Τεχνικοί της Google hackαραν το PlayStation Portal και το μετέτρεψαν σε PSP Emulator

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Τεχνικοί της Google hackαραν το PlayStation Portal και το μετέτρεψαν σε PSP Emulator

Τεχνικοί της Google hackαραν το PlayStation Portal και το μετέτρεψαν σε PSP Emulator

Η Sony διόρθωσε το exploit. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 20/2/24] Το PlayStation Portal της Sony έχει σχεδιαστεί για να κάνει stream τα PS5 games, αλλά μία ομάδα τεχνικών της Google κατάφερε να χακάρει την συσκευή ώστε να τρέχει PSP games, μέσω ενός PSP emulator.

Ο security engineer της Google, Calle Svensson και ο ερευνητής cloud vulnerability Andy Nguyen παρουσίασαν μέρος της δουλειάς τους στο X/Twitter, αποκαλύπτοντας ένα PlayStation Portal που τρέχει την έκδοση PSP του Grand Theft Auto 3 μέσω του εξομοιωτή PPSSPP.

Το hack βασίζεται εξ ολοκλήρου σε software, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να εκμεταλλεύονται τα ευάλωτα σημεία του PlayStation Portal χωρίς να χρειάζεται να αλλάξουν το hardware του. Μην περιμένετε αυτό το hack να δημοσιοποιηθεί, καθώς όπως είπε ο Nguyen δεν υπάρχουν σχέδια για την κυκλοφορία του.

Το PSP κυκλοφόρησε το 2004. Πέρασαν ήδη 20 χρόνια και δεν το καταλάβαμε.

[UPDATE: 4/4/24 - Η Sony διόρθωσε το exploit] Η Sony διόρθωσε το exploit το οποίο επέτρεπε στους hackers να τρέξουν PSP games στο PlayStation Portal. Η διόρθωση έγινε με το πιο πρόσφατο patch (2.06). Θυμίζουμε ότι τον Φεβρουάριο οι engineers Andy Nguyen και Calle Svensson έτρεξαν τον emulator PPSSPP, με τον οποίο έπαιξαν PSP games, όπως το Grand Theft Auto: Liberty Stories.

Διαβάστε περισσότερα για το PlayStation Portal και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.