Οι μέτοχοι της Activision Blizzard ψήφισαν για να παραμείνει ο Bobby Kotick CEO στο διοικητικό συμβούλιο

Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Οι μέτοχοι της Activision Blizzard ψήφισαν για να παραμείνει ο Bobby Kotick CEO στο διοικητικό συμβούλιο

Οι μέτοχοι της Activision Blizzard ψήφισαν για να παραμείνει ο Bobby Kotick CEO στο διοικητικό συμβούλιο

Φανατικά υπέρ κιόλας!

Παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι και οι μέτοχοι ζητούν επανειλημμένα την παραίτηση του CEO Kotick, φαίνεται ότι θα είναι στη θέση του μέχρι το 2023.

Λίγο αφότου οι μέτοχοι της Activision Blizzard ψήφισαν υπέρ της έγκρισης μιας ετήσιας αναφοράς που θα δημοσιοποιεί τις προσπάθειες της εταιρείας κατά της παρενόχλησης και όσα συνέβησαν για κάθε έτος, τα μέλη ψήφισαν επίσης υπέρ της έγκρισης της λίστας με τους υποψηφίους του Διοικητικού Συμβουλίου. Μια λίστα που έχει μέσα και τον τρέχοντα διευθύνων σύμβουλο Bobby Kotick.

Σύμφωνα με έγγραφο που κατατέθηκε στις 21 Ιουνίου, σχεδόν 534 εκατομμύρια μέτοχοι ψήφισαν υπέρ του προτεινόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ μόνο 62,5 εκατομμύρια ήταν κατά της πρότασης και 2 εκατομμύρια απείχαν. Αρκεί να πούμε ότι η πρόταση πέρασε εύκολα.

Η ψηφοφορία έρχεται αφότου ο Kotick επικρίθηκε επανειλημμένα για τον ρόλο του στη διατήρηση της τοξικής κουλτούρας εργασίας της Activision Blizzard. Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Διευθύνων Σύμβουλος κατηγορήθηκε ότι απέκρυψε όσα ήξερε για καταγγελίες για παρενόχληση και επίθεση, καθώς και ότι απείλησε να σκοτώσει την βοηθό του πριν από χρόνια. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι - και οι μέτοχοι - ζητούν επανειλημμένα την παραίτηση του Kotick, φαίνεται ότι θα είναι εκεί τουλάχιστον μέχρι το 2023, όταν και θα έχει ολοκληρωθεί η αγορά της Activision Blizzard από την Microsoft.

Όσο για το αν ο Kotick θα παραμείνει Διευθύνων Σύμβουλος της Activision Blizzard, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να το πούμε. Αυτήν τη στιγμή, η εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία εξαγοράς από τη Microsoft σε μια ιστορική συμφωνία 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ορισμένες αναφορές υποστηρίζουν ότι ο Kotick θα λάβει ένα "χρυσό αλεξίπτωτο (αποζημίωση δηλαδή) 15 εκατομμυρίων δολαρίων" μετά την αγορά και η έξοδός του είναι επικείμενη, ενώ άλλοι δεν είναι σίγουροι για το τι θα συμβεί μετά την απόκτηση.

Διαβάστε περισσότερα για την δήλωση της Activision ότι δεν αγνόησε ποτέ καταγγελίες για παρενοχλήσεις.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification