Η Square Enix θέλει να ιδρύσει ή να εξαγοράσει εταιρείες ανάπτυξης

Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Η Square Enix θέλει να ιδρύσει ή να εξαγοράσει εταιρείες ανάπτυξης

Η Square Enix θέλει να ιδρύσει ή να εξαγοράσει εταιρείες ανάπτυξης

Παρότι πούλησε τρεις μέσα σε μία ημέρα.

Η Square Enix πούλησε τρεις εταιρείες ανάπτυξης και μαζί τις ιστορικές σειρές Tomb Raider και Deus Ex, οι οποίες πλέον ανήκουν στην Embracer Group. Ωστόσο, στην ετήσια αναφορά κερδών της για το πιο πρόσφατο οικονομικό έτος, η Ιαπωνική εταιρεία αναφέρει ότι θέλει να ιδρύσει νέες εταιρείες ανάπτυξης ή να εξαγοράσει εταιρείες.

Αυτό ίσως προκαλεί έκπληξη σε κάποιους, δεδομένου του ότι πούλησε τις εταιρείες Eidos Montreal, Crystal Dynamics και Square Enix Montreal, παρόλα αυτά η Square Enix μπορεί να θεωρηθεί ότι από επενδυτικής πλευράς όφειλε να κάνει αυτές τις πωλήσεις, ώστε να ιδρύσει νέες εταιρείες και να εστιάσει σε άλλου είδους games. Στόχος της εταιρείας είναι να δημιουργήσει "ισχυρές σειρές" όπως αναφέρει. Άραγε τα Tomb Raider και Deus Ex δεν ήταν τόσο ισχυρά και πουλήθηκαν για μόλις 300 εκατομμύρια δολάρια;

Οι αναλυτές έχουν υποστηρίξει ότι η πώληση ορισμένων από τα μεγάλα δυτικά στούντιο της και τις σειρές Tomb Raider και Deus είναι μέρος μιας προσπάθειας από την πλευρά της Square Enix με έδρα την Ιαπωνία να «εστιάσει ξανά» σε Ιαπωνικές εταιρείες ανάπτυξης. Αν ισχύει αυτό, τότε η Square Enix πιθανότατα εξετάζει την απόκτηση ή τη δημιουργία νέων στούντιο στην Ιαπωνία και όχι σε άλλα μέρη του κόσμου. Πάντως, η Sony και η Microsoft πραγματικά θα πρέπει να χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο που δεν αγόρασαν οι ίδιες τις εταιρείες αυτές και δύο τόσο ισχυρές σειρές που έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα.

Διαβάστε περισσότερα για τα NFT games και το blockchain, στα οποία θέλει να εστιάσει η Square Enix και συζητήστε για την Ιαπωνική εταιρεία στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification