Φήμη: Η Valve ετοιμάζει φορητή κονσόλα για το Steam με το όνομα SteamPal

Hot
Φήμη: Η Valve ετοιμάζει φορητή κονσόλα για το Steam με το όνομα SteamPal

Φήμη: Η Valve ετοιμάζει φορητή κονσόλα για το Steam με το όνομα SteamPal

Θα είναι μεγαλύερο από το Switch και θα έχει Linux. [UPDATE]

[Αρχική Δημοσίευση: 25/4/21] H νέα beta έκδοση του Steam client της Valve δείχνει ότι η Αμερικάνικη εταιρεία ετοιμάζει μια φορητή κονσόλα για το Steam.

Ο δημιουργός του SteamDB Panel Djundik, ανέφερε -σε ανάρτησή του στο Twitter- ένα project με το κωδικό όνομα Neptune. Το όνομα πρωτοεμφανίστηκε τον Σεπτέμβριο αλλά τώρα, μέσω του νέου Steam update, έρχεται να συμπληρωθεί με αναφορές για την ύπαρξη μιας κονσόλας με την ονομασία "SteamPal", ενώ περιέχεται και η φράση "SteamPal Games". Ο Djundik τόνισε επίσης ότι σε ορισμένα σημεία υπάρχουν οι αναφορές "quick access menu" και "power menu".Υπάρχουν επίσης στοιχεία σχετικά με ειδοποιήσεις χαμηλής μπαταρίας, Bluetooth και λειτουργίες πτήσης καθώς και οι επιλογές για restart, shut down και αναβολή λειτουργίας για κάτι άγνωστο.

Σύμφωνα με τον Djundik όλα τα στοιχεία του update σχετίζονται με το Neptune και συμπεραίνει πως η Valve πιθανόν να αναπτύσσει φορητή κονσόλα Steam. Αυτί δεν είναι κάτι αδιανόητο καθώς ότι έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής αφορά συνήθως φορητές συσκευές. Όλα φαίνεται να μπαίνουν σε μία σειρά, αν θυμηθούμε και την ιδιαίτερη εμφάνιση του Gabe Newell σε λύκειο της Νέας Ζηλανδίας πριν λίγο καιρό. Όταν μαθητής του Sancta Maria College τον ρώτησε "Αν θα έρθουν ποτέ τα Steam games σε κονσόλες" ο ίδιος απάντησε λέγοντας πως " Θα έχετε μία καλύτερη ιδέα του τι να περιμένετε μέχρι το τέλος του χρόνου και δεν θα είναι αυτό που περιμένετε".

Άραγε η Valve ζήλεψε από την δόξα του Nintendo Switch; Μία σειρά ενός κώδικα δεν αποτελεί απόδειξη και μέχρι στιγμής όλα είναι απλά υποθέσεις. Παρ’ όλα αυτά δε θα ήταν η πρώτη φορά που η Valve ασχολείται με hardware καθώς έχει κυκλοφορήσει στο παρελθόν τα Steam Link, Valve Index VR headset, το Steam controller αλλά και το Steam Machine.

[UPDATE: 26/5/21 – Θα είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος από το Switch και θα έχει Linux] Σύμφωνα με το Ars Technica, το SteamPal θα είναι πιο μεγάλο από το Switch, θα έχει Linux ενώ οι επεξεργαστές του θα είναι των Intel και AMD.

Επιπλέον θα διαθέτει οθόνη αφής και θα μπορείτε να το συνδέσετε μέσω USB Type-C σε οποιαδήποτε οθόνη.

Διαβάστε ακόμη για την επίσκεψη του Gabe Newell στο λύκειο της Νέας Ζηλανδίας και για εκτενή συζήτηση για το Steam επισκεφθείτε το αντίστοιχο forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification