Το Steam Deck δεν θα μπορεί να τρέξει PUBG, Apex Legends και άλλα multiplayer games στο SteamOS

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Το Steam Deck δεν θα μπορεί να τρέξει PUBG, Apex Legends και άλλα multiplayer games στο SteamOS

Το Steam Deck δεν θα μπορεί να τρέξει PUBG, Apex Legends και άλλα multiplayer games στο SteamOS

Επιβεβαίωση από developer. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 16/7/21] Το Steam Deck, η πρώτη φορητή κονσόλα της Valve, δεν θα μπορεί να τρέξει τα PUBG, Apex Legends και άλλα σημαντικά games, σύμφωνα με το PC Gamer.

Ακόμα και τα Destiny 2 και Rainbow Six Siege, δεν αναμένεται να είναι συμβατά με το προεγκατεστημένο SteamOS, λόγω του anti-cheat software που δεν ενεργοποιείται σε λειτουργικό σύστημα, όπως αυτό, το οποίο βασίζεται σε Linux. Έτσι, οι παίκτες δεν θα μπορούν να παίξουν στους multiplayer servers αυτών των games.

Η Valve δήλωσε ότι "Βελτιώνει το Proton game compatibility και την υποστήριξη σε anti-cheat software", παρότι η πιο δραστική λύση θα ήταν να σβήσετε το SteamOD και να περάσετε Windows. Η Valve αφήνει την επιλογή σε εσάς.

[UPDATE: 8/9/21] Ο πρόεδρος της Codewavers ένιωσε ότι πρέπει να διευκρινίσει κάποιες παρανοήσεις σχετικά με την συμβατότητα Proton στα Steam games. Ο James B. Ramey τόνισε ότι κάποια games δεν θα δουλεύουν όπως πρέπει με το SteamOS. Το Proton υποστηρίζει 16.000 Steam games. Ο αριθμός είναι μεγάλος καθώς το 2018 είχαμε 27.000 Steam games. Ωστόσο, με τα σημερινά δεδομένα είναι λιγότεροι από τους μισούς τίτλους.

Ο Pierre-Loup Griffais μπορεί να δήλωσε στο παρελθόν ότι θα τρέχουν όλα τα games, αλλά ο Ramey έχει διαφορετική άποψη καθώς θεωρεί ότι ορισμένα δεν θα τρέχουν, τουλάχιστον αρχικά στο SteamOS. Θα πρέπει δηλαδή να πειράξετε την κονσόλα. Θεωρητικά, το Steam Deck θα έχει το hardware να τρέξει όλα τα games. Πρόσθεσε δε ότι το Steam Deck θα ενθαρρύνει περαιτέρω τους developers να διασφαλίσουν ότι τα games τους θα υποστηρίζουν πλήρως το Linux natively ή θα παίζουν ωραία με το Proton. Φυσικά θα μπορείτε να αλλάξετε το SteamOS με Windows. Πάντως, οι developers κάνουν προσπάθειες ώστε το Proton να υποστηρίζει μια ευρεία γκάμα από games.

Το Steam Deck θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο και οι προπαραγγελίες έχουν ξεπουλήσει μέχρι και το Β' τρίμηνο του 2022.

Διαβάστε περισσότερα για το Steam Deck και δείτε τι πρόβλεψη έκανε ο Gaben για τις πωλήσεις και τι είπε για την τιμή του. Συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification