Πόσα χρήματα βγάζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook;

Πόσα χρήματα βγάζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook;

Πόσα χρήματα βγάζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook;

Θα υποστεί μείωση μισθού σχεδόν κατά 50% για το 2023.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple Tim Cook θα υποστεί μείωση μισθού φέτος, την οποία μάλιστα ζήτησε ο ίδιος. Έτσι μειώνεται σημαντικά η αμοιβή του σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Στα αρχεία της Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ που ανακάλυψε το The Hollywood Reporter, επιβεβαιώνεται ότι οι απολαβές του Tim Cook για το δημοσιονομικό έτος 2023 θα μειωθούν στα 49 εκατομμύρια δολάρια, από 99,4 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια του 2022. Η περικοπή των αποδοχών του Cook είναι το αποτέλεσμα της "ανταπόκρισης των μετόχων" και της "πρότασης" του ίδιου, ανέφεραν οι καταθέσεις. "Λαμβάνοντας υπόψη το συγκριτικό μέγεθος, το εύρος και την απόδοση της Apple, η Επιτροπή Αποζημίωσης σκοπεύει επίσης να τοποθετήσει τον στόχο της ετήσιας αποζημίωσης του κ. Cook μεταξύ του 80ου και του 90ου εκατοστημόριου σε σχέση με την κύρια ομάδα ομότιμών μας για τα επόμενα χρόνια", δήλωσε η Apple. 

Το ποσοστό του Tim Cook στα κέρδη μετοχών βάσει απόδοσης θα αυξηθεί στο 75%. Ο βασικός μισθός του παραμένει 3 εκατομμύρια δολάρια και το ετήσιο χρηματικό του bonus (6 εκατομμύρια δολάρια) είναι επίσης αμετάβλητο. Εξηγώντας την αμοιβή του Tim Cook, η Apple είπε ότι η πλειοψηφία της αποζημίωσής του προήλθε μέσω βραβείων μετοχικού κεφαλαίου από τότε που έγινε Διευθύνων Σύμβουλος το 2011.

Η Apple σημείωσε επίσης ότι o Tim Cook βοήθησε στην ανοδική πορεία της μετοχής της εταιρείας, με τους μετόχους να βλέπουν επιστροφές της τάξεως του 1.212%. Η Apple ανέφερε επίσης την τεράστια κεφαλαιοποίηση της εταιρείας, η οποία αυξήθηκε κατά περισσότερα από 2 τρισεκατομμύρια δολάρια. Ο Tim Cook ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος της Apple το 2011 μετά τον θάνατο του Steve Jobs. Η Apple πρόσφατα γιόρτασε ένα ορόσημο, καθώς το iPhone ανακοινώθηκε σαν σήμερα (αυτή την εβδομάδα) το 2007

Διαβάστε παλαιότερα τι είχε δηλώσει o Tim Cook για τα PC και συζητήστε περισσότερα για την Apple σε αυτό το forum topic.

 

 

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification