Μήνυση της Epic Games προς την Google

Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Μήνυση της Epic Games προς την Google

Μήνυση της Epic Games προς την Google

Κατέθεσε νέα στοιχεία για την αγωγή της.

[Αρχική δημοσίευση: 14/8/20] Μετά την Apple, η Epic Games αποφάσισε να μηνύσει και την Google, ακολουθώντας ακριβώς ότι έκανε και με την Apple. Οι δύο εταιρείες αφαίρεσαν το Fortnite από τα stores τους, λόγω του ότι η Epic Games ήθελε να πραγματοποιεί in-game συναλλαγές ανεξάρτητα από τα stores.

Η μήνυση προς την Google είναι σχεδόν πανομοιότυπη με αυτή προς την Apple. Αναφέρει ότι η Google "Χρησιμοποιεί το μέγεθός της ως εταιρεία για να κάνει κακό στους ανταγωνιστές, σε όσους καινοτομούν, στους πελάτες και στους χρήστες και σε μία πληθώρα αγορών έχει μεγαλώσει ως εταιρεία με σκοπό να επιτύχει μονοπώλιο". Η Epic Games προσθέτει ότι "Το download του Fortnite σε ένα Android κινητό απαιτεί μια ντουζίνα βήματα, καθώς απαιτεί από τον χρήστη να αλλάξει τα default settings του κινητού του και να πατήσει πάνω σε πολλές προειδοποιήσεις που θα τον τρομάξουν για την ασφάλειά του".

Η διαφορά βέβαια εδώ είναι οτι οι κάτοχοι Android συσκευών που δεν έχουν το Fortnite, θα μπορούν έστω να το κατεβάσουν. Αντίθετα, όσοι έχετε iOS και δεν έχετε το Fortnite Mobile δεν θα μπορείτε να το κατεβάσετε με κάποιο τρόπο, γιατί το λειτουργικό σύστημα της Apple είναι κλειστό.

[UPDATE: 12/7/21 - Νέα στοιχεία για την μήνυση] Σε αντίθεση με την υπόθεση Epic Games vs Apple, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει, η κόντρα Epic Games vs Google δεν έχει φτάσει ακόμη σε στάδιο ανάκρισης.

Η Epic Games κατέθεσε νέα στοιχεία για την αγωγή της, στα οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η Google πληρώνει την Apple κάπου 8-12 δις δολάρια για να είναι η κυρίαρχη μηχανή αναζήτησης στα προϊόντα της Apple. Η αναφορά περιέχει μέσα της και στοιχεία για την σχέση της Google με άλλους κατασκευαστές κινητών και άλλα app stores. Για παράδειγμα, όταν η Epic Games επιχείρησε να λανσάρει το Fortnite στο Samsung Galaxy Store, η Google της έκανε πρόταση για να το συμπεριλάβει στο Google Play, την οποία και η Epic Games αρνήθηκε.

Η Google αρνήθηκε τις παραπάνω πληροφορίες, λέγοντας ότι "Το οικοσύστημα των Android επιτρέπει στους developers να διανείμοεν τα apps τους μέσα από διάφορα app stores. Το Fortnite δεν γίνεται να είναι διαθέσιμο στο Google Play γιατί παραβιάζει τους κανονισμούς μας".

Διαβάστε γιατί η Epic Games έκανε μήνυση στην Apple.

Συζητήστε για την διαμάχη της Epic Games με την Apple και την Google στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification