτο βήμα της From Software στον κόσμο των open-world RPG. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι fans να ζητούν απεγνωσμένα καινούργιες πληροφορίες για το Elden Ring. Ωστόσο, το μόνο που μάθαμε είναι ότι θα παρουσιαστεί στο Tapei Game Show τον ερχόμενο μήνα ως μέρος της παρουσίασης της Sony.

Το Taipei Game Show θα διεξαχθεί μεταξύ 6 και 9 Φεβρουαρίου και παρόλο που το Elden Ring δεν θα έχει κάποιο playable demo στο showroom, πιθανώς να δούμε κάποιο καινούργιο τρέιλερ. Η τελευταία πληροφορία που είδαμε για το Elden Ring, ήταν μια καταχώρηση στο σαίτ της αλυσίδας καταστημάτων Target, η οποία έλεγε ότι το Elden Ring θα κυκλοφορήσει στις 30 Ιουλίου 2020. Παρόλο που η εταιρία ανάπτυξης δεν έχει δώσει ούτε πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας, δεν είναι και απίθανο να κυκλοφορήσει τότε, αν αναλογιστούμε ότι βρίσκεται υπο ανάπτυξη από το 2017.

[UPDATE 7: 3/1/21 – Υπήρξαν φήμες για πιθανή κυκλοφορία τρέιλερ τον Μάρτιο, όμως η Microsoft τις διέψευσε] Μέσα στις τελευταίες μέρες υπήρχαν αρκετές φήμες οι οποίες ήθελαν κάποιο τρέιλερ του Elden Ring να κυκλοφορεί στις 23 Μαρτίου σε κάποιο ψηφιακό event της Microsoft στις 23 Μαρτίου.

Μεταξύ άλλων ο Jason Schreier είχε δηλώσει στο Twitter ότι αρκετά σύντομα θα μαθαίναμε νέα για το Elden Ring.

 Τελικά, ο Marketing Manager του Xbox, Aaron Greenberg, δήλωσε: "Για να κατευνάσω τις προσδοκίες: Κάτι τέτοιο δεν θα γίνει. Πάντα έχουμε πράγματα στα οποία δουλεύουμε, όμως δεν έρχεται σύντομα κάτι στο οποίο θα γίνουν ανακοινώσεις και παγκόσμιες πρεμιέρες".

[UPDATE 8: 3/1/21 - Το τρέιλερ που διέρρευσε - 22:00] Το νέο τρέιλερ του Elden Ring διέρρευσε Online. Δείτε το παρακάτω.

[UPDATE 9: 16/6/21 – Θα υπάρχουν τουλάχιστον δύο Swamps] Η FromSoftware επιβεβαίωσε ότι στο Elden Ring θα υπάρχουν πίστες Swamps όπου θα δηλητηριάζεστε όσο κάθεστε στην πίστα.

Στην επίσημη περιγραφή του Elden Ring αναγράφεται: Ταξιδέψτε σε ένα κόσμο που κόβει την ανάσα με τα πόδια ή με άλογο, είτε μόνοι σας, είτε online με άλλους παίκτες και εξερευνήστε αποπνικτικά Swamps, κακόβουλα κάστρα, τεράστια βουνά και άλλες τοποθεσίες τεράστιας κλίμακας που δεν έχουν υπάρξει ξανά σε τίτλο της FromSoftware.

Το πρώτο Swamp σε τίτλο της FromSoftware ήταν το Swamp of Sorrow στο Demon’s Souls, όπου τα βρόμικα νερά του σας δηλητηρίαζαν και έκαναν την κίνηση σας πιο αργή. Μετά στο αρχικό Dark Souls υπήρχε το The Great Swamp όπου γιγάντια έντομα, βδέλλες και εχθροί με δηλητηριώδη βέλη προσπαθούσαν να σας εμποδίσουν να φτάσετε στη φωλιά του Queelag.

[UPDATE 10: 5/10/21 – Νέες πλήροφορίες κυκλοφόρησαν σχετικά με τον χάρτη και τον κόσμο του Elden RingΤο Tokyo Game Show 2021 αποκάλυψε κάποιες νέες πληροφορίες για τον τίτλο. Ο παραγωγός Yasuhiro Kitao έδωσε μερικά σύντομα σχόλια στο Famitsu κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και έδωσε λεπτομέρειες για το επερχόμενο action-RPG. Ο τίτλος βρίσκεται σε καλό δρόμο για την κυκλοφορία του στις 21 Ιανουαρίου 2022 και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα "τελικά στάδια ανάπτυξης", με το στούντιο να "προχωράει αθόρυβα". Το Elden Ring θα έχει επίσης μια "πολύ ασυνήθιστη δομή χαρτών" που σας επιτρέπει να εξερευνήσετε όπου θέλετε, όποτε θέλετε, αλλά "σας λέει επίσης πότε βρίσκεστε σε μπελάδες".

Ο κόσμος σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Hidetaka Miyazak, έχει σχεδιαστεί για να σας δώσει "μια τεράστια αίσθηση κλίμακας και ευρύτητας". Οι παίκτες θα μπορούν να ανακαλύψουν φυσικά κομμάτια χάρτη όσο εξερευνάτε, τα οποία θα σας επιτρέπουν να καλέσετε ακτίνες φωτός από τον ουρανό για να δημιουργήσετε waypoints. Αυτό θα κάνει τη διάσχιση και την πλοήγηση λίγο πιο εύκολη.

[UPDATE 11: 14/10/21 – Το Elden Ring έχει βαθμολογηθεί με MA15+ στην Αυστραλία λόγω έντονων θεμάτων φαντασίας και βία] H ίδια βαθμολογία δόθηκε στα Dark Souls, Dark Souls 3, Bloodborne και Sekiro ωστόσο το Dark Souls 2 είχε βαθμολογηθεί μόνο με ένα συγκριτικά χαλαρό M. Το RPG περιγράφεται ως ένας τίτλος με "έντονα θέματα φαντασίας και βία", καθώς και "online διαδραστικότητα". Το Elden Ring θα έχει έντονα "θέματα" και "βία" με αντίκτυπο, αλλά δεν προσβάλλει καθόλου όσον αφορά τη γλώσσα, τη χρήση ναρκωτικών, το γυμνό και το σεξ. Το subreddit του Elden Ring δεν συμφωνεί με την αξιολόγηση, με έναν poster να αναρωτιέται "ποιό είναι το νόημα ενός παιχνιδιού που ονομάζεται Elden Ring χωρίς σεξ".

[UPDATE 12: 7/11/21 – Θα υπάρχουν Graphic και Performance Modes] Σύμφωνα με το GameStop, στα PS5 και Xbox Series X, θα μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ του Graphic mode, που προσφέρει ανάλυση 4Κ και του Performance Mode, που στοχεύει τα 60fps.

Συγκεκριμένα στην περιγραφή του Elden Ring αναγράφεται: Χρησιμοποιώντας την δύναμη των κονσολών νέας γενιάς, το PS5 θα επιτρέπει στους παίκτες να προσαμροσουν την εμπειρία τους, διαλέγοντας μεταξύ του Graphic Mode, το οποίο βελτιώνει τα γραφικά του παιχνιδιού (μέχρι και 4Κ) και του Performance Mode για υψηλότερο framerate (μέχρι και 60fps)

Το Elden Ring θα κυκλοφορήσει για PC, PS5, PS4, Xbox Series X και Xbox One στις 25 Φεβρουαρίου του 2022.

Διαβάστε περισσότερα για το Elden Ring και συζητήστε για το Elden Ring στο παρακάτω forum topic

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Blood Prince (Level 30) 16/06/2019 22:26
To Eden Ring το περιμένω πως και πως.
#2 ashbringer (Level 25) 02/03/2021 18:15
Είναι σίγουρο ότι θα τραβήξει την προσοχή πολλών παικτών .Εξαιρετικό το τρέιλερ.
Notification