Ο Tim Sweeney λέει ότι η Epic Games δεν θα υποστηρίξει το Fortnite στο Steam Deck

Ο Tim Sweeney λέει ότι η Epic Games δεν θα υποστηρίξει το Fortnite στο Steam Deck

Ο Tim Sweeney λέει ότι η Epic Games δεν θα υποστηρίξει το Fortnite στο Steam Deck

Μια προσπάθεια για την συμβατότητα του Easy Anti-Cheat με το Steam είναι σε εξέλιξη.

Η Epic Games δήλωσε ότι γίνονται προσπάθειες για την συμβατότητα του Easy Anti-Cheat με το Steam Deck αλλά δεν θα περιλαμβάνουν το Fortnite.

O Tim Sweeney, χαρακτήρισε το Steam Deck το 2021 ως μια "καταπληκτική κίνηση από τη Valve", επαινώντας το ως "μια ανοιχτή πλατφόρμα όπου οι χρήστες είναι ελεύθεροι να εγκαταστήσουν λογισμικό της επιλογής τους". H Epic δεν έχει σχέδια να αναβαθμίσει το Fortnite για τους fans του Fortnite που ήλπιζαν να το παίξουν στο Steam Deck. Το Fortnite δεν είναι στο Steam, αλλά θα πρέπει να μπορεί να τρέξει στο Steam Deck, το οποίο παρά το όνομα του είναι μια φορητή συσκευή ανοικτής πλατφόρμας με την οποία μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε, είναι ένα μικρό PC Linux, αν θέλετε να το αντιμετωπίσετε έτσι.

Αυτό οδήγησε τον χρήστη Storm178 του Twitter να ρωτήσει τον Sweeney αν υπάρχουν σχέδια για την αναβάθμιση του Fortnite και των υλοποιήσεων Easy Anti-Cheat και BattlEye, ώστε να τρέχει στο Proton, το λογισμικό συμβατότητας που επιτρέπει στα games που βασίζονται στα Windows να τρέχουν στο SteamOS που βασίζεται στο Linux.

Ο CEO της Epic Games δήλωσε: "Το Fortnite δεν θα αναβαθμιστεί για το Steam Deck, αλλά γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για τη μεγιστοποίηση της συμβατότητας του Easy Anti-Cheat με το Steam. Δεν έχουμε εμπιστοσύνη ότι θα είμαστε σε θέση να καταπολεμήσουμε τo cheating σε κλίμακα κάτω από ένα ευρύ φάσμα διαμορφώσεων του kernel, συμπεριλαμβανομένων των προσαρμοσμένων. Όσον αφορά το anti-cheat στην πλατφόρμα Linux που υποστηρίζει προσαρμοσμένους kernels και το μοντέλο απειλής σε ένα video game του μεγέθους του Fortnite, ΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΩΣΤΟ. Το μοντέλο απειλής για το anti-cheat ποικίλλει ανά video game με βάση τον αριθμό των ενεργών παικτών και τη δυνατότητα να αποκομίσουν κέρδος πουλώντας cheats ή να αποκτήσουν προβολή με την εξαπάτηση. Ως εκ τούτου, το anti-cheat που αρκεί για ένα video gameμπορεί να μην αρκεί για ένα άλλο με 10, 100 ή 1000 φορές περισσότερους παίκτες".

Η πρόταση του Sweeney ότι το Easy Anti-Cheat (το οποίο ανήκει στην Epic Games) είναι μια αξιόπιστη λύση για άλλα gMWA στο Steam Deck, αλλά όχι για το Fortnite, προκαλεί έκπληξη, αν και δεν είναι εντελώς παράλογη, δεδομένου ότι το Linux είναι ανοιχτού κώδικα και συνεπώς υπόκειται σε προσαρμογές που λειτουργικά συστήματα όπως τα Windows δεν καθιστούν δυνατές. Αυτό δεν έχει τελειώσει τη συζήτηση στο Twitter, όπου πολλοί fans του Fortnite λένε ότι ο Sweeney στην πραγματικότητα υπονομεύει την εμπιστοσύνη στο Easy Anti-Cheat και τον παρακαλούν να το ξανασκεφτεί. Τα πράγματα είναι κάπως πιο αρνητικά στο subreddit linux_gaming, όπου αρκετοί χρήστες ισχυρίζονται ότι ο Sweeney είτε αδιαφορεί είτε είναι ενεργά εχθρικός απέναντι στο gaming στο Linux.

O χρήστης doublah έγραψε στο Reddit: "Η Epic Games δεν θα ενεργήσει ποτέ με τρόπο που θα ωφελήσει το Steam ή το Steam Deck (και επομένως το Linux). Ακόμα και αν θα επωφελούνταν επίσης από το να έχουν το Fortnite σε άλλη πλατφόρμα, κάνουν πράγματα μόνο από κακία για το Steam σε αυτό το σημείο (όπως η πολιτική τους για τα NFT και τα crypto games)". H Valve δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει παιχνίδια με NFT ή κρυπτονόμισμα στο Steam ενώ ο Sweeney δήλωσε ότι το Epic Games Store "θα καλωσορίσει παιχνίδια που κάνουν χρήση της τεχνολογίας blockchain".

Διαβάστε περισσότερα για το Steam Deck και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification